Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ


Επειδη περασα την εγχειριση και τη συμβιωση με τις πατεριτσες, θα σας γραψω μερικες χρησιμες ελπιζω οδηγιες χρησεως. Όλα τα παρακατω δεν ισχυουν για περιπτωσεις όπως του καταγματος αλλα αν είναι μια επεμβαση σαν τη δικη μου, στον προσθιο χιαστο, οργανωθειτε!

  1. Φροντιστε στο σπιτι σας να εχετε προμηθευτει σε ικανη ποσοτητα μπινελικια, που χρησιμοποιειτε. Τσιγαρα, μπαταριες ( ολο και καποια ηλεκτρονικη συσκευη θα κανει «τιλτ»), τα φαρμακα σας, καφε, οδοντοκρεμα, σαμπουαν, είναι μερικα από αυτά που χρειαζεστε και δεν υπαρχει λογος να αγγαρευετε συγγενεις και φιλους μετα.

  2. Καντε προπονηση με τις πατεριτσες. Το πιο δυσκολο δεν είναι το περπατημα αλλα το ανεβα-κατεβα σε σκαλες. Ειτε της εξωπορτας της πολυκατοικιας, ειτε πιθανως του φυσικοθεραπευτηριου. Καντε μια προπονηση ώστε να μη βρεθειτε προ δυσαρεστης εκπληξεως.

  3. Σκεφτειτε ολες τις εκκρεμοτητες που εχετε και χρειαζονται τη φυσικη σας παρουσια. Να τις κλεισετε ή να ζητησετε μεταθεση. Μην αφησετε τιποτε στην τυχη.

  4. ψαξτε φυσικοθεραπευτηριο κοντα στη γειτονια σας ώστε τσου κου - τσου κου με τις πατεριτσες να πηγαινετε. Μην το αφησετε την τελευταια στιγμη και μην επαφιεστε στους αλλους. Καλο είναι να περασετε πριν από την επεμβαση, από το φυσικοθεραπευτηριο να δειτε τους χωρους και να κανετε μια πρωτη κουβεντα γνωριμιας. Πειτε στον φυσικοθεραπευτη τι προκειται να κανετε και ρωτηστε τον λεπτομερεις όπως τις ωρες που λειτουργει, το ακριβες κοστος,  ποτε πρεπει να καλεσετε για ραντεβου κλπ

  5. συννενοηθειτε από πριν ποιος θα τρεξει για τις γραφειοκρατιες με τη δουλεια σας. Αδειοχαρτα, ΙΚΑ, επιτροπες και τα συναφη. Ολοι μπορει να σας πουν πως «ότι χρειαστεις εδώ ειμαι» αλλα κατά τη διαρκεια μην τον ειδατε λογω εκδρομων, βαρεμαρας, αμελειας κλπ.

  6. φορτιστε τα κινητα σας! Δεν υπαρχει πιο σπαστικο πραγμα από το να χρειαζεσαι κατι και να μην εχεις διαθεσιμη μπαταρια για να το ζητησεις…

  7. πριν μπειτε στο νοσοκομειο φροντιστε να εχετε συγκεντρωσει και να μην ξεχασετε: Το βιβλιαριο σας. Αν εχετε ιδιωτικη ασφαλιση, αφενος να θα πρεπει να τους ενημερωσετε, αφετερου να εχετε την καρτα που δειχνει ότι ειστε ιδιωτικα ασφαλισμενοι. Τα φαρμακα σας ( αχρειαστα να ναι αλλα ποτε δεν ξερεις ),  ενα βιβλιο να περασει η ωρα, το κινητο σας με τον φορτιστη φυσικα, εσωρουχα, φορμα, μπλουζακια να αλλαξετε αν χρειαστει. Οποια εξεταση σας ζητησει ο γιατρος πχ τη μαγνητικη, τον ναρθηκα ( να τον εχετε παρει από πριν), τις πατεριτσες φυσικα, οι παντοφλες είναι παντα χρησιμες, οπωσδηποτε οδοντοβουρτσα – οδοντοκρεμα και οσοι εχετε τη διαθεση, μια φωτογραφικη μηχανη για να αποθανατισετε τη στιγμη. Χρησιμο είναι και ένα μπλοκακι με στυλο. Κατι μπορει να θελετε να κανετε μετα, να γραψετε το τηλεφωνο μιας νοσοκομας, να μην ψαχνεστε!

  8. Φροντιστε την ατομικη σας υγιεινη. Μη ρεζιλευτειτε. Ένα ξυρισμα δεν εβλαψε ποτε κανεναν, ένα μπανιο, τα νυχακια σας να μην είναι σαν του δρακουμελ ετσι ώστε τις μερες που θα ειστε κλινηρεις, να ειστε κατά το δυνατον αξιοπρεπεις….

Αχρειαστα και …..Μακρια σας !



1 Λογομαχιες:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμβουλές εκ παθόντων, ε; Και πάλι εύχομαι περαστικά και σύντομα στο στάδιο για αγώνες αντοχής (τώρα πια την απέκτησες).

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια