Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2005

ΧΡΟΝΟΣ...

O Ιερος Χρυσοστομος ελεγε πως αν χασεις χρηματα μπορει να τα ξαναβρεις… Αν χασεις χρονο…

Φαντάσου ότι υπάρχει μια τράπεζα που πιστώνει στον λογαριασμό σου κάθε πρωί 86.400 Ευρώ.

Δεν μεταφέρει ούτε ένα υπόλοιπο στην επόμενη μέρα. Κάθε απόγευμα αφαιρεί ή σβήνει ότι από το υπόλοιπο δεν πρόλαβες να πάρεις για να το χρησιμοποιήσεις την ημέρα. Τι θα έκανες;

Θα τραβούσες κάθε δεκάρα φυσικά! Ο καθένας από εμάς έχει μια τέτοια τράπεζα. Το όνομα της είναι Χρόνος. Κάθε πρωί μας πιστώνει με 86.400 δεύτερα. Κάθε βράδυ διαγράφει το υπόλοιπο που δεν χρησιμοποίησες σωστά τη μέρα και απέτυχες να' τα επενδύσεις για καλό σκοπό. Δεν μεταφέρει καθόλου υπόλοιπο. Δεν επιτρέπει επιπλέον πίστωση.

Κάθε μέρα ανοίγει νέο λογαριασμό για σένα. Κάθε βράδυ καταστρέφει το υπόλοιπο της ημέρας Το χάσιμο είναι δικό σου. Πρέπει να ζεις το παρόν, με τις καταθέσεις του σήμερα.Επένδυσε τον έτσι ώστε να παίρνεις από αυτόν το καλύτερο της υγείας, της ευτυχίας, Της επιτυχίας.Το ρολόι τρέχει.

Εκμεταλλεύσου τον όσο περισσότερο μπορείς, το σήμερα. Για να κατανοήσεις την αξία ενός ΜΗΝΑ, ρώτα μια μάνα που γέννησε ένα πρόωρο μωρό. Για να κατανοήσεις την αξία μιας ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ, ρώτα έναν εκδότη μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Για να κατανοήσεις την αξία ενός ΛΕΠΤΟΥ, ρώτα κάποιον που έχασε το τρενο. Για να κατανοήσεις την αξία ενός ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ρώτα κάποιον που μόλις γλίτωσε από έναν σεισμό επειδή δεν μπήκε στο κτίριο που έπεσε. Για να καταλάβεις την αξία ενός ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ του ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ρώτα κάποιον που σώθηκε από ένα ατύχημα.

Θεωρήστε πολύτιμο κάθε λεπτό που έχετε. Θυμηθείτε ότι ο Χρόνος δεν περιμένει για κανέναν.

Το χτες είναι...........ιστορία. Το αύριο είναι.........μυστήριο. Το σήμερα είναι ένα Δώρο.

Για αυτό το αποκαλούμε στα αγγλικά present (παρόν-Δώρο).



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια