Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2005

ΑΕΚ-ΜΑΚΑΜΠΙ 110-113

Εις αναμνησιν για το καλυτερο παιχνιδι ολων των εποχων της ΑΕΚ στην Ευρωπη.

= = = 

Κατα τη διαρκεια αλλα και μετα τον αγωνα ενα και μοναδικο συναισθημα ειχα:

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Ειμαι ευτυχισμενος που παρακολουθησα τετοιο παιχνιδι. Αυτο ειναι το μπασκετ. Ο αγωνας αυτος ειναι ο ορισμος του αθληματος. Αξιοσεβαστη η Μακαμπι, μακραν η καλυτερη ομαδα που εχω δει να αντιμετωπιζουμε οσα χρονια παρακολουθω μπασκετ. Μπραβο στον κοοουτς Φωτη και στα παιδια που επαιξαν οτι μπορουσαν και δεν απογοητευθηκαν ουτε δευτερολεπτο και κοντραραν στα ισα μια ομαδα που οσο κοστιζει ο σπουδαιος Γιακισεβιτσιους, κοστιζει ολη η ΑΕΚ. 

Απιστευτο παιχνιδι, φοβερο θεαμα, μια πολυ μεγαλη βραδια για την ομαδα μας. Κριμα γιατι δυστυχως πεσαμε πανω σε αυτη τη Μακαμπι. Οποιαδηποτε αλλη ομαδα θα την ειχαμε διαλυσει. Δυστυχως η κλαση και η αξια των παικτων της δεν μας επετρεψε να πανηγυρισουμε μια τεραστιας, ψυχολογικης πρωτιστως αξιας, νικη. Η ομαδα μας παιζοντας με την υπερδυναμη που λεγεται Μακαμπι, κερνωντας τη 110 ποντους, στριμωχνοντας τη στη γωνια, κερδισε το χειροκροτημα πεφτοντας ηρωικα και με ψηλα το κεφαλι. Δεν θα ηθελα να κανω καμια αναλυση περι των παικτων και της αγωνιστικης τακτικης.

Ο αγωνας αυτος ηταν μια μεγαλη γιορτη. Γιορτη για το αθλημα, γιορτη για την ομαδα μας και τη διοργανωση. Αυτο κρατησα και αυτο θελω να αποτυπωσω. Δεν με ενδιαφερει που χασαμε εστω και στα σημεια. 

Ειμαι περηφανος για την ομαδα και το συγκεκριμενο παιχνιδι μπαινει σιγουρα στην καρδια μου ως μια απο τις καλυτερες στιγμες που εζησα ποτε ως φιλαθλος. Δεν θελω να κανω καμια ξεχωριστη αναφορα σε κανεναν παικτη. Συμβολικα, λεω αριστα για ολους οσους συμμετειχαν και προσπαθησαν. Κριμα που αυτη η ομαδα δεν εχει τον κοσμο που να της αξιζει. Κριμα που αυτη η ομαδα δεν εχει την υποστηριξη του ( ακομα και του θεωρητικα δικου της ) Τυπου που να της αξιζει. Κριμα να αντιμετωπιζεις τους πρωταθλητες Ευρωπης και ουτε να το γραφει κανενας στην πρωτη σελιδα της θεωρητικα ΑΕΚτζηδικης εφημεριδας, ουτε να σε τιμουν πανω απο 1000 ατομα. Συγχαρητηρια και στην ΚΑΕ ΑΕΚ που φαινεται να ξεπερνα τις αρχικες οργανωτικες δυσκολιες και ειδαμε ωραια και καινουρια πραγματα στο Γαλατσι.

Με το παρκινγκ πια δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Και το εντυπωσιακο εμβλημα στην οροφη του γηπεδου και τον διαγωνισμο με τις βολες των οπαδων και ο οπαδος που θα καθησει στον παγκο της ομαδας στον αγωνα με τον Ολυμπιακο και επεται συνεχεια. 

Να σημειωσω σε αυτο το σημειο πως η ελλειψη κυλικειου οφειλεται σε γραφειοκρατικη εμπλοκη με τα «Ολυμπιακα ακινητα». Υπομονη. Το μοναδικο μελανο σημειο ηταν οι εβραϊκες σημαιες που υψωθηκαν αλλα και εκει η απαντηση ηρθε πληρωμενη: Γιασερ Αραφατ! Μπραβο και παλι Μπραβο. 

Και στην ΚΑΕ και στην ομαδα και σε οσους ηρθαν. Οι υπολοιποι, απλως εχασαν το καλυτερο παιχνιδι στην ευρωπαϊκη ιστορια της ομαδας μας. 

Παραλιγο να εσπαγαν και 3 ρεκορ. Για ενα ποντο χασαμε το ρεκορ του αγωνα με τους περισσοτερους συνολικα ποντους, για μια ασιστ (13) ο Νικος Ζησης δεν ισοφαρισε το ρεκορ στις περισσοτερες σε ενα αγωνα (14) και για ενα ποντο ο Νικος Χατζης δεν εσπασε το ατομικο του ρεκορ – 37 περυσι με Ηρακλη. 

December 2004



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια