Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ MILKO




Θυμάμαι στα πολύ παλαιά έτη, όταν δεν υπήρχε το facebook και το twitter, ανταλλάζαμε ηλεκτρονικώς φωτογραφίες, βιντεάκια και powerpoint χιουμοριστικά αρχεία μέσω mail

Τότε, πολύ γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών έκανε μερικές διαφημίσεις – ταινίες μικρού μήκους - που τις λατρεύαμε και παρακαλούσαμε ο ένας τον άλλον όποιος τη βρει πρώτος να τη μοιραστεί.
Πέρασαν πολλά χρόνια, είδαμε πολλές καλές διαφημίσεις στην  Ελλάδα, αλλά σαν της MILKO με τον Γιάννη Αντετοκούμπο να λέει τι είναι το μπάσκετ, δεν έχει. 

«ΜΠΑΣΚΕΤ είναι οι μπασκέτες χωρίς διχτάκι
ΜΠΑΣΚΕΤ είναι τα τρίποντα τα χλατσωτά
ΜΠΑΣΚΕΤ είναι Σάββατο βράδυ μέσα γιατί την Κυριακή παίζεις…»

Όσοι τα ζήσαμε, νοιώσαμε. 

Μπράβο, για το documentary, το cinemascope, τη φωτογραφία και την αισθητική. Και εμείς μπορούμε να κάνουμε μοντέρνα τέχνη και να είναι υψηλής αξίας. 

Η συγκεκριμένη διαφήμιση πιστεύω ότι αγγίζει περισσότερο τα παιδιά της γενιάς του 87, όπως ο υποφαινόμενος, γιατί ζήσαμε όλη αυτή την έκρηξη του αθλήματος ενώ καλά καλά δεν υπήρχε στο χάρτη, σε μια ποδοσφαιροκρατούμενη χώρα. 

Όχι, δεν μου έδωσε το MILKO λεφτά για διαφήμιση – δεν με έχει ανάγκη άλλωστε, αλλά η καλή κουβέντα πρέπει να λέγεται : Αξίζει να πάρω και 10 και 20 και 30 MILKO. Αν μπορούσα δε, θα αγόρασα 10 κούτες να τις πήγαινα στην κιβωτό του κόσμου. 

Αν δεν την έχεις δει μέχρι σήμερα, ιδού : 




0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια