Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΓΚΥ ΤΣΟΥΡΟΠΛΗ


Για την προσπαθεια που ειχα κανει το 2005 να γραφω για ένα περιοδικο για την ΑΕΚ. Δεν ευνοησαν οι συνθηκες, δεν τα καταφερα να προχωρησω μετα το πρωτο τευχος αλλα αυτό που μου εμεινε ηταν η γνωριμια μου με τον αρχηγο της ΑΕΚ στο μπασκετ, Νικο Χατζη. 

Σε μια ενστικτωδη παρορμηση, πραγματοποιησα πριν από λιγο καιρο συνεντευξη του Νικου Χατζη σε απευθειας διαλογο με φιλους της ΑΕΚ, από το καλυτερο κιτρινομαυρο φορουμ στο διαδικτυο, που εμφανιζεται στη διευθυνση www.aek.com
Εχω την εντυπωση πως κανεις άλλος παικτης από τις υπολοιπες μεγαλες ομαδες του μπασκετ δεν εχει κανει απευθειας διαλογο σε οπαδικο site, ( νομιζω ο Αλβερτης μια φορα αλλα σε ουδετερο site με συντονισμο δημοσιογραφου ) οποτε ο Χατζης πιστωνεται αυτή την πρωτοπορια και εγω φυσικα την επιτυχια! 

Τη συνεντευξη μπορειτε να τη δειτε εδώ: http://www.aek.com/interviews/hatzis_interview.htm
Το θεμα όμως του παροντος δεν είναι ο Χατζης. 

Όταν του τηλεφωνησα για να του εξηγησω τι θελω, δεχθηκε μεν αλλα υπηρχε ένα προβλημα. Ο Χατζης δεν είναι χρηστης του ιντερνετ. Αυτό που σκεφτηκα ως καλυτερη λυση ηταν να πηγαιναμε σε ένα ιντερνετ καφε στην Κηφισια καθοτι εκει δημοτης ο Νικος και δεν μπορουσα να τον κουβαλαω από δω και από κει.  

Εψαξα, η χρηση του γκουγκλ δεν με βοηθησε πολυ γιατι βρηκα δυο όλα και όλα και όταν πηρα τηλεφωνο να ρωτησω, δεν απαντουσε ανθρωπος. Όπως καταλαβαινετε δεν θα ρισκαρα να παω στο αγνωστο γιατι θα ημουν εκτεθειμενος απεναντι και στον ανθρωπο και στους ΑΕΚτζηδες φιλους. 

Ρωτησα δυο γνωστους που εμεναν εκει, δεν ηξεραν και σχεδον απελπισμενος μπηκα στο site του δημου Κηφισιας μπας και υπηρχε μια καταχωρηση. 

Μπηκα που λετε στο site και εμεινα εντυπωσιασμενος από την αναποδη. Μεγαλο χαλι! Μενου πεταμενα από δω και από κει, να πατας ένα λινκ και να σου βγαινει η πρωτη σελιδα, σχεδιαστικα απαραδεκτο και το μενου της επικοινωνιας να σε βγαζει στο απειρο. 
Μπειτε να το δειτε εδώ: http://www.kifissia.gr/index.php
Εστειλα ένα μειλ υπολογιζοντας και ελπιζοντας ότι το info@ θα δουλευε και ρωτησα αν υπαρχει ιντερνετ καφε στον δημο γιατι χρειαζομουν έναν υπολογιστη για επαγγελματικους λογους.
Ουτε διευκρινισα τι θελω, ουτε γιατι το θελω, όπως σας το γραφω! 

Θαυμα! 

Πηρα την ιδια μερα απαντηση από την κυρια ΠΕΓΚΥ ΤΣΟΥΡΟΠΛΗ, υπευθυνη δημοσιων σχεσεων του Δημου η οποια μου ειπε ότι δεν ηξερε για ιντερνετ καφε αλλα θα μπορουσα να πηγαινα στα γραφεια του Δημου να εξυπηρετηθω!!!

Τρελαθηκα! 

Τι καλοσυνη, τι ευγενεια, ουτε καν ηξεραν αν ημουν δημοτης, ουτε καν συστηθηκα δηλαδη και βρεθηκε ενας δημοσιος υπαλληλος με φιλοτιμο να ανταποκριθει αμεσα και να μου δωσει λυση! 

Αδραξα την ευκαιρια και πηρα τηλεφωνο. Μιλησα με την καλη κυρια Τσουροπλη, της εξηγησα τι θελω να κανω και να ναι καλα η γυναικα, προσφερθηκε να ανοιξει το γραφειο της την Κυριακη για τη συνεντευξη!!!

Οφειλω να ομολογησω ότι το φιλοτιμο και η ευγενεια της με σκλαβωσε. Συνηθως όταν αναφερομαστε σε καποιον το κανουμε για να κραξουμε ή να κολακεψουμε καποιον διασημο. Για αυτό και αποφασισα να κανω μια αναφορα σε έναν ανθρωπο της καθημερινοτητας. 

Στην ερωτηση μου γιατι το site είναι τοσο χαλια ιδιατερα δε από έναν ευρωστο Δημο, μου απαντησε πως ετοιμαζουν το καινουριο. «Ναι αλλα για να μην εκτιθεστε» αντετεινα, «μπορειτε να βαλετε ένα under construction και να παρουσιασετε το τελικο. Κριμα είναι».

Τελοσπαντων, αυτό είναι δικο τους ζητημα, δεν μου πεφτει λογος. 

Αυτό όμως που θελω να σημειωσω είναι ένα μεγαλο ευχαριστω στην Πεγκυ Τσουροπλη και αν οι δημοσιοι υπαλληλοι ηταν σαν αυτή, το κρατος μας θα ηταν 100 φορες καλυτερο.



2 Λογομαχιες:

Maria Tzirita είπε...

Μπράβο στη συγκεκριμένη κυρία, την εκτιμώ, τη θαυμάζω, αλλα ταυτόχρονα απογοητεύομαι βαθύτατα. Και το ίδιο παθαίνω κάθε φορά που νιώθω κι εγώ όπως εσύ. Κάθε φορά που συγχαίρω κάποιον δημόσιο υπάλληλο που κάνει τη δουλειά του σωστά. Εκεί λοιπόν τρώω την απογοήτευση, όταν διαπιστώνω ότι πλέον μας εντυπωσιάζει το αυτονόητο, ότι η καλή κι ευγενική συμπεριφορά από δημόσιο υπάλληλο είναι κάτι που όταν το βρούμε μας εκπλήσσει ευχάριστα και νιώθουμες την ανάγκη να μιλήσουμε γι αυτό, ενώ η αδιαφορία, η αγένεια κι η αναποτελεσματικότητα θεωρούνται φυσιολογικά κι αναμενόμενα και δεν εκπλήσσουν κανέναν μας... Ποιός θα έκανε μια ανάρτηση για έναν υπάλληλο κρατικό που ΔΕΝ τον εξυπηρέτησε ή του μίλησε αγενώς; Κανείς σχεδόν πια, γιατί δε θα είχε να πει κάτι πρωτότυπο. Ενώ αυτό που μας λες εσύ εδώ, ναι είναι πρωτότυπο κι εξοργίζομαι πανάθεμά με που φτάνει να είναι εξαίρεση το ήθος κι η καλή συμπεριφορά. Η ευγένεια κι η προθυμία. Μπράβο στην Πέγκυ, κρίμα για όλους τους υπόλοιπους...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΠΑΝΙΖΕΙ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ,Η ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ.ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια