Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ


Μου λεγε τις προαλλες με εξοντωτικη αφελεια ενας φιλος: 

-         α ρε υποπτε, εσυ εχεις λεγειν, θα μπορουσες να γινεις ενας επιτυχημενος ασφαλιστης
-         ουτε να το σκεφτεσαι, απαντησα.
-         Γιατι;
-         Για πολλους λογους: 


  1. Ο πετυχημενος ασφαλιστης πρεπει στην αρχη να φοβισει και μετα να δωσει ελπιδα. Δεν μπορω να παιζω τετοια παιχνιδια με τους ανθρωπους.
  2. Οι ασφαλιστες γινονται θυματα προπαγανδας με τη συγκαταθεση τους και αλλοτριωνονται. Πιστευουν ότι είναι κατι σαν αποστολοι που βοηθανε τον πλησιον και βλεπουν ολο τον κοσμο γυρω τους ως συμβολαια. Δεν είναι τυχαιο ότι ξεκινουν από τον κυκλο τους [ΣΣ σκεψου σε ποσο δυσκολη θεση θα βρεθεις αν ερθει ενας κολλητος σου να σου πει ότι κανει ασφαλειες και σου προτεινει συμβολαιο ] και μετα οποιον γνωριζουν, υπο οποιεσδηποτε συνθηκες σκεφτονται πως θα συναψουν ένα νέο συμβολαιο. Δεν το αντεχω αυτό! Δεν μπορω από τον περιπτερα, μεχρι μια γκομενα ή έναν συνεπιβατη στο μετρο να πιανω κουβεντα με σκοπο να τον ασφαλισω και να το παιζω φιλαρακος! Αυτό είναι στρεβλωση των ανθρωπινων σχεσεων!
  3. Επειδη η δουλεια τους δεν εχει ιχνος σταθεροτητας, ειδικα τα πρωτα χρονια, ζουν για να δουλευουν. Τρεχουν ολη μερα και ολη νυχτα να κανουν ραντεβου, να μιλησουν με κοσμο και να κανουν συμβολαια μπας και παρουν καποια υποφερτη προμηθεια. Συγγνωμη αλλα τετοια ζωη δεν θελω να κανω. Αν βεβαια μετα από χρονια καταφερουν και εχουν μια βαση σταθερων συμβολαιων, είναι καλυτερες οι απολαβες αλλα μετα εχουν να αντιπαλεψουν με την απληστια και την πλεονεξια. Πηρα τοσα, παω για τοσα και μετα για τοσα, γιατι εχω το χ μπονους αλλα αν τρεξω και άλλο, το ψ μπονους και λιγο ακομα το β μπονους. Γινονται χρηματολαγνοι και τρεχουν ολενα και περισσοτερο. Ζωη είναι αυτό ρε φιλε;

Είναι μια δουλεια στην οποια μπαινουν παρα πολλοι και μετα από λιγο κουραζονται και φευγουν. Οι εταιρειες δεν χανουν τιποτα καθως ακομα και την οικογενεια σου και λιγους από σοϊ σου να ασφαλισεις, κερδος θα εχει. Εσυ από την άλλη, σου βγαινει το λαδι και εισαι εκτεθειμενος στα συμβολαια σου γιατι ετσι και κατι δεν παει καλα, εσενα θα στραβοκοιτανε…



3 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και όχι μονο αυτά, αλλά ουσιαστικά οι ίδιοι συχνά πουλάνε φερόμενοι σαν Καραγκιόζηδες προκειμένου να γίνουν αρεστοί και λένε και ψέματα για να πουλήσουν ή αποσιωπούν την αλήθεια.

VAD είπε...

Βασικό προσόν τους,μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και πάει λέγοντας....

matthaios είπε...

Διαφωνώ σε πολλά..Λέτε μόνο την κακή πλευρά των ασφαλιστών.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια