Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2005

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗ

Για το περιοδικο "ΑΕΚ η επιστροφη" στο πρωτο και μοναδικο τευχος που βγηκε τον Απριλιο του 2005...

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ…»

Ο Νίκος Χατζής μας υποδέχθηκε ευγενικά στον τόπο του εγκλήματος. Στο κλειστό του Γαλατσίου. Απλός, προσιτός και ευθύς, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας. Ευκαιρίας δοθείσης, θα θέλαμε και εμεις με τη σειρά μας να του πούμε ότι λέει όλος ο κόσμος κάθε αγωνιστική που τον βλέπουμε να διαπρέπει με τα χρώματα της ομάδας μας. Νίκο ψυχάρα για πάντα ΑΕΚάρα!

- Νίκο πόσα χρόνια παίζεις μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο;
- Ήδη διανύουμε τον 10ο
- Ένας αθλητής με τη δική σου καριέρα, μετά από 10 χρόνια αγωνιστικής παρουσίας σε υψηλό επίπεδο, τι στόχους εχει; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για την καριέρα σου;
- Οι φιλοδοξίες μου για την καριέρα μου είναι κάθε χρόνο οι ίδιες. Σε όποιες διοργανώσεις συμμετέχω να προσπαθώ να τις κατακτώ. Είτε είναι το πρωτάθλημα, είτε το κύπελλο, είτε η ευρωλίγκα.
- Ένα πρωτάθλημα το έχεις πάρει. Το θέλεις τόσο πολύ;
- Για αυτό προπονούμαι και παλεύω κάθε μέρα, για να πετύχω αυτόν τον στόχο. Κάθε χρόνο είναι το ίδιο τρόπαιο. Αρα δεν μπορώ να πω ότι εχω βαρεθεί το πρωτάθλημα ή πήρα 2 φορές το κύπελλο και δεν θέλω να το ξαναπάρω. Είναι τόση μεγάλη η χαρά και η ομορφιά του να πετυχαίνεις τον στόχο σου που δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο.
- Είσαι ευχαριστημένος με την καριέρα σου;
- Ναι μέχρι τώρα νοιώθω καλά με τον εαυτό μου και πιστεύω ότι έχω καταφέρει αρκετά πράγματα.
- Πολλοί αναρωτιούνται πως ένας παίκτης της κλάσης και του ταλέντου σου δεν πέρασε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Που το αποδίδεις;
- Απλά γιατι δεν το είχα θέσει ως στόχο. Δεν ήταν μέσα στα σχέδια μου να παω τόσο μακριά. Μου αρέσει εδώ που είμαι, ήθελα να φτάσω σε υψηλό επίπεδο εδώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που παίζουμε και να γίνω ένα από τα καλά ονόματα στο χώρο. Αυτός ήταν ο στόχος μου και δεν σκεφτόμουν κάτι διαφορετικό και πιο πέρα από αυτό.
- Ο Κουτλουαϊ πήγε στα 31 του. Αν σου προκύψει κάτι θα το επιδιώξεις;
- Δεν ξέρω… θα το κοίταγα αλλά δεν ξέρω…
- Πότε πιστεύεις ότι θα σταματήσεις το μπάσκετ; Εχεις βάλει κάποιο όριο στον εαυτό σου;
- Παλαιότερα, όταν ήμουν μικρότερος έλεγα ότι θα σταματήσω στα 30-32 μου. Τώρα βλέποντας ότι νοιώθω πολύ καλα και ότι τώρα παίζω καλό μπάσκετ και το ευχαριστιέμαι, θέλω να παίξω όσο γίνεται περισσότερο. Όσο πραγματικά αντέχω σωματικά και ψυχολογικά να είμαι στον ίδιο χώρο. Είμαι ήδη 10 χρόνια και θέλω να παίζω όσο πιο πολλά χρόνια μπορώ. Δεν έχω καθορίσει με σαφήνεια το τέλος.
- Εχεις σκεφτεί ή προετοιμάσει με τι θα ασχοληθείς όταν τελειώσει η καριέρα σου;
- Όχι, δεν έχω προετοιμάσει κάτι, ούτε θέλω να κάνω κάτι συγκεκριμένο. Σαν πρώτη σκέψη θα ήθελα να μείνω στο χώρο που τόσα χρόνια υπηρετώ είτε ως προπονητής, είτε ως μάνατζερ, δεν ξερω. Μπορεί και να μην το κάνω καν. Θα το δω όταν τελειώσω.
- Αν εξαιρέσουμε το παρόν ρόστερ της ομάδας σου. Πες μου ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ. Αυτός με τον οποίο απολάμβανες το παιχνίδι περισσότερο.
- Μμμμ… ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα και ο Παναγιώτης Μπαρλάς στην πρώτη χρονιά που ήρθαμε μαζί στην ΑΕΚ.
- Ποιος ήταν ο καλύτερος αντίπαλος που σε έχει αντιμετωπίσει ποτέ; - Εδώ στην Ελλάδα ο καλύτερος ήταν ο Γιώργος Σιγάλας. Όταν ήταν συγκεντρωμένος στο να σταματήσει έναν παίκτη ήταν από τους καλύτερους για αυτή τη δουλειά και με έχει περιορίσει. Επίσης πολύ καλός είναι και ο Ζουκάουσκας της Σιένα που στο εκτός έδρας παιχνίδι με είχε δυσκολέψει.
- Ο καλύτερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;
- Κοιταξε, υπάρχουν πολλοί αμερικανοί παίκτες που είναι πολύ γρήγοροι και δεν ξέρεις τι να τους αφήσεις ανοικτό. Το σουτ ή τη διείσδυση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Χόλντεν και τον Τζένκνινς που στις προπονήσεις με δυσκόλευαν πολύ γιατί είχαν και σουτ και διείσδυση.
- Ποιος είναι ο καλύτερος σου φίλος από τον χώρο του αθλητισμού;
- Ο Νίκος Ζήσης. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε πολύ και καλή παρέα.
- Οι 3 καλύτερες στιγμές στην καριέρα σου;
- Μια πρόσφατη είναι ο αγώνας με τη Μακάμπι που ένοιωθα πολύ καλά, σκόραρα πολύ πετυχαίνοντας 37 πόντους και έκανα ρεκόρ στην καριέρα μου στην ευρωλίγκα. [ ΣΣ. Στο πρωτάθλημα έχει ρεκόρ επίσης 37 πόντους, πέρυσι με τον Ηρακλή]
Η δεύτερη είναι ο πέμπτος τελικός με τον Ολυμπιακό που πήραμε το πρωτάθλημα και έβαλα τα 2 καθοριστικά καλάθια και η τρίτη που μου έχει μείνει είναι ο τέταρτος τελικός με τον Ολυμπιακό πάλι, μέσα στο Φάληρο που έβαλα το τελευταίο καλάθι και νικήσαμε.
- Οι 3 χειρότερες στιγμές στην καριέρα σου;
- Η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου είναι αναμφίβολα η Εθνική ομάδα το καλοκαίρι. Ημουν σίγουρος ότι άξιζα να είμαι εκει. Ήταν σίγουρο και για μένα αλλα και για όλο τον κόσμο. Όταν αξίζεις κάτι, το δικαιούσαι και σου το παίρνουν είναι ότι χειρότερο για μένα αυτό.
- Ποσώ μάλλον όταν είδες μετά την ομάδα από την τηλεόραση…
- Άσε, δεν θελω να το περιγράψω αυτό…
- Ας συνεχίσουμε με τις χειρότερες στιγμές
- Μετά είναι οι τραυματισμοί μου. Εχω κάνει 3 επεμβάσεις για αρθροσκόπηση μηνίσκου και ένοιωσα πολύ άσχημα. Τέλος, οι τελικοί που έχασα. Το κύπελλο Ελλάδος, ο τελικός για το ευρωπαϊκό στην βαρκελώνη και η σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα πρόπερσι. Ξέρεις, το άσχημο συναίσθημα του να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό.
- Από όσο γνωρίζω, βλέπεις που και που σινεμά…
- Δεν είμαι λάτρης αλλά όποτε μπορώ πηγαίνω
- Πες μου τις αγαπημένες σου τανίες που θα τις ξανάβλεπες ευχαρίστως
- Μου αρέσουν πολύ οι κωμωδίες. Πρόχειρα θυμάμαι το «κάτι τρέχει με τη Μαίρη», «ο γαμπρός της συμφοράς». Αλλά και οι μεγάλες παραγωγές όπως ο «τιτανικός». Μου άρεσουν πολύ ως θεάματα, τα βλέπω και χάνομαι στην περιπέτεια.
- Πες μου τα 3 αγαπημένα σου τραγούδια. Κάποια που ενδεχομένως να τα έχεις συνδυάσει με προσωπικές σου στιγμές
- Το τραγούδι που τραγούδησα πολύ ήταν του Τσαλίκη, το οποίο συνδυάστηκε με το πρωτάθλημα που πήραμε, το «ξενυχτάω» αν θυμάμαι καλα τον τίτλο του, δεν είμαι σίγουρος…
- Λυπάμαι Νίκο, από Τσαλίκη δεν είμαι ενημερωμένος και δεν μπορώ να βοηθήσω!!! [ γέλια ]
- Ενα άλλο του Μαζωνάκη, το «ανήκω» και το «it’s my life» από Bon Jovi.
- Magic ή Jordan;
- Jordan
- Γιατί;
- Γιατί ήταν ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο τέλειος παίκτης και … έπαιζε στη θέση που παίζω και εγώ!
- Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ελληνα μπασκετμπολίστα;
- Το μυαλό του. Ο Ελληνας παίκτης προσφέρει λογική στο παιχνίδι μιας ομάδας.
- Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Ελληνα μπασκετμπολίστα;
- Η αλτικότητα, το θέαμα, η εκρηκτικότητα. Γενικά δεν είναι καλός αθλητής. Δεν δουλεύει σε φυσική κατάσταση.
- Όταν ξεκινούσες ποιόν είχες ως μπασκετικό πρότυπο; Ποιον παίκτη θαύμαζες μικρός;
- Κοίταξε, ανήκω στη γενιά του 87. Αυτό που με ώθησε να ξεκινήσω το μπάσκετ ήταν όλη η χρυσή πεντάδα. Μετά που άρχισα να παίζω και εγώ, αυτόν που ξεχώριζα ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Τον έβλεπα, τον θαύμαζα, τον παρακολουθούσα και μου άρεσαν πάρα πολύ το στιλ του και η έφεση που είχε στο σκοράρισμα.
- Όταν αργότερα τον ξαναβρήκες ως συμπαίκτη, τον έπιασες καποια στιγμή να του πεις: Ελα κάτσε να μου μάθεις; Μπήκες σε αυτόν τον πειρασμό; Ή τον σεβόσουν τόσο πολύ που δεν είχατε πολλά – πολλά;
- Ναι, είδες πως τα φέρνει η ζωή, τον είχα και συμπαίκτη μετά από χρόνια στην ΑΕΚ… Του το είχα πει ότι ήταν το μπασκετικό μου πρότυπο αλλά όχι, δεν έτυχε να τον ρωτήσω κάτι. Όταν βλέπεις κάποιον τόσο πολύ σε τόσες πολλές προπονήσεις όλη τη χρονιά, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις. Είναι αρκετό. Βλέπεις πως σκέφτεται και πως λειτουργεί μέσα στην ομάδα. Όταν έχεις κάποιον παίκτη ως πρότυπο δεν κοιτάς μόνο πως παίζει, κοιτάς και άλλα πράγματα του χαρακτήρα του αφού τον ζεις από κοντά.
- Σε δικαίωσε λοιπόν ως πρότυπο η συμπεριφορά του μέσα στην ομάδα;
- Ναι. - Δεν το μετάνοιωσες δηλαδη…
- Όχι. Η επιλογή μου ήταν καλή!!! [ γέλια ]
- Θέλω να μου πεις ποια προσωπικότητα θα ήθελες να γνωρίσεις;
- Τον Michael Jordan
- Αν είχες τη δυνατότητα να βγεις με οποιαδήποτε γυναίκα στον κόσμο επιθυμείς για φαγητό. Ποια θα ήταν αυτή;
- Θα μπορούσα να βγω με οποιαδήποτε. Δεν χρειάζεται να είναι γνωστή ή διάσημη. Θα μπορούσε να είναι και η πιο απλή κοπέλα, δεν μπορώ να σου πω κάποιο όνομα. Αρκει να μου έκανε «κάτι».
- Α, δεν μπορώ να πω, πολύ καλή και έξυπνη απάντηση για περιοδικό!!! [ γέλια ] Καλώς, δεν θα επιμείνω, επανέρχομαι στα μπασκετικά. Τον εαυτό σου τον βλέπεις στο βίντεο;
- Βεβαίως τον βλέπω και τον ξαναβλέπω! Ξέχωρα ότι μου αρέσει αυτό που κάνω και το χαίρομαι. Βλέπω τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές μέσα στο παιχνίδι. Μου αρέσει να διαβάζω τον εαυτό μου, να επισημαίνω τα λάθη μου, να παρακολουθώ πως κινούμαι…
- Είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου;
- Όταν βλέπω τα λάθη μου τρελαίνομαι! Ναι είμαι αυστηρός. - Έχεις κάποια στοιχεία που θα ήθελες να αλλάξεις στο παιχνίδι σου;
- Ναι, αυτό που ήθελα να είχα δουλέψει τόσα χρόνια αλλά λόγω των προγραμμάτων 10 χρόνια τώρα που δεν σου δίνεται η ευκαιρία παρά μόνο στην προετοιμασία, είναι η ενδυνάμωση και η εκρηκτικότητα. Αύτο πιστεύω πως μου λείπει ως Νίκος και προσπαθώ να βελτιωθώ σε αυτόν τον τομέα.
- Μπαίνω στον πειρασμό να σε ρωτήσω κάτι που δεν έχω δει πότε από τη μέρα που ήρθες στην ομάδα: Καρφώνεις; [ γέλια ]
- Δεν ξέρω μπορεί να νοιώθω κάποια μέρα καλά και να το κάνω αλλά όχι, δεν καρφώνω - Από τι; Από ανασφάλεια;
- Όχι, απλά επειδή ξέρω ότι χρειάζεται προσπάθεια για να το κάνεις και δεν είναι κάτι που να με τρελαίνει. Ξέρω ότι χρειάζεται να πάρω τη μπάλα 10-15 φορές να το προσπαθήσω και επειδή είμαι οριακά στο να το πετύχω προτιμώ να σουτάρω από τα 7-8 μέτρα. Μετράει και περισσότερο!!! [ γέλια ]. Να δουλεύω αυτό το καλό που έχω.
- Εστω ότι ερχόταν ο πρόεδρος Φιλίππου μια μέρα κεφάτος και σου έλεγε: Νίκο παιδί μου, πάρε οσα λεφτά θες, δεν με ενδιαφέρει, όσα θες…
- Το έκανε το καλοκαίρι… [ γέλια ]
- ….Και φέρε μου όποιον παίκτη θες. Είτε από ΝΒΑ είτε από Ευρώπη. Ποιον θα διάλεγες; Χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κάποια μομφή για το υπάρχον ρόστερ. Απλώς ποιον θα γούσταρες πολύ στην ομάδα να έχεις συμπαίκτη;
- Από το ΝΒΑ, σίγουρα τον Ντάνκαν. Ο άνθρωπος είναι εγγύση. Οποτε πάρει τη μπάλα θα σου βρει λύση. Και τον Γκαρνέτ. Από την Ευρώπη, τον Ντέγιαν Μποντίρογκα. Ενας από τους καλύτερους μακράν παίκτες στην Ευρώπη. Το έχει αποδείξει πολλές φορές σε όποια ομάδα και αν έχει παίξει, στα δύσκολα αυτός καθαρίζει και φυσικά οι τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του και σε ομαδικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Είναι ενας παίκτης που με κλειστά τα μάτια θα διάλεγες να έχεις στην ομάδα σου.
- Για τον Γιακισεβίτσιους τι λες;
- Σίγουρα και αυτός! Φαινόμενο! Αλλά ο Ντέγιαν όντας μεγαλύτερος σε ηλικία, έχει πάρει περισσότερους τίτλους ενώ ο Γιακισεβίτσιους είναι στο ξεκίνημα.
- Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει ο σύγχρονος αθλητής του μπάσκετ;
- Σε έναν αθλητή πέραν του ταλέντου που μπορεί να έχει όπως το καλό σουτ, η ασιστ, η διείσδυση είτε η καλή του άμυνα, ένας σύγχρονος παίκτης πρέπει να έχει μπασκετικό μυαλό. Είναι το σημαντικότερο γιατί πια το μπάσκετ είναι τόσο γρήγορο, οι φάσεις εξελίσσονται ταχύτατα που πρέπει να σκεφτείς και να δράσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου.
- Ενας αυθεντικός σουτέρ μπορεί να παίξει μυαλωμένα; Μεγάλοι σουτέρ του παρελθόντος όπως ο Ρίβα, ο Βιγιακάμπα και ο Κουντέλιν επιχειρούσαν πολλά «παράλογα» σουτ μέσα στο παιχνίδι άσχετα αν τους έβγαιναν ή όχι. Συνδιάζεται λοιπόν το καλό σουτ με το μπασκετικό μυαλό;
- Κοίταξε, εκτός από το να κάθεσαι σε μια γωνία, οι άλλοι να σου δίνουν τη μπάλα, να κλείνουν μέσα και εσυ να σουτάρεις, το να δημιουργήσεις μια φάση σουτ, να βγεις από ένα στακ-οφ και να διαβάσεις σωστά τη φάση, αυτό γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το να «κρυφτείς» μέσα, να βγεις έξω για να σουτάρεις. Αυτό είναι και εξάσκηση αλλά κυρίως μυαλό. Πως θα αντιδράσεις εκείνη τη στιγμή, την προσποίηση που θα κάνεις. Μπορεί κάποιος να έχει μόνο την ικανότητα να κάτσει σε μια γωνία και να σουτάρει αλλά χωρίς μπασκετικό μυαλό δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Ουτε να κάνεις ένα ντραϊβ και να δώσεις μια ασίστ, να στηθείς έξυπνα να πάρεις επιθετικό φάουλ, να παίξεις καλή άμυνα και να προσφέρεις σε πολλούς τομείς μέσα στο παιχνίδι. Σε αυτό στηρίζω την άποψη μου ότι πάνω από όλα το μυαλό.
- Ενας καλός σουτέρ τι πρέπει να έχει;
- Πρώτα η δουλειά. Το σουτ χρειάζεται μεγάλη και συνεχή εξάσκηση.
- Πόσα σουτ κάνεις τη μέρα;
- Δεν ξέρω, δεν τα μετράω αλλά όταν είμαι ξεκούραστος και το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό, κάνω πολλά. Σε αυτό το καλό στοιχείο που έχω, δουλεύω. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαι εύστοχος. Δουλεύω πολύ.
- Επομένως δουλειά, μυαλό και τι άλλο;
- Αυτοπεποίθηση, καλή ψυχολογία και στήριξη από τον προπονητή. Να μην χάσεις ένα σουτ και να σου πει βγες έξω κατευθείαν.
- Το έχεις νοιώσει αυτό ποτέ;
- Πολλές φορές… Τα τελευταία χρόνια με τον Φώτη Κατσικάρη δεν το έχω νοιώσει τόσο πολύ. Μου έχει εμπιστοσύνη ώστε ακόμα και αν χάσω ένα ή δύο σουτ, δεν θα με πετάξει στον πάγκο.
- Με ποιον προπονητή ένοιωθες τη μεγαλύτερη πίεση;
- Με τον Ιωαννίδη. Με το που έχανα το πρώτο σουτ με έστελνε κατευθείαν στον πάγκο. Στάνταρ. Και με τον Ιβκοβιτς αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ο Ιωαννίδης ήταν ο πιο πιεστικός από όλους. Ξέρεις είναι αυτό που λέμε: Σουτάρεις, αμα μπει τι ωραία, αμα δεν μπει στον πάγκο. Ενώ ο Φώτης με ξέρει χρόνια και με εμπιστεύεται. - Ας περάσουμε στα της ΑΕΚ. Τι περιμένεις από την ΑΕΚ φέτος; Υπάρχει η τάση που λέει πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, η τάση που λέει εντάξει μια θέση στην τετράδα δεν είναι άσχημα και η τάση που λέει ότι είμαστε οι βέβαιοι δεύτεροι. Ποια είναι η γνώμη σου; - Κοίταξε, οι στόχοι φέτος από την αρχή της περιόδου ήταν υψηλοί. Για αυτό και η ομάδα από το καλοκαίρι στήθηκε γρήγορα για να κάνει καλή προετοιμασία και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. Θέλαμε στο κύπελλο να είμαστε μέσα αλλά αποκλειστήκαμε σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μένει η ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Στην ευρωλίγκα τόσα χρόνια περιμένουμε πως και πώς να περάσουμε στον επόμενο γύρο στη φάση των 16 και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό.
- Μέχρι εκει είναι η ευρωλίγκα; Πιστεύεις ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε;
- Από κει και πέρα είναι κάτι το εξτρα. Οσο πλησιάζεις προς τους τελικούς, οι άλλες ομάδες είναι πολύ δυνατές. Όχι ότι δεν μπορούμε αλλά ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στους 16. Από κει και πέρα βλέπεις τι αντιπάλους έχεις και παίζεις. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε να φτάσουμε στους τελικούς και ότι ήθελε προκύψει. Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.
- Είσαι η σημαία της ΑΕΚ. Βλέπεις πολύ κόσμο εντός και εκτός γηπέδων. Ποια είναι η σχέση σου με τον κόσμο της ΑΕΚ; Πως νοιώθεις;
- Το παράπονο του κόσμου της ΑΕΚ είναι ότι δεν έχω μέσα στο γήπεδο επικοινωνία με αυτούς. Μου το λένε ότι δεν θα γυρίσω να μιλήσω, να με φωνάξουν δεν θα απαντήσω, ξέχωρα ότι τους αφιερώνω κάποιο καλάθι και αυτό γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος που το κάνω είναι γιατί θέλω να μείνω αυτοσυγκεντρωμένος στον αγώνα. Για τον κόσμο μετά το παιχνίδι ή εκτός γηπέδου είναι πολύ όμορφη η σχέση που έχουμε. Υπάρχει αγάπη μεταξύ μας. Έχω νοιώσει πολύ όμορφα. Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος έξω βλέποντας με, το να έρθει να μου μιλήσει, να μου ζητήσει αυτόγραφο να μου πει συγχαρητήρια Νικόλα κλπ είναι πολύ σημαντικό για μένα. Η αναγνώριση είτε προέρχεται απο ΑΕΚτζήδες ακόμα και από οπαδούς άλλων ομάδων είναι ότι καλύτερο και για μένα αλλά και για οποιονδήποτε αθλητή. Νοιώθω τόσο ωραία σαν να έχω πάρει το πρωτάθλημα!
- Θέλεις κάτι από τον κόσμο της ΑΕΚ, περιμένεις κάτι άλλο;
- Όχι, δεν περιμένω κάτι άλλο. Αυτό που έκανε το καλοκαίρι να με στηρίξει στην δύσκολη μου στιγμή…
- Τι έγινε το καλοκαίρι;
- Πέρυσι στο τελευταίο παιχνίδι στον πέμπτο τελικό με τον Ηρακλή που χάσαμε και έτυχε να κάνω το ρεκόρ καριέρας με τους 37 πόντους που έβαλα, ήρθαν στο αεροδρόμιο γνωρίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα μιλούσα με τον προέδρο και φώναζαν 150 άτομα «Νίκο ψυχάρα για πάντα ΑΕΚάρα». Αυτό με συγκίνησε πάρα πολύ. Ήταν μια κίνηση που δεν περνάει έτσι… Ήμουν πολύ προβληματισμένος… Ειδικά όταν μίλησα με τον πρόεδρο την άλλη μέρα και το μεσημέρι ανακοινώθηκε η αποχώρηση μου από την ομάδα ένοιωθα πολύ περίεργα… Ένοιωσα πολύ αγάπη και μεγάλη θέληση να μείνω στην ομάδα από αυτούς τους ανθρώπους… Ένα από τα κλειδιά που έμεινα στην ομάδα ήταν και αυτοί…
- Αλήθεια, σου αρέσει ο τίτλος της σημαίας για την ΑΕΚ; Ή είναι κάτι που ίσως σε απωθεί; Ή θέλεις οι άλλοι να ασχολούνται μαζί σου καθαρά και μόνο με την απόδοσή σου στο γήπεδο;
- Όχι, είναι ιδανικό πράγμα αυτό. Τι πιο ωραίο να παίζεις καλό μπάσκετ, να είσαι είδωλο για όλο αυτόν τον κόσμο και να είσαι ο αρχηγός της ομάδας τους. Προσπαθώ να το απολαμβάνω και αυτό που θέλω να τους προσφέρω είναι καλύτερο θέαμα. Να τους δώσω καλύτερο Νίκο Χατζή μέσα στο παιχνίδι. Με ανεβάζει αυτό και τους προσφέρω καλύτερο μπάσκετ. Ότι δίνεις, παίρνεις.
- Είσαι ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου της ΑΕΚ φέτος;
- Όχι δεν μπορώ να πω ότι είμαι. Περιμέναμε πως και πώς να έρθουμε σε καλύτερο γήπεδο. Ήρθαμε, είναι προσιτό στο κόσμο, δεν είναι κάπου με δυσκολία πρόσβασης όπως αυτό των Λιοσίων και παρ’όλα αυτά βλέπω ότι δεν μας ακολουθεί. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλα, οι φιλοδοξίες μας ξέρεις ήταν υψηλές αλλά εμεις τους στενοχωρήσαμε. Τώρα όμως η ομάδα έχει στρώσει, αποδίδουμε καλά, φέρνουμε αποτελέσματα…
- Που το αποδίδεις;
- Δεν ξέρω τι να σου πω… Γενικά υπάρχει μια κρίση όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε πολλά αθλήματα. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο που λέγανε ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, βλέπω μόνο την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να έχει κόσμο. Περισσότερο εστιάζω στην οικονομική κρίση που ο άλλος δυσκολεύεται να δώσει κάποια χρήματα να πάει στο γήπεδο, στην ταχύτητα της ζωής και στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχει ο κόσμος. Ειδικά στα παιχνίδια που δίνουμε μεσοβδόμαδα, το καταλαβαίνω απόλυτα πως ο άλλος θέλει να ξεκουραστεί και δεν είναι το πλέον εύκολο να πάει στο γήπεδο. Αλλά όταν παίζουμε Σάββατο ή Κυριακή δεν χωράει δικαιολογία το να μην έρθει ο κόσμος να δει την ομάδα του. Ειδικά ο κόσμος της ΑΕΚ και να στηρίξει τις προσπάθειες μας. Θέλω να πιστεύω πως σιγά σιγά θα τον φέρουμε. Και αγωνιστικά γιατί πάμε καλά αλλά και με κάποιες κινήσεις που κάνει η διοίκηση με τους διαγωνισμούς και τα δωράκια στο ημίχρονο. - Ναι έτσι όπως το πάει η ΚΑΕ, θα μοιράσει όλα τα διαρκείας δωρεάν![ γέλια ]
- Πιστεύω ότι γίνεται σωστός προγραμματισμός από τη διοίκηση και μπορεί να μην έχουμε πολύ κόσμο φέτος αλλά είμαι σίγουρος πως στα επόμενα 2 χρόνια θα είμαστε κορυφαίοι στον τομέα προσέλκυσης θεατών στο γήπεδο.
- Υπάρχει μπασκετικός κόσμος; - Σίγουρα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδείξει πως υπάρχει.
- Το περιοδικό πηγάζει από τον κόσμο της ΑΕΚ και απευθύνεται σε αυτόν. Ένα μήνυμα που θέλεις να τους δώσεις;
- Είμαι δεμένος πάρα πολύ μαζί τους. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνουν όταν τους βλέπω στην κερκίδα να ζητωκραυγάζουν το όνομα μου. Τους ευχαριστώ πολύ για την αναγνώριση και την αγάπη που μου δείχνουν εντός και εκτός γηπέδου. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσουμε να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να τους κάνουμε να χαίρονται όταν θα έρχονται να μας βλέπουν.
- Κάτι άλλο που ίσως θα ήθελες να συμπληρώσεις στα προηγούμενα, κάτι που θέλεις να προσθέσεις;
- Χμμμ… ακόμα προσπαθώ να σκεφτώ ποια κοπέλα θα καλούσα για φαγητό…!!! [ γέλια ]
- Νίκο σε ευχαριστούμε πολύ, καλη δύναμη και καλή συνέχεια
- Εγώ σας ευχαριστώ.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια