Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ



Η πρώτη και σημαντική παράμετρος αυτών των εκλογών είναι η αποχή. Ελπίζω ο Έλλην να συγκινηθεί και να κατανοήσει πως η ψήφος του είναι σπουδαία και πρέπει να πάρει θέση. Ο ωχαδερφισμός είναι ανίκητος αλλά σε μια τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση να έχουμε πάλι 40% αποχή, είναι ξεφτίλα και γελοιότητα. Προσωπικά απαξιώ κάθε σχόλιο που κάνει αυτός που δεν πάει να ψηφίσει. Μηδέν προσωπικότητα και μηδέν συμπεριφορά. 

Η δεύτερη σημαντική παράμετρος αυτών των εκλογών είναι το ποσοστό που θα λάβει έκαστο μικρό κόμμα. Ο λόγος που δεν παίρνω και πολύ στα σοβαρά αυτές τις δημοσκοπήσεις είναι πως υπάρχουν μικρά κόμματα στο όριο του 3% ( έστω και θεωρητικό ) και θα είναι τελείως διαφορετικές οι έδρες όταν θα πρέπει να διανεμηθούν μεταξύ 4 παικτών και αλλιώς μεταξύ 6. Οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί. 

Υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια απέναντι στη συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μια επιφυλακτικότητα με τον Συριζα. Πολλοί σκέπτονται να επιλέξουν  μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων. 

Ας τα δούμε ένα προς ένα. 

Για ποιον λόγο σήμερα να επιλέξεις το ΚΚΕ; 

Για τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη και στον 902; Οι υποτίθεται υπέρμαχοι του εργάτη; Αυτοί που μας λένε να φύγουμε από το ευρώ και  από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μας κάνει μια μπουκιά η Τουρκία; Χρησιμοποιούν μια γλώσσα που δεν έχει καμία απάντηση για την εποχή μας, για μια ιδεολογία που απεδείχθη αμνόσχημος λύκος. Όπου πήγε να εφαρμοστεί, κατέληξε σε μια τυραννία, σε έναν κόκκινο φασισμό. Για αυτούς που φωνάζουν για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και  δεν δέχονται να κάνει έρευνα ο ΣΔΟΕ στα οικονομικά τους; 

Για ποιον λόγο σήμερα να διαλέξεις τη ΔΗΜΑΡ;

Ένα διαλυμένο κόμμα που απορεί κανείς γιατί να υπάρχει. Άλλοι πήγαν στον Σύριζα, άλλοι στο Ποτάμι, άλλοι στη ΝΔ και άλλοι δεν κατεβαίνουν καν στις εκλογές. Αλήθεια τι μας προσέφερε η ΔΗΜΑΡ; Το μπες βγες από την κυβέρνηση; Το απόλυτο ρεζιλίκι με την υποτιθέμενη συγχώνευση / συνεργασία με τον Σύριζα ; Για ποιο λόγο αυτό το κόμμα  να πάρει πάνω από το 1% που πήρε στις ευρωεκλογές;  Ένα κόμμα παλινωδία. Μια πάει για πρόεδρος ο Κουβέλης, τελικά δεν πάει. Μια παραιτείται από την ηγεσία της Δημαρ τελικά ανέκρουσε πρύμναν. Το πιο γελοίο ήταν ότι έφυγαν από την κυβέρνηση για το – σωστό – κλείσιμο της ΕΡΤ, μόνο που το θυμήθηκαν 6 μήνες μετά! Υπάρχει Θεός και βλέπει. Το κόμμα της Μαρίας Ρεπούση, ήρθε η ώρα να γίνει στάχτη. 

Για ποιον λόγο σήμερα να επιλέξεις το ΠΑΣΟΚ;

Ποιο από τα δύο; Του Γιώργου ή του Βαγγέλη; Ο μεν Γιώργος προσπαθεί να αγιογραφήσει την περίοδο της διακυβέρνησης του που όλοι θαυμάσαμε και ο δε Βαγγέλης – ο εφευρέτης του νόμου περί ευθύνης υπουργών – αυτός που έκοψε τον αντισυνδικαλιστικό νόμο να τελειώναμε με αυτούς  και αυτός που ως πρώτη προτεραιότητα είχε το αντιρατσιστικό. 

Πιστεύω πως και το ένα πασοκ και το άλλο, πρέπει να περάσει στην ιστορία. Να βρεθεί ένας τρόπος βέβαια να μην παραγραφούν τα χρέη αλλά νομίζω πως έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Αυτό που προσέφερε το ΠΑΣΟΚ ήταν τον πιο αθόρυβο και ουσιαστικό υπουργό της κυβέρνησης, τον Γιάννη Μανιάτη. Ακόμα και ο Χρυσοχοϊδης που μπορεί να μην διάβασε το μνημόνιο, έκανε έργο. Από κει και πέρα δεν νομίζω ότι τα δύο πασοκ έχουν πια λόγο ύπαρξης. 

Για ποιον λόγο σήμερα να ψηφίσεις την Χρυσή Αυγή; 

Για να δολοφονηθεί και άλλος Φύσσας; Για να σου λένε ψέμματα όπως ότι τον Ρουπακιά δεν τον ξέραμε και τελικά σε κάθε εκδήλωση ήταν πρώτος και καλύτερος; Για να σου λένε ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα θα τα αποδώσουν στο λαό και τελικά τα καβάτζωσαν;  Για να σου λένε μούφες, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το τρίτο Ράιχ, εμείς είμαστε Έλληνες εθνικιστές και να διαπιστώνεις ότι στα σπίτια τους είχαν έκθεση ναζιστικών αντικειμένων; Να τους ψηφίσεις για τα τατου με τη σβάστικα και το zeig heil ;; Για να μοιράζουν κλωτσιές και μπουνιές σε άμοιρους φωτογράφους; Για τις καφρίες στη Βουλή λες και είναι στο γήπεδο; Για να σου πουν ότι λατρεύουν τη χούντα -  στρατιωτικό καθεστώς,  όπως το λένε κομψά. Θυμίζω πως επι χούντας ποινικοποιείτο η αντίθετη άποψη. Τι προσέφερε η Χρυσή Αυγή; Τον τσαμπουκά; Όποιος θέλει, μπορεί να παρακολουθεί martial arts, θα βρει περισσότερο. 


Για ποιον λόγο σήμερα να ψηφίσεις το ΛΑΟΣ; 

Μετά τις εξελίξεις με τον Καρατζαφέρη και τις οφ σορ, απορώ πως και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία του. Αν ήμουν και εγώ πάμπλουτος, πολύ εύκολα θα μίλαγα για τους συνταξιούχους που πεινάνε. Μόνοι τους στο ΛΑΟΣ έπρεπε να είχαν ρίξει λουκέτο. Γιατί υπάρχουν ακόμα;


Για ποιον λόγο σήμερα να ψηφίσεις τους ψεκασμένους καμμένους;

Μακράν το πιο γελοίο κόμμα όλων των εποχών που πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο. Μνημείο βλακείας η απορία της Ραχήλ για το μπλε χρώμα στη Βουλή ότι ήταν σκοτεινός δάκτυλος Σαμαρά μόνο που ήταν η παγκόσμια μέρα για τον διαβήτη και το χρώμα ήταν φως. Η ίδια δε που τώρα μετακόμισε στον Σύριζα ως Χαρυβδη για να βρει τη Σκύλλα , τη Κωνσταντοπούλου, ήταν αυτή που καβάλησε τα κάγκελα της ΕΡΤ πουλώντας επαναστάση ενθυμούμενη τα μαθητικά της χρόνια. Ο Πρόεδρος Καμμένος έχει μια εκκρεμότητα και εκείνο το σκάφος στην οφ σορ ( η πολύ συναίνεση μας έφαγε ) και εκείνη η ιστορική ομιλία στη βουλή για τα CDS, που ισοδυναμεί το λιγότερο με την επί του Όρους του Ιησού, στα δικαστήρια απεδείχθη φούσκα και ο φλογερός Πάνος ζήτησε συγγνώμη. Ένα κόμμα που ψάχνει θεωρίες σκοτεινής συνομωσίας για να τις αναδεικνύει και αν δεν έχει καμία πρόχειρη, την εφεύρει. 

Γελάσαμε πραγματικά με την ιστορία της Ξουλίδου που ένας τύπος στο facebook που της την έπεφτε ψιλοξεκάθαρα, της έγραψε τη γνώμη του, ότι ο Μελάς τα πήρε για να ψηφίσει τον Δήμα, το έκανε σημαία και μια φοβερή υπόθεση δωροδοκίας που μόνο ο Τζακ Μπάουερ θα έδινε λύση. Τι έγινε; Γελάσαμε και το ξεχάσαμε. Με την υπόθεση του Χαϊκάλη δεν γελάσαμε αλλά εκνευριστήκαμε. Πως ένας συμπαθέστατος ηθοποιός γίνεται περίγελως. Σε μια άλλη ιστορία «χρηματισμού»,  έμπλεξε η αστροφυσική με το τάβλι και είχαμε τον Λαζόπουλο σε ρόλο μονταζιέρη, ( καλά καλά, μοντέρ τον λένε, ξέρω ) τον σύμβουλο Καμμένου σε ρόλο χρηματιστηριακού πράκτορα του Χαϊκάλη που του χρέωνε και 120% ετησίως στο κεφάλι, αλλά ήξερε να φωνάζει για τη Μέρκελ ως τοκογλύφο, και αυτός λέει πήγε να τον δωροδοκήσει. Η άντε γεια σου records παρουσιάζει. 

Τι να πρωτοθυμηθείς. Την πρόταση να πάμε στο δολλάριο; Τα κολλητιλίκια με τον Τσίπρα και το μεγαλοπρεπές πούλημα; Το non paper για την  θέση του υπουργού εθνικής άμυνας; 

Όσο για Ποτάμι, βγήκε με το σύνθημα «πολιτική χωρίς πολιτικούς» και μάζεψε γύρω του πολιτικούς και πολιτευτές. Απαιτούσε ανθρώπους σε δημόσιο αξίωμα που να απέχουν από αυτό το λιγότερο 4 χρόνια και πήρε τον  …. Θεοχάρη. Πολλά από αυτά που λέει τα είπε και ο Τζήμερος. Τίποτα καινούριο. Υπέροχες γενικολογίες με την ωραία εικόνα του Σταύρου. Αυτό που με έχει ενοχλήσει στο Ποτάμι, είναι οι παραλίγο παντρειές και οι πρώην αγκαλιές με δύο πασίγνωστους ανθέλληνες, τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και τον Νίκο Δήμου. 

Είναι και άλλα τα κόμματα που τίθενται στην κρίση μας, αλλά τα ανωτέρω έχουν ένα προβάδισμα στις 25/01. Μπήκαν στη Βουλή από οργή και αγανάκτηση αλλά τώρα πρέπει να επικρατήσει η λογική. Τι είδες εσύ ως πολίτης από τα ανωτέρω κόμματα; 

Κουλούρια! 

Εντάξει κάναμε το πείραμα μας, θέλαμε συνεργασίες και πολυφωνία αλλά δεν περπατάει. 

Τι καλό είδες απο τα πολλά μικρά κόμματα; Εύκολη κριτική, εύκολα συνθήματα, μπάχαλο και αποτέλεσμα μηδεν.  
Καλύτερα να πάρει ο Σύριζα ( μπρρρρρρ )  ή η ΝΔ 45 % και να κυβερνήσουν καθαρά και με πλήρη ευθύνη,  παρά να μπλέξουμε πάλι με διάφορους απίθανους...  



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια