Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2005

ΣΥΡΟΣ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2004

Πηγα για πρωτη φορα στη Συρο πριν από λιγες μερες για τις γιορτες και οσοι δεν εχετε παει, τη συνιστω ανεπιφυλακτα.

Νησι με κοσμο χειμωνα καλοκαιρι, με αγρια ομορφια, με καλο οδικο δικτυο και προσφερεται για οτιδηποτε ζητησετε.

Ειτε για διασκεδαση, ειτε για ηρεμια. Από τιμες, μακρια από αγορες καταναλωτικων αγαθων αλλα μια χαρα σε ποση και βρωση. Ευτυχως που ο ντοπιος φιλος μου δεν μου χαλασε χατηρι και στις 5 μερες που εμεινα, μου εκανε πληρη ξεναγηση σε ολο το νησι!

Εβγαλα και 180 φωτογραφιες και περιμενω με αγωνια να μου τις εμφανισει ο προσωπικος μου φωτογραφος. Οσοι πατε μην παραλειψετε και μια βολτα από το θεατρο Απολλων, πιστη αντιγραφη – μικρογραφια της πρωτης μορφης που ειχε η Σκαλα του Μιλανου.

Αξιζει να επισκευθειτε και το μοναδικο μοναστηρι της Αγιας Βαρβαρας όπως και την μεγαλοπρεπη καθολικη εκκλησια του Αη Γιωργη. Θελω να μοιραστω μαζι σας το πιο αστειο ( ? ) περιστατικο που μου συνεβη. Στο λιμανι, υπαρχει στην ακρη του ενας τσιμεντενιος διαδρομος που εκτενεται μεσα στη θαλασσα σε μηκος 50 μετρων.

Πηγα μια βολτα ελπιζοντας να μη με βρει αναπαντεχα καποιο τσουναμι και για να βγαλω φωτογραφια το λιμανι και την Ερμουπολη πανοραμικα. Εκει ψαρευε ενας παππους παρεα με το εγγονακι του. Ένα 6χρονο κοριτσακι.

Αφου ανταλλαξαμε τις ευχες που απαιτουσε η περισταση του ζητησα να με βγαλει μια φωτογραφια. Προθυμος ο γεροντας αφησε το καλαμι του και πηρε τη μηχανη.

Ειπα στο κοριτσακι, «ελα να βγαλουμε παρεα» Αφου τελειωσαμε με ρωτησε το κοριτσακι: θα βγαλεις και άλλες φωτογραφιες; Ναι θα βγαλω και συνεχισε ναζιαρικα: Θα βγαλεις ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ;;;;;;; Εμεινα αφωνος! 6 χρονων παιδι…

Εμεις στα 6 χρονια μας αντε να ξεραμε το νουνου και τη μπαλα.

Ε ρε τι κανει η τηλεοραση…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια