Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΤΙ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ


  1. Τη γκαντεμια μου. Κοψαμε με τη μητερα μου μια βασιλοπιτα η οποια ειχε δυο φλουρια. Και τα δυο τα κερδισε εκεινη. Ελεοοοοος!

  2. Την εκτονωση μου στα κενα και ψυχρα sms «χρονια πολλα, καλη χρονια». Εστειλα σε ολους την ιδια τυποποιημενη απαντηση: «αν και ψιλοβαριεμαι τα μαζικα ευχετηρια μηνυματα, καλη χρονια και σε σενα»
    Αν θελετε να ευχηθειτε σε καποιον ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ παρτε τον τηλεφωνο. Αμαν πια με αυτή την τυποιηση των παντων! Ή τουλαχιστον στειλτε μηνυμα ( για λογους κοστους ) αλλα με προσωπικο χαρακτηρα όπως πχ το ονομα του παραληπτη


  3. Την αγαπη του Χρηστου, αδελφικου μου φιλου, ο οποιος ηρθε στο σπιτι, με πηρε και με πηγε στο δικο του οπου ειχαν ετοιμασει με τη γυναικα του γιορτη και ετσι μετα από σχεδον 15ημερη «φυλακη» ξεδωσα και εγω λιγο. Ειδα γνωστες και αγαπημενες φατσες, καλα ηταν.

  4. το συνθημα για την αλλαγη του χρονου το δειχνει παντα μια ανοιχτη τηλεοραση

  5. Η άλλη οψη του δρομου, του πεζοδρομιου, των καταστηματων και ολων αυτων των φωτων της πολης που ειδα εστω και από τις πατεριτσες, αλλα όταν εισαι 15 μερες μεσα για τα καλα, τα εκτιμας περισσοτερο. Που θα παει, σε λιγο θα τις πεταξω και θα περπατησω σαν ανθρωπος! Εστω και κουτσαινοντας!

  6. η μιζερια. Ο ξεπεσμενος που την εχει δει ψαγμενος: Ελα μωρε τωρα τι γιορταζουν πια, όλα εμποριο είναι, τι δηλαδη, ότι εχεις άλλο ένα χρονο στην πλατη, ότι γερνας; Σιγα, απλως αλλαζει ο χρονος. Κοιτα μαστορα. Δες καταρχην τις εναλλακτικες που εχεις. Ο χρονος δεν επιστρεφει. Ή συνεχιζει ή διακοπτεται. Αν θελεις να διακοπει για σενα, να ζησω να σε θυμαμαι και να μου φιλησεις τα ψαρια. Ο ανθρωπος υποδεχεται με αισιοδοξια και με ελπιδα το νέο ετος. Είναι μια ωραια αφορμη να συναντηθουν αγαπημενοι μεταξυ τους ανθρωποι, να ανταλλαξουν ευχες, δωρα, να απευθυνουν έναν λογο αγαπης και να δυναμωσουν τις σχεσεις τους. Εσυ κατσε και δες τηλεμπουζουκια αν δεν σου αρεσει.

  7. την επιβεβαιωση του μεγαλου νομου του Μερφι. Ότι μπορει να παει στραβα, θα παει. Ξαφνικα, διαλυθηκε το ψυγειο, δεν εχει ψυξη, ο τεχνικος που ηρθε (καλοσυνη του) ειπε πως χρειαζεται καινουρια πλακετα η οποια κανει 15 μερες να ερθει από τη Γερμανια!! Ευτυχως ενας καλος γειτονας, καποια ευαισθητα πραγματα τα εβαλε στο δικο του ψυγειο για να μας εξυπηρετησει. Να θυμηθω όταν περπατησω να παω να του παρω ένα συμβολικο δωρο, του ανθρωπου για την καλοσυνη του.

Κατά τα αλλα, ευχες, τηλεφωνα, πως περασες, πως περασα, καλη χρονια να εχεις, επισης ότι επιθυμεις, ναι να τα πουμε και από κοντα. Να θυμηθω να συνηθισω να γραφω το διακοσια και στο τελος αντι του οκτω, να βαζω πια το εννια.



3 Λογομαχιες:

VAD είπε...

Στη δύναμή σου,ρε Μεγάλε,εισαι παλικάρι,παλικάρι ψυχής!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Maria Tzirita είπε...

Υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα - αυτά να κρύβει για σένα το 2009! Και βέβαια αμέτρητες επιτυχίες!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

mariax είπε...

Η ζωή είναι μια ρόδα και γυρίζει. Τώρα είσαι στο κάτω μέρος. Θα φτάσεις και στο πάνω. Να είσαι σίγουρος και θα νιώσεις τόσο μα τόσο όμορφα!!! Έχε ελπίδα καλέ μου φίλε!!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια