Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2005

ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ ΜΕΣΩ ΖΩΩΝ

Μετάφραση θεωριών με τη βοήθεια των ζώων

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Η σκηνή: Ένα κοτόπουλο διασχίζει ένα δρόμο.

Ερώτηση: Γιατί το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο;

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η αλήθεια.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.

ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ: Κι όμως, τον διέσχισε...

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ: Για να πάει στην απέναντι πλευρά.

ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ: Ο Σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα Μέσα, όποια κι αν είναι αυτά. ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ: Ηταν ιστορικά αναπόφευκτο.

ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Τα κοτόπουλα, στο πέρασμα των αιώνων, επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να διασχίζουν δρόμους.

ΦΡΟΫΝΤ: Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι αφόρητα καταπιεσμένη.

ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.

ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ: Για να πάει εκεί που κανένα άλλο κοτόπουλο δεν είχε πάει πριν.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: Το κοτόπουλο δεν διέσχισε όλο το δρόμο, αλλά μετά τις εκλογές η κυβέρνηση μας θα κάνει ότι είναι μπορετό για να ολοκληρωθεί η διάσχιση.

ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ: ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στο Σύνταγμα και στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν είχα καμία σχέση με το κοτόπουλο αυτό.

ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο "ΤΣΙΚΕΝ Office 2000", που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει κλπ.

ΕΝΑΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΒΜ: Προτείνουμε την εγκατάσταση ενός ψηφιακού συστήματος που να επιτρέπει στα κοτόπουλα να διασχίζουν τους δρόμους. Ενα δίκτυο 5 τερματικών συνδεδεμένοι σε σειρά και εφοδιασμένοι με Γιου Πι Ες, συνολικής μνήμης 600 γιγαμπαϊτς και ταχύτητα 1.500 Μεγαχέρτζ θα είναι η καλύτερη λύση για τη διάσχιση των δρόμων. Η λειτουργία της εγκατάστασης απαιτεί μια συνεχεί υποστήριξη, ήτοι 25 ανθρωποέτη (κόστος: 400.000 την ημέρα πλέον ΦΠΑ).

Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Ο αφέντης σου παίρνει ένα μέρος τουγάλατος.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει την μία και την δίνεισε κάποιον άλλο.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τιςβάζει σ' ένα στάβλο μαζί με τις αγελάδες όλων των άλλων. Εσύ πρέπει ναφροντίζεις όλες τις αγελάδες. Η κυβέρνηση σου δίνει ακριβώς όσο γάλαχρειάζεσαι.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνεικαι τις βάζει σε ένα στάβλο μαζί με τις αγελάδες όλων των άλλων. Μιαομάδα πρώην εκτροφέων κοτόπουλων, τις φροντίζει. Εσύ πρέπει ναφροντίζεις τα κοτόπουλα που πήραν από τους πρώην εκτροφείς κοτόπουλων.Η κυβέρνηση σου δίνει ακριβώς το γάλα και τα αβγά που οι νόμοι λένε ότι χρειάζεσαι.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει και τις δύο και σεσκοτώνει.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος δεν νοιάζεται για τον ανυπάρχεις, πόσο μάλλον για τις αγελάδες.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Πουλάς την μία και αγοράζεις έναταύρο.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις δύο, σε προσλαμβάνει για να τις φροντίζεις κι έπειτα σου πουλάει το γάλα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει και τις δύο και σουδίνει όσο γάλα χρειάζεσαι.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Οι γείτονές σου σε βοηθούν να τις φροντίζεις και όλοι μαζί μοιράζεστε το γάλα.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Εσύ πρέπει να τις φροντίζεις αλλάη κυβέρνηση παίρνει όλο το γάλα.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις δύο αγελάδες. Το κράτος παίρνει καιτις δύο και σου δίνει όσο γάλα οι κανονισμοί λένε ότι χρειάζεσαι.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις δύο και σε εκτελεί.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση σου βάζει πρόστιμογια την μη εξουσιοδοτημένη κατοχή 2 ζώων στάβλου σε διαμέρισμα.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Έχεις 2 αγελάδες Η κυβέρνηση τις παίρνει και τιςδύο και σε καλεί στο στράτευμα.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Οι γείτονές σου αποφασίζουν ποιοςθα πάρει το γάλα.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Οι γείτονές σου διορίζουνκάποιον που θα αποφασίσει ποιος θα πάρει το γάλα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η κυβέρνηση υπόσχεται να σου δώσει 2 αγελάδες αν την ψηφίσεις. Μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος κατηγορείται επειδήκερδοσκόπησε με τα "μελλοντικά" βοοειδή. Ο τύπος βαφτίζει το σκάνδαλο"Cowgate". ΑΓΓΛΙΚΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Τις ταΐζεις με μυαλά προβάτων κιαυτές τρελαίνονται. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Στην αρχή η κυβέρνηση ορίζει πώς πρέπεινα τις ταΐζεις και πότε μπορείς να τις αρμέγεις. Έπειτα, σε πληρώνει γιανα μην τις αρμέγεις. Στη συνέχεια, τις παίρνει και τις δύο, σκοτώνει τημία, αρμέγει την άλλη και πετάει το γάλα. Στο τέλος, σε αναγκάζει νασυμπληρώσεις μερικές φόρμες για να καταγγείλεις τις αγελάδες που λείπουν.

ΑΝΑΡΧΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Ή τις πουλάς σε μια θεμιτή τιμή, ή οιγείτονές σου δοκιμάζουν να σε σκοτώσουν για να πάρουν τις αγελάδες.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ - ΚΟΝΓΚ: Έχεις 2 αγελάδες. Πουλάς τρεις στην ανώνυμη εταιρία σου, χρησιμοποιώντας ανοιχτές τραπεζικές πιστωτικέςεπιστολές του κουνιάδου σου. Έπειτα, ξεκινάς μια ανταλλαγή μετοχών μεδημόσια προσφορά, και καταφέρνεις να τις ξαναπάρεις και τις τέσσερις αγελάδες με φορολογικές απαλλαγές για τη συντήρηση πέντε αγελάδων. Ταδικαιώματα στο γάλα έξι αγελάδων μεταφέρονται μέσω ενός παναμέζουμεσάζοντα στις νήσουν Καϊμάν, που είναι ιδιοκτησία του κυρίως μετόχου,που ξαναπουλά στη δική σου ΑΕ τα δικαιώματα του γάλατος και των 7αγελάδων. Ο ετήσιος ισολογισμός επιβεβαιώνει ότι η εταιρία είναιιδιοκτήτρια 8 αγελάδων με μια option αγοράς άλλης μίας. Στο μεταξύ, εσύσκοτώνεις τις δύο αγελάδες επειδή το γάλα τους δεν είναι καλό.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση σου απαγορεύει τόσο νατις αρμέγεις όσο και να τις σκοτώσεις.

ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Παντρεύονται και υιοθετούν ένα μοσχαράκι.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και αρνείταιότι έχουν υπάρξει ποτέ. Το γάλα τίθεται εκτός νόμου.

POLITICAL CORRECTNESS: Έχεις σχέση (η έννοια της "ιδιοκτησίας" είναισύμβολο ενός φαλλοκεντρικού παρελθόντος, πολεμοχαρούς και μη ανεκτικού)με δύο βοοειδή διαφορετικής ηλικίας (πολύτιμα ωστόσο για την κοινωνία)και γένους μη γνωστοποιημένου.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ: 'Έχεις δύο καμηλοπαρδάλεις. Η κυβέρνηση σε αναγκάζει ναπάρεις μαθήματα φυσαρμόνικας.ΓΑΤΑ Κάθε Φιλοσοφική θεωρία είναι σαν να ψάχνεις για μια Μαύρη γάτα μέσα σεένα σκοτεινό Δωμάτιο!

ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένασκοτεινό δωμάτιο, αλλά η μαύρη γάτα δεν είναι μέσα !

ΝΕΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ Φιλοσοφικής θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σεένα σκοτεινό δωμάτιο, Η γάτα δεν είναι μέσα στο δωμάτιο, και σε βάζουννα αναφωνείς Την βρήκα! - Την βρήκα!

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένασκοτεινό δωμάτιο, Όλες οι μαύρες γάτες είναι μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο,και κανένας δεν τις Βλέπει!

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σεένα σκοτεινό δωμάτιο, Όλες οι μαύρες γάτες είναι έξω από το σκοτεινόδωμάτιο, και όλοι λενε ότι δεν υπάρχουν μαύρες γάτες!

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σεένα σκοτεινό δωμάτιο, Όλες οι μαύρες γάτες έχουν ψοφήσει και σε βάζουν να βάψεις μερικές άσπρες γάτες, Μαύρες!

ΚΙΝΕΖΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη και μια άσπρηγάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τις βρίσκουνε, προσποιούνται ότι δενυπάρχουν γάτες ,αλλά υπάρχουν ζώα!

ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη και μια άσπρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τις βρίσκουνε και ονομάζουν τιςμαύρες γάτες Άσπρες, και τις άσπρες γάτες Μαύρες!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, την βρίσκουνε, και την εκπαιδεύουνε την γάτα να συμπεριφέρεται σαν Σκύλος.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια