Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Αγαπητέ Αλέξη, 

Το φοβάμαι το πήδημα που θα μας κάνεις. Πιο πολύ φοβάμαι ότι είσαι ειλικρινής και όλοι πιστεύουν πως δεν θα τους πηδήξεις, αν και εσύ και οι συνεργάτες σου λέτε την αλήθεια.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη. 

Φοβάμαι να σε ψηφίσω γιατί αν δεν είχες ρίξει τον Σαμαρά, η πορεία της Ελλάδας είχε φως και αισιοδοξία. Θα παίρναμε την θετική αξιολόγηση από την τρόικα, θα παίρναμε τα 7 δις ευρώ, θα τελείωνε το μνημόνιο και θα μπαίναμε στην γραμμή πίστωσης. Θα βγαίναμε στις αγορές. Το διάστημα που η οικονομία άρχισε να σταθεροποιείται και να αποδίδει καρπούς – ισχνούς έστω – αλλά ορατούς [ ΣΣ. Θυμίζω: Αύξηση στην κατανάλωση βενζίνης, αύξηση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, αύξηση του λιανικού εμπορίου, αύξηση των καταθέσεων, αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης, ρεκόρ άφιξης τουριστών στη χώρα μας, μείωση, λίγη έστω αλλά μείωση της ανεργίας ] εσύ θέλησες να ρίξεις μια νόμιμη κυβέρνηση που είχε τη δεδηλωμένη πλειοψηφία στη βουλή.  Η έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έδειξε πως οι πρόωρες εκλογές που εσύ προκάλεσες, στέρησαν από την αγορά στις γιορτές, 500 εκατομμύρια ευρώ. Φαντάσου να κυβερνήσεις κιόλας. Μπρος στο πάθος σου να σε προσφωνήσουν πρωθυπουργό, αγνόησες το 60% των πολιτών που σε όλες τις δημοσκοπήσεις υποστήριζαν πως δεν ήθελαν εκλογές.
Όλα αυτά δεν θα γίνουν Αλέξη γιατί αποφάσισες να μην προτείνεις ούτε έναν για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και μπλέξαμε.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω γιατί οι πολιτικές σου θέσεις όχι μόνο είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτά που πιστεύω – δεν έγινε και τίποτα δηλαδή – αλλά στρέφονται και εναντίον της Ελλάδας.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί οι συνήθεις αντικρούομενες δηλώσεις σας, με τρομάζουν. Ακόμα και εσύ, στην Κοσιώνη είπες πως έχουμε ασφαλές τραπεζικό σύστημα καθώς οι τράπεζές μας πέρασαν τα stress test – ναι, αυτά που αμφισβητούσε ως στημένα κόλπα του Σαμαρά λέω – και λίγα λεπτά αργότερα είπες πως το τραπεζικό σύστημα είναι ανασφαλές. Αλήθεια, πώς να σε πάρω στα σοβαρά ρε αδερφέ;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί το καμάρι σου, η προσωπική σου επιλογή, η Ραχήλ Μακρή, δεν φτάνει που θα τυπώσει μόνη της ευρώ, αλλά ακόμα και σε αυτό είναι χλεμπονιάρα. Γιατί κυρία μου 100 δις; Μόνο; Τόση μιζέρια πια; Να τυπώσουμε 500. Να βάλουμε 300 για να ξεχρεώσουμε και 200 να τα μοιραστούμε!

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί όταν τα στελέχη σου ανοίγουν το στόμα τους είναι παιδική χαρά. Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτοπώ:  Η κυρία Φωτίου θέλει να κάνουμε δημοψήφισμα. Ο κύριος Παπαδημούλης ελπίζει πως δεν θα φτάσουμε σε αυτό. Ο κύριος Τόλιος είναι πιο σκληρός. Θέλει στάση πληρωμών και δημοψήφισμα γιατί αυτό δεν το λέει ο ίδιος αλλά το συνέδριό σας. Ο κοσμοπολίτης Σταθάκης υποστηρίζει κομψά πως θα διαπραγματευτεί το χρέος χωρίς μονομερείς ενέργειες. Έρχεται όμως ο αγλαός Λαφαζάνης και παίρνει το σπαθί του Μπεν Χουρ και ορθά κοφτά αναφέρεται σε μονομερείς ενέργειες. Εσύ Αλέξη, είπες από την άλλη πως θα κάνεις μονομερείς ενέργειες μόνο αν σε αναγκάσουν αλλά ο Στρατούλης με λόγο χείμαρρο και έξω καρδιά, ανήγγειλε πως θα γίνουν μόνο μονομερείς ενέργειες. Αν εσύ βγάζεις άκρη, πες μου και μένα σε παρακαλώ ρε φίλε γιατί ζαλίστηκα και μπερδεύτηκα.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί αφενός το πρότυπο σου, η Αργεντινή, αφετέρου η Βενεζουέλα, που έστειλες τον Ήσυχο και τη Δούρου ως υποστηρικτική αποστολή, έχουν απείρως χειρότερο βιοτικό επίπεδο από την Ελλάδα του μνημονίου.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί ακόμα και αυτοί που σε υποστηρίζουν θερμά και είναι σε θέση να γνωρίζουν πολλά περισσότερα από εμένα, δεν σε εμπιστεύονται. Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έχει τα ωραία της δισεκατομμύρια έξω και ο Λάκης Λαζόπουλος έβγαλε 3,4 μύρια σε τράπεζες εις την αλλοδαπή. Μας είπε μετά από τρεις εβδομάδες ότι πρόκειται για τη μεγάλη του διεθνή καριέρα αλλά είναι τόσο πιστευτός όσο και ο Πινόκιο. Λες και μέσω της Εθνικής Τραπέζης δεν γίνονται πληρωμές έξω. Ίσως να μην έχει καν ιντερνετ.  Αφού λοιπόν δεν σε εμπιστεύονται αυτοί που τάσσονται αναφανδόν υπέρ σου, γιατί να το κάνω και εγώ;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί μας δουλεύεις. Υπέρ του δικαίου του λαού και του εργάτη από τη μια και από την άλλη, σουτ και γκολ για τους εργαζομένους στο Κόκκινο.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί το χιουμοράκι περί ζουρνάδων και νταουλιών με τις αγορές, ισοδυναμεί με το να προκαλέσεις τον Iron Mike Ζαμπίδη σε μονομαχία και να του πεις: « Μιχαλάκη, σε έχω για πλάκα, σου δίνω και 5 σημεία αβάτζο και ας το λήξουμε στα 6».

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί μου κατεβάζεις τον Τρεμόπουλο ως υποψήφιο βουλευτή στη Θεσσαλονίκη. Ναι, αυτόν, με τα  δικαιώματα των «Μακεδόνων» που καταπατούν οι άθλιοι Έλληνες.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί με τις τόσες υποσχέσεις σε όλο τον κόσμο, για να τους ικανοποιήσεις όλους πρέπει να εφεύρεις το λεφτόδεντρο. Να κόβουμε καθημερινά όσα 500ευρα θέλουμε και την επόμενη μέρα να ξαναφυτρώνουν.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί η Τασία Χριστοδουλοπούλου, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων, μέλος ΚΕ και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα νομιμοποιήσουν όλους τους λαθρομετανάστες. Θα τους δίνουν την ελληνική ιθαγένεια και θα περάσουμε υπέροχα. Προφανώς και τη δημογραφική αλλοίωση και την κοινωνική αποσάθρωση δεν την καταλαβαίνεις. Κρίμα Αλέξη. Γιατί μας αφορά.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί όταν κάνεις περιοδεία στη Θράκη για τις ομιλίες σου, βγάζεις αφίσες στα τούρκικα. Μήπως κάτι μου διαφεύγει;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί αν εκλεγείς έχεις να πληρώσεις τα ομόλογα που οσονούπω λήγουν. Με την παροχολογία και τις υποσχέσεις σε όποιον μιλάει ελληνικά, το μόνο που θα πληρώσεις είναι ένα ακίνητο στη Μονόπολη.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί λέτε πως θα αφοπλίσετε την Αστυνομία. Ίσα ίσα στην εποχή που ζούμε, που έχουμε βαρεθεί να ακούμε τη λέξη καλαζνικοβ, επιβάλλεται η ελληνική αστυνομία να έχει όχι μόνο εξοπλισμό αλλά την αιχμή των οπλικών συστημάτων. Σε καμιά χώρα στον πλανήτη δεν συμβαίνει αυτό. Εξάλλου Αλέξη για μένα δεν ήταν ποτέ ούτε μπάτσοι, ούτε γουρούνια, ούτε δολοφόνοι. Όσο για την κατάργηση των ΜΑΤ, να την κάνεις αλλά τους χουλιγκάνους των γηπέδων να πας να τους αποτρέψεις εσύ. Ειδικά αν είναι του Παναθηναϊκού και τους θυμίσεις τους κορμοράνους, θα καλοπεράσεις. Και καλή σου τύχη.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί με μπερδεύετε πάρα πολύ εκεί στον Σύριζα. Τελικά ποιος είναι πλούσιος; Αυτός που έχει 200 χιλιάδες ή αυτός που έχει 80; Θέλετε την Ευρώπη; Όλοι σας; Οι μισοί; Κάποιοι;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί από τη μια λες για την αξιοκρατία και από την άλλη μας λέει το κόμμα σου ότι θα καταργήσει το ΑΣΕΠ. Τον μοναδικό φορέα αξιοκρατίας που έκανε αυτό το ρημάδι το κράτος θα τον καταργήσεις;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί το κρατικό μοντέλο της οικονομίας που μας προτείνεις απεδείχθη παντελώς επιζήμιο. Η Ολυμπιακή μας χρέωνε καθημερινά από 1 μύριο. Το έγκλημα θα ήταν να την κρατούσαμε ακόμα, και όχι τώρα που την ξεφορτωθήκαμε. Μια χαρά δουλεύει ως ιδιωτική.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί μου αρέσει ο νόμος και η τάξη καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να προοδεύσει πνευματικά μια κοινωνία. Διαπίστωσα όμως πως μόνο που δεν έκλαιγες για τη σύλληψη του Μαζιώτη, στήριξες τον Ρωμανό γιατί το καημένο το παιδί είχε καλάζνικοβ και λήστευε τράπεζες και παραλίγο να πάρεις αντικαταθλιπτικά με τη σύλληψη του Ξηρού. Φήμες λένε ότι τελικά τα πήρες.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί δεν μπορώ να ταυτιστώ με όλους αυτούς τους συνδικαλιστές που έχεις μαζέψει δίπλα σου.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί σε ότι καλό πήγε να γίνει σε αυτή τη χώρα το πολέμησες. Στο γήπεδο του ΠΑΟ ανακάλυψες καταφύγιο κορμοράνων. Στο γήπεδο της ΑΕΚ σου βγήκαν ψευτοοικολογικές ευαισθησίες στο άλσος που αν πας μια βόλτα σήμερα, θα φύγεις τρέχοντας. Στο Ελληνικό προτιμάς να μείνει χωματερή. Η Cosco ωφέλησε την εμπορική ζωή και την λειτουργικότητα του λιμανιού στον Πειραιά και εσύ απειλείς με δικαστήρια και φυλακές κάθε επένδυση και κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί μου άρεσε που καταργήθηκε το πανεπιστημιακό άσυλο, καθώς από άσυλο ιδεών που ήταν ο σκοπός του, είχε καταντήσει άσυλο οστρογότθων και βανδάλων. Εσύ λες πως θα το επαναφέρεις. Σε καταλαβαίνω. Σάμπως εσύ θα  πληρώσεις τις ζημιές;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί οι podemos που τους κάνεις πολλές αγκαλίτσες, θα μπουν σε εκλογική μάχη σε ένα χρόνο, όποτε εύκολα πουλάνε επανάσταση. Μέχρι τότε οι Ευρωπαίοι θα μας έχουν τσακίσει αν πας να κάνεις μαγκιές για να παραδειγματιστούν και οι φίλοι σου οι podemos.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί στις 10 από τις 1000 ερωτήσεις που καταδέχθηκες να απαντήσεις στο τουιτερ ( κρίμα το hashtag δηλαδή ) είπες πως θα τηρήσεις απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Εκεί μας είπες ότι θα έβαζες χέρι στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας για να μοιράσεις ευρώ δεξιά και αριστερά, μόνο που σου διέφυγε μια λεπτομέρεια: Για να βγάλεις χρήματα από το ΤΧΣ χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του Ντράγκι. Άσχετος ή Βλαξ;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί στην ίδια συνέντευξη είπες πως στηρίζεις το ΝΑΤΟ αλλά όχι τις στρατιωτικές επεμβάσεις. Τότε γιατί νομίζεις ότι θα σε κρατήσουν, επειδή είσαι όμορφο παλικάρι και δεν φοράς γραβάτα;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί ναι, πάλι εκεί μας είπες πως ο ΟΠΑΠ θα μπορεί να χρηματοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία. Wrong. Αφενός δεν φτάνει, αφετέρου και πριν τον πάρει ο Μελισσανίδης, ο ΟΠΑΠ ήταν εισηγμένη εταιρεία.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί στο τουιτερ μας είπες πως θέλεις τις ΔΕΚΟ στο δημόσιο. Αλήθεια, ο ΟΤΕ που είναι ιδιωτικός τι κακό πάθαμε δηλαδή;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί το κράτος επιχειρηματίας αντί για κέρδη φέρνει ζημίες και άθλιες υπηρεσίες. Τόσα χρόνια τα βλέπουμε.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί μιλάς για αλλαγή νοοτροπίας στο Δημόσιο. Πως θα το πετύχεις αυτό όταν έχεις μαζέψει όλους τους συνδικαλιστές δίπλα σου;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί πάλι σε αυτό το hashtag είπες πως θέλεις να αναγνωρίσεις τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Εύγε, εξαιρετικά καλή επιλογή στην κατάλληλη στιγμή. Στιγμή που ο μόνος μας στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή για τα πετρέλαια,  την ΑΟΖ αλλά και για να κόβει τη φόρα της Τουρκίας είναι το Ισραήλ. Επικίνδυνος ή αφελής;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη καθώς για την επένδυση στις Σκουριές είπες ( ναι, εκεί στο hashtag ) ότι είναι επιβλαβής για το περιβάλλον. Άρα τα δικαστήρια που κέρδισε η εταιρεία τα εξαγόρασε ε;

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί υπόσχεσαι πως δεν θα υπάρξει κανένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας. Τότε και καμία τράπεζα δεν πρόκειται να δώσει ούτε ένα ευρώ ως στεγαστικό και κατασκευαστικό δάνειο. Μόλις πέθανε η οικοδομή. Καλώς έγινε η προστασία όταν έγινε, αλλά δεν μπορεί να είναι για πάντα. Wake up!

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί οι ομιλίες σου είναι copy paste του Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί έσπευσες να υποστηρίξεις τις φαντασιώσεις των ψεκασμένων γραφικών περί δωροδοκίας. Απεδείχθησαν τσιχλόφουσκες καμαρωτές. Έπαιξες βρώμικα για να φέρεις αναστάτωση. Όπως βρώμικα έπαιξες και με τον Καμμένο και με τον Κουβέλη που τους είχες από κοντά και μετά τους έφτυσες. Φαντάζομαι τι θα κάνεις στους πολίτες…

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί δεν σε βλέπω να κάνεις κυβέρνηση αν κερδίσεις στις εκλογές. Με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Χρυσή Αυγή, αποκλείεται. ( θέλω να πιστεύω δηλαδή ). Ποτάμι δεν θες, ψεκασμένους δεν θες και ζητάς στήριξη από το ΚΚΕ που λέει ρητά πως δεν γουστάρει την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και το ευρώ. Και σε φτύνει κιόλας. Άρα αν δεν πάρεις αυτοδυναμία, θα μας οδηγήσεις σε κρατική και κοινωνική παράλυση μέχρι και τον Μάρτιο – το λιγότερο. Μπράβο Αλέξη. Την αγαπάς πολύ τη χώρα σου.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί είσαι τεράστιος υποκριτής. Έχεις δηλώσει άθεος, εχεις παντρευτεί με σύμφωνο και στα παιδιά σου έχεις κάνει ονοματοδοσία. Δικαίωμα σου. Στο Άγιο Όρος και στον Αγιασμό των Υδάτων τα Θεοφάνεια τι κάνεις τότε; Άστο, άραξε και παίξε angry birds. Μην πας να μας κοροϊδέψεις.

Φοβάμαι να σε ψηφίσω Αλέξη γιατί η παρούσα λίστα είναι ατέλειωτη. Ακροθιγώς έθιξα μερικά από τα πολλά απίθανα που έχουν ακουστεί από συριζαϊκα χείλη.

Προτιμώ τον Σαμαρά γιατί τουλάχιστον ξέρω με σαφήνεια τι πρόκειται να κάνει.






0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια