Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2006

ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο βραζιλιανος προσωπικος μου ποτοαναμεικτης μετα τη 10 προποση σφηνακιου τεκιλας εχει μια μονιμη επωδο: 

«στην υγεια μας και οι μπατσοι μακρια μας»

Εχω βαρεθει τοσα χρονια να ακουω για τους κινδυνους αλκοολ και οδηγησης, τους αμοιρους που στερουνται ενός ποτακιου, τους τολμηρους που τα τσουζουν και ή στουκαρουν ή πλερωνουν ή τη γλιτωνουν μεχρι την επομενη και το κρατος που μας τα παιρνει κανονικα. 

Η αληθεια είναι πως μπορεις και εχεις το δικαιωμα να εισαι στοκος αλλα δεν σου φταιει τιποτα ο άλλος για να τον στειλεις στον άλλο κοσμο

Αληθεια επισης είναι πως δεν μπορει με 1,3 ποτα να σε βγαζουν Ορεστη Μακρη και να πρεπει να συμβαλλεις στη μειωση του δημοσιου ελλειματος. 

Η αποψη μου και η σταση μου στο θεμα εχει 2 αξονες:
Α) πινω μεχρι εκει που ξερω τι μου γινεται
Β) ξερω και μερικα δρομακια που δεν υπαρχουν μπλοκα.

Υπαρχουν μερικες τεχνικες για το αλκοολ ώστε να μη σας πειραξει [ ΣΣ. Δεν αναφερομαι στους απαστραπτουσας ευφυιας επιδειξιομανεις που δεν ξερουν ουτε τι πινουν, ουτε πώς να πινουν, γιατι πινουν και γινονται ειτε ο περιγελως ειτε ο αρχαγγελος Μιχαηλ για εαυτους και αλληλους. Αυτοι εχουν τη μοιρα που τους αξιζει] και να εξελθετε από τη δοκιμασια με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες.

Ο σκοπος μου φυσικα δεν είναι να αποφυγετε το αλκοτεστ αλλα να εχετε σωας τας πνευματικας φρενας για να μην παρετε στο λαιμο σας καποιον φουκαρα.

  1. the power of nature. ΝΕΡΟ. Ενας μεσος ανθρωπος μετριου αναστηματος (1,75-1,85 ) και άλλο τοσο βαρους (80-90 κιλα), που γευματισε πριν απο 5 ωρες, για να την ακουσει χρειαζονται περιπου 6-8 ποτα. Αναλογα με τη διαθεση, την παρεα και την αντοχη του καθενος η ακριβης ποσοτητα ποικιλει αλλα ο μεσος ορος καπου εκει είναι. Για να μην πω και λιγοτερο. Ιδιαιτερα αν το ποτο είναι ναρκοπεδιο και όχι καθαρο. Ο πιο φυσικος τροπος αμυνας του οργανισμου για να μην βλεπετε τον κοσμο μεσα από φυσαλιδες είναι να πινετε οσο περισσοτερο νερο μπορειτε. Ο χρυσος κανονας αναφερει την αναλογια 1 προς 3 σε αλκοολ και νερο αντιστοιχα. Και ακομα παραπανω, ακομα καλυτερα. Η διουρηση είναι η καλυτερη μεθοδος αποβολης του αλκοολ. Λειτουργει πολλες φορες και ψυχολογικα καθως πινουμε για λογους νευρικοτητας οποτε αντι ολες τις φορες που αναζητατε κατι να φερετε στα χειλη σας, ας μην είναι ξυδι. Αφηστε δε που θα σηκωθειτε να πατε στην τουαλετα και μπορει στο δρομο να κανετε καμια καλη γνωριμια. Ή στον καθρεπτη να διορθωσετε τα ρουχα σας που εχουν ξεχειλοφυγει, να ριξετε λιγο νερο στη φατσα σας για να δωσετε στο προσωπο σας τη δυνατοτητα να αντιμετωπισει το νέο κυμα καπνου και σκονης και να πλυνετε τα χερια σας. Με ένα σμπαρο 10 τρυγωνια.

  2. Αφηστε το σεϊκερ για άλλες δουλειες όπως του φραπε. Με κρασι ξεκινησε η βραδια σας; Σε αυτό να τελειωσει. Με τεκιλα; Ομοιως. Με βοτκα; Ακριβως. Τα σφηνακια, οσο είναι εφικτο να περιλαμβανουν το ποτο σας. Στα υπολοιπα, δροσιστε το στομα σας και μην τα κατεβασετε. Ξερω ότι δεν θελετε να φανειτε ξενερωτοι. Ξερω ότι οσοι λενε «μπρος στο σωστο να μην υπολογιζετε τη γνωμη των αλλων». Παραμυθια. Ο ανθρωπος ως κοινωνικο ον επηρεαζοταν και θα συνεχισει να επηρεαζεται από τη σταση αυτων που τον περιβαλλουν οποτε η δικη μου προταση είναι να μην υποκριθειτε τους Τσε Γκεβαρα αλλα και να μην γινετε ένα με το πατωμα υπο του φοβου της κατακραυγης. Πειτε στον ποτοαναμεικτη σε περιπτωση σφηνακιου να σας βαλει το ποτο σας και αν δεν προλαβετε, καντε την προποση αλλα μην το πιειτε. Θα σας πιει.

  3. μην κανετε περιεργα mix γιατι θα σας τη δωσει μπαμ και κατω. Πχ βλεπω καμια φορα γελαστους ανθρωπους να πινουν κρασι αλλα το σφηνακι να είναι τεκιλα. Ή να ξεκινανε με δυνατα ξυδια όπως βοτκα και να το γυρνανε σε γλυκα ποτα όπως μαυροδαφνη. Μετα από 2-3 ποτα και 3-4 σφηνακια εξακολουθουν να είναι γελαστοι αλλα με λυγισμενα γονατα.

  4. το σφηνακι εχει το παρεϊστικο καλο του τσουγκρισματος και του γεια-χαραδρα αλλα κανει το συκωτι καμπριο. Άλλο πραγμα η γουλια του ποτου σας που εχει και νερο μεσα ( από τα παγακια ) και το πατε σιγα σιγα και άλλο το ξαφνικο γκλουπ που βαζει το συκωτι σε κατασταση συναγερμου για να το μεταβολισει. Οσο και αν σας ξεγελα, είναι μεγαλη ποσοτητα για το συκωτι να του πετατε ένα σφηνακι και δεν το μεταβολιζει ευκολα. Για αυτό και ένα καλουτσικο τρικ είναι να μην τα κατεβαζετε με τη μια αλλα σε 2 γουλιες. Αμεσως μετα πιειτε νερο.

  5. αν η παρεα αποτελειται από γερα ποτηρια τοτε να προσθεσετε σε ανυποπτο χρονο ( εννοω να μη σας παρουν χαμπαρι ) νερο στο ποτο σας. Ετσι και θα ειστε παντα με το ποτηρι γεματο και δεν θα μεθυσετε.

  6. δεν είναι ντροπη να κανετε μερικα κολπα για να μη μεθυσετε. Ντροπη είναι να μεθυσετε.

  7. τα γλυκα ποτα σας στελνουν πιο γρηγορα.

  8. ποτε αλκοολ και γαρα. ΠΟΤΕ.

  9. ποτε αλκοολ και φαρμακα. ΠΟΤΕ. Σε μερικους «οδηγους επιβιωσης» διαβαζω για ασπιρινες. Χημεια στη χημεια και κατευθειαν στο νοσοκομειο. Ευχαριστω δεν θα παρω.

  10. σε μαγαζι που δεν ξερετε, προτιμηστε ποτα που οσο μπομπες και αν είναι εχουν τη λιγοτερη δυνατη επιδραση. Κατά προτιμηση, κρασι, μπυρα και μαρτινι.

  11. αν η βραδια προβλεπεται μακρας διαρκειας καλον εστι να εχετε φαει από το σπιτι σας. Αν δεν προλαβετε, ας είναι και 2 φετες ψωμι στο δρομο. Το ψωμι απορροφα το αλκοολ.

  12. αν ειστε προετοιμασμενοι ότι θα πιειτε αρκετα, τοτε στο σπιτι σας, καντε την καρδια σας πετρα και πιειτε μια κουταλια λαδι. Μπλιαχ, ξερω, αλλα σας προστατευει γιατι καθυστερει την απορροφηση του αλκοολ και τη συγκεντρωση του στο αιμα.

  13. αν δεν εχετε κανει καμια προετοιμασια από το σπιτι τοτε να ξερετε ότι το λιπος βοηθαει. Αν νοιωσετε ότι το αλκοολ σας τσιμπαει, καταβροχθιστε ξηροκαρπια με λιπος ( αναμπελ-μυγδαλα, φυστικια, ηλιοσπορους ) και πιειτε 2-3 ποτηρια νερο.

  14. όταν επιστρεψετε στο σπιτι σας και ειστε με κεφαλι κουδουνι τοτε α) μια κουταλια μελι ( διαθετει ηλεκτρολυτες και ηρεμει το στομαχι ) β) μια φετα ψωμι ( για την απορροφηση ) και γ) καντε την καρδια σας πετρα και πιειτε 3 ποτηρια νερο.

  15. αν το κεφαλι σας είναι πολύ κουδουνι, προκαλεστε εμετο. Ξερω σιχαμα αλλα είναι απειρως καλυτερο από το να ακολουθησετε τη μοιρα του Τζιμ Μορισον και να πατε να συναντησετε τον Μεγα Αλεξανδρο, τον Θοδωρη Κολοκοτρωνη, τον Ιωαννη Καποδιστρια και πλειστες άλλες προσωπικοτητες από αναρροφηση.

  16. στην αναγκη φατε ένα κρεποβρωμικο. Δεν είναι και ότι καλυτερο από πλευρας υγειας αλλα βοηθαει. Καλυτερα 1 κιλο παραπανω παρα ιπταμενη οδηγηση.

  17. Εχω ακουσει μερικους να λενε ότι θα πιουν μπολικη σαμπανια ώστε να μη μεθυσουν. Καγχαζω. Ασχετοι αστοι. Λογω διοξειδιου του ανθρακα, σε στελνει πιο γρηγορα γιατι φτανει πιο γρηγορα στο πανω κεφαλι.

  18. τα περι καφε, σοκολατας, τσιχλας και ανοιχτου παραθυρου εχουν τοση σχεση με το ξε-μεθυσι οση και ο καρλ μαρξ με τον γκραουτσο μαρξ

Συνοψιζω και θυμιζω.
Το θεμα μου δεν είναι να αποφυγετε το αλκοτεστ.
Δεν με ενδιαφερει.

Το θεμα μου ηταν να κανετε το κεφι σας, να μην απομονωθειτε κοινωνικα, να πιειτε αλλα να μη σας πιει.

Καλαι εορται.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια