Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΦ ΠΡΑΣΙΝΗΣΕ



Κάθε μήνα γράφω στο περιοδικό ALL STAR BASKET, στο μοναδικό αθλητικό περιοδικό που απέμεινε σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα που ψήφισε τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ για τη διακυβέρνηση της.
Έγραψα στο τεύχος Ιουνίου πως έβλεπα ως φαβορί για το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό. Κάποιοι μου έστειλαν μηνύματα αποδοκιμασίας. Μπαίνοντας στα αθλητικά sites διαπίστωσα πως ήμουν ο μόνος που είχα αυτή την άποψη.  

Η θέση μου αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα μεταφυσικής ή ψυχοτρονικής τεχνολογίας. Τα δεδομένα ήταν τα εξής : 

Α) Πίστευα πως το περιστατικό με το πούλμαν ήταν μια γερή σφαλιάρα που θα λειτουργούσε υπέρ της ομάδας του ΠΑΟ λόγω της γενικής χαλαρότητας που επικρατούσε στο πράσινο στρατόπεδο. Ένα γερό ταρακούνημα χρειαζόταν.

Β) Ο ΠΑΟ θα ήταν πιο ξεκούραστος αφού αντί του εξαντλητικού final 4 είχε μερικές καλές προπονήσεις με την ΑΕΚ και περισσότερες ημέρες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις

Γ) Πιο γεμάτο ρόστερ και όλους τους παίκτες διαθέσιμους για τη μάχη

Από την άλλη ο Ολυμπιακός : 

Α) Είχε τους χειρότερους ξένους της δεκαετίας

Β) Το 40% της αρχικής του πεντάδας ήταν εκτός αγώνων ( Χάκετ – Λοζέτσκι )

Γ) Ήταν εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά από τους συνεχείς μεγάλους αγώνες που έδωσε

Δ) Ήταν γυμνός κάτω από το καλάθι και τα περίμενε όλα από τον Πρίντεζη. Ανέβηκε μεν ο Μιλουντίνοβ αλλά όχι τόσο για είναι πρωταγωνιστής

Έτσι λοιπόν όλοι είδαμε στη σειρά των τελικών πως το τελικό 3-2 ήταν τιμητικό για τον Ολυμπιακό. Αφού πήρε και δύο νίκες, πάλι καλά.  Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής δίκαια, όχι γιατί είναι καλύτερος αλλά γιατί στη δεδομένη στιγμή ο Ολυμπιακός ήταν αδύναμος.

Την επόμενη μέρα μετά το 66-51 έλαβα επίσης μερικά αποθεωτικά μηνύματα αναγνωστών της στήλης μου. 

Ακούω αρκετούς γνωστούς μου να θέλουν δραματικές αλλαγές στο λιμάνι. Λάθος. Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης δεν είναι τυχαία ομάδα. Υποσκέλισε κοτζάμ ΤΣΣΚΑ. Τη Μακάμπι. Τις τούρκικες. Τη Μπαρτσελόνα. Τη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία μηχανή απλώς πρέπει να αλλάξει τους ξένους παίκτες της. 

Ο Γκριν είναι ασταθής. Μια παίζει μια δεν παίζει. Μια είναι σταθερός στο παιχνίδι του και την άλλη είναι σκέτη καταστροφή για 12 λεπτά και σε 3 λεπτά μεταμορφώνεται σε Ρασελ Ουέστμπρουκ. Δεν βγάζεις άκρη. Αν θέλουν ας τον κρατήσουν. Ούτε τον Μπίρτς τον θεωρώ κάτι το φοβερό. Αν θέλουν να τον κρατήσουν ως αναπληρωματικό, το καταλαβαίνω. Όμως χρειάζεται κάτι καλύτερο αντί του Γιάνγκ. Χρειάζεται άλλος ένας στη ρακέτα. Στο 3 είναι εντάξει. Στο 1 επίσης. Δεν μπορεί ολόκληρος  Ολυμπιακός να μη μπορεί να βρεί τρεις σοβαρούς ξένους να τον βοηθήσουν. Δύο παίκτες ρακέτας και έναν σουτέρ. Με την προϋπόθεση ότι μένουν οι Γκριν και Μπιρτς. Το ελληνικό στοιχείο είναι υπεραρκετό και η ομάδα έχει και έμπειρους και νέους παίκτες. 

Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα και καγχάζω. Θέλουν οι δημοσιογράφοι να έχουν πολλά κλικ τα άρθρα τους  και γράψουν τερατολογίες. Ο Μάντζαρης δεν πιστεύω πως θα φύγει. Εκτός και αν ο Γιαννακόπουλος του δώσει 50% παραπάνω χρήματα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης όπως ως παίκτης έχει ακριβώς το ίδιο στιλ από την πρώτη μέρα που ήρθε στον Πειραιά μέχρι σήμερα, έτσι και στις επιλογές του για τον εργοδότη του είναι σταθερός, δεν ρισκάρει και είμαι σίγουρος πως πολύ δύσκολα θα φύγει από τον Ολυμπιακό. 

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, επίσης δεν χρειάζεται σκούπα. Αν η ομάδα μείνει ως έχει και πάρει τον Περπέρογλου στο 3, έναν καλό 1 για να μη σκοτώνεται ο Καλάθης και έναν παίκτη ρακέτας είναι μια χαρά.  Για μένα, η μαγκιά θα ήταν να πειστεί ο Παππάς να παίξει στο 1 και να μάθει τη θέση. Θα κάνει τρομερή καριέρα.   Ο Παναθηναϊκός έχασε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην Ελλάδα πήρε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Δεν είναι για πέταμα. Γίνεται λόγος για τον Τζέιμς και τον Φελντέιν. Έναν τρελό τον θέλεις. Να κάνει την προσωπική ενέργεια, να ανοίξει την άμυνα και να πάρει φάουλ από την αντίπαλη ομάδα. Ο Φελντέιν από την άλλη δεν κουράζει τη μπάλα και είναι χρήσιμος. Και οι δύο αυτοί παίκτες μπορούν να φτιάξουν τη φάση και όχι να περίμενουν την πάσα. Οπότε αυτό το δίδυμο μια χαρά κάνει τη δουλειά.

Εκτιμώ πολύ τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για τη δουλειά του. Μετά τον τελικό όμως, δήλωσε πως ο Ολυμπιακός δεν είχε ενέργεια γιατί έδωσε συνολικά 73 παιχνίδια στη σεζόν και τους δύο τελευταίους μήνες έπαιξε 12 τελικούς.  Συγγνώμη αλλά …λογικό δεν είναι;

Όταν κάνεις πρωταθλητισμό και διεκδικείς τρόπαια, έτσι δεν πάει; Αλλιώς μπορούσες να δώσεις 50 παιχνίδια το χρόνο. Να αποκλειστείς στην πρώτη φάση της ευρωλίγκα και στους 8 του ελληνικού πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα το ήξερες από την αρχή της χρονιάς και εφόσον ήθελες final 4, ε, ναι, έχει πολλούς αγώνες μέχρι τον τελικό, τι να κάνουμε….  Την επόμενη φορά διάλεξε καλύτερους ξένους ώστε να πάρουν και οι άλλοι περισσότερες ανάσες και να μην έχει ο φουκαράς ο Πρίντεζης 1 στα 14 δίποντα….

Όσο για τα επεισόδια στο τέλος, η λύση για εμένα είναι μια. Πιάσε πέντε, βάλε τη φατσούλα τους δημόσια, στείλε τους  4 μήνες φυλακή χωρίς εφέσεις, δικηγόρους, έλα μωρέ αδέρφια μας είναι και θα δεις. Θα τολμήσει κανείς άλλος;;



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια