Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΝΕΩΝ


Στο πρωτοχρονιατικο «ρεβεγιον» γνωρισα ένα συμπαθητικο κοριτσι 19 Μαϊων. Πιασαμε την κουβεντα – ελα μη γινεστε πονηροι – για δικους μου εκπαιδευτικους λογους. Να εχω μια επαφη με μια ηλικια την οποια περναω για περιπου 3 ολυμπιακους αγωνες.

Ανεκαθεν δεν μου αρεσε το συμπλεγμα των μεγαλυτερων που συνηθιζουν να λενε «α εμεις τοτε ειμασταν υπερχοι, καταπληκτικοι, αλλα η σημερινη νεολαια είναι αλητες, ξεδιαντροποι, φλωροι» και λοιπα κολακευτικα. 

Οσους μεγαλυτερους εχω ακουσει να μιλανε για τους νεοτερους, λες και παιζουν ολοι το ιδιο cd. Οι 40ρηδες για τους 30ρηδες, οι 30ρηδες για τους 20ρηδες αντιστοιχα και παει λεγοντας. Μια χαρα είναι τα σημερινα παιδια και από τις συζητησεις που εχω κανει ενιοτε, εχω παρατησει 2-3 φυσιολογικες διαφορες.

Οι σημερινοι τινς, ξερουν περισσοτερα από τους σημερινους 30αρηδες όταν ηταν στη θεση τους. Εχουν περισσοτερες γνωσεις, κατεχουν περισσοτερες πληροφοριες. Λογικο γιατι μεγαλωσαν με υπολογιστες, με πολλα πολλα περιοδικα, τηλεοπτικα καναλια κλπ. 

Οι σημερινοι νεοι εχουν πολύ περισσοτερο επιβαρυμενο προγραμμα από ότι ειχαμε εμεις. Λες και εχουν μπει με το καλησπερα στον επαγγελματικο στιβο! Σχολεια, φροντιστηρια, γλωσσες, χομπι που καλλιεργουν ( αθλητισμος σε 5χ5 ακαδημιες, καποιο μουσικο οργανο, χορος κλπ ) τρεχουν από το πρωι ως το βραδι! Για αυτό και ως φοιτητες ξεδινουν και τα φορτωνουν λιγο, ( μεχρι τα πολλα χρωστουμενα μαθηματα να τους αγχωσουν )  αφου μετα από 6 χρονια ( γυμνασιο – λυκειο ) ασφυκτικης πιεσης, καταφερνουν να παρουν μια ανασα. Οι σημερινοι 30αρηδες ζοριστηκαν στο λυκειο ενώ τα σημερινα παιδια τρωνε το αγγουρι νωριτερα. 

Η επικοινωνια τους εχει γινει πιο συνθηματικη και κωδικοποιημενη. Καποτε γραφαμε σε γκρικλις γιατι δεν υπηρχαν ελληνικες γραμματοσειρες στους υπολογιστες. Μετα ορισμενοι συνεχισαν τα greeklish γιατι ηταν ασχετοι από ορθογραφια και δεν ηθελαν να εκτιθενται.
Τωρα με 3 γκρικλις φρασουλες, αντικαθιστας 3 παραγραφους. 

Τα παιδια σημερα τρωνε ότι αντωνυμια υπαρχει και τα περισσοτερα φωνηεντα!
Πχ. Pg home t bf + km8ikame ( emoticon )
Αυτό για να καταλαβω ότι σημαινει «πηγα στο σπιτι του αγοριου μου και κοιμηθηκαμε αγκαλιτσα», οφειλω να πω ότι μου πηρε αρκετη ωρα!
Ή το « 8 p avrio s club p paizei super DJ» που ειναι πιο προσιτο: Θα παω αυριο σε κλαμπ που παιζει ενας σουπερ DJ, πρεπει να εξοικειωθω ο ανθρωπος! 

Οι σημερινοι νεοι συνεχιζουν την παραδοση που αρχισαμε εμεις, να αδιαφορουμε για τους αθλιους συγγενεις και να επιλεγουμε καλους φιλους για στηριγμα στη ζωη μας. 

Ετσι λοιπον αυτό το καλο κοριτσι, μου εμαθε πως συννενοουνται 2 γυναικες μεσα σε παρεα, αλλα να μην τους παρουν χαμπαρι οι υπολοιποι, και αφηγουνται η μια στην  άλλη τι ειδους επαφη ειχαν με έναν ανδρα που βγηκαν προσφατα. 

Γηρασκω αει διδασκομενος και η γνωση πρεπει να ανηκει σε ολους: 

Οι γυναικες λοιπον σε αυτή την ενδοεπικοινωνια, αντιγραφουν τα μεγεθη των ρουχων! 

Small: το αγορακι και το κοριτσακι φιληθηκαν στο στομα βεβαιως και ειχαμε χαδακια, αγκαλιτσες κλπ. 

Medium: φιλια, αγκαλιες και χερι μεσα από τη μπλουζα. Ότι όμως εγινε, είναι από τη μεση και πανω! 

Large: τα πραγματα γινονται πιο hardcore και το μενου εχει από όλα, πλην της συνουσιας. 

Extra large: ε, όπως θα καταλαβες ευφυες κοινο μου, σε αυτή την κατηγορια εχουμε να κανουμε με την ολοκληρωμενη σεξουαλικη επαφη. 

Ημουν τοσο χαρουμενος από το μαθημα, που μου ηρθε στο τελος να βγαλω 50 ευρω να πληρωσω για τη γνωση που πηρα αλλα κρατηθηκα γιατι μπορει να με παρεξηγουσε. 

Αν παρει το αυτι μου παντως τετοια συζητηση, το μονο σιγουρο είναι πως θα ξερω οτι δεν μιλανε για ρουχα….



6 Λογομαχιες:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Παίρνω συχνά με το ταχυδρομείο , διαφημιστικό υλικό από κατάστημα Αθηναϊκό για ... ανδρικά ρούχα XXLarge kai XXXLarge ....
Τί λέει η ... Σημειολογία επ' αυτού ;

Sophia Kollia είπε...

Πέρασα να πω ένα γειά, μιας και η Μαρίας μας, είπε τόσα καλά λόγια για σένα.
Επιμορφωτικό το πόστ, δεν λέω, αν δεν νομίζω ότι είναι τόσο διαδεδομένη αυτή η σημειολογία.
Καλή βδομάδα

Alkmini είπε...

...Και γω απο τη Μαρια ηρθα γιατι μ εφαγε η περιεργια να σε ψαξω. Αλλιως ιδεα δεν ειχα για σενα.
Καλο το ποστ, αν σου +σαι στις γενικες σου γνωσεις.
Και μενα μ αρεσει να μιλαω με τη νεα γενια γιατι ειναι διαφορετικα απο εμας. Καλυτερα και με λιγοτερα κομπλεξ. Ε δεν συμβαδιζει και το μυαλο μου με την ηλικια μου (αυτο το ειπε ο γιατρος στους συγγενεις, αλλα κρυφακουγα), οποτε...
καλη σου νυχτα.

maxforeigner είπε...

Καλησπέρα. Σε γνώρισα κι εγώ από τη Μαρία. Συμφωνώ μαζί σου σε πολλά, ίσως σε όλα. Θα προσπαθώ να σε παρακολουθώ, κι ας είμαι πολύ μεγαλύτερος. Σχετικά με τους νέους, αυτό δεν συμβαίνει πάντα? οι μεγαλύτεροι δεν κατανοούν τους νέους, όπως κι εμάς δεν μας κατανοούσαν οι μεγάλοι όταν είμασταν έφηβοι, δεν καταλάβαιναν τη γλώσσα επικοινωνίας μας.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η συνθηματολογία στη γλώσσα υπήρχε πάντοτε στους νέους ειδικά. Η επικράτηση του δημόσιου σχολείου (μετά τον Όθωνα) έκανε αυτό το χώρο ακόμα πιο δεκτικό, καθώς τα μηνύματα μεταφέρονται γρηγορότερα (λόγω του αριθμού των ατόμων σε μικρό χώρο) από ότι σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Ο λέξη μπάτσος έτσι κεξίνησε (σημαρινοί 50-60άρηδες) και τόσες άλλες λέξεις.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια