Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΕΙΣΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ




Ακολουθεί ένα αφιέρωμα στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον πλέον αντιλεγόμενο πολιτικό της εποχής μας. 

= = = = = 

Είσαι ο Άδωνις. Σου αρέσει η επαφή με τον κόσμο και έχεις έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Απαντάς στον καθέναν γιατί είσαι προσιτός,  αλλά ο όχλος αρέσκεται να σε βρίζει πίσω από ένα ψευδώνυμο. 

Είσαι ο Άδωνις. Γοήτευσες και παντρεύτηκες μια ομολογουμένως εντυπωσιακή γυναίκα και δημιούργησες μια ωραία οικογένεια. Ο όχλος σε αποκαλεί μπουμπούκο γιατί πολύ θα ήθελε να είναι στη θέση σου. 

Είσαι ο Άδωνις. Ο μόνος που σήκωσε το ανάστημα του στην περίπτωση του Ρωμανού. Ο μόνος που φώναξε για την περίφημη απευθείας σύνδεση του Μαζιώτη σε εκδήλωση στο ….Πολυτεχνείο και έπρεπε να διαβάζεις απειλές κατά της ζωής σου για εκτέλεση στο Σύνταγμα. 

Είσαι ο Άδωνις. Ο υπουργός που εργαζόταν καθημερινά για 14 ώρες, το γραφείο σου ήταν ανοικτό για κάθε καρυδιάς καρύδι, όποιος ήθελε να σε δει σε έβλεπε και στις επισκέψεις σου στα νοσοκομεία σε έκραζαν για «χουντικό». 

Είσαι ο Άδωνις. Ξέρεις την ιστορία όσοι λίγοι, είσαι φιλόπατρις και πουλάς βιβλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Με την έξυπνη ιδέα, το tablet, φέρνεις τον αρχαίο ελληνικό πλούτο στο σπίτι του καθενός σε προσιτό κόστος. Ο όχλος σε αποκαλεί φασίστα. 

Είσαι ο Άδωνις. Ήσουν ο μόνος που όταν διαφώνησες με το κόμμα σου – γιατί αυτό άλλαξε θέση και όχι εσύ - παραιτήθηκες και από βουλευτής χάνοντας πάνω από 50.000 ευρώ για να εκλεγείς εκ νέου αρκετούς μήνες αργότερα, με το σπαθί σου,  με σταυρό. Στο ελληνικό κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια άλλαξαν στρατόπεδο - και όχι μόνο ένα -  ή έκαναν κόμμα και ξαναγύρισαν στο μαντρί, ή διαφοροποιήθηκαν ως ανεξάρτητοι, πάνω από 100 βουλευτές, κρατώντας φυσικά την καρέκλα, τα αυτοκίνητα και τους μισθούς αλλά ο όχλος επιμένει να αποκαλεί μόνο εσένα κωλοτούμπα. 

Είσαι ο Άδωνις. Στα 19 σου έχασες και τους δύο γονείς σου και κράτησες μόνος σου την οικογενειακή σου επιχείρηση για να βοηθήσεις και τα αδέρφια σου. Αργότερα μεγάλωσες δύο παιδιά που δεν ήταν δικά σου αλλά στάθηκες ως πραγματικός πατέρας. Πρέπει να ανέχεσαι αυτούς που με περισσή κακεντρέχεια σε αποκαλούν φλώρο. 

Είσαι ο Άδωνις. Πήγες ως άσχετος στο Υπουργείο Υγείας και ήσουν ο μόνος που έκανε κάτι. Έβαλες φάρμακα στη λίστα που είχαν 4 χρόνια να μπουν, διόρισες γιατρούς κλείνοντας τρύπες, έκανες κινητικότητα και διαθεσιμότητα χωρίς να απολυθεί κανένας, έφτιαξες το ΠΕΔΥ και καθάρισες τα ΙΚΑ, έδωσες τη δυνατότητα σε νέους γιατρούς να δουλέψουν στα ιατρεία τους και καθημερινά είχες να παλέψεις με όλους τους καλοβολεμένους συνδικαλιστές. Χαμογελάς πικρά γιατί μερικούς μήνες αργότερα, σε επίσκεψη σου στον Ευαγγελισμό αυτοί που σε σταύρωναν, σε εκθείαζαν. 

Είσαι ο Άδωνις. Είσαι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που λες αντιδημοφιλή πράγματα χωρίς να μετράς τα ψηφαλάκια, είσαι αυτός που ότι σκέφτεται, έχει το θάρρος της γνώμης του να το εκφράζει, να το υπστηρίζει με επιχειρήματα  και ο μόνος που αναφέρεται πολύ συχνά στην ατομική ευθύνη του πολίτη. Παρατηρείς τους haters σου να αυξάνονται καθημερινά γιατί δεν αναφέρεις για τον περήφανο, αγγελικά πλασμένο και τέλειο λαό, που …ατυχώς ατύχησε με τους πολιτικούς του. 

Είσαι ο Άδωνις. Είσαι αυτός που σήκωσε το βάρος της εκπροσώπησης της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μόνος του. Οι κατά τα άλλα συνοδοιπόροι σου απολάμβαναν τον καταφύγιο που εσύ τους προσέφερες καθώς έτρωγες μόνος σου τα βέλη. Το ευχαριστώ ήταν η αποπομπή σου από το Υπουργείο Υγείας και η ανάληψη του, ξαφνικά, και όλως τυχαίως, και χωρίς καν να ενημερωθείς έστω για την τιμή των όπλων, από τον κατά τα άλλα καλύτερο σου φίλο, Μαυρουδή Βορίδη. 


Είσαι ο Άδωνις. Εσύ που για κάθε νεοδημοκράτη εκφράζεσαι με τόσο κολακευτικά σχόλια λες και είναι ο Τζόρνταν, ενώ για να πάρεις μισή φιλοφρόνηση πρέπει να γίνουν 45 ρίχτερ, ο Ταμτάκος να κάνει τον γύρο του Ατλαντικού με μηχανότρατα και τα Κάτω Γκράβαρα να πάρουν το champions league.

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που έχει το θάρρος να πει οτι ο βασιλιάς είναι γυμνός και υπομένει τους χαχόλους να τον βρίζουν ως τον τρελό του χωριού. 

Είσαι ο Άδωνις. Δεν έχεις αρνηθεί ουδέποτε πρόσκληση σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό κανάλι, δεν έχεις σνομπάρει ούτε έναν δημοσιογράφο που σου ζήτησε δηλώσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που σε καλούν και η εκπομπή τους κερδίζει σε τηλεθέαση είναι οι ίδιοι που όταν τα φώτα σβήσουν, λένε μετά ότι είσαι τηλεμαϊντανός και η υπερέκθεση στα ΜΜΕ σου κάνει κακό. 

Είσαι ο Άδωνις. Είσαι επιχειρηματίας, ξέρεις την αγορά, εργάστηκες σκληρά στη ζωή σου, φρόντισες να ψάξεις να μάθεις και τα μακροοικονομικά. Έχεις επιχειρήματα και δομημένο λόγο. Για τον όχλο όμως είσαι ένας φασαριόζος τσιρίδας γιατί κατά το πολιτικαλι κορεκτ πρέπει να ανέχεσαι με βρετανικό φλέγμα την κάθε καμαρωτή παπαριά που πετάει κάθε πολιτικάντης και να αντιμετωπίζεις την ανυπόφορη βλακεία των λαϊκιστων δημοσιογράφων με τακτ. 


Είσαι ο Άδωνις. Κατά την υπουργική σου θητεία, στην πιο δημοφιλή τηλεοπτική πολιτική  εκπομπή, ο Νίκος Χατζηνικολάου επέλεξε αντί για πολίτες, να φέρει στο στούντιο μια στρατιά συνδικαλιστών και βολεμένων. Τους συνέτριψες κατά κράτος, εσύ ο αδαής βιβλιοπώλης, τους εξέθεσες δημόσια. Όλοι εκείνο το βράδυ στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και οι πιο φανατικοί εχθροί σου, παραδέχθηκαν την υπεροχή σου και την εμπεριστατωμένη σου παρουσία. Από την επόμενη μέρα συνέχισες να είσαι ο καταστροφέας της υγείας και ο υπόδουλος του μνημονίου και της Μέρκελ.


Είσαι ο Άδωνις που συνέτριψες κάθε στερεότυπο όταν στο δρόμο σε βρήκε ένας γέροντας και διαμαρτυρήθηκε  οτι δεν μπορεί να προμηθευτεί τα φάρμακά του και αντί να προσπεράσεις όπως όλοι, κοντοστάθηκες. Γύρισες, του έδωσες την κάρτα σου και του ζήτησες να σε καλέσει στο γραφείο σου. 

Είσαι ο Άδωνις που δεν δίστασε να βάλει τρανταχτό στοίχημα "αν απολυθεί έστω ένας  θα φύγω απο την πολιτική", μπροστά στις κάμερες με συνδικαλιστή πριν την κινητικότητα. Όταν όλοι δυσπιστούσαν και σε θεωρούσαν γραφικό, εσύ με πίστη και με την γνώση σε αυτό που κάνεις, κέρδισες το στοίχημα αλλά αυτή η νίκη σου δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα. Στον όχλο έμεινε η εντύπωση του γραφικού που βάζει στοιχήματα σαν τζογαδόρος. 

Είσαι ο Άδωνις. Ο μόνος που τόλμησε να μιλήσει για την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και απενοχοποίησε τη λέξη «δεξιός» με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα. Για αυτό κατηγορήθηκες ως ακροδεξιός χρυσαυγίτης. 

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που δεν έλαβε ποτέ μέρος στο εύκολο δημαγωγικό παιχνίδι της κλάψας και της μιζέριας, αυτός που καταφέρθηκε σφοδρά εναντίον των παθογενειών της κοινωνίας μας αλλά ο όχλος στάθηκε στη χροιά της φωνής οου και οχι σε αυτά που λες. 

Είσαι ο Άδωνις. Ο μόνος υφυπουργός Ναυτιλίας που κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να κάνει την άρση του καμποτάζ και όταν παραιτήθηκες,  παρά την επιστολή των Ελλήνων εφοπλιστών στον πρωθυπουργό Παπαδήμο να παραμείνεις στη θέση σου για τον ζήλο και την εργατικότητα που έδειξες, εσύ αποχώρησες τιμώντας το κόμμα σου χωρίς να νοιαστείς για το προσωπικό σου συμφέρον.

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που καταδέχθηκε να δώσει συνέντευξη σε κάθε απίθανο blog και να βρεθεί σε δημόσιο βήμα με κάθε απίθανο τύπο. Απο τον Καζάκη μέχρι τον Γρηγόριο και απο τον ουρφ μέχρι τον πρέζα. Το γραφείο σου είναι κέντρο διερχόμενων. Ποτέ δεν έκλεισες την πόρτα σου και όποιος θέλει να σε δει, το κατάφερνει εύκολα. Όλοι αυτοί σε καθυβρίζουν καθημερινά και η πόρτα εξακολουθεί να μένει ανοιχτή για όλους. 

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που στις δημόσιες εμφανίσεις του, είναι ο πλέον ανθρώπινος. Που γελάει, που θυμώνει, που φωνάζει, που ζητάει ενιοτε και συγγνώμη και ζει έντονα τη στιγμή. Ο κόσμος όμως θεωρεί πως  είτε γίνει πυρηνικός πόλεμος, είτε βρέξει πεντακοσάευρα, ο καλός πολιτικός είναι αυτός που μένει σαν το πτώμα. Ανέκφραστος. 

Είσαι ο Άδωνις. Όταν άκουσες από το Βήμα της Βουλής τον Κουρουμπλή να φωνάζει «λίγο νερό» έτρεξες και πρόλαβες ακόμα  και τον υπάλληλο της Βουλής για να του βάλεις το ποτήρι στο χέρι. Έκτοτε παρατηρούσες τον Κουρουμπλή σε όλα τα πάνελ να σου επιτίθεται τόσο σφοδρά, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, λες και ήσουν ο Ιμπραημ και αυτός ο Μακρυγιάννης.  

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που προσπάθησε να αποκρούσει μόνος του κάθε απίθανη θεωρία που πήγε να μας πάρει τα μυαλά λόγω του σοκ που υποστήκαμε. Κόντρα στις κάθε λογής λαϊκούρες τύπου θα μας σώσουν οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, τα 600 δις του Σώρρα, η τράπεζα της Ανατολής και η λίστα Λαγκάρντ. Αυτός που εξήγησε τι είναι το μνημόνιο, τι πληρώνουμε, γιατί πληρώνουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να μην την ξαναπάθουμε και επι της ουσίας δεν είχε ποτέ ουσιαστικό αντίλογο και αντίπαλο. 

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που πάλεψε μόνος του επι ματαίω, για να μην παρασυρθούν οι πολίτες απο τα παραμύθια, τα ποτάμια και τα γεφύρια. Σε αποκαλούσαν Κασσάνδρα και χαμογελούσες απογοητευμένος απο  την αμάθεια των νεοελληναράδων. Η Κασσάνδρα στον Τρωικό πόλεμο την αλήθεια έλεγε αλλά ήταν καταραμένη να μην την πιστεύουν. 

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που δήλωσε ευθαρσώς οτι θα αποσύρει τις καταθέσεις του απο την τράπεζα όταν άκουγες τις βαρεμένες ακροβασίες του Γιώργου Βαρεμένου. Τότε έγινε χαμός. 2 μήνες μετά το έκανε όλη η Ελλάδα αλλά δεν της έκανε κανείς εμπάργκο. Είναι οι ευπόληπτοι πολίτες.

Είσαι ο Άδωνις. Στην πρώτη σου μέρα στο υπουργείο υγείας λες και εσύ έφταιγες και για το παρελθόν, είχες να αντιμετωπίσεις μια διαδήλωση. Ο μόνος υπουργός στα χρονικά που κατέβηκε από το γραφείο του και ζήτησε από τους διαδηλωτές να κάνουν λίγη υπομονή γιατί έπρεπε να πεταχτεί στη Βουλή και αμέσως μετά θα επέστρεφε για να υποδεχθεί μια αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του. Μετά τους έβλεπες, ενώ το γραφείο σου ήταν πάντα ανοιχτό για αυτούς, να σε αποκαλούν δοσίλογο. 

Είσαι ο Άδωνις. Ο μοναδικός βιβλιοπώλης που το επάγγελμα του αποτέλεσε αφορμή για ύβρεις και λοιδορίες. Λες και πούλαγες όπλα ή ναρκωτικά. Ενώ αυτοί που κατέλαβαν θέσεις και αξιώματα λόγω γνωριμιών, βίσματος και οικογενειακής παράδοσης μένουν ως συνήθως στο απυρόβλητο.Οι δικηγόροι που έφτασαν την Ελλάδα στην παρακμή δεν μας πειράζουν αλλά ο βιβλιοπώλης μαζί με τα βιβλία του να καεί στην πυρά.

Είσαι ο Άδωνις. Ο μοναδικός πολιτικός που δεν υποκρίθηκε την κλαίουσα ιτιά όπως έκαναν αρκετοί πάμπλουτοι συνάδελφοί του για τους συνταξιουχούληδες και τους μισθωτούληδες. Ο μοναδικός πολιτικός που ξεμπρόστιασε επαναστάτες της χλιδής όπως ο υπερδημοφιλής Λαζόπουλος και ο μοναδικός που δέχθηκε πυρά πανταχόθεν γιατί αρνήθηκε την εύκολη δημαγωγία και τον λαϊκισμό.

Είσαι ο Άδωνις. Ο μοναδικός πολιτικός που ολόκληρο κόμμα του έκανε εμπάργκο γιατί τα στελέχη του ήταν εντελώς ανεπαρκή για να τον αντιμετωπίσουν σε μια συζήτηση. Στα χρόνια της Δημοκρατίας, ότι δεν λύνεται, κόβεται.

Είσαι ο Άδωνις. Ο μοναδικός δεξιός πολιτικός που πήγες στην Ελληνοφρένεια, τους πήρες το σκάλπ, τους αποστόμωσες και έκανες θριαμβευτικό επίλογο με μνημειώδη αριστοφανική ειρωνεία, διαφημίζοντας το βιβλίο του Μπογιόπουλου. Έκτοτε, καθημερινά στην Ελληνοφρένεια σε περιπαίζουν αλλά δεν τόλμησαν να σε  ξανακαλέσουν.

Είσαι ο Άδωνις. Αυτός που θα είναι ο πρώτος που θα θυσιαστεί στο όνομα μιας συναίνεσης, μια σύγκλισης, μιας εξομάλυνσης που αργά ή γρήγορα θα έρθει. Αυτός που θα τον «κρεμάσουν» για να κρυφτούν ακόμα καλύτεροι οι υπόλοιποι. Αυτός που θα γίνει εύκολα το μαύρο πρόβατο γιατί ούτως ή άλλως ήταν φιλοξενούμενος, χθεσινός, παρείσακτος και «πήρε πολύ αέρα». Αυτός που κράταγε μόνος του μια παράταξη και μια κυβέρνηση καλύπτοντας την ένδεια των υπολοίπων, θα είναι αυτός που θα αποκεφαλιστεί γιατί στο τέλος επικρατεί πάντα η χρυσή μετριότητα. 

Είσαι ο Άδωνις και γνωρίζεις πως τα ψηλά δέντρα χτυπούν οι κεραυνοί…

Είσαι ο Άδωνις. 

Αυτός που ξέρει το τέλος του αλλά επιμένει να θέλει να «πεθάνει» όρθιος….



1 Λογομαχιες:

Suspect είπε...

Τον αγαπάω τον μπαγάσα. Αυτόν, όχι το κόμμα του.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια