Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΟΙΚΟΙ ΕΥΓΗΡΙΑΣ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ




Από τη δική μου εμπειρία, πήρα την απόφαση να προσφέρω κάτι κοινωνικά. Ο οδηγός που θα παραθέσω πιστεύω ότι θα βοηθήσει όλους όσους βρεθούν στη θέση μου και ψάχνονται εναγωνίως. Επειδή έχασα χρόνο και προς στιγμήν απελπίστηκα, αποφάσισα να συγγράψω τα παρακάτω για να σε βοηθήσω σε – φτου φτου μακριά από εμάς – αντίστοιχη περίπτωση. 

Είναι η πιο άχαρη έρευνα αγοράς που έχω κάνει στη ζωή μου και δεν την εύχομαι σε κανέναν. Εκ των προτέρων αναφέρω πως όποιος θέλει να αναδημοσιεύσει το κείμενο μου, είναι ελεύθερος να το κάνει, χαρά μου και τιμή μου,  αρκεί  να προσθέσει ότι το πήρε από το www.suspect.gr

Έστω λοιπόν ότι ο παππούς σου ή η γιαγιά σου ή ο πατέρας σου ή η μητέρα σου αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας τέτοιο που αφενός είναι μη αναστρέψιμο, αφετέρου δεν έχεις τη δυνατότητα να παρέχεις φροντίδα στο σπίτι σου. 

Κλείσε τα αυτιά σου σε οποιονδήποτε κακόψυχο τύπο σε ψέξει γιατί θα μπεις σε διαδικασία αναζήτησης γηροκομείου ή οίκου ευγηρίας. Αυτός που θα σου κάνει τέτοιο κήρυγμα, θα είναι ο πρώτος που θα πανηγυρίζει στη δυστυχία σου και δεν πρόκειται να σου προσφέρει ούτε ένα ποτήρι νερό. Θα είναι αυτός που θα σου κάνει τον ευσπλαχνικά θυσιαστικό και όταν έρθει η σειρά του με κάποιον δικό του άνθρωπο θα σου ζητήσει πληροφορίες για το που πήγες εσύ. Δεν είναι εύκολο στο σπίτι να συμβιώνεις με μια ξένη γυναίκα που θα έχει επωμιστεί τη φροντίδα και με τον άνθρωπο σου που θα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Άσε δε που θα πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου από την πίεση μέχρι το οξυγόνο. 

Έχεις όμως ευθύνη για το που θα βάλεις τον δικό σου άνθρωπο και πρέπει να το ψάξεις σε ένα δεύτερο στάδιο οπωσδήποτε δια της αυτοψίας. Ο άνθρωπος σου χρειάζεται – αφού είναι ανήμπορος και εξαρτώμενος – επαγγελματική φροντίδα, αξιοπρεπές περιβάλλον και φυσικά σε κόστος που να μπορείς να αντέξεις. 

Αν είσαι πλούσιος σταμάτα να διαβάζεις παρακάτω. Δεν σε αφορά. Γκούγκλισε το «οίκος ευγηρίας», τα πρώτα που θα σου βγάλει είναι τα πιο ακριβά, πήγαινε εκεί και είσαι μια χαρά.
Αν όμως έχεις ένα μέσο εισόδημα, τότε πρέπει να ψάξεις. 

Βρήκα 5 λίστες. Μια που μου έδωσαν από το νοσοκομείο, μια από το site της Εκκλησίας www.ecclesia.gr , μια από την Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων www.pemfi.gr [ θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο κύριο Στέλιο Προσαλίκα ] και δύο ακόμα που βρήκα στον παγκόσμιο ιστό. Σε όοοοοοοοοοολα αυτά τηλεφώνησα, ξεκαθάρισα τα ανύπαρκτα, που είναι άκυρο ή λάθος το τηλέφωνο και που άλλαξαν δραστηριότητα ή έκλεισαν. Φαντάσου πως για να καταγράψω τα περίπου 58 ιδρύματα που ακολουθούν πήρα τα τριπλάσια τηλέφωνα !

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ 

Πριν σου παραθέσω τη λίστα, λάβε υπόψη σου τα εξής ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Σε ότι αφορά το κόστος, έχουμε 3 κατηγορίες. 

Α) 650-750 ευρώ το μήνα
Β) 900-1000 ευρώ το μήνα
Γ) 1300 ευρώ και πλέον το μήνα 

Η τιμή μπορεί να αλλάξει ( πάντα προς τα πάνω, μην τρέφεις αυταπάτες ) στο ίδιο ίδρυμα ανάλογα με τον αριθμό κλινών ανά δωμάτιο. Αντιστρόφως ανάλογα με τα ξενοδοχεία. Άλλη η τιμή για το δίκλινο, άλλη για το μονόκλινο – το πιο ακριβό - και άλλη φυσικά για το τετράκλινο και το πεντάκλινο. Συνήθως κάθε λιγότερο κρεβάτι κοστίζει 50-100 ευρώ επιπλέον. Δηλαδή   700 το τετράκλινο, 800 το τρίκλινο, 900 το δίκλινο κλπ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ

Το τηλέφωνο είναι πολύ σημαντικό γιατί εκεί κάνεις το πρώτο ξεσκαρτάρισμα. Καλό είναι να τυπώσεις τη λίστα και δίπλα ακριβώς να κρατάς πρόχειρες σημειώσεις ώστε να μην ξεχάσεις τι σου λένε. Αυτά που θα ξεχωρίσεις τηλεφωνικά να πας να τα δεις οπωσδήποτε. Ποτέ δεν πετάμε τον άνθρωπο μας όπου να ναι. 

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι:
«Το ίδρυμα σας, δέχεται να φιλοξενήσει έναν κατάκοιτο ηλικιωμένο;» 

Αυτή είναι η καλύτερη ερώτηση γιατί αφενός υπάρχουν πολλοί που δέχονται μόνο αυτοεξυπηρετούμενους, αφετέρου είναι η καλύτερη πάσα για να σου απαντήσουν αν έχουν κενό κρεβάτι ή όχι. Σε πολλά από όσα κάλεσα, δεν είχαν χώρο και μου είπαν να μπω σε λίστα αναμονής. Δεν το έκανα γιατί δεν άντεχα στη σκέψη να παρακαλάω να πεθάνει κάποιος για να νοσηλευθεί η μητέρα μου. Καλούσα το επόμενο. 

Αμέσως μετά πρέπει να περιγράψεις πολύ σύντομα το περιστατικό. Δηλαδή:

Άνδρας ή γυναίκα; Αυτό το διευκρινίζεις γιατί μπορεί να πέσεις στην περίπτωση που ναι μεν μπορεί να υπάρχει κενό κρεβάτι αλλά να είναι άλλου φύλου οπότε είσαι άτυχος. Δεν τους βάζουν όλους μαζί. 
Εγκεφαλικό,  βαριά άνοια, αλτσχάιμερ, ατύχημα;
Περπατάει ή είναι κατάκοιτος;
Επικοινωνεί με το περιβάλλον; Καταλαβαίνει τι του λες;
Τρώει κανονικό φαγητό ή αλεσμένο ή χρησιμοποιεί σωληνάκι ( λεβάϊν )
Έχει ανοίξει ( αν είναι κατάκοιτος ) – κυριλέ, το λένε αν έχει ή όχι κάνει κατακλίσεις
Το περιστατικό είναι αναστρέψιμο ή όχι; 

Παράδειγμα: 

«Ο παππούς μου, 95 ετών, πάσχει από βαριά άνοια, είναι κατάκοιτος, δεν καταλαβαίνει και πολλά, τρώει αλεσμένο φαγητό και δεν έχει κατακλίσεις»
Έτσι και θα καταλάβει ο άλλος αμέσως περί τίνος πρόκειται και δεν θα χάσεις χρόνο και χρήμα στο τηλέφωνο. Όσο και αν σου φανεί χαζό, γράψε το. Ώστε να το λες συνέχεια, σαν ποιηματάκι. Οπως κάνουν οι υπάλληλοι των εταιρειών τηλεφωνικών πωλήσεων.

ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ : 

Α) Το μηνιαίο κόστος

Β) Αν οι πάνες και τα υποσέντονα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το κόστος ή τα πληρώνεις επιπλέον. Στα ακριβά γηροκομεία περιλαμβάνονται. Στα φτηνά ποικίλει. 

Γ) Κάθε ποτέ πηγαίνει γιατρός και αν γράφει τα φάρμακα. Αποδεκτό όριο είναι το 2-3 φορές την εβδομάδα να περνάει ένας γιατρός να ρίχνει μια ματιά. Συνήθως όλα τα γηροκομεία έχουν μια συνεργασία. Το κόστος είναι 5 ή 10 ευρώ αν θες απόδειξη για τη συνταγογράφηση και πληρώνεις τη συμμετοχή του ασφαλισμένου. Καλό είναι να αποφύγεις την ταλαιπωρία να πηγαίνεις να τα γράφεις εσύ και αν παίρνει πολύ φτηνά φάρμακα της τάξεως των 2-3 ευρώ, αγόρασε τα μόνος σου από το φαρμακείο. Να ρωτήσεις επίσης αν συνεργάζονται και με άλλες ειδικότητες πέραν του κλασικού παθολόγου. Περνάει για παράδειγμα ένας νευρολόγος ή καρδιολόγος να ρίξει μια ματιά; Ο κανόνας είναι να γράφει ο γιατρός τα φάρμακα και εσύ να επωμίζεσαι το κόστος συμμετοχής. Στα πανάκριβα γηροκομεία περιλαμβάνονται στο συνολικό μηνιαίο κόστος. 

Δ) Αν υπάρχει θέρμανση το χειμώνα και κλιματισμός το καλοκαίρι. Όλοι ναι θα σου πουν αλλά να το τσεκάρεις όταν πας. 

Ε)  Πόσες φορές τους κάνουν μπάνιο και τους πλένουν τοπικά. Συνήθως έχουν μπάνιο μια φορά την εβδομάδα και τοπική πλύση είναι δύο με τρεις φορές ημερησίως. Αν ακούσεις κάτι διαφορετικό μην πλησιάσεις καν. Βέβαια, όταν επισκέπτεσαι τον άνθρωπο σου, θα προσέχουν και αυτοί. Αν τον παρατήσεις, θα τον παρατήσουν. 

 ΣΤ) Περιοδικές εξετάσεις όπως πχ το INR σε περίπτωση που παίρνει sintrom, αν γίνονται/διεκπεραιώνονται από το ίδρυμα και αν επιβαρύνεσαι εσύ. Αν σου πουν «όχι, πρέπει να στείλετε εσείς κάποιον από το μικροβιολογικό» τότε μην πας καν. Συνήθως έχουν μια συνεργασία και καλείσαι να πληρώσεις το κόστος. 

Ζ) Φυσικοθεραπείες. Παρέχονται ή πρέπει να στείλεις εσύ κάποιον με δικό σου κόστος;

Η) Το αερόστρωμα βοηθάει τους κατάκοιτους να μην ανοίξουν. Κάποιοι οίκοι το παρέχουν – προφανώς γιατί τους το άφησαν προηγούμενοι που αποδήμησαν εις Κύριον – ενώ κάποιοι άλλοι σου ζητούν να φέρεις. Το μέσο κόστος είναι περί τα 100 -120 ευρώ. Υπάρχουν και με 500 ευρώ βέβαια αλλά αν τα έχεις για να τα δώσεις μόνο για το στρώμα, το παρόν κείμενο δεν απευθύνεται σε εσένα. 

ΣΗΜΕΙΑ

Α) Ξεκίνα να ψάχνεις κοντά στο σημείο διαμονής σου. Να μπορείς να πετάγεσαι για να τσεκάρεις την παρεχόμενη φροντίδα, να φέρεις αν σου ζητηθεί κάτι και φυσικά να είναι εύκολο να επισκέπτεσαι τον άνθρωπο σου. Όχι να τον πετάξεις σε μια αποθήκη. 

Β) Δεν παίζει μεγάλο ρόλο η περιοχή. Βρήκα σε τιμές Α κατηγορίας στη Γλυφάδα και στο Μαρούσι και σε Γ κατηγορίας στην Κυψέλη και στη Νίκαια. 

Γ) Δεν πρόκειται να σου παραθέσω τις τιμές γιατί το βρίσκω ανήθικο. Μπορεί αύριο να τις κατεβάσουν, να κάνουν μια προσφορά ή επειδή είσαι κούκλος να σου κάνουν έκπτωση. Επίσης υπάρχει και το θέμα της απόδειξης. Πάντως, σε γενικές γραμμές, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα είναι πιο φτηνά από τα ιδιωτικά. 

Δ) Στα ιδιωτικά γηροκομεία – οίκοι ευγηρίας, όποτε και να πάρεις, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, κάποιον θα βρεις να σου δώσει πληροφορίες. Στα εκκλησιαστικά, να καλέσεις μέχρι τις 13:00 το πολύ. 

Ε) Κρατικό ίδρυμα δεν υπάρχει. Εκεί που ρώτησα, δεν παρέχεται ατομική φροντίδα. Είναι μόνο για νοσηλεία, οπότε θα πρέπει να βάλεις αποκλειστική. Για αυτό, πήγαινε στο ιδιωτικό να τελειώνεις. 

ΣΤ) Αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν δει το όνομα του, δεν φταίω εγώ. Ας είχε τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας, ας βάλει έναν τηλεφωνητή στην περίπτωση που δεν το σηκώνει κανείς το τηλέφωνο και ας καταχωρήσει το ίδρυμα του στον παγκόσμιο ιστό. Προσωπικά, διπλοτσέκαρα τα πάντα και ότι δεις είναι έγκυροι τηλεφωνικοί αριθμοί και υπαρκτά ιδρύματα. 

 Ζ) Στα εκκλησιαστικά απαντούν στο τηλέφωνο και ηλικιωμένοι, οπότε η συνεννόηση είναι ολίγον τι μπουζούκι και τραμπολίνο μαζί.   Η λίστα από το site της εκκλησίας είναι απαράδεκτη γιατί τα περισσότερα είναι αναπάντητες, κλήσεις, άλλα έχουν κλείσει, άλλα έχουν  λάθος αριθμό, άλλα είναι τελείως άσχετα  γιατί παρέχουν  συσσίτια γερόντων και απόρων  και ως επί το πλείστον δέχονται αυτοεξυπηρετούμενους. 

Η) Στο τέλος αναφέρω και αυτά που δέχονται μόνο αυτοεξυπηρετούμενους καθώς σκέφτηκα πως αν έχει πεθάνει ο παππούς ή η γιαγιά και δεν είναι εύκολο για το/τα παιδιά να φροντίσουν αυτόν που ζει, μπορούν να τη βάλουν κάπου ώστε να έχει παρέα. Από τη μοναξιά καλύτερα είναι. 

Θ) Η καλύτερη τακτική είναι: Τυπώστε τη λίστα και μοιραστείτε τη, δύο τρεις άνθρωποι. Σημειώστε πληροφορίες αφού πλακωθείτε στα τηλέφωνα,  στα ιδρύματα που θα ακούσετε το κόστος που μπορείτε να αντέξετε, να πάτε κάνετε αυτοψία. 

Η λίστα λοιπόν που ακολουθεί, είναι με ιδρύματα που είναι υπαρκτά, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι σωστά και σου απαντούν. Η ταξινόμηση που έχω κάνει είναι ανά περιοχή. 


ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ


MAISON SOFOS
Τηλ: 210 822 6402
Χορμοβίτου 18 - 20, Σταθμός Λαρίσης  


ΝΕΦΕΛΗ
Τηλ: 210 645 9236
Αποκαύκων 8, Νεάπολη


ΑΓΙΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ
Τηλ: 210 701 3213  
Στρατηγού Ροδίου Παναγιώτη 5, Μετς


ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
Τηλ : 2107511620
Σταδίου Αρπίνου 22



ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Τηλ : 2106420015
Αμφίκλειας 1, Γκύζη


NURSING HOME – ΚΑΓΙΑΝΤΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Τηλ: 210 777 7930
Λεωφόρος Μεσογείων 65, Αμπελόκηποι


ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ : 2106916884
Λ. Κηφισίας 137, Αμπελόκηποι
Απροθυμία εξυπηρέτησης – πρώτα συνεδριάζει το ΔΣ ( όταν και άμα )  και μετά θα δουν αν και ισως νοσηλευθεί ο άνθρωπος σου. Πάρε, το πολύ πολύ να χάσεις ένα τηλέφωνο. 


NIKH CARE - REHABILITATION LTD
Τηλ: 210 756 3005
Φρύνωνος 24, Άγιος Αρτέμιος - Γούβα 


Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Τηλ: 210 671 0462
Σώχου 8, Ελληνορώσων


Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Τηλ : 2102020022
Καβάφη 8, Άγιος Ελευθέριος


ΚΥΨΕΛΗ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τηλ : 2108227845
Κεφαλληνίας 18


ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ 'ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'  
  Τηλ: 210 82 13 883 – 210 88 11 640
 Αν. Παρασκευά 17, Άνω Κυψέλη


ΒΑΣΙΛΑΚΕΙΟ
Τηλ : 2108620458
Τενέδου 22


ΑΤΤΙΚΟ
Τηλ : 2108225411-13
Σπετσών 100 και Ευβοίας


ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ
Τηλ : 2108641210
Πυθίας 24


ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ
Τηλ : 2108236722
Ιωάννου Δροσοπούλου 22



ΚΟΛΩΝΟΣ


ΣΤΕΓΗ ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ
Τηλ : 2105123315
Λαοδάμαντος 18


ATHENS PALACE – ΑΝΘΗ ΓΑΒΑΛΑ
Τηλ : 2105130062
Βορείου Ηπείρου 92


ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ


Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ
Τηλ : 2102520120
Αρτάκης 5


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ
Τηλ : 2102778842
Χρ. Μάντικα 2


ΗΡΑΚΛΕΙΟ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ
Τηλ : 2102817068
Λεωφόρος Ηρακλείου 519


ΑΙΓΑΛΕΩ


ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ
Τηλ : 2105981260
Αγίας Λαύρας 16


ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ
Τηλ : 2105906611
Σμύρνης 36



ΚΗΦΙΣΙΑ


ΛΩΙΣ
Τηλ : 210808204
Ιωνίας 46 και Λεβίδου


ΜΑΡΟΥΣΙ 


RELAX PALACE  
Τηλ: 2108022912, 2108026615
Πεντέλης 55 


ΘΑΛΛΩ ΑΕ  
Δύο γηροκομεία στο Μαρούσι :

Τηλ. 210 8065124  
Νερατζιωτίσσης 28

Τηλ. 210 8025417
Κίμωνος 4


ΠΕΥΚΗ


Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ
Τηλ : 2106142255-8
Πέτρου Ράλλη 2-4


ΙΑΣΩ
Τηλ : 2106121211
Πλάτωνος 26

ΝΙΚΑΙΑ


ΜΑΡΕΠΗ Ε.Π.Ε.
Τηλ : 2104936112
Β Καρβάλης 6, Άγιος Ιωάννης



ΖΑΪΜΗ ΕΠΕ
Τηλ : 210 493 6898   
Πέτρου Ράλλη 408  


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ


ΣΤΟΡΓΗ
Τηλ : 2105745601
Χρυσοστόμου 22


ΧΑΛΑΝΔΡΙ

RELAX PALACE
Τηλ : 2106811048
Α Ισμήνης 36, Νέο Χαλάνδρι


ΕΥΑ ΚΑΒΑΛΟΥ
Τηλ : 2106410244
Αθανασίου Διάκου και Λεβαδείας 1


ΕΙΡΗΝΗ
Τηλ : 2106832048 – 2106713076
Ι. Χρυσοστόμου 6 και Κριεζή 47


ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ


ΟΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΗΣ
Τηλ : 2109348230 – 2109316702
Βυζαντίου 3



ΠΕΙΡΑΙΑΣ


ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τηλ : 2104143806
Γρηγορίου Λαμπράκη 41


ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Τηλ : 2104623008
Βιτωλιών 1


ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ


ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Τηλ : 2104006657 – 2104313403
Ανακούς 59


ΚΑΝΑΚΙΔΗΣ
Τηλ : 2104617817
Λ. Δημοκρατίας 42


ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Τηλ : 2104613656
Καραολή Δημητρίου 16


ΓΛΥΦΑΔΑ


ΑΔΩΝΙΣ
Τηλ: 210-9600680-1
Νικηφόρου 20


ΕΚΑΒΗ  
Τηλ: 2108940424
Ήρας 10 & Οινόης  


RIAL  
Τηλ: 2108948494
Λεωφόρος Ποσειδώνος 7Β, Δικηγορικά 


SIVILLA
Τηλ: 210 898 0680
Λεωφόρος Ποσειδώνος 25, Δικηγορικά



ATHENS ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ SENIOR CARE ΓΛΥΦΑΔΑΣ  
Τηλ: 2109629800
Ηλείας 31  


ΒΟΥΛΑ


ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ
Τηλ: 2108992200
Δωδεκανήσου 6


ΚΟΡΩΠΙ 


ΡΕΣΤΕΙΟΝ
Τηλ : 2109656736
Λαμπτρών 180


ΠΑΙΑΝΙΑ


ΣΚΕΠΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Τηλ : 2106642892-4
17ο χλμ Λεωφόρος Λαυρίου


ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Τηλ : 2106645521-3
Περιοχή Άγιος Νικόλας


ΣΠΑΤΑ


Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ
Τηλ : 2106025653
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 22


ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
ΒΗΘΑΝΙΑ
Τηλ : 2294096431
Λ. Μαραθώνος 53


ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ - ΟΧΙ ΚΑΤΑΚΟΙΤΟΙ


ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ
ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ
Τηλ : 2102230135
Καμπούρογλου 4


ΓΚΥΖΗ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΩΝ
Τηλ: 210 642 8536
Σφαέλου Ανδρέα 3 


ΣΤΕΓΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Τηλ : 2109411970
Αγίων Αποστόλων 5


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ
Τηλ : 2109943386
Φιλοποίμενος 4


ΜΕΛΙΣΣΙΑ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Τηλ : 2108035780
Ανδρούτσου 5


ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑΣ
Τηλ : 2107773855
Γαλήνης 26




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια