Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ




Και τι δεν έχουμε ακούσει όλο αυτό το διάστημα. Της κρίσης, των μνημονίων, των 7 πληγών του Φαραώ και το κέρατο της τρόικα.

1) Άρνηση χρέους
2) Έξοδος από την Ε.Ε των τοκογλύφων  τραπεζιτών
3) Απαίτηση πολεμικών αποζημιώσεων
4) Απαίτηση κατοχικού δανείου
5) Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα
6) Δήμευση περιουσίας όλων όσων λήστεψαν το Δημόσιο
7) Δίκη για εσχάτη προδοσία όσων υπέγραψαν τα μνημόνια
8) Αλλαγή συντάγματος για άμεση δημοκρατία

Η ανωτέρω δημαγωγία δεν έχει πατρίδα. Τα έχουν πει από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το ΚΚΕ, από τον Καζάκη μέχρι τους ψεκασμένους Καμμένους. Μέρος της ανωτέρω ατζέντας έχει υιοθετηθεί μερικώς από μερικούς Συριζαίους.  

Ο όχλος εξηλιθιωμένος αρέσκεται σε βαρύγδουπα συνθήματα και τα υιοθετεί χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης, καθοδηγούμενος από τους πάμπλουτους επαναστάτες Γιώργηδες της καθημερινότητας μας. [ Τράγκας, Αυτιάς, Παπαδάκης ] 

Με το παρόν θα ήθελα να δώσω μερικές απαντήσεις από τη δική μου οπτική γωνία. Το πολύ πολύ να κάνω λάθος. 

    1)     Το χρέος δεν μπορείς να το αρνηθείς. Θες δεν θες. Κανένας στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν δανείζει για να μην τα πάρει ποτέ πίσω και κανένας δεν πρόκειται να δεχθεί να του αρνηθείς με το έτσι θέλω ότι του οφείλεις. Παρά μόνο αν θέλει. Αν κάνεις τσαμπουκάδες θα υποστείς κυρώσεις. Ακόμα και σε πόλεμο να πας, πάλι θα πληρώσεις ακόμα και αν κερδίσεις. Αν παρεμπιπτόντως χαρίζουν κάπου δάνεια, πείτε μου να πάω να πάρω. Δεν θέλω πολλά, μόλις 1 εκατομμύριο για να φτιάξω τη ζωή μου και να μην ξαναεργαστώ ποτέ. 

    2)    Εμάς πάντως δεν μας συμφέρει σε καμία περίπτωση.  Οι τράπεζες θα κλείσουν και ότι και αν έχεις στο λογαριασμό σου, είτε 5 ευρώ, είτε 5 χιλιάρικα, είτε 5 εκατομμύρια, κλάφτα και αποχαιρέτησε τα. Παραγωγική χώρα δεν είμαστε. Άρα έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημάνει με το καλησπέρα εθνικό νόμισμα με φοβερή υποτίμηση. Θα πηγαίνεις στο φούρνο και θα σου λέει ο φούρναρης «100.000 δραχμές το κιλό». Θα καταδεχθεί ο Άραβας να σου στείλει πετρέλαιο και ο Αμερικάνος φάρμακα για να πληρωθεί σε δραχμές; Τι να τις κάνει; Να τις βάλει στο τζάκι για προσάναμμα ή στον κήπο για διακόσμηση; Με τι καύσιμα θα πετάξει η πολεμική αεροπορία και με τι βενζίνη θα κινηθεί το ασθενοφόρο; Πως θα σταθεί ολόκληρος ο δημόσιος τομέας; Θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε δραχμές; Οι συνταξιούχοι θα ζήσουν με δραχμές;   
    Όλα τα προϊόντα που εισάγουμε ( που είναι τα περισσότερα ) θα τα πληρώσουμε σε δραχμές; Ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 100% σε μια εβδομάδα και το χρήμα θα ευτελιστεί. Τότε είναι που θα έρθουν όσοι σου πήραν τα μυαλά για το εθνικό νόμισμα που όλως τυχαίως αυτοί θα έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό σε ευρώ. Όπως πιθανώς αντιλαμβάνεσαι, τα σημερινά 1.000 τους ευρώ θα έχουν 100πλασιάσει την αξία τους και θα αγοράζουν τριώροφες βίλες στο Ψυχικό με 250 ευρώ. Ναι, το εθνικό νόμισμα θα κάνει καλό στον τουρισμό. Μόνο εκεί. Μην τολμήσεις όμως να ξαναμιλήσεις για εθνική κυριαρχία. Από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο θα γίνουμε ένα τουριστικό θέρετρο και όποιος θέλει με 200 ευρώ θα αγοράζει το σπίτι σου.  

     Μιλάνε πολλοί στις μέρες για ξεπούλημα αλλά αν το καλοσκεφτείς ελάχιστα έχουμε πουλήσει. Και στα κακά τους χάλια γιατί είμαστε ανίκανοι να τα αξιοποιήσουμε από μόνοι μας. Εξάλλου, πολλές τουριστικές χώρες με εθνικά νομίσματα δέχονται και ευρώ και δολλάριο, οπότε όλοι πάλι με αυτό θα κινούνται. Τότε είναι που θα φτάσουμε να παίρνουμε μηνιάτικο 150 ευρώ και θα λέμε και ευχαριστώ. Χάρη μας έκαναν που μας κράτησαν στην ΕΕ. Στην αρχή τους συνέφερε αλλά μόλις ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά τοξικά ομόλογα θα μπορούσαν να μας στείλουν στα Τάρταρα αγλούμπατους που λέμε και εμείς οι ικανοί παίκτες του αμερικάνικου μπιλιάρδου.  

    Επίσης, δεν ξέρω κανέναν τοκογλύφο που να σου λέει ότι για 10 χρόνια δεν του πληρώνεις τίποτα, για τα επόμενα 10, μόνο τους τόκους – 1% -  και στα επόμενα 10 θα αρχίσεις να ξεπληρώνεις το κεφάλαιο.  Με το εθνικό νόμισμα βοηθάς και τις εξαγωγές. Εξαγωγές όμως έχεις όταν παράγεις. Εμείς παράγουμε κρασί, λάδι, σταφίδα και στόπερ στο ποδόσφαιρο. Με αυτά, δεν πας πουθενά. Να θυμάσαι όμως ότι οι εισαγωγές θα είναι 500 φορές πιο ακριβές από ότι σήμερα… 

    3)    Δεν μπορούμε να θέλουμε και να πίνουμε συνέχεια και το μπουκάλι με το ουίσκι γεμάτο. Αν κάνεις αυτό, ξέχνα το 1) και αντιστρόφως. Έλα τώρα, ας πούμε μια αλήθεια. Με τόση παθογένεια που έχουμε ως λαός, είμαστε τόσο κακομαθημένοι, τόσο μπάχαλο και τριμπούρδελο μαζί,  που ακόμα και αύριο να μας μηδενίσουν το χρέος, σε 10 χρόνια πάλι την ίδια τρύπα θα έχουμε. 

    4)    βλέπε 3) και προσθέτω: Αν θυμάμαι καλά η Χάγη της απέρριψε. Τις θυμηθήκαμε μετά από 70 χρόνια. Χάρηκα Καλιαμάγκουρας. Γύρευε δε τι έχουμε υπογράψει ενδιάμεσα.. 

     5)    βλέπε 2) 

    6)    Να καθορίσουμε καταρχάς το ποσό;  Η σωστή φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου χρειαζόταν μια μικρή προσθήκη για να είναι τέλεια. Μαζί τα φάγαμε αλλά όχι ισομερώς. Δεν έφαγε ο ελεύθερος επαγγελματίας με τη δική σου συγκατάθεση μην κόβοντας απόδειξη; Δεν έφαγε ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο έμπορος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο δημόσιος υπάλληλος ( ακόμα και οι άδειες από τη σημαία ως κόστος λογίζεται ) και φυσικά ο πολιτικός; Θα βάλεις πλαφόν κλοπής; Δηλαδή από τα 100.000 ευρώ και πάνω; Υπολόγισε τώρα πόσες δεκαετίες χρειάζεσαι για να τελεσιδικήσουν όοοοοοοοοολες αυτές οι υποθέσεις και τα ξαναλέμε. Εκτός και αν μιλάμε για λαϊκά δικαστήρια οπότε πάμε για εμφύλιο πόλεμο. Σε αυτή την περίπτωση προτιμώ Γερμανική κυβέρνηση μπας και γίνουμε άνθρωποι. 

     7)    Αυτός που θα κάνει αυτή τη δίκη και θα κυβερνήσει, τότε θα υπογράψει άλλο ένα χαρτάκι που θα λέει ότι και  αυτόν μετά από 5 χρόνια, αν δεν πάνε καλύτερα τα πράγματα, θα τον εκτελέσουμε για τον ίδιο λόγο. 

    8)    Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα στον κόσμο, ούτε μια κοινωνία έστω άνω των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων που να έχει εφαρμοστεί αυτό. Είναι αδύνατον και μη διαχειρίσιμο.


Καλώς ή κακώς, μακάρι να έβρεχε από τον ουρανό 500ευρα  αλλά εν όψει χρεοκοπίας, κανένας δεν μας δάνειζε χρήματα. Κανένας. Ούτε το αδελφικό ξανθό γένος, ούτε οι εξωτικοί κινέζοι, ούτε οι αμερικάνοι. Μόνο η ΕΕ μας έσωσε. 

Έξω από τα σύνορα μας είδαμε – όπως μας προέτρεψε ο Τσίπρας να δούμε – τα λαμπρά παραδείγματα της Αργεντινής που χρεοκόπησε, της Βενεζουέλας που γίνεται μπάχαλο και των Κυπρίων αδερφών μας που με το που τσαμπουκαλεύτηκαν στην αρχική συμφωνία, η στρόφιγγα έκλεισε και οι τράπεζες σε μια νύχτα κατέβασαν ρολά. Αναγκάστηκαν να πάνε σε δεύτερη χειρότερη συμφωνία και τώρα είναι τα καλύτερα συμμορφωμένα παιδιά. Σκέψου δε ότι οι Κύπριοι χρώσταγαν 15 δις, φραγκοδίφραγκα μπροστά στα δικά μας χρέη. 

Μέχρι προχθές διατηρούσα μια ελπίδα με τον Σαμαρά. Μετά τον ανασχηματισμό όμως, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε. Η Ελλάδα χάνεται και στις θέσεις κλειδιά βρίσκονται κολλητοί και φίλοι, φελλοί και άχρηστοι. 

Στο κρισιμότερο υπουργείο του Ελληνισμού βάλαμε τον Λοβέρδο, τον αρχικά μνημονιακό, μετά επαναστάτη κομματάρχη και μετά πάλι μνημονιακό, τον  δικηγόρο της σαϊεντολογίας εν Ελλάδι και οι χαχόλοι περιμένουν την εθνική ανάταση από τους πρωταγωνιστές των Παπαδάκειων τηλεπαραθύρων, τον Ντινόπουλο και τον Γιακουμάτο. 

Αλλά και η Αριστερά από την άλλη τι έχει να προσφέρει; Όπου κοινωνικός αγώνας εννοεί οποιαδήποτε διεκδίκηση της οποιασδήποτε συντεχνίας εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και όπου κρατική πρόνοια εννοεί οποιαδήποτε διασπάθιση του κρατικού χρήματος. Με χορηγό μια εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα. 

Αναρωτιέμαι τελικά μήπως η καλύτερη λύση για αυτή τη χώρα είναι η ολοσχερής καταστροφή…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια