Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2005

ΟΡΑΜ-ΑΕΚ

Ενα πονημα που ειχα γραψει περυσι για το www.aek.com Απρίλιος 2005....

= = = 

Χθες, καθημενος στο σκοτεινο μπαρ, καποια στιγμη ειδα…. Ειδα Αγγελο δυνατο που κατεβαινε από τον ουρανο ως αντιπροσωπος του Υιου του ανθρωπου και ειχε τριγυρω συννεφο και πανω στο κεφαλι του ουρανιο τοξο. Το προσωπο του ηταν λαμπρο σαν τον ηλιο και τα ποδια του σαν στυλοι απο φωτια Ηλθα σε εκσταση και αμεση επικοινωνια με το Πνευμα και ακουσα από πισω μου φωνη μεγαλη και δυνατη σαν σαλπιγγα. «Παρε το λαπτοπ σου και γραψε ότι θα σου πω.

Διεδωσε τα και το πολύ πολύ να σε χλευασουν. Εσυ όμως το καθηκον σου θα το εχεις κανει» Εστρεψα το βλεμμα μου πισω για να δω το προσωπο της φωνης. Ειδα 20 χρυσα προβολια και 1 στρομπο. Παραλιγο να τυφλωθω. «ελα» ειπε η φωνη αυστηρα. Με πηγε καπου ψηλα και απροσδιοριστα. Ο ουρανος απλωσε και χωριστηκε σαν βιβλιο και ειδα 4 αγγελους στα 4 σημεια του οριζοντα να το κρατουν τεντωμενο ώστε να υπαρχει ησυχια και γαληνη…. «Η ολικη αλλαγη εχει γινει. Κατά ένα σεναριο όλα ηταν σχεδιο για να παρει την ΠΑΕ ο Νικολαϊδης στο τσαμπα.

Ποτε η ΑΕΚ δεν αντιμετωπισε τον κινδυνο να πεσει κατηγορια. Σιγα μην την εριχναν. Για αυτό, αφου όλα ηταν στον αερα, της εδωσαν πριν την εκδικαση του 44 το πιστοποιητικο συμμετοχης στο πρωταθλημα και μεσολαβησε η ΕΠΟ να παρει μερος στις ευρωπαϊκες διοργανωσεις. Απερριψαν την πρωτη αιτηση γιατι ο φακελος υποβολης ηταν για τα μαυρα καγκελα εν των οικω του Σατανα και όταν συμμαζευτηκε, την περασαν. 

Κατά το άλλο σεναριο, η ΠΑΕ ΑΕΚ κινδυνευε σοβαρα και βρεθηκε ενας ανθρωπος που την οργανωσε εκ βαθρων, εδωσε οραμα και εχει νοικοκυρεψει το μπαχαλο. Χωρις αυτόν δεν θα υπηρχε ΑΕΚ σημερα καθως ουδεις ανελαμβανε τετοιο σουρωτηρι. 

Σημασια δεν εχουν τα σεναρια. Σημασια εχει η πραγματικοτητα. Και η πραγματικοτητα ακουει στο ονομα Ντεμης Νικολαϊδης. 

Σ’αρεσει δεν σ’αρεσει αυτός είναι. Και κατά καποιο τροπο είναι ευτυχημα που επειτα από πολλα χρονια εχεις τουλαχιστον έναν ανθρωπο ειτε να γιουχαρεις ειτε να επευφημεις. Εχεις καποιον που παιρνει την ευθυνη. Εχεις καποιον που παιρνει αποφασεις. Που κανει πραγματα. Ενεργει. Αποφασιζει. Προσπαθει. Σωστα ή λαθος δεν εχει σημασια. Λαθη δεν κανει μονο ο πεθαμενος. Δεν υπαρχει μεχρι στιγμης ουτε ενας τομεας στον οποιον ο ΝΝ να μην εχει βαλει το χερι του. Οι εμφανισεις της ομαδας, ο υμνος, ο νεος υμνος , ο προσωρινος υμνος, οι ανακοινωσεις για την τιμωρια του Ασουνσαο, οι αποβολες φιλαθλων, το φακελωμα των οπαδων – γηπεδο εκκλησια και κυριακατικη γιορτη του ποδοσφαιρου, ο προπονητης, ο τεχνικος διευθυντης, οι χορηγιες, η συνεπεια, η οργανωση, το site της ΠΑΕ, η προσκληση ενδιαφεροντος για κατι που δεν του ανηκει, οι διαβουλευσεις για το γηπεδο, τα καντηλια και οι αγκαλιες με γιαν-γραν και μελ-μελ, το περιοδικο, οι υπαλληλοι της ΠΑΕ, για όλα φταιει ο ψωμιαδης και ολοι οι αλλοι στο απυροβλητο, η απροσδοκητα καλη παρουσια της ομαδας, το ρεκορ διαρκειας, η συσπειρωση του ανοργανωτου κοσμου, τα δικα μου και τα εναντιον μου ΜΜΕ, οι παραγοντες δημοσιογραφοι, η αποφαση για το ΟΑΚΑ αντι της ριζουπολης, και αλλα deals που ερχονται και θα μαθεις και αλλα deals που εγιναν και δεν ξερεις. Τι είναι αυτό που εχει μεινει;» ρωτησε η φωνη και πηρε μια βαθια ανασα.

Σιγα μην ημουν ετοιμος να βγαλω κιχ. Καταλαβε την αμηχανια μου και συνεχισε. «Οι οργανωμενοι. Ακομα εκει δεν εχει βαλει χερι ο ΝΝ. Μεχρι σημερα αυτό που βλεπεις είναι ντουφεκιες. Ντουφεκιες για να αφουγκραστει την κοινη γνωμη. Να δει αν τον βολευει η συγκυρια. Θυμησου τις αποβολες των οπαδων. 

Μετα ηρθε η ανακοινωση για τα καπελα στα εισιτηρια. Τωρα υπηρξε η κοντρα με τον Χατζηχρηστο. Δεν εχει σημασια αν καλυφθηκε με κατ ιδιαν συναντηση. Σημασια εχει η εντυπωση που μενει. Και η εντυπωση που εμεινε ηταν τα πρωτοσελιδα και οι πηχιαιοι τιτλοι. Όχι, οι διευκρινισεις αργοτερα. Αυτές είναι για εσωτερικη λαϊκη καταναλωση και για να πεσουν οι τονοι. Κανεις μετα από ένα μηνα δεν θα θυμαται τον τηλεφωνητη που λεει ότι ειμαστε μαζι. Αυτό που θα θυμαται είναι ότι ο προεδρος της ΑΕΚ εκραξε τον αρχηγο των οργανωμενων δημοσια. Και το θεμα της κοντρας δεν είναι το γηπεδο. Ουτε ο υμνος. Ουτε το φακελωμα. Το θεμα είναι τα λεφτα. Ο προεδρος της ΑΕΚ σκεφτεται λεφτα. Λεφτα. Και προς αυτή την κατευθυση κινειται σε όλα τα επιπεδα δραστηριοτητας της εταιρειας που ακουει στο ονομα ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο ΝΝ μπορει να εχει οπαδικες καταβολες. Μπορει να επαιξε ποδοσφαιρο και να εκανε το ονειρο του πραγματικοτητα.

Όμως σε θεσεις και αξιωματα τα παντα αλλαζουν. Ιδιαιτερα δε όταν διαχειριζεσαι πραγματα και εχεις την ευθυνη. Όταν ανεβαινεις κοινωνικα καταρχην λογω οικονομικης ευμαρειας και μετα ανοιγεις τον κυκλο σου με τεχνοκρατες, μανατζερς και συμβουλους. Ανθρωπους που εχουν εξουσια όπως πια εχεις και εσυ.

Βλεπεις τα πραγματα αλλιως. Δεν εισαι ο ανωνυμος οπαδος που ζητωκραυγαζει ή γιουχαροκραυγαζει. Ουτε ο παικτης που εξαντλει την ενεργεια του στην τρεχαλα των ποδιων του, του αυτοκινητου του και την ικανοποιηση του γενετησιου ενστικτου. Αυτά τα περασες πια. Ψαχνεις συμφερον. Και το τριπακι της εξουσιας είναι πιο ισχυρο. Όταν πας στο γηπεδο ως οπαδος εκτονωνεσαι. Όταν παιζεις ποδοσφαιρο το συμφερον είναι μικροοικονομικο με στοιχεια δοξας και επαρσης. Όταν εισαι προεδρος συν τοις αλλοις εχεις και μακροοικονομικο συμφερον. Και αυτό περνα μεσα από καναλια που υπαρχουν χρηματα. Θα μπει χερι στους οργανωμενους. Σε ένα χρονο από σημερα θα είναι αλλιως οι οργανωμενοι. Θα γινεται ελεγχος. Εδώ πηγε να ξεμυτισει ένα περιοδικο και αμεσως κατατεθηκαν ασφαλιστικα μετρα στον πρωτο μηνα κυκλοφοριας του. Αφου τελειωσει με όλα τα μετωπα ( που περαν του γηπεδου δεν εχει και πολλα αλλα πια ) θα ασχοληθει με αυτό. Δεν υπαρχουν «οικογενειες», «συγγνωμες», «διευκρινισεις», «ενοτητες» κλπ. Υπαρχουν deals. Το deal του Σωκρατη ηταν το ταϊσμα. Το deal του Καπετανιου ηταν η βιαια διαλυση. Το deal του ΝΝ θα το δουμε σε λιγο. Τωρα απλως τριζουν δοντια και ακονιζονται μαχαιρια. Και τα 3 παραπανω deals ειχαν ως στοχο τον ελεγχο. Τα διοδια και το τελωνειο. 

Ο ΝΝ ειπε τις προαλλες ότι δεν θελει οι οργανωμενοι να βαλουν καπελα στα εισιτηρια. Και ερωταται ο ΝΝ: Και τι σε νοιαζει εσενα ρε τυπε ποσο πουλαω εγω το εισιτηριο; Ελευθερη αγορα δεν εχουμε; Δεν θελεις να σου δινω ένα ποσο χ όταν το αγοραζω από σενα; Δε σου το δινω; Από κει και περα αν εγω το διαθετω χ+10 ή χ+35 τι σε νοιαζει; Εγω προσφερω ότι ο πελατης δεν θα ταλαιπωρηθει με ουρες, ότι ο πελατης δεν θα εχει το αγχος της εγκαιρης προμηθειας του, ότι ο πελατης θα εχει μια στεγη για να ερχεται να ψυχαγωγειται και ότι στην τελικη ο πελατης γουσταρει να μου τα δωσει αντι να ερχεται να τα παιρνει από το δικο σου παγκο. Όμως πρεπει να μπει χερι. Από πού και ως που παζαρι με το δικο μου προϊον, με τη δικη μου εταιρεια; 

Όταν τελειωσουν οι εκκρεμοτητες, τοτε η πιο σοβαρη αναμετρηση θα γινει. Με τους ΝΝ κανονες. Και ισως αναιμακτα. Οι πιο αμελητεοι δεν θα μπορουν να πουν πολλα. Οι πιο ισχυροι θα κοντραριστουν. Θα υπαρχουν και αλλοι που ισως απλως να παραδοσουν ένα ονομα… 

Ο ΝΝ δεν είναι χθεσινος. Ξερει. Ξερει ότι ο χωρος των ΑΕΚτζηδων εχει τη μεγαλυτερη αναρχια από ολους τους αλλους. Μονο σε παρεα 10 ΑΕΚτζηδων μπορει να ακουστουν 11 αποψεις. Επομενως περιμενει. Το πιο σημαντικο καναλι διοχετευσης ζεστου χρηματος είναι τα εισιτηρια. Σημαντικο μερος των οποιων χειριζονται οι οργανωμενοι που θελουν να εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση γενικοτερα. Ο ΝΝ θελει να μη χασει τη γενικη συσπειρωση που απολαμβανει τωρα. Και θα το κανει με τον τροπο του. Αργα ή γρηγορα. 

Και οι 3 τασεις που υπαρχουν, θα γίνουν 1,5.

Ταση 1 ) κανει λαθος αλλα είναι της οικογενειας μας ο Ντεμης μας. Ειμαστε μαζι. Ενωμενοι. Ο δικος μας ανθρωπος. ε, καμια διαφωνια θα εχουμε, ανθρωπινο είναι, αλλα ειμαστε μαζι. Η ταση αυτή εχει 2 σκελη. 

Α) το πονηρο. Δεν παμε σε ανοιχτη κοντρα γιατι δε συμφερει

β) το αγνο. Το λεμε και το πιστευουμε. Είναι αδερφος και τον αγαπαμε με τα λαθη του. 

Ταση 2) ας γινει ότι θελει. Εγω τη μπαλιτσα μου να βλεπω να πηγαινει καλα η ομαδα να γουσταρω το γηπεδακι μου και δεν πα να κουρευονται ολοι 

Ταση 3 ) καλα τα εκανε τα παλιοπαιδα. Ο σκοπος είναι 3-2-1β να γινουν ένα και να απομονωθει η 1 α που αφορα ουτως ή αλλως ελαχιστους. Και αυτό θα γινει. 

Νομοτελειακα. Από κει και περα ο καθενας θα τοποθετηθει αναλογα με το πώς αντιλαμβανεται και αντιμετωπιζει τα γεγονοτα. Κοντρα και μαλιστα σοβαρη θα υπαρξει ειτε το βλεπεις ειτε όχι, ειτε το θελεις ειτε όχι. 

Ο Ντεμης που θυμοσουν με τις καγκελαναριχησεις πεθανε. Τωρα υπαρχει ο κ. Νικολαϊδης.» Σιωπη. «και τωρα που ενοιωσες και χωνεψες την προφητεια πρεπει συμφωνα με τη βουλη του θεου να προφητευσεις σε λαους και εθνη. May the force be with you» ειπε και εξαφανιστηκε. 

Επανηλθαν όλα μπροστα στα ματια μου. Η μπαρα, το ποτο, οι soulful φανκιες που ακουγα, η ξανθια διπλα μου με το φουσκωμενο μπλουζακι, ο βαριεστημενος τσεκαδορος, όλα.

Τρομοκρατημενος εξομολογηθηκα στον ποτοαναμεικτη και τη σερβιτορα το οραμα μου. Αμεσως ο ενας πηρε το ποτο να δοκιμασει μηπως κατά λαθος μου εβαλε μπομπα. 

Η κοπελα εκανε το σταυρο της, μου εδωσε 1 ευρω και με παρακαλεσε να περασω από καμια εκκλησια και να αναψω ένα κερακι για κεινη…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια