Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Πριν από λίγες μέρες, Κυριακή πρωί στις 9, πήγα στον Ερυθρό Σταυρό, στην Γ Σεπτεμβρίου 21. Εκει βρίσκεται το σώμα εθελοντών σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών του ελληνικού ερυθρού σταυρού και παρακολούθησα ένα σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.
Το τι έκανα εκει, θα τα πούμε μια άλλη φορά και με το παρόν θέλω να σταθώ στο τι έγινε πριν μπω μέσα…

Το κέντρο, λόγω εγκληματικότητας, επεισοδίων, και εν γένει αισθητικής, το αποφεύγω. Ειδικά όταν περνάω από την πλατεία Ομονοίας, με πιάνει η καρδιά μου και σκέφτομαι ότι αν είχα εξουσία, θα είχα διατάξει την εκτέλεση αυτών που σχεδίασαν, ενέκριναν και υλοποίησαν αυτή την αηδία. Εκτέλεση και κατάσχεση της περιουσίας τους και σε αυτούς που πλήρωσαν με τα χρήματά μας για αυτό το έκτρωμα. Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της χώρας μας κατήντησε να είναι μακράν χειρότερη και από το Τουρκμενιστάν.

Ψάχνοντας πήγα και πάρκαρα γύρω στα 200 μέτρα μακριά από την είσοδο.

Μέχρι να φτάσω, έπαθα σοκ.

Στις 9 το πρωί, είδα μαύρες κινέζες να κάνουν πιάτσα! Στις 9 το πρωί της Κυριακής!

Αν μπορούσα να είμαι αόρατος θα ήθελα να δω ποιοι πάνε – επι πληρωμή μάλιστα - με αυτές τις γυναίκες! 40 χρόνια στη Σαχάρα να είχα, και να μου έδινες 3 δις δολλάρια, δεν θα πήγαινα! Φάντασου τι επιμειξίες εχουν γίνει ώστε να βγουν μαύρες κινέζες… Ασε τις αρρώστιες που θα κουβαλάνε εκτος και αν πιστεύει κανείς ότι ελέγχονται ιατρικά κάθε εβδομάδα…

Ξαφνικά ένοιωσα ότι βρέθηκα σε προαύλιο φυλακής, την ώρα που κάνουν διάλειμμα οι τρόφιμοι. Σουλάτσαραν αργόσυρτα κάτι βλογιοκομμένες φάτσες, μαύροι και πακιστανοί σε γκρούπ, κάτι τελειωμένοι, κάτι άκυροι, κάτι ληγμένοι που σε έκαναν να απορείς πως ζουν ακόμα και ελάχιστα ηρωικά γεροντάκια έκαναν τον περίπατό τους, είτε με άγνοια κινδύνου είτε αρνούμενοι πεισματικά να δεχθούν πως η Αθήνα που μεγάλωσαν άλλαξε οριστικά…

Να σε κοιτάνε με αυτό το άδειο και έτοιμο για έγκλημα βλέμμα, σαν να σε κόβουν, αν σου ορμήξουν, θα μπορέσεις να αντισταθείς ή όχι. Σουρεαλιστικά, έκανε βόλτα και ένα ζευγάρι ανοιχτόχρωμων ( Πολωνοί ή Ρώσοι ) με το παιδάκι τους σε καροτσάκι. Εδώ βρήκατε;

Σχεδόν δεν περπατούσα, βάδιζα. Λίγο πριν αρχίσω να τρέχω. Εφτασα στην εισόδο και διαπίστωσα πως κοτζάμ Ερυθρός Σταυρός είναι στο ίδιο κτίριο με τον …..ΟΚΑΝΑ! Ωραία έμπνευση! Που κολλάει ο Ερυθρός Σταυρός με τον ΟΚΑΝΑ; 

Εκει με περίμεναν μερικά πρεζάκια:
-      Φιλαράκοοοοο…..ε…. είναι κλειστό εδώωωω…;;
-      Ε, ναι, αδερφέ, Κυριακή σήμερα, έλα αύριο..
-      Μήπως εχεις κανα ψιλό…

Μπήκα γρήγορα μέσα, προσέχοντας μήπως από τους βρώμικους διαδρόμους ξεπεταχτεί κανένας κανιβαλοκαλικάτζαρος..

Λίγες ώρες αργότερα, τίποτα δεν είχε αλλάξει περαν της κίνησης των αυτοκινήτων που ηταν περισσότερα. Οι ιδιες γυναίκες, οι ιδιες φάτσες… Όχι σε κάποιο προάστιο. Στο κέντρο της Αθήνας..
Φίλοι που έχουν ταξιδέψει, μου είπαν πως ολες οι μεγαλουπόλεις εχουν αντίστοιχα προβλήματα. Το χάλι της Αθήνας, να μην πλησιάζεται το κέντρο της πρωτεύουσας, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.

Μπήκα στο αυτοκίνητο γρήγορα, έβαλα μπρος και για να ξεπαρκάρω να φύγω, ούτε κάν κοίταξα πίσω μου. 

Μετά αναρωτιέσαι γιατί η Χρυσή Αυγή πήρε 20% στην περιοχή στις δημοτικές εκλογές. Στις επόμενες θα πάρει 400% !

Φαντασιωνόμουν ότι κατέβηκαν στρατιώτες, 10 άνδρες με το δάχτυλο στη σκανδάλη των οπλοπολυβόλων τους, σε πλήρη ανάπτυξη κατά πλάτος του δρόμου και ότι κινείται, εκτελείται.
Εκτος από τα γεροντάκια και το ζευγάρι με το μωρό. Οι υπόλοιποι, στο καλό.
Σε κάθε κεντρική οδο της Αθήνας, στρατός, σκούπα και γενική εκκαθάριση.

Ξέρω ότι εσυ που με διαβάζεις από τον καναπέ σου ( και δεν το παίζω Τσε Γκεβάρα, στον ίδιο κάθομια και εγω ) μπορεί να σου φαίνεται σκληρό αυτό που γράφω. Ή αμα συμπαθείς τους Αριστερούς του Αλέξη και της Αλέκας που αν τα σύνορα μας έφταναν μέχρι τη Λαμία θα πανηγύριζαν και κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών αλλά όχι και τόσο για τα δικαιώματα των Ελλήνων, να με θεωρείς φασίστα.
Κάνε μια βόλτα από το κέντρο, ( όχι αργά το βράδι, μη σε χάσουμε κιόλας ) και αν δεν νοιώσεις στην καλύτερη φόβο και στη χειρότερη έντονη τάση φυγής, να μου στείλεις το τηλέφωνο σου ώστε όταν ξανακατέβω στο κέντρο να σε προσλάβω για σωματοφύλακα. Τα οπλα δικά σου.
Που να πέρναγα και από τον πεζόδρομο της Τοσίτσα..

Επι Χρυσοχοϊδη στο πάλαι πότε Δημοσίας Τάξης είχαμε και πεζές περιπολίες. Ο Χρηστάρας με το πούρο στο «προστασίας του πολίτη» - φοβερή προστασία, μας πρόκοψες – τις έκοψε και αραίωσε τα μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το μάθημα που πήρα ηταν πως μέσα στο κτίριο αυτό, υπάρχει πάρκινγκ και αν χρειαστεί να ξαναπάω, δεν υπάρχει ούτε μια στο δεκάκις εκατομμύριο να ξαναπαρκάρω στην Γ Σεπτεμβρίου.

Αλήτες, προδότες, «Ελληνες» πολιτικοί…

Υγ. Χωρίς μακρά ιστορική αναδρομή, η Ελλάδα εχει επιβιώσει και σε πολύ πιο δύσκολες οικονομικά εποχές. Το μεταναστευτικό είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια