Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ




Όταν έμαθα πως το πολεμικό ναυτικό θα ανοίξει τις πόρτες του Παπανικολής για το κοινό, μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Δεν έχω δεί ποτέ το εσωτερικό ενός υποβρυχίου και μια και βρέθηκα στον Πειραιά, αποφάσισα να πάω. 

Λάθος. 

Αθάνατη Ελλαδάρα. 

Απογοήτευση. 

Και μετά μου λες για ιδιωτικοποιήσεις. Όλα στον ιδιώτη! Όλα! 

Διάβασα ότι το Παπανικολής θα βρίσκεται στην πύλη 11. 

Πήγα. 

Δεν είχαν βάλει ούτε μια αφίσα, ούτε ένα μπάνερ, τίποτα. Περιφερόμασταν μαζί με άλλους επισκέπτες από δω και από κει, άσκοπα, χωρίς νόημα, μέχρι που καταφέραμε να βρούμε που είναι.
Ούτε μια σήμανση, ούτε ένας άνθρωπος να κατευθύνει τον κόσμο, τίποτα. Χύμα. Φτάσε και καλή σου τύχη. 

Έφτασα σε μια σιδερένια πύλη, ήταν εκεί ένας ναύτης που δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανε, περπάτησα και έφτασα σε ένα μπουλούκι. Κατάλαβα ότι εκεί έκοβαν χαρτάκια με αριθμούς και περίμενες τη σειρά σου. 

Ένας άλλος ναύτης εξηγούσε πως μέχρι εκείνη τη στιγμή ( απόγευμα στις 6 )  είχαν περάσει 200, υπολόγιζε να το δουν μέχρι το 400 περίπου και ο αύξων αριθμός είχε φτάσει στο 600 και δεν έκοβαν άλλα νούμερα καθώς ήταν μάταιο. Κάθε 20 λεπτά έμπαινε μια ομάδα 15 ατόμων μας είπε. 

Ο κόσμος όπως ερχόταν, χάζευε το υποβρύχιο εξωτερικά ( μάλιστα το είχαν απομακρυσμένο από το κοινό με κορδέλες οπότε για να βγάλεις μια φωτογραφία, έπρεπε να ζητήσεις καμιά 20αριά συγγνώμη ) έκανε μεταβολή και έφευγε. 

Ούτε μια επίσκεψη σε υποβρύχιο δεν είμαστε άξιοι να διοργανώσουμε. 

Καμία σήμανση. Άσκοπη περιφορά του κόσμου. 

Ούτε ένας ναύτης πέριξ της πύλης ώστε να δίνει οδηγίες στους επισκέπτες. 

Αφού δεν έκοβαν άλλα νούμερα γιατί άφηναν τον κόσμο να πηγαίνει; 

Θα μπορούσαν να είχαν επινοικιάσει το χώρο σε  2 καντίνες με τραπεζάκια και ομπρέλες, ώστε να μην περιμένει ο κόσμος στον ντάλα ήλιο και να αποκόμιζαν ακόμα και οικονομικά οφέλη! 

Αφού υπήρξε ενδιαφέρον από τον κόσμο, θα μπορούσαν να το είχαν εκεί περισσότερες ημέρες. 

Σε κάτι τέτοια πάντως δρώμενα ( events που λέμε και στα νέα ελληνικά )  καλύτερα να πηγαίνεις είτε πολύ νωρίς είτε πολύ αργά. Πολύ νωρίς θα μπεις σίγουρα. Πολύ αργά μπορεί είτε να σε λυπηθούν είτε να εκμεταλλευθείς το γεγονός ότι θα έχουν φύγει πολλοί ανυπόμονοι. 

Πρωτότυπη ιδέα να δει το κοινό τον Παπανικολή αλλά κάκιστη οργάνωση.




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια