Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ…..


Περαν της ατυχιας με την εγχειριση και τις πατεριτσες που σας εχω γραψει αναλυτικα εδώ http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2008/12/part-2.html και εδώ http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2008/12/part-1.html ηρθε αλλη μια να προστεθει, καθως ότι μπορει να παει στραβα, παει και στραβα και θεοστραβα καμια φορα. 

Διαλυθηκε το ψυγειο. Ο τεχνικος που ηρθε να το δει απεφανθη πως χρειαζεται νεα πλακετα αρα και το κοστος της επισκευης θα εκτοξευετο. Αποφασισα δημοκρατικα με την αφορητη γκρινια της μανας μου να αγορασω καινουριο. Ημουν ατυχος σε αυτό το ψυγειο. Κάθε χρονο για τα 5 που το εχω, το πληρωνα για μικροεπισκευες, οποτε ευκαιρια ηταν να το ξεφορτωθω. Για την ιστορια, ειχα ένα AEG SANTO το οποιο μου εβγαλε προβλημα με το καλησπερα. Απαιτησα να μου το αλλαξουν αλλα πηρα από τα τρια, το ευμεγεθες. 

Μου απαντησαν από την AEG ότι θα εστελναν τεχνικο και αν δεν επισκευαζετο, τοτε θα προχωρουσαν σε αντικατασταση. Ο τεχνικος τους κανει περι τις 15 μερες συνηθως (αντε μεινε χωρις ψυγειο 15 ολοκληρες μερες ) και κάθε χρονο ο αισθητηρας ψυξης παθαινε εγκεφαλικο. 

Οποτε γεια σου και χαρηκα που σε γνωρισα. 

Να ναι καλα δυο γειτονες που κρατησαν καποιες ευαισθητες τροφες στα δικα τους και ετσι τη βγαλαμε τις γιορτες. Μια φιλη προσφερθηκε να με παει στο φυσικοθεραπευτηριο και μου πεταξε την ιδεα:

-         Ρε υποπτε, δεν πεταγομαστε στη γειτονια μου που εχει τα πολυκαταστηματα μαζεμενα να δεις καποιο καινουριο ψυγειο;

Συμφωνησα μια και ηταν καλη ευκαιρια αφου ειχα μεταφορικο μεσο.
Με πηγε λοιπον στην αρχη στον Κωτσοβολο, στην οδο Δυρραχιου, στα Σεπολια.
Μπαινουμε μεσα και ηταν κατι πιτσιρικαδες που κανουν τους πωλητες.
Ενοιωσα αμεσως το περιφρονητικο τους βλεμμα τυπου «μπα, ο Πακιστανος εβαλε πατεριτσες και κανει βολτες»

Ρωτησαμε για ψυγεια και μας ειπαν στον κατω οροφο.
Ο κατω οροφος όμως ειχε σκαλια. Πολλα.
Ειπα ότι δεν μπορω να τα ανεβοκατεβω και ρωτησα αν υπηρχε ανσανσερ.
Ο πιτσιρικας ειπε πως δεν υπαρχει αλλα δεν δουλευα καποτε τζαμπα στη νυχτα… 

-         και αυτό εκει τι είναι ρε φιλε; Τον ρωτησα δειχνοντας του το ανσανσερ…
-         α, ναι, αυτό είναι για εμπορευματα, μισο να ρωτησω την προϊσταμενη.. 

Πηγε, ρωτησε και γυρισε λεγοντας: 
Λυπαμαι, δεν μπορειτε να το χρησιμοποιησετε…
Η φιλη μου με ξαναρωτησε αν σιγουρα δεν μπορουσα να ανεβοκατεβω τα σκαλια.
Της απαντησα αρνητικα αλλα και να μπορουσα, δεν ηθελα να τους δωσω ουτε μισο ευρω με τετοια συμπεριφορα. Ακου εκει, δεν μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε. 
Γιατι ρε μεγαλε, θα σου το τρωγαμε; 

Βγαινοντας, μου λεει η φιλη μου:
-         δεν πειραζει, κοντα ειμαστε, ας πεταχτουμε στην Ηλεκτρονικη, είναι 3 λεπτα από δω. 

Πηγαμε λοιπον στην Ηλεκτρονικη στη διασταυρωση της Λενορμαν και Κηφισου
Το ιδιο προβλημα. Πανω βρισκονται τα ψυγεια αλλα δεν εχουμε ανσανσερ… Δεν λεω, ευγενεστατοι υπαλληλοι, προσφερθηκαν να βοηθησουν, αλλα τι να το κανεις…  Τελοσπαντων, ευτυχως πολύ λιγοτερα τα σκαλια, οποτε εκανα την αναγκη φιλοτιμια και τα ανεβηκα. Εκανα ερευνα αγορας και εφυγα.  

Τοτε η φιλη μου προτεινε και το Media Markt στο Ρεντη το οποιο βρισκεται 2 χλμ πιο περα.
Εκει μαλιστα! 

Αν και τα ψυγεια ηταν στο ισογειο αλλα επειδη ηθελε και εκεινη να αγορασει ένα destinator πηγαμε ΜΕ ΤΟ ΑΝΣΑΝΣΕΡ στον πρωτο οροφο και πηραμε. Ενημερωμενοι και ευγενικοι πωλητες και δεν ημουν σε διαθεση να πολυψαχνω. Ηταν εξαλλου πιο φτηνα από την Ηεκτρονικη. Αγορασα το καινουριο μου ψυγειο από κει. 

Συμπερασμα: Αν εισαι αναπηρος περαν των αλλων, μαλλον εχεις και λιγες επιλογες να πραγματοποιησεις τις αγορες σου….



5 Λογομαχιες:

Aggelos Spyrou είπε...

Λοιπόν,

ήθελα να κάνω μια ανάρτηση με παρόμοιο θέμα,

στεκόμενος κατά βάση στην ασχετοσύνη των πωλητών των μεγάλων υπερκαταστημάτων ηλεκτρικών ειδών αλλά και στις διαφορές τιμής που παρατηρείται στην ΙΔΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ καταστημάτων από περιοχή σε περιοχή!

Θα συμφωνήσω ότι οι πιο ενημερωμένοι πωλητές είναι αυτοί του Media markt. Όμως και πάλι, όλοι χρειάζονται σεμινάρια για το "πως φερόμαστε για να ευχαριστήσουμε τον πελάτη και να τον κάνουμε να αγοράσει τελικά".

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το ζήτημα αυτό έχει τονιστέι πολλές φορές, συνήθως με άλλες αφορμές. Οι ανάπηροι στην Ελλάδα και οι τραυματίες δέχονται το χειρότερο ρατσισμό -ακόμα και από μετανάστες- στην καθημερινή τους ζωή.

Lilith είπε...

Πάντως είναι φοβερό πως το σπασμένο σου πόδι σού έδωσε την ευκαιρία να δεις και μια άλλη πλευρά της ζωής...
Σου είχε περάσει πιο πριν ποτέ απ' το μυαλό, ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δεν μπορούν να διαλέξουν... ψυγείο;

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Καλέ μου Suspect τώρα που έπαθες έμαθες και μαζί με εσένα και εμείς..Καλό βράδυ

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια