Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ...



Ανασχηματισμός. Αλλιώς το λες και τραγωδία στο Ελλαδιστάν. 


Ω Ελλάδα, τι σου άλλο απομένει πια… 

Ναι, με έχει πιάσει μια επικολυρική απογοήτευση. Σάστισα και πάγωσα. 

Υποτίθεται πως στα αξιώματα μιας κοινωνίας μπαίνουν οι καλύτεροι. Οι άριστοι. Ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε... 

Ο Αντώνης Σαμαράς με στενοχώρησε καθώς επέλεξε με κριτήρια της δεκαετίας του 80 να στελεχώσει εκ νέου την κυβέρνηση του, προφανώς απευθυνόμενος στα κομματόσκυλά του προς συσπείρωση. Προφανώς και ο σαματάς στα τηλεπαράθυρα θα έχει μεγάλη πλάκα αλλά επειδή κρίνονται οι ζωές μας, αν αυτή η κυβέρνηση θα αποφασίζει για εμάς, τον ήπιαμε. 

Αν μετά τις ευρωεκλογές, αυτό ήταν το μήνυμα που πήρε ο Σαμαράς και η κυβέρνηση που έφτιαξε ήταν η απάντηση σε αυτό το μήνυμα, τότε είμαστε για τα μαύρα δράγκαλα και η πόλις εάλω. 

Όποιος έχει έστω ένα ρημάδι εξοχικό στο κατσικοχώρι του, ας κάνει ότι μπορεί να το ανακαινίσει και να το έχει για καταφύγιο. Στα χωριά υπάρχουν ακόμα ραδίκια, κότες, αυγά, αλεύρι, κατσίκια και λοιπά αμνοερίφια, νερό, διάφοροι καρποί, ε, θα επιβιώσουμε. 

Καταρχάς υποκλίνομαι στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αποδεικνύεται σε πραγματικά πολύ μεγάλο παίκτης της πολιτικής σκηνής. Όχι μόνο επιβίωσε, όχι μόνο στάθηκε όρθιος με την Ελιά διασώζοντας το ΠΑΣΟΚ αλλά επιβάλλει και την πολιτική του! Στα μάτια μου είναι ξεκάθαρο πως ο Βενιζέλος θα κάνει και λίγο τον Συριζαίο εντος της κυβέρνησης – ήδη ξεκίνησε η κόντρα Λοβέρδου Μητσοτάκη – για να ανακόψει ψήφους προς τον Αλέξη και το Ποτάμι. Ο Βενιζέλος είχε 10 μέλη στην κυβέρνηση και τώρα μετράει 13. Πανούργος. 

Δεν γνωρίζω αν νομοτελειακά πρέπει να γίνει έτσι. Δηλαδή να καταστραφούμε τελείως ώστε να ισοπεδωθούν τα πάντα και να αναγεννηθούμε. Ενίοτε έρχονται στο μυαλό μου οι προφητείες του Γέροντος Παϊσίου αλλά με αυτά που βλέπω δεν μου κολλάει τίποτα. Ούτε γραμμάριο ελπίδας. 

Με αυτούς θα γίνει η ανάκαμψη; 

Στην κυβέρνηση μπήκε ο Αργύρης Ντινόπουλος επειδή φωνάζει στα παράθυρα του Παπαδάκη. Μπήκε ο Κουκοδήμος που τον θυμάμαι να εμπλέκεται στην υπόθεση των DVD του Ζαχόπουλου και να τον ξεφωνίζει ο Τριανταφυλλόπουλος. Η κυρία Παπακώστα με τις κομμώσεις υπερπαραγωγή, το make up τύπου πάω Σάββατο βράδι στον Ρέμο και την ξύλινη γλώσσα. Την μαγκιόρα γυναίκα κυρία Βούλτεψη που λες ότι κοιμάται και ξυπνάει σε ένα  ρεμπετάδικο. Τον Βασίλη Κικίλια δεν θα τον ξεχάσω για τρία πράγματα στη ζωή μου. Όταν έπαιζε στον Πανιώνιο και έβαλε το νικητήριο καλάθι σε έναν αγώνα κατά της ΑΕΚ, έκανε κωλοδάχτυλα στους ΑΕΚτζήδες. Ακολούθως η παλιοζωή τα έφερε και έπαιξε και στην ΑΕΚ.  Η κολακεία των οπαδών της έγινε δεύτερη φύση του και ενώ δεν προσέφερε τίποτα μπασκετικά, έγινε ο αγαπημένος των φανατικών και έπαιρνε συμβόλαια ως βασικός στον πάγκο για να σκουπίζει τους βασικούς με την πετσέτα και να τους χειροκροτά. Στην προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος περιφερειάρχης τον θυμάμαι να εξαγγέλλει ότι θα δημιουργούσε τους δρόμους του κρασιού και στο ομιχλώδες του μυαλού μου παιάνιζε το chariots of fire του Βαγγέλη Παπαθανασίου. 

Υπουργός και η αυτού εξοχότης Ανδρέας Λοβέρδος. Βασικός υπουργός του ΓΑΠ με τη δημιουργία ενός ΕΟΠΠΥ του ποδαριού που δεν μπορούσε να σταθεί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μετά κομματάρχης ως συμφωνία για την νέα Ελλάδα κάνοντας τον επαναστάτη για λίγο, πίσω στο μαντρί και υπουργός. Τελικά δεν είναι κακό στη ζωή να κινείσαι κυκλικά. Ειδικά τώρα που θα έχει και ως σύμβουλο τον Ανατολάκη, η Παιδεία μας θα αγγίξει την τελειότητα. 

Μακεδονίας Θράκης ο Γιώργος Ορφανος. Η θητεία του στο Αθλητισμού ήταν αξέχαστη. Η κυρία Γκερέκου στο Πολιτισμού. Μάλιστα. Γιατί; Επειδή είναι όμορφη; Είναι. Και η Ελεονόρα Μελέτη είναι όμορφη και για κάποιους διαστροφικούς και η Ελένη Λουκά. Να μοιράσουμε κάποια υπουργική θέση; Με ποια προσόντα ακριβώς έγινε υπουργός η κυρία Γκερέκου  όταν δε, ούτε οι συντοπίτες της δεν την ψήφισαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές; Θυμίζω πως στο ίδιο πόστο ήταν για 8 μήνες από τον Οκτώβριο του 2009 ως και τον Μαϊο του 2010. Τι έκανε τότε; Είχε καμιά καλή ιδέα και γύρισε για να την ολοκληρώσει; 

Αμ ο Μάκαρος  Γιακουμάτος; Για να κάνει τον Βεληγκέκα στα κανάλια; Ο κρυστάλλινος Μάκης έχει μια υπόθεση στην πλάτη για κάτι χρέη σε έναν οίκο ευγηρίας που συνελήφθη η γυναίκα του και ο αδερφός του. Ο ίδιος είχε τη βουλευτική ασυλία βλέπεις. 

Την επιλογή Βορίδη την κατανοώ. Ήταν η σειρά του και ανταμείφτηκε για την υπομονή του μετά την πρώτη πικρία. Μια από τις ζημιές που έκανε το βίντεο Μπαλτάκου, ήταν και το βέτο να μην είναι πολλοί από το ΛΑΟΣ. Όπως έφαγαν από τις ευρωεκλογές τον Βελόπουλο, τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Θανάση Πλεύρη, για να μπει ο Βορίδης στην κυβέρνηση θα έπρεπε να φαγωθεί ο Άδωνις. 

Οι Αβραμό και Φώφη, ακλόνητοι. Ειδικά τη Φώφη Γεννηματά θα ήθελα πάρα πολύ να παρακολουθήσω μια μέρα από την καθημερινότητα της. Τι κάνει στο Άμυνας; Τι καθήκοντα έχει;
Η Χριστοφιλοπούλου είναι άλλη μια κυρία του κόμματος, όπως και ο κύριος Γρηγοράκος. Μπράβο. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όπως και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν γνωρίζω ποιο ακριβώς είναι το έργο τους και γιατί παρέμειναν  ως επιτυχημένοι στις θέσεις τους. 

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα κάνει ο καινούριος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κύριος Καρασμάνης, αλλά ο Αθανάσιος Τσαυτάρης κακώς ..τον έφυγαν. Ήταν εκ των αρίστων. Ο Πάρης Κουκουλόπουλος ( που πας καλέ μου άνθρωπε με τέτοιο επίθετο… ) μπήκε γιατί είναι ΠΑΣΟΚάρα ναούμ και ο Ντόλιος για να σταματήσει να γκρινίαζει στα κανάλια. Φοβερά πράγματι, κριτήρια στις επιλογές. 

Ψάχνοντας με κόπο να βρω και κάτι θετικό, ο Δένδιας ήταν εξαιρετικά επιτυχήμενος υπουργός στο Δημοσίας Τάξεως. Ευτυχώς που δεν τον έδιωξαν. Παρομοίως χάρηκα και για τον Γιάννη Μανιάτη. Ο μακράν καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Καλή γνώμη έχω και για τον Βρούτση και θεωρώ ότι στο Οικονομικών πρέπει η πολιτική να μείνει ως έχει. Ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει ενδιαφέρον όνομα αν και φοβάμαι πως ενίοτε θα τον μπερδεύω με τον Χαρδαβέλλα και ελπίζω να μη μας χαρίσει τις πύλες του ανεξήγητου. Έχει βαρύ βιογραφικό και είμαι απολύτως πεπεισμένος πως στη θέση του τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται. Αυστηρά τεχνοκράτες. Ας περιμένουμε να τον δούμε. Ο Χατζηδάκις καλώς έφυγε. Ο μεγαλύτερος κοιμήσης της κυβέρνησης. Ο Άδωνις αδικήθηκε κατάφορα. Αν και εξαρχής πιστεύω πως η θέση του είναι στο παιδείας και πρέπει να μείνει σε αυτό το πόστο με συμβόλαιο για τουλάχιστον 10 χρόνια. Η απύθμενη υποκρισία στην περίπτωση του Αδώνιδος είναι πως όλοι τον έβριζαν ως υπουργό και μόλις πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, πιάσαμε τους θρήνους, τον μύρο και τα κρίνα.  

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος καλώς μας τελείωσε. Και πολύ έκατσε σε κυβερνητικό πόστο. Ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν ξινός και δεν θα χαρακτήριζα τις απαντήσεις του ιδιαιτέρως ευφυείς. Ο Αρβανιτόπουλος εκτός από την αβάντα στον Μόραλη δεν έκανε τίποτα απολύτως στο πιο κρίσιμο υπουργείο του Ελληνισμού. Ο Μιχελάκης είχε μια τεράστια επιτυχία να τορπιλίσει την υποψηφιότητα Σγουρού ώστε να πανηγυρίζει η Ρενα Δούρου που θα δώσει πόλεμο με τα συμφέροντα μεν αλλά έσπευσε να συμφωνήσει χωρίς αντιρρήσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να μην έκανε σόου στα κανάλια, μπορεί να είναι αντιτουριστικός και σίγουρα δεν απευθύνεται στον όχλο. Η ιστορία θα γράψει ότι συνέβαλλε αποφασιστικά να μείνει όρθια η Ελλάδα, έμπλεξε με τους χαχόλους ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται σε διακοπές διαρκείας στην Καραϊβική. 

Παρεμπιπτόντως από τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης που το τουρκικό κόμμα έκανε θραύση, δεν υπάρχει ούτε ένας για δείγμα στην κυβέρνηση, έστω ως υφυπουργός κάπου. 

Να σου πω κάτι; 

Ύστερα από αυτή την παρωδία,  ξενέρωσα με τον Αντώνη Σαμαρά και την κουκουρούκου κυβέρνηση του. Στήριξα τη ΝΔ γιατί απογοητεύθηκα από όλους τους άλλους που οι προτάσεις τους ήταν στην καλύτερη αστείες και στη χειρότερη επικίνδυνες. 

Όσο για τις μεταρρυθμίσεις; Είδαμε. Μεγάλη επιτυχία ειδικά στις λαϊκές αγορές που ένα σωστό μέτρο το μάζεψαν και τον υφυπουργό που πήγε να το θεσπίσει – Σκορδάς -  τον έφαγαν σε μια νύχτα που έβρεχε και έβρεχε τεκίλα. 

Αυτό που απομένει είναι να κυβερνήσει ο Συριζα και να έχει ως αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή. 

Δυστυχώς η κεντρική πολιτική σκηνή έχει τεράστια πενία αρίστων….. 

Ελπίζω τουλάχιστον στο τέλος του 2014 όλη η Ελλάδα να έχει δωρεάν internet



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια