Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2005

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ

Σε αυτο το αρθρο θα προσπαθησουμε να σκιαγραφησουμε το profile του "παντρεμενου".

Τα εισαγωγικα φυσικα δεν ειναι τυχαια. Ας δωσουμε λοιπον ενα ορισμο:"παντρεμενος" ειναι ο τυπος ο οποιος μετα απο 5-6 σοβαρες σχεσεις του...ενος μηνος (η μεγιστη) γνωριζει επιτελους στα 25 του την αγαπη της ζωης του.

Στις περισσοτερες περιπτωσεις προκειται για παρθενοπιπιτσα (2 ο μεγιστος αριθμος των αντρων με τους οποιους εχει πλαγιασει) η οποια ψαχνει για αμεση αποκατασταση. Ο φιλος μας ακομη δεν την εχει αποκαταστησει (κοινως δεν εχει φορεσει την κουλουρα) αλλα συμπεριφερεται ακριβως σαν να το εχει ηδη κανει.Και φυσικα δεν μιλαμε για ολο τον κοσμο αλλα για τους φλωρους που εχουμε βαρεθει να βλεπουμε γυρω μας… Σας ευχομαστε μια ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ.

Ας δουμε τα πραγματα αναλυτικα... Tα πρωτα σημαδια Τις πρωτες μερες (της σχεσης του) συμπεριφερεται σαν να μη συμβαινει σχεδον τιποτα.Αν εξαιρεσεις βεβαια το γεγονος οτι καθε φορα που βγαινετε για καφε η "γυναικα" του(οπως εχει αρχισει ηδη να την αποκαλει) γινεται σημειο αναφορας για ο,τιδηποτε.

Παραδειγμα:-Ρε σεις, ειδε κανεις σας το "25η Ωρα";-(παντρ.)Ναι, εγω το ειδα.Μαζι με την "γυναικα".Καλο ηταν, εμενα μου αρεσε αλλα στην "γυναικα" μου δεν αρεσε οποτε μαλλον δεν αρεσει και σε μενα τωρα που το σκεφτομαι.Μη το δειτε..."(προσθετωντας ετσι μια απιστευτα σουρεαλιστικη πινελια στην κινηματογραφικη κριτικη τού που θα την zηλευε ακομη και ο Δανικας) η διαφορετικα -Εχει παει κανεις σας "3 γουρουνακια"-(παντρ. παλι) Ειχαμε παει με την αγαπη μου στο 2ο ραντεβου.Εγω πηρα cappuccino και αυτη σοκολατα.Ψεμματα...χυμο πορτοκαλι ειχε παρει... Επισης καθε φορα που χτυπα το κινητο του προκαλειται ενας μικρος πανικος (εφοσον ειναι η γυναικα του).Συνηθισμενη ατακα του:"Μαλακες ειναι η "γυναικα" μου.Τωρα ησυχια.Δεν θελω ουτε γελακια ουτε πειραγματα ουτε μαλακιες" πραγμα που σου φερνει αυτοματα στο νου τις θρυλικες και αξεχαστες μερες στο δημοτικο (Νικολακη αν ξαναμιλησεις θα σε βαλω τιμωρια στο ενα ποδι κτλ) και αν ολα αυτα φανταζουν λογικα για φρεσκοερωτευμενοι (και ισως να ειναι) η συνεχεια ειναι ακομη χειροτερη...

Mε το καιρο αρχιζει να ξεκοβει απο τις παρεες του με τροπο που δεν θα χαρακτηριζαμε διακριτικο:-ελα ρε...τι κανεις;-(παντρ. μονοκοπανια) ελα ρε...σε 10 λεπτα θα ερθει η γυναικα μου σπιτι...τα λεμε...γεια...κλαπ (κλεισιμο τηλεφωνου)-εγινε ρε...συγγνωμη για την ενοχληση....καλο βραδυ...γεια (δεν σε ακουει αλλα εισαι ευγενικο παιδι) η ακομα χειροτερα (ξεροντας οτι η αγαπη του βρισκεται γυρω στα 1000 χλμ μακρυα για λογους ανωτερας βιας) στελνοντας το παρακατω μην:"εχει παρει αδεια ο μητσος απο τον στρατο.ειμαστε ολοι στο PALENQUE και τα πινουμε.Τσακισου και ελα!!!!" παιρνεις για απαντηση το εξης:"βαριεμαι τωρα..."

Μιλαμε για το ιδιο ατομο το οποιο σε διαφορετικη περιπτωση (αν δεν αισθανοταν παντρεμενος δηλαδη), οχι μονο δεν θα βαριοταν, οχι μονο θα ειχε τσακιστει να ερθει στον ελαχιστα απαιτουμενο χρονο αλλα θα κανονιζε κιολας να παιρνει ο Μητσος περισσοτερες αδειες για να στηνονται συχνοτερα τετοιες βραδιες (εχει θειο αντιστρατηγο)

Αφου εχουν περασει καποιοι μηνες πια και αφου εχει παραδεχτει (με υπερηφανεια και αυτο ειναι το ανησυχητικο) οτι η "γυναικα" του τον ζηλευει πολυ, δεν τον αφηνει πουθενα μονο του και οτι του εχει βαλει τα 2 ποδια σε ενα παππουτσι, οι μονες σας κοινωνικες επαφες περιοριζονται στην (τηλε)θεαση κανενος dvd, σε καμια βολτα με το αυτοκινητο, η στη κοινη εξοδο με τους σκυλους σας για κατουρημα (των σκυλων ενιοτε και δικο σας) Και ολα αυτα μεχρι να λαβετε καποια μερα το μηνυμα του το οποιο λεει το εξης αναμενομενο:"Aρραβωνιαστικα!!!!

"Οποτε ο φιλος μας βρισκεται στο σωστο δρομο για να γινει απο "παντρεμενος" παντρεμενος.Μεχρι να χασει ομως τα εισαγωγικα του, θα εχει χασει και αλλα πραγματα πρωτα:την κοινωνικη ζωη του,την αξιοπρεπεια του ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ισως...

ΚΑΙ Ο ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ

Kαθε επιτυχημενη σχεση ακολουθειται και απο εναν επιτυχημενο χωρισμο;οχι απαραιτητα! καθε επιτυχημενος χωρισμος ακολουθειται και απο μια επιτυχημενη σχεση; κατα πασα πιθανοτητα! Ας δουμε λοιπον τα 3 βηματα ενος επιτυχημενου χωρισμου.

Καταρχας (για να υπαρχει χωρισμος!) ας υποθεσουμε οτι σας ζηταει να χωρισετε.Οι λογοι φυσικα μπορει να ποικιλουν (απο κερατο μεχρι γιατι αποφασισε να νιωθει πολυ μπερδεμενη αυτη τη περιοδο) αλλα αυτο δεν μας νοιαζει και πολυ.Υπαρχουν καποια tips τα οποια θα σας βοηθησουν να ξεπερασετε το σοκ (λεμε τωρα!) και να ετοιμαστειτε γρηγορα για νεες περιπετειες.Τα οποια ειναι τα εξης:

ΒΗΜΑ 1ο Αλλαζουμε κινητο, σταθερο, και (αν ειναι δυνατον) διευθυνση μονιμης κατοικιας.Το μονο σιγουρο ειναι (ειδικα αν προκειται για πολυμηνη/πολυχρονη σχεση) οτι τις πρωτες (και οχι μονο) μερες μετα τον χωρισμο θα επιδιωξει καποιου ειδους επικοινωνιας μαζι σας.

Ειτε με την μορφη "μουγγων" τηλεφωνηματων (θα παιρνει σταθερο και μετα το "ναι" σού θα το κλεινει) ειτε με την μορφη "αποστειρωμενων" μηνυματων ("τι κανεις;απλα θελω να δω αν εισαι καλα"). Οχι φιλε! Μη παιρνεις ελπιδες.Απλα για καποιον καιρο θα εισαι η μεθαδονη της.Θα σε χρησιμοποιει σιγα σιγα μεχρι να "απεξαρτοποιηθει" απο εσενα.Μεχρι να νιωσει σιγουρη για τον εαυτο της.Μεχρι να βρει κατι αλλο "καλυτερο". Μεχρι να σου σπασει τα νευρα δηλαδη. Επειδη ομως κατι τετοια δεν μας αρεσουν (ηρεμια πανω απο ολα) και μας καθυστερουν, ειπαμε: αλλαγη τηλεφωνων και ει δυνατον ακομη και σπιτιου.Trust me!

BHMA 2o Αντιθετα με ο,τι πιθανον πιστευει η πλειονοτητα των χωρισμενων (η των going to be χωρισμενων) μολις χωρισουμε η πιο ενδεδειγμενη λυση ΔΕΝ ειναι η μπαροτσαρκα και καμακι σε ο,τι φερνει προς θηλυκο.

Τετοιες βιαστικες αντιδρασεις μονο κακο μπορει να προκαλεσουν.Δεν κερδιζουμε τιποτα ετσι. Το πολυ πολυ να αρχισουμε το αλλο πρωι να αμφιβαλλουμε για το καποτε καλο γουστο μας ("πως μπορεσα και "κοιμηθηκα" με αυτο το πραγμα") η ακομη χειροτερα να γυρναμε σπιτι με τα χερια αδειανα (αργοτερα ισως οχι και τοσο αδειανα), και επηρεασμενοι καθως ειμαστε απο τις αμετρητες ποσοτητες αλκοολ να μας πιανει μια μελαγχολια και μια νοσταλγια για την αγαπη την ζωη μας βυθιζομενοι ετσι ολο και περισσοτερο στο βουρκο της ατομικης παρακμης μας.

Για να αποφευγονται τετοιες δυσαρεστες καταστασεις λοιπον καλο ειναι να μην δρουμε τοσο παρορμητικα. Ειναι προτιμοτερο (μετα απο ενα χωρισμο) να επικεντρωνομαστε σε πιο σιγουρες και ασφαλεις καταστασεις. Με αλλα λογια ισως ειναι καιρος να "ασχοληθουμε" λιγο με την κοπελιτσα απο την δουλεια που μας φλερταρε τοσο καιρο διακριτικα,με την ομορφη συμφοιτητρια που (κατα ενα παραξενο λογο) ζηταγε σημειωσεις μονο απο μας, η ΄ακομα και με την κορη του περιπτερα (γιατι οχι;) που μαζι με καθε πακετο Malboro lights μας εδινε δωρο και μια τσιχλα. Όχι βιασυνες λοιπον, και καλυτερα να παμε για τα σιγουρα και τα καλυτερα εδω που τα λεμε!

3ο ΒΗΜΑ Καποτε θα γινει και αυτο.Καποτε θα συναντησεις την πρωην. Την ακατανομαστη με αλλα λογια. Οχι, οχι! Μην σε πιανει πανικος. Μιλαμε απλα,τυπικα, σαν να μην συμβαινει τιποτα (με κανενα τροπο δεν φανερωνουμε θυμο αλλα ουτε και υπερβολικη "αδιαφορια"). Στην αναμενομενη ερωτηση αν αλλαξες κινητο απαντας οτι ναι αλλαξα αλλα δεν θυμαμαι τον νεο αριθμο απεξω, θα σου το στειλω με μηνυμα. Κατι που φυσικα δεν κανεις ποτε.

Επισης η ολη συζητηση καλο ειναι να μην διαρκεσει πανω απο ενα (1) λεπτο. (Για να μην εχουμε παρεξηγησεις, σε ολο το αρθρο δεχομαι αξιωματικα οτι ενας σωστος ανδρας δεν ξαναγυριζει ποτε σε τελειωμενες καταστασεις. Σαν σπασει το γυαλι κτλ κτλ)



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια