Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – ΡΟΥΦΑ ΤΟΝ ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ !



 Χθες το βράδυ, αμέσως μετά τον αγώνα, με κάλεσε ένας από τους πιο εμβριθείς μελετητές μου, ο ξάδερφος μου ο Βασίλης, ο λεβέντης,  ο άρχοντας: 

«Ύποπτε, έγραφες ότι θα χάσουμε από την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά έπεσες έξω» μου θύμισε. 

Από τις εκτιμήσεις που πολύ τις χάρηκα που αστόχησα. Συμπλήρωνα βέβαια ως επιμύθιο πως ο Θεός του ποδοσφαίρου κάτι μας χρωστάει αλλά ο τρόπος που μας το ξεπλήρωσε, ισοδυναμεί με πέντε εγκεφαλικά και οκτώ εμφράγματα μαζί. 

Χάρηκα πάρα πολύ για την Εθνική μας. Όχι μόνο γιατί πέρασε αλλά γιατί έδωσε και μια ισχυρή σφαλιάρα στους ανθέλληνες που δυστυχώς έχουμε πάρα πολλούς στην χώρα μας. 

Ρούφα τον χαυλιόδοντα και σκάσε λοιπόν! 

Εσύ που έθαβες την Εθνική μας ομάδα από το πρώτο παιχνίδι

Εσύ που με την ομάδα σου είσαι ιδιαίτερα επιεικής και δικαιολογείς κάθε πρακτική για τη νίκη αλλά με την Εθνική θέλεις και θέαμα, και πολλά γκολ, και ρυθμό, και επιθετικό παιχνίδι. 

Εσύ που υποστήριζες κάθε αντίπαλο και όχι την Εθνική ομάδας της χώρας σου.

Εσύ που σου φαίνεται μπανάλ η Εθνική μας ομάδα, ο Εθνικός Ύμνος, το Εθνόσημο και ζεις σε μια λάσπη εθνομηδενισμού, θολοκουλτούρας του τίποτα και το παίζεις υπεράνω. 

Εσύ που «σε πόνεσαν τα μάτια σου» με την Εθνική μας, εσύ που «απεχθάνεσαι το αμυντικό ποδόσφαιρο», εσύ δεν αντέχεις την Εθνική μας και τους παίκτες της. 

Εσύ που απαξίωσες, χλεύασες, έβριζες την Εθνική μας και χθές το βράδι τόλμησες και πανηγύρισες. 

Εσύ που έχεις γράψει σε 100 μεριές στον ιστό και έχεις πάρει 100 τηλέφωνα στα αθλητικά ραδιόφωνα και λες ότι μας έδωσαν ψεύτικο πέναλτι. Αφενός το πέναλτι ήταν, αφετέρου πιο μίζερος πεθαίνεις. 

Εσύ που εργάζεσαι στα μαζικά μέσα επιρροής και από χθες το βράδυ έχεις κάνει μια υπέροχη κυβίστηση -  κωλοτούμπα το λένε στο χωριό μου – και αποθεώνεις την ομάδα που μέχρι χθες την έβριζες.

Εσύ που μας έπρηξες με την κακή ομάδα που έχουμε και τώρα μπορείς να θαυμάσεις τις υπόλοιπες που μας μάγεψαν: Την Αγγλία, τη Ρωσία, την Ισπανία και την Ιταλία. Τι; Αποκλείστηκαν; Λεπτομέρειες! Ξαναδές τους αγώνες τους σε επανάληψη! 

Εσύ που με περισπούδαστες αναλύσεις της πλάκας, μας ζάλισες με την εμπάθεια σου για τον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη, τον Σαμαρά, τον Χολέμπας, τον Γκέκα, τον Σαλπιγγίδη, τον Τζιώλη και τον Σάντος. 

Εσύ που έλεγες με τον κλασικό ελληνικό ωχαδερφισμό «έλα μωρέ τώρα τυχεροί είμαστε», γιατί απεδείχθη ότι μόνο τύχη δεν είχαμε σε αυτούς τους τρεις αγώνες.

Εσύ που έλεγες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση ότι ο όμιλος μας είναι της πλάκας και θα περάσουμε χαλαρά – για να μην περάσουμε και να βρίζεις μετά. 

Εσύ που θέλεις να κλείσεις την τηλεόραση γιατί δεν αντέχεις να βλέπεις την Εθνική. Να την κλείσεις και μην την ξανανοίξεις! Γελοίε!

Εσύ με το κόμπλεξ σου που δεν αναγνώριζες την προσπάθεια αυτών των παιδιών είτε όταν δέχθηκε γκολ με κάτι άδικα τσαφ, είτε όταν έμεινε με 10 παίκτες, είτε όταν είχε 3 δοκάρια και έκανε 2 αναγκαστικές αλλαγές. 

Εσύ που θέλεις από το πουθενά να γίνουμε η προπέρσινη Μπαρτσελόνα και να εγκαταλείψουμε το στιλ που μας ταιριάζει και μας έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες. 

Εσύ που δεν θέλεις να παίρνουμε «ψεύτικο» πέναλτι και δεν είπες τίποτα όταν δεν μας έδωσαν το πέναλτι στον Τοροσίδη στον αγώνα με την Κολομβία και φυσικά όταν το κερδίζει η ομάδα σου το θεωρείς απολύτως φυσιολογικό. Η επαφή υπάρχει και οδηγεί τον Σαμαρά να χτυπήσει τα πόδια του αντί για την μπάλα. Αν δεν ήταν εκεί ο αμυντικός, ο Σαμ πολύ απλά θα είχε σουτάρει. Εσύ Αλέξη Σπυρόπουλε που μας είπες πέντε τουλάχιστον φορές ότι δεν ήταν πέναλτι. 

Εσύ που έβριζες τον Σάντος για την αλλαγή Καραγκούνη με τον Γκέκα. Εκείνη την ώρα αυτό ήθελες. Τον παίκτη που μέσα στην αναμπουμπούλα θα βάλει το πόδι του να κάνει το γκολ. Ο Μήτρογλου δεν κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. 


Ρούφα τον χαυλιόδοντα και σκάσε λοιπόν! 

Μπράβο στον Σαμαρά γιατί ήταν ένας εξαιρετικός play maker έξω από τη μεγάλη περιοχή, έφτιαξε το πρώτο γκολ και είχε τα καρύδια να πάρει την τεράστια ευθύνη του πέναλτι. Μπράβο στον Χολέμπας γιατί έκλεισε τα αυτιά του στην κριτική των «ΕΕΠ» [ΣΣ ΕΕΠ= Ειδικοί Έλληνες Προπονητές] και έδειξε πόσο πολύτιμος είναι με τις αστείρευτες δυνάμεις του. 

Μπράβο και στον Γλύκο γιατί μπήκε κατά λάθος και στάθηκε επάξια λες και έχει παίξει σε τρία μουντιάλ. Μπράβο και στον Σάντος γιατί και η αλλαγή στη σύνθεση απεδείχθη σωστή και οι αλλαγές του ήταν σωστές. Ο κατά τα άλλα άσχετος Σαντος που στα 47 παιχνίδια στο πάγκο μας έχει μόλις 6 ήττες. Μπράβο στον Σάμαρη γιατί μπήκε στο παχνίδι με άγνοια κινδύνου και όχι μόνο σκόραρε αλλά έκοψε και δύο επικίνδυνες φάσεις μέσα στην περιοχή μας. Μπράβο στον Σαλπιγγίδη γιατί έτρεξε περισσότερο από όλους και ήταν συνεχώς από τη μια μεγάλη περιοχή στην άλλη και σε δύο φάσεις παραλίγο να ευστοχήσει.  

 Μπράβο στον Χριστοδουλόπουλο γιατί ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Μπράβο για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που πρέπει να είναι από τα καλύτερα της διοργάνωσης. Μπράβο στους Τοροσίδη και Μανιάτη που παίζουν σαν λυσσασμένοι καμικάζι. Μπράβο στον μεγάλο αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη που αν έβαζε και εκείνο το τρομακτικό σουτ που πήγε στο δοκάρι θα ήταν έπος για την παρουσία του. Ίσως ο Θεός του ποδοσφαίρου του το ξεπληρώσει με την Κόστα Ρίκα. 

Μπράβο για την πίστη, την αγωνιστικότητα και την προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα που όσο κοστίζει ο Τουρέ, κοστίζουν 3 Εθνικές Ελλάδος μαζί. 

Άσε εμάς που γουστάρουμε να διαφημίζεται το όνομα της πατρίδας μας στα πέρατα του κόσμου, να σηκώνεται ψηλά η ελληνική σημαία να χαιρόμαστε με τη μεγάλη επιτυχία της ομάδα μας.

Είμαι περήφανος για την ομάδα μας. 

Για την προσπάθεια, τη μαχητικότητα, ότι δεν διαλύθηκαν μετά τα τρία γκολ από την Κολομβία, ότι πάλεψαν με αριθμητικό μειονέκτημα με την Ιαπωνία, ότι παρά τα τρία δοκάρια, τις ευκαιρίες και τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, συνέχισαν να μοχθούν. 

Ούτε είμασταν άχρηστοι, ούτε γίναμε υπερομάδα ξαφνικά. Διαθέτουμε μια ομάδα που με σοβαρότητα και συνέπεια βρίσκομαστε επί σειρά ετών στις 10 καλύτερες του κόσμου. 

Το πραγματικό θαύμα της Εθνικής Ελλάδος δεν είναι ούτε το euro 2004, ούτε η πρόκριση στους 16 αυτής της διοργάνωσης. 

Το πραγματικό θαύμα της Εθνικής Ελλάδος είναι πως είναι 1000 φορές ανώτερη από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και εν γένει την κοινωνία που εκπροσωπεί… 

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! 

Υγ. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με την Κόστα Ρίκα. Ας χάσουμε. Αποστολή εξετέλεσθη επιτυχώς.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια