Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

ΜΠΑΤΣΟΠΡΟΤΑΣΗ


Αφου τα μαζικα μεσα επιρροης στη χωρα μας εχουν και πολύ και τραγικη πλακα, μπορουμε να κανουμε και εμεις τη δικη μας. 

Πριν από ένα μηνα οι αστυνομικοι ηταν μπατσοι, γουρουνια, δολοφονοι, ανεκπαιδευτοι, νταηδες και όλα αυτά τα πολεμοχαρη. Επρεπε να παιξουν αμυνα και να μην πειραξουν τα παιδια. 

Σημερα οι μπατσοι είναι παιδια του λαου, καποιοι από μας, σπουδαγμενα παιδια με οραμα για καλυτερη κοινωνια, να προσεξουμε το ηθικο της αστυνομιας μας και όλα αυτά τα ειρηνικα. 

Εγω λεω να βγαλει μια ανακοινωση η αστυνομια που να λεει πως για το επομενο σαββατοκυριακο το 100 δεν θα δουλευει. Θα πανε κανονικα στα γραφεια τους, θα παιξουν ταβλι, ουι-σκακι, θα σερφαρουν στο ιντερνετ, θα περασει η βαρδια και θα πανε στα σπιτια τους. 
Να μην απαντησουν σε καμια κληση, να μην πανε σε κανενα περιστατικο. Ουτε η τροχαια. 

Αφου τα μαζικα μεσα επιρροης κανουν πλακα στην αστυνομια αναλογα με το αιμα, ειτε του Αλεξη ειτε του Διαμαντη, μπορει να τους κανει ( και να μας κανει ) και αυτή μια…. 

Υγ. Ναι, ξερω. Η μονιμη επωδος στα παραθυρα είναι μη γενικευετε, μην ισοπεδωνετε, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Χαρηκα Καλιαμάγκουρας.



5 Λογομαχιες:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως η μεγάλη διαφορά είναι ότι την προηγούμενη περίοδο κατηγορούνταν τα ΜΑΤ και την πλη΄ρωσε ένας των ΜΑΤ και όχι της αστυνομίας. Κάποτε πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δυνάμεις καταστολής από τις αστνυομικές υπηρεσίες (πολιτικά η κυβέρνηση ήδη τα διαχώρησε όταν τα ΜΑΤ έδερναν αστνυομικούς συνδικαλιστές).

y=αx+β είπε...

Ακολουθεί κείμενο μου από άλλο site με την άποψή μου σχετικά με το θέμα:

Είναι ένα παιδί ίσα με μένα και ο άλλος ήταν ένα παιδί ίσα με την αδερφή μου. Υπάρχει άλλη διαφορά εκτός από το επάγγελμα; Εγώ δε βλέπω καμία και ελπίζω να γίνει σύντομα καλά.
Θεωρώ εξαιρετικά ανόητη και στενή την άποψη ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι ένα στρατόπεδο και όλοι εμείς που εξοργιστήκαμε για τη δολοφονία του Αλέξανδρου είμαστε ένα άλλο και ότι μετράμε σκορ για κάθε απώλεια του αντιπάλου.

Την αηδία που άκουσα από αρκετούς ανθρώπους - πολλοί απ' αυτούς γονείς - τάχα καλούς χριστιανούς και δημοκράτες ότι "Τι δουλειά είχε ο 15χρονος εκεί πέρα και τι δουλειά είχε να πουλήσει μαγκιά στον αστυνομικό; Αναμφίβολα θα τον προκάλεσε. Κάτι θα του είπε. Περίμενε ότι δεν θα γινόταν τίποτα; Καλά να πάθει!" δεν θα τη σχολιάσω ξανά. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να πει κάποιος και για έναν αστυνομικό: "Τι δουλειά είχε στον τόπο του εγκλήματος με τη στολή του μέρες που είναι; Δεν το περίμενε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο; Αναμφίβολα κάτι θα έκανε και θα τους προκάλεσε. Μπορεί κάτι να τους είπε. Και γιατί έγινε αστυνομικός; Δεν ήξερε τους κινδύνους του επαγγέλματος; Περίμενε ότι μονάχα θα τα ξύνει από το πρωί ως το βράδυ όπως όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι; Σιγά, πώς κάνετε έτσι για ένα μεμονωμένο περιστατικό; Μπορεί κιόλας να ήταν τίποτα Κρητικοί εκεί στα Εξάρχεια και να έριχναν μπαλοτιές για να γιορτάσουν και να εξοστρακίστηκαν οι σφαίρες".
Εσάς πώς σας φαίνεται όλο αυτό δηλαδή; Να λέμε μαλακίες και να δικαιολογούμε κατά περίπτωση; Έλεος δηλαδή!

Διαδήλωση δε θα γίνει (όπως θα πουν κάποιοι για να κάνουν τους έξυπνους) για τον εξής λόγο: Διαδηλώσεις γίνονται για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην επίσημη εξουσία όταν νιώθουμε ότι μας απειλεί. Ο αστυνομικός που αυθαιρετεί είναι φορέας της επίσημης εξουσίας ενώ ο ανώνυμος άνθρωπος που κάνει το ίδιο είναι ένας κοινός εγκληματίας.

Πιστεύω ότι γενικά οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναπτύσσονται και δρουν με τις ευλογίες του παρακράτους γιατί κατά βάθος ωφελείται εκείνο. Το ίδιο και αυτή η οργάνωση που χτυπά αστυνομικούς - ό,τι αστυνομικούς και να 'ναι - και ανάλογα με το ποιός είναι πιο εύκολος στόχος.
Πιστεύω πως το περιστατικό αυτό ήταν στημένο. Και να σας εξηγήσω γιατί: Στείλαν στο πλέον επικίνδυνο μέρος, τους πλέον άπειρους, χωρίς αλεξίσφαιρα, ενώ είναι νωπή ακόμα η οργή των ανθρώπων και το θέμα εκείνο δεν έχει λήξει ακόμα. Εσάς πώς σας φαίνεται αυτό; Τυχαίο; Δεν το πιστεύω. Δεν τους έχω για τόσο ζώα ώστε να μην προνοήσουν.

Αμέσως τα κανάλια διατύπωσαν τον προβληματισμό "Τι αστυνομία θέλουμε": Αποτελεσματική απέναντι στους κουκουλοφόρους (κι ας σκοτώνει στην ανάγκη και κανένα παιδάκι που και που) ή χαλαρή απέναντι στα γεγονότα προκειμένου να μην είναι αυτή εκείνη που θα σκοτώνει αθώους;
Εγώ δε θέλω τίποτα από τα παραπάνω. Εγώ θέλω μία που να μας προστατεύει όλους από κάθε κίνδυνο και να εφαρμόζει το νόμο για όλους το ίδιο. Μπορώ να την έχω ή να κυκλοφορώ κι εγώ με όπλο για να προστατεύω ο ίδιος τον εαυτό μου;

Υγ: Δεν θέλω να προσβληθεί κανείς με όσα γράφω. Είναι απλά οι σκέψεις μου.

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές, τα λόγια είναι περιττά....

Ανώνυμος είπε...

Εεμ... Διαφωνώ, Έλενα! Διαφωνώ γιατί δεν "χάνονται ζωές" απλά, τότε ναι δεν θα υπήρχε λόγος να το συζητήσουμε. Εδώ χάνονται ζωές δίχως λόγο, σε καιρό ειρήνης. Κάτι κάναμε στραβά εμείς οι άνθρωποι, ε;

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια