Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΝΩΝΑΣ «ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ»


Λίγο πριν την πρωτοχρονιά πήγα μια βόλτα στο Καρπενήσι. Το χιονισμένο τοπίο και η ησυχία του περιβάλλοντος μου έδωσαν τις απαραίτητες ανάσες και τις στιγμές μοναξιάς που είχα ανάγκη.

Ψάχνοντας για δωμάτιο, ρωτώντας τιμές, άκουγα διάφορα περίεργα ποσά σε πολύ ψυχρό στιλ τύπου «και αν δεν έρθεις, δεν μας νοιάζει τόσος κόσμος θα ρθει» και ο μόνος που μου φάνηκε πιο φιλικός ηταν ο Γιώργος Κολοκώτσιος από τον Ξενώνα «Στα Τζάκια». Η τιμή ηταν εξαιρετική για τα δεδομένα της περιόδου και δεν το πολυσκέφτηκα. Εξαλλου δυο βράδια θα έμενα, δεν θα έκανα οριστική μετακόμιση.

Εξεπλάγην.
Ο συγκεκριμένος ξενώνας σου παρέχει τέτοιες ευκολίες που ξεχνάς γρήγορα και τα 5αστερα ξενοδοχεία και τα μπάνγκαλοουζ. Μεράκι, καλαισθησία και προσανατολισμός στον πελάτη και στη διευκόλυνση του, με έξυπνες λύσεις που είχα πολλά χρόνια να δω σε τρίτης κατηγορίας ξενοδοχείο. Εσυ μπορεί να νομίζεις ότι πληρώθηκα για να κάνω διαφήμιση αλλά είμαι υπερ του να προβάλλονται τα καλά πράγμα που μας τυχαίνουν.

Τα έπιπλα παραδοσιακά. Θέρμανση 24/7 όπως και ζεστό νερό. Ιντερνετ παντού και δωρεάν! Στο Avaris, το πεντάστερο τρομάρα του,  που είχα πάει τις προάλλες κατά λάθος, το ιντερνετ το χρεώνουν – τι το χρεώνουν, το σφάζουν δηλαδή! Τα περισσότερα δωμάτια εχουν τζάκι, το πρωινό είναι αξιοπρεπές, αλλά αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι οι μικρές λεπτομέρειες: 

Από δύο τασάκια σε κάθε δωμάτιο, κρεμάστρες στο δωμάτιο εκτος ντουλάπας να βάλεις πχ το παλτό σου. Πιστολάκι για τα μαλλιά στο μπάνιο, εντοιχισμένη θήκη για το σαμπουάν στο κλειστό ντους παρακαλώ όπως και αντίστοιχη για υγρο σαπουνι στον νιπτήρα! Αντι για κείνα τα συνήθη μπουκαλάκια της πλάκας και τα σαπουνάκια της χάρτινης συσκευασίας που πλένεις τα χέρια σου μια φορά και τελειώνει το μισό, οι άνθρωποι σε διευκολύνουν με τον πιο απλο τρόπο!

Τα δωμάτια δεν είναι μεγάλα αλλά είναι φιλικά και λειτουργικά με τραπεζάκι, καρέκλα, το μπάνιο ευρύχωρο, μια χαρά!

Μου άρεσε η εξυπηρέτηση, η καθημερινή καθαριότητα, ότι παρκάρεις άνετα, και κυρίως ότι οι ιδιοκτήτες του δεν κοιτάνε να σε γδάρουν.
Καφέ θα σε κεράσουν, μπορεί να πάρεις ένα ποτό το βράδι κερασμένο και αυτό.
Στο πρωινό δεν εχουν τις μιζέριες τύπου «στο πρωινό σερβίρουμε γαλλικό» νεροζούμι, εεε, συγγνώμη καφέ ηθελα να πω, «και αν θέλετε φραπέ χρεώνεστε».

Το μόνο που θα χρειαστεί στο μέλλον είναι μια ριζική αισθητική επέμβαση στο μεγάλο σαλόνι αλλά μικρό το κακό. Στο Καρπενήσι δεν πας για να αράξεις σε ένα καναπέ, αλλά για να γυρίσεις και να δεις τη φυσική ομορφιά της Ευρυτανίας.

Εδώ είναι το site του Ξενώνα και όποτε πας στο Καρπενήσι, καλύτερα να απευθυνθείς πρώτα εδώ: http://www.statzakia.gr/



1 Λογομαχιες:

Leviathan είπε...

Opote an pame sto Karpenisi kseroume!!! :) ta kala na legodai!! :) kalisperaaa! :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια