Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ

Μου αρέσουν τα newsletters. Αντί να ψάχνω, να μου έρχονται οι πληροφορίες στο πιάτο. Ένα από αυτά που παίρνω συστηματικά είναι του http://www.in2life.gr/

Οι απόψεις που φιλοξενούνται στην εν λόγω σελίδα βρίθουν πατριωτισμού όπως ότι η επανάσταση του 1821 ήταν ταξική και είμαι σίγουρος πως οι συντάκτες αυτού του site αμφιβάλλω αν γνωρίζουν τον εθνικό υμνο.
Λαμβάνω όμως το newsletter τους καθώς εχουν καλές προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Το τελευταίο όμως το θεωρώ μέγιστη κουτοπονηριά.
Πριν από λίγες μέρες έστειλαν ένα mail ότι έγιναν ανάδοχοι σε ένα κοριτσάκι στη Ρουάντα. Λες και στην Ελλάδα τα λύσαμε όλα τα θέματα και ενισχύουμε τα παιδάκια της Ρουάντα. Αν θέλεις να βοηθήσεις παιδιά, υπάρχει και η Κιβωτός του κόσμου και η Ενωση Πολυτέκνων εδώ στην Ελλάδα, που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Θα μου πεις βέβαια, «Δικά σου είναι τα λεφτά ρε φίλε, δικά του είναι, στη Ρουάντα τα δίνει. Από σενα τα παίρνει; Αύριο μπορεί να θέλει να τα δώσει στο Τατζικιστάν, θα πρέπει να σε ρωτήσει πρώτα;;» Καμία αντίρρηση.

Προ ημερών έστειλαν ένα άλλο mail και γράφουν το εξής:

«Η παρέα του In2life σκοπεύει να αναλάβει την αναδοχή ενός ακόμη παιδιού. Μόλις τα Likes στη fan page του in2life στο Facebook φτάσουν τις 75.000, προχωράμε!»

Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τον καγχασμό και για αυτό γράφω και το παρόν πόνημα:

Τι σχέση εχουν τα likes στο facebook ; Η αναδοχή παιδιού σύμφωνα με  την Αctionaid -  http://www.actionaid.gr/anadoxi και σύμφωνα με τους εθελοντές γιατρούς  http://www.volunteerdoctors.org.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=105  κοστίζει 20-25 ευρώ το μήνα.

Τι σχέση έχει αν σου κάνουν 10 χιλιάδες άτομα like στη σελίδα σου για το αν εσυ θα δώσεις 25 ευρώ;

Αμα θέλεις να κάνεις μια φιλανθρωπία, έστω και στη Ρουάντα, γιατί καταφεύγεις σε τόσο φτηνά διαφημιστικά κόλπακια;

Αμα δηλαδή τα likes φτάσουν στα 74.829, θα γίνεις ή δεν θα γίνεις ανάδοχος;
Αν του χρόνου γίνουν 174.829, θα αναλάβεις 10 παιδάκια;

Δεν θέλω να αντιπαραβάλλω τη χριστιανική θεωρία πως δεν χρειάζεται διαφήμιση η φιλεσπλαχνία και το ελεος. Ο λόγος πως οι ανθρωποι του in2life, που κάτω κάτω στη σελίδα γράφει πως «το in2life ενισχύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου "Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Επιχειρηματικού Σχεδίου» δεν πιστεύουν σε αυτά. Δικαίωμα τους να δώσουν 250 ευρώ το χρόνο σε ένα παιδάκι και να το χιλιοδιαφημίσουν.

Είναι όμως τραγικά υποτιμητικό να παρακαλάς-ζητάς-θέτεις ως ορο ( βάλε οποιο ρήμα θέλεις δεν θα τα χαλάσουμε εκει ) likes στο facebook για να κάνεις μια καλοσύνη….



1 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

Αχ αυτά τα likes... Κουτοπονηριές, καλα το ειπες...

Καλησπέρα my friend! :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια