Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΑΚΑΜΠΑΝΑ


Όταν σου έγραφα να μην παρασύρεσαι από τα πάμε για μετάλλιο και την πρώτη θέση και κάτι τέτοια χαζοχαρούμενα, κάποιοι φίλοι στη σελίδα μου στο facebook αμφισβητούσαν τη σοφία μου.
Δίκαια χάσαμε. Οι βραζιλιάνοι ήταν πιο ομάδα, είχαν καλύτερη γνώση των πλεονεκτημάτων τους και έπαιξαν πιο μυαλωμένα.

Τι συνέβη και χάσαμε ;;;

Σου έλεγα πριν από τους αγώνες ότι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στον Γιάννη. Θυμάμαι, μόλις μια φάση προς το τέλος του αγώνα, που πήγε ο Σλούκας να του κάνει σκριν και πέρασε και πήρε το φάουλ. Έκτοτε δεν ξαναφάνηκε. Τον έβαλε ο Σκουρτόπουλος στο 3 και τον έθαψε όπως τον έθαβε και ο Κατσικάρης. Όταν ξαφνικά θυμήθηκε να τον βάλει στο 5, γυρίσαμε το παιχνίδι.

Το σχήμα με Μπουρούση, Πρίντεζη και Αντετοκούμπο δεν μπορούσε ούτε να παίξει άμυνα, ούτε επίθεση. Τι το κράτησε μια και βάλε περίοδο;; Στην άμυνα οι γρήγοροι ημίψηλοι των Βραζιλιάνων μας έτρεχαν και στην επίθεση ήμασταν στατικοί. Πήγε κάποιος να κάνει σκριν στον Γιάννη στην κορυφή ώστε να κάνει εφόρμηση προς το καλάθι;

Στο σετ παιχνίδι δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε τον Αντετοκούμπο. Τι στο κέρατο κάνουν στις προπονήσεις; Τι νόμιζαν, πως όλα τα ματσάκια θα πάνε όπως το Ακρόπολις; Σπορ και θέαμα;

Ήταν τόσο δύσκολο να μπει ο Γιάννης στο 5 και να του δίνουν τη μπάλα ώστε να φθείρει τον Βαρεχάο; Έπρεπε να τον αφήσουν ανενόχλητο να μας βάλει 22 πόντους;; Έπαιζε αν θυμάμαι καλά, 20 λεπτά με 3 φάουλ και εμείς πετάγαμε χαρταετό.

Μπήκαν τα τρίποντα στη δεύτερη περίοδο και πιστέψαμε ότι θα μπαίνουν συνέχεια. Δεν μπήκαν. Ωραία, εσύ καλέ μου κύριε Σκουρτόπουλε, τι πλάνο έχεις; Να παίρνει τη μπάλα ο Πρίντεζης και ότι κάνει; Να βολοδέρνει ο Γιάννης στην άκρη και ουσιαστικά να είναι άχρηστος; Να κρατάει ο Σλούκας τη μπάλα και να τον κοιτάνε;

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί έβγαλε στο τέλος τον Παπαπέτρου για να βάλει τον αγαπημένο του Παπανικολάου. Ο Ιωάννης ήταν καλύτερος επιθετικά, είχε βάλει τρίποντο και δίποντο και ανεξήγητα πέρασε τον Κώστα. Μόλις το είδαν οι βραζιλιάνοι έκαναν πιν εν ρολ με τον Βαρεχάο, τράβαγαν τον Γιάννη έξω και ο Παπανικολάου μπήκε μέσα στο καλάθι. Ο Ιωάννης έχει το σώμα να κοντράρει την εναλλαγή στο πικ εν ρολ. Ο Θανάσης για την άμυνα είναι χειρότερος από τον Παπανικολάου;

Λένε όλοι πόσο βελτιωμένος είναι ο Παπαγιάννης. Με συγχωρείτε αλλά αν πιστεύετε ότι είναι φυσιολογικό παίκτης 2.20 να τα χάνει από κάτω, σας θαυμάζω. Εκτός και αν θεωρείτε πως βελτίωση είναι να βάζει και μερικά, τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη για το άθλημα.

Έλεγα ότι έχουμε πρόβλημα στην άμυνα στο 5. Ήρθε ένας σοβαρός, και όχι χαρισματικός όπως ο Γιόκιτς, σέντερ, ο Βαρεχάο και μας διέλυσε μόνος του.

Δυστυχώς ο Καλάθης στο τέλος, τα έκανε μαντάρα. Τρία σημαντικά λάθη που δεν επιτρέπεται για την εμπειρία του. Ο δικός του παίκτης έβαλε μόνος του το καλάθι μετά τη βολή του Γιάννη. Ο Σλούκας έβαλε δύο στις τρεις αλλά όταν το παιχνίδι πάει εκεί, δεν μπορώ να το κατηγορήσω το παιδί. Χρειαζόταν άλλος ένας γκαρντ αλλά δυστυχώς ως ελληνικό μπάσκετ δεν διαθέτουμε. Ο Ζήσης μας πούλησε όπως και ο Ντόρσι που προτίμησε να ψάξει το επόμενο συμβόλαιο. Όπως και ο Κουφός θα ήταν πολύτιμος στο να κοντράρει απόψε τον Βαρεχάο.

Σας παρακαλώ πολύ πείτε σε αυτούς τους ηλίθιους που έχουμε στις περιγραφές των αγώνων να μη μιλάνε στα time out και στα insta replay των διαιτητών για να ακούμε τι λένε. Να σταματήσουν επίσης τις αλαζονικές βλακείες που έλεγαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν είναι όλες οι ομάδες Μαυροβούνιο.

Ελπίζω να μη μας πάρει από κάτω ούτε να αρχίσουμε τους τσακωμούς στα αποδυτήρια. Ας κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία και βλέπουμε τι θα κάνουμε. Πάντως αν τα παίξαμε με τη Βραζιλία, φαντάσου τι έχει να γίνει αν βρούμε μπροστά μας μια σοβαρή ομάδα.

Αγαπητέ κ. Θανάση Σκουρτόπουλε, είστε συμπαθέστατος αλλά το κόλπο με τον Παπανικολάου στο 2 και η διαχείριση του Γιάννη είναι σκέτη αποτυχία.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια