Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΟΙ "ΑΛΒΑΝΙΔΕΣ" ΓΥΝΑΙΚΕΣ



«Μα καλά και αυτός, Αλβανίδα βρήκε να παντρευτεί;» μου έλεγε ένας γνωστός για ενα κοινό μας επίσης γνωστό. «Μια Ελληνίδα της προκοπής δεν βρήκε;» 

«Όταν λες Αλβανίδα προφανώς και εννοείς 2ης - 3ης γενιάς ε;» «Ε, ναι» «Θα την ξεχώριζες αν δεν σου το έλεγε;» «Μάλλον όχι» μου απάντησε. «Και θεωρείς ότι δεν είναι καλή επιλογή ε;» Στάσου ρε Suspect, με ρώτησε και αυτός εξοργισμένος, εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι είναι;

Γενικά ναι, του απάντησα, υπό μια συνθήκη, γενικά ναι, θεωρώ ότι είναι μια καλή επιλογή, και τον άφησα ενεό. 

Η συνθήκη είναι το θρήσκευμα. Αν είναι Ορθόδοξη. Αν δεν είναι, αντίο σας χαρήκαμε. 

Κατά τα άλλα οι κοπέλες με καταγωγή από την Αλβανία έχουν αξιοπρόσεκτες αρετές: 

-          Όλες προσέχουν τον εαυτό τους. Δεν έχω δει ούτε μια χοντρή, ούτε μια ατημέλητη. Άσχετα αν είναι όμορφες από κατασκευής, αλλά όλες προσέχουν το σώμα τους και τη θηλυκότητα τους. 

-          Τους αρέσει η μητρότητα και η οικογένεια. Δεν έχουν ποτιστεί ( μέχρι στιγμής και εξ’ ολοκλήρου ) με το lifestyle των Ελληνίδων που κοιτάζουν μόνο την καλοπέραση και φτάνουν στα 35, τις πιάνει πανικός, κάνουν έναν ρούκουνα γάμο και μετά το παιδί χωρίζουν. 

-          Τους αρέσουν τα παιδιά, κάνουν τουλάχιστον δύο και είναι πολύ καλές μητέρες. Ενδιαφέρονται από μικρή ηλικία για γάμο και οικογένεια και δεν περιμένουν να πάρουν την μισή Αθήνα για να σκεφτούν να, και μήπως και ίσως και αφού. 

-          Είναι εξαιρετικές στην οικονομική διαχείριση. Θα πάρουν και το φτηνό, θα τα φέρουν βόλτα, θα κρατήσουν το σπίτι τους και με τα λίγα. 

-          Δεν είναι ψηλομύτες. Θα πάνε και να καθαρίσουν και να πλύνουν, και σε πολυκατοικίες και σε σπίτια, θα κάνουν διάφορες δουλειές θα εργαστούν και περισσότερες ώρες, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και δεν κλαίνε τη μοίρα τους καθώς κάνουν μανικιούρ – πεντικιούρ. 

-          Είναι σκληραγωγημένες και αγωνίζονται και διεκδικούν τη ζωή τους. Ούτε την κάνουν στην πρώτη δυσκολία, ούτε μιζεριάζουν. Είναι μαχητικές και παλεύουν. 

-          Προσπαθούν να μορφωθούν, να ενσωματωθούν πλήρως. Την ελληνική γλώσσα τη μιλάνε πολύ καλύτερα από τους άνδρες και οι περισσότερες από αυτές πάντα κάτι συνδυάζουν. Οικογένεια και εργασία ή εργασία και σπουδές.

Το αρνητικό που έχουν; Είναι εκδικητικές και σκληρές. Φίλοι, φίλοι αλλά δεν συγχωρούν τίποτα. Είναι μνησίκακες και στην πρώτη ευκαιρία θα τη φας τη μαχαιριά πισώπλατα για αυτό έχε το νου σου. Αν κάνεις κάποιο λάθος, αργά ή γρήγορα θα το φας το έμπλαστρο χωρίς να καταλάβεις από πού σου ήρθε. Επίσης η μαγειρική τους δεν είναι και η καλύτερη του πλανήτη.

Σε σύγκριση με τις Ελληνίδες έχουν μεγαλύτερη ειλικρίνεια. Αν είναι λοιπόν να είσαι με μια που όλα καλά και μέλι και μετά να σου αρχίσει τα “complicated” και μα και μου, χίλιες φορές η «Αλβανίδα». 

Είμαι σίγουρος πως τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, σκέφτεσαι τις «Αλβανίδες» που ξέρεις. Είμαι επίσης σίγουρος πως θα έχεις παραδείγματα κοριτσιών με καταγωγή από την Αλβανία που θα έχουν πάρει μερικά αρνητικά στοιχεία των δικών μας. 

Είμαι σίγουρος όμως ότι κάπου στο βάθος αναγνωρίζεις πως σε γενικές γραμμές μέσα πέφτω…



3 Λογομαχιες:

Suspect είπε...

Ελλεϊνίδες...

Suspect είπε...

An einai Or8odoksh, alliws kalhnyxta. Care to elaborate?

Suspect είπε...

Καμια φωτογραφια απο την αλβανιδα εχεις ??

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια