Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ : ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΤΙΘΑΣΑ
Δεν θέλω να σου κάνω τον ειδικό στο γυναικείο μπάσκετ. Από την Εθνική μας Ομάδα ήξερα την Μάλτση, την Καλτσίδου και τη Λύμουρα που τις ειχα δει σε προηγούμενη διοργάνωση. 

Ότι κάναμε υπέρβαση, επίσης δεν περιμένεις να το μάθεις από εμένα καθώς το λέει όλος ο κόσμος. Σταθήκαμε επάξια απέναντι σε ομάδες με εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις και μετάλλια. 

Όσο είδα τα κορίτσια μας, παρατήρησα πως αυτό το ρημάδι το DNA όταν γράφει δεν ξεγράφει. Ο τρόπος του παιχνιδιού, η φιλοσοφία του αγώνα ήταν κλοπι πεηστ ή κοπι πάστε αν σου αρέσουν τα αγγλικά του Πολάκη ήταν ίδια με των ανδρών. Αν θέλεις να το εξειδικεύσω ακόμα περισσότερο, ήταν πολύ κοντά στο στιλ του Ολυμπιακού !!! 

Αρχηγός Μάλτση – Σπανούλης. Υπαρχηγός Καλτσίδου – Πρίντεζης. Και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ήτοι χρήσιμοι ρολίστες. Ο ΠΑΟ με τους πέντε Αμερικανούς και τον Ισπανό προπονητή δεν είναι ακριβώς της ελληνικής σχολής. 

Είδαμε λοιπόν σκληρή άμυνα, αυταπάρνηση,  τρομερή αλληλοκάλυψη, άριστη τακτική προσέγγιση, καλάθια με αίμα, προσπάθεια, κατάθεση ψυχής στο παρκέ, κλεφτοπόλεμο και μια πολύ σκληρή ομάδα για να τη νικήσεις δια περιπάτου. Ότι ακριβώς δηλαδή κάνουν και οι άνδρες ! 

Χαίρομαι για τα κορίτσια που πάλεψαν, μας χάρισαν ένα χαμόγελο και περιμένουμε και προσεχώς το ευρωμπάσκετ των ανδρών να δούμε τι θα κάνουν και αυτοί. 

Θαύμασα την Εβίνα Μάλτση που δήλωσε πως θέλει να πεθάνει με το εθνόσημο και στα 39 της ήταν όχι μόνο παρούσα αλλά η ηγέτιδα της ομάδας μας. Αυτά να τα βλέπουν και οι ριψάσπιδες που έφτυσαν κατάμουτρα την Εθνική γιατί ….κουράστηκαν!   Το θηρίο η Μάλτση, θα πάει και στα 40 της στο Παγκόσμιο του χρόνου ! Φτου σου κοπελάρα μου ! 

Η αλήθεια είναι πως με την Τουρκία κάναμε το άριστο παιχνίδι. Με τις Γαλλίδες προσπαθήσαμε αλλά μείναμε από δυνάμεις και είχαν περισσότερες λύσεις. Με το Βέλγιο παραδώσαμε πνεύμα. Δεν μας άξιζε η διαφορά των 33 πόντων αλλά είναι άπειρη η ομάδα μας και δικαιολογείται. Απλώς κλάταρε. Στο Βελγικό στρατόπεδο αφενός πήραν τα ριμπάουντ  αφετέρου έσκασαν την Μάλτση ( 39 ετών θυμίζω ) και αντίο ζωή. 

Έχουμε πρόβλημα κοντά στο καλάθι. Όχι ότι η Σπανού δεν σκίζεται η κοπέλα αλλά δεν φτάνει. Αν δεν έχεις παιχνίδι από κάτω να ανοίξει η άμυνα, δεν γίνεται συνέχεια με γιούρια και απονενοημένες ντουφεκιές. 

Αναρωτιέμαι αν στην Αμερική υπάρχουν κορίτσια που να έχουν ελληνικές ρίζες και να παίζουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι κακό να τις προσεγγίσουμε. Και θα ανέβουμε επίπεδο αλλά και θα φέρουμε μια ακόμα ομογενή πιο κοντά στην πατρίδα. Στο κάτω κάτω της γραφής οι γαλλίδες με μαύρες έπαιζαν και οι Τούρκοι βάφτισαν ως τουρκάλα μια αμερικανίδα. Εμείς τουλάχιστον ας ψάξουμε στην ομογένεια. 

Μπράβο στην Εθνική Γυναικών για την προσπάθεια και μπορεί να μην έφεραν μετάλλιο αλλά η τέταρτη θέση είναι σπουδαία επίδοση αν σκεφτείς ποιους αποκλείσαμε και ότι ήρθαμε από το πουθενά !  Ομάδες με μετάλλια σε ευρωμπάσκετ, με τελικούς, στην τετράδα των Ολυμπιακών αγώνων, κάτσε καλά ! 

Υγ. Χάσαμε στο Survivor και στην Ευρωλίγκα από τους Τούρκους αλλά οι γυναίκες μας τους έδωσαν και κατάλαβαν. Συντριβή !0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια