Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Όχι, δεν κάνω πλάκα και δεν τρολάρω. Το πιστεύω.

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη είναι μια σπουδαία ευκαιρία να τελειώνουμε με την Αριστερά στην Ελλάδα που μόνο καλό θα μας κάνει. Οι χώρες του Ανατολικού μπλοκ, ξεμπέρδεψαν με αίμα. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε δια της αποσάθρωσης.

Καταρχάς δεν θέλω να ξανακούσω από κάποιον από τους προβεβλημένους ομοφυλόφιλους ή κάποιον άλλον που λόγω εποχής θα κάνει ένα θριαμβευτικό come out, την κλάψα ότι η Ελλάδα είναι μια ομοφοβική χώρα. Δεν ήταν ούτως ή άλλως καθώς οι gay κάθε μέρα μπαίνουν στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης την οποία διοικούν. Έχουν δικά τους μπαρ, συνοικίες και συμμετέχουν χωρίς κανένα πρόβλημα στη δημόσια ζωή.

Όποιος ξανακάνει το θύμα, η απάντηση είναι δύο λέξεις: Στέφανος Κασσελάκης.

Είμαι πολύ χαρούμενος που η Αριστερά μας έχει ζαλίσει υποκριτικά για τα δικαιώματα του  εργάτη και των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων και εξέλεξε έναν αγλαό αμερικανοτραφή gay, εφοπλιστή και στέλεχος της Goldman Sachs, που μας προβάλλει κάθε λίγο και λιγάκι τον συμπαθέστατο Τάιλερ. Αν το έβλεπα αυτό στη Νέα Δημοκρατία, μετά τα πρώτα εγκεφαλικά, θα έψαχνα κάποιο άλλο κόμμα για να ψηφίσω. Το ότι το βλέπω στον Σύριζα, είναι μια χαρά. Αυτό τους αξίζει, αυτοί είναι.

Το θετικό στοιχείο στην περίπτωση του «είμαι ο Στέφανος και κάτι θέλω να σας πω», είναι πως ο άνθρωπος έχει άλλες προσλαμβάνουσες. Από το κορυφαίο κράτους του κόσμου. Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν μια ειδική σχέση με την πατρίδα και περιμένω λοιπόν να στηρίξει πράγματα που τα έχει δει και ξέρει ότι είναι τα σωστά γιατί αυτά έμαθε και με αυτά πρόκοψε. Όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις μεταρρυθμίσεις στο οικονομικό πλαίσιο, τον περιορισμό του άχρηστου συνδικαλισμού, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τον Νόμο και την Τάξη. Law and order dear Stefanos. Εν τέλει, της κοινής λογικής για το κοινωνικό καλό.

Τον κατηγορούν διάφοροι για σκέτη επικοινωνία χωρίς πολιτικό λόγο. Αυτοί είναι παντελώς χλέμπουρες. Υπάρχει σήμερα πολιτικός που δεν στηρίζει πολλά ( το λέω κομψά, τα πάντα εννοώ ) στην επικοινωνία;; Απλώς ο Στέφανος το έκανε καλύτερα και εκμεταλλεύθηκε τη συγκυρία. Η κυρία Έφη Αχτσιόγλου που ήταν το φαβορί, ως υπουργός εργασίας τι ακριβώς έκανε; Μείωσε τις εκκρεμείς συντάξεις, έκανε κάποια μεταρρύθμιση, προσέφερε κάτι στην κοινωνία; Α ναι, τον Νόμο Κατρούγκαλου. Επικοινωνία έκανε και αυτή, την έσπρωχναν τα ΜΜΕ ως αδιαφιλονίκητη νικήτρια και στο τέλος ήρθε ο κομήτης Κασσελάκης και την κέρασε παγωτό.

Γιατί κέρδισε ο Κασσελάκης; Εδώ αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω.

Καταρχάς λόγω προσωπικής λάμψης. Ωραίο παιδί, με τα βίντεο του, συμπαθέστατο το αμερικανικό αξαν και τα λαθάκια του και επειδή έρχεται από τη μάνα του μάρκετινγκ, έκανε αυτό που δεν κάνουν οι σοβαροφανείς δικοί μας. Έπεισε τον κοσμάκη ότι είναι ο φίλος Στέφανος. Φιλικός με όλους, χαμογελαστός, αγκαλιές, σελφιζ, φιλιά, προσιτός, αξιαγάπητος. Οι αμερικανιές που αγαπάμε. Πριν αρχίσεις να μου λες πίπες, για σκέψου: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως εξελέγη; Με τις καρδούλες! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί επικράτησε και στη νεολαία; Με το τικ τοκ!

Αυτό είναι το παιχνίδι. Οποιος το έχει, μπαίνει στο γήπεδο και παίζει. Αυτός που δεν το έχει, υποκρίνεται τον σοβαρό και στιβαρό πολιτικό και πνευματικό ηγέτη με μια γλώσσα που δεν λέει τίποτα και τη σιχαίνονται όλοι. Χαρήκαμε.

Η ελληνική κοινωνία έχει δείξει τα τελευταία πολλά χρόνια ότι διψάει για κάτι καινούριο. Ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση καθενός εκάστου. Ωραία περάσαμε τα χρόνια της πλαστικής ευμάρειας του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό επέφερε και μια αποστροφή στο παραδοσιακό πολιτικό σύστημα.

Τα θυμίζω γιατί έχουμε μάθει να ξεχνάμε και μονίμως να κάνουμε τους έκπληκτους και τους κεραυνοβολημένους:

Εσωκομματικές εκλογές Νέας Δημοκρατίας 2009. Φαβορί, η Ντόρα Μπακογιάννη. Κέρδισε κατά κράτος ο Αντώνης Σαμαράς γιατί είχε το προνόμιο ότι από την αποτυχημένη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έλειπε.

Εσωκομματικές εκλογές Νέας Δημοκρατίας 2015-2016. Φαβορί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ 2021. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχασαν από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Με όλα όσα συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ, ο Νικόλας είχε τη λιγότερη φθορά και από τους δύο πρώτους και επικράτησε.

Εσωκομματικές εκλογές Σύριζα 2023. Φαβορί, η Έφη Αχτσιόγλου. Κέρδισε για πλάκα ο Στέφανος Κασσελάκης. Γιατί ο κόσμος αποδοκίμασε όλους τους άλλους που κυβέρνησαν, που ήταν υπουργοί ( η υποψηφιότητα Τζουμάκα ήταν ο ορισμός του καιροσκόπου, ανεκδοτάκι της πυρκαγιάς ) που ήταν προβεβλημένα στελέχη την περίοδο 2019-2023 γιατί απεδείχθησαν άχρηστοι, λίγοι, αποτυχημένοι, που δεν είχαν τίποτα να πουν. Ακόμα και ο Πολάκης δεν τόλμησε καν να κατέβει ως υποψήφιος. Δεν είναι χαζός. Γιατί να φθαρεί;; Τώρα είναι καβάλα. Έκανε τη σωστή επιλογή. Αυτοί που ήθελαν να τον διαγράψουν θα τον βρουν μπροστά τους.

Να ψηφίσουν τον Παππά με καταδίκη στο ειδικό δικαστήριο; Την Αχτσιόγλου που έσπρωχναν τα media; Τον Ευκλείδη που είναι 100 χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει μάθει ελληνικά; Τον πάμπλουτο αριστερό με τις εξυπνάδες περί παράλληλου νομίσματος;

Ο ελληνικός λαός όμως έχει εκφραστεί και άλλες φορές.

Στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, έβαλε στη Βούλη τρία κόμματα παραπλήσιων ιδεών. Την Ελληνική Λύση, την Νίκη και τους Σπαρτιάτες. Πιο παλιά, έδωσε μια ευκαιρία σε μια τηλεοπτική εκπομπή ( Θεοδωράκης ), στον Βασίλη Λεβέντη να πραγματοποιήσει επιτέλους το όνειρο του, έδωσε πολιτική υπόσταση στους πρωτεργάτες των ψεκασμένων, τους ΑΝΕΛ για να πάρει τη σκυτάλη επάξια ο Βελόπουλος. Οι Έλληνες γούσταραν την ωμότητα των Ναζί της Χρυσής Αυγής και αν ο Ρουπακιάς δεν μαχαίρωνε τον Φύσσα ίσως ο Μιχαλολιάκος θα είχε καταγράψει διψήφιο νούμερο και τέλος το σόου του Βαρουφάκη που πήγε να μας καταστρέψει και αντί για απέλαση ( λίαν επιεικώς) , εμείς τον στείλαμε στη Βουλή!

Ο κοσμάκης διψάει για κάτι καινούριο. Πάντα το επιζητά. Έκανε τα πειράματα του στα μνημονιακά χρόνια, έμαθε, αποφάσισε με θαυμαστή ωριμότητα το 2019 και το 2023 αλλά πάντα υφέρπει η φλόγα που επιφανειακά δεν φαίνεται πολύ ισχυρή αλλά αν την αγνοήσεις αγαπητέ Κυριάκο Μητσοτάκη, θα μετατραπεί στην πυρκαγιά της Κωνσταντινούπολης το 446 που κατέστρεψε ολόκληρη την πόλη.

Ο Στέφανος είχε τη συγκυρία με το μέρος του, είναι που είναι και ο Σύριζα ένα κόμμα τσαρλατάνων χωρίς σοβαρή ιδεολογική ταυτότητα, με φελλούς ως στελέχη, είναι πολύ ωραίος και λαμπερός, τρούπωσε και τους πήρε το κόμμα με την αμερικανιά του και τη λάμψη του.

Λένε επίσης για τη διάσπαση του κόμματος και λοιπά χαζοχαρούμενα.

Καταρχάς, αυτά τα έχει λύσει ο Ευάγγελος Αβέρωφ από το 1985 όταν είπε το «όποιο πρόβατο φεύγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος».

Να τα θυμίσω;

Στη Νέα Δημοκρατία, οι Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Ντόρα Μπακογιάννη, γύρισαν πίσω. Οι Ανελ διαλύθηκαν. Ο Καρατζαφέρης εξελέγη το 2007, το 2009 και χαιρέτησε.

Στην Αριστερά, που είναι σήμερα ο Λαφαζάνης; Ο Λεουτσάκος; Ο Στρατούλης; Ο Ήσυχος; Ο Κοτζιάς; Υπουργοί, μην το ξεχνάμε! Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής; Ο Φώτης Κουβέλης; Κοτζάμ Γιάνης;

Οι αποτυχημένοι πολιτευτές τύπου Φίλης, Καββαδία  και Σκουρλέτης, μπορεί να φύγουν για να προκαλέσουν ντόρο και αν έχουν βεβαίως βεβαίως εξασφαλίσει ότι θα τους δεχθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αλλιώς θα μείνουν στα αυγά τους, το πολύ πολύ να γκρινιάξουν λίγο για μερικά λεπτά δημοσιότητας και θα περιμένουν καιροσκοπικά να δουν κατά που φυσά ο άνεμος. Οι «ηχηρές» αποχωρήσεις για τα media, στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία επιρροή στην κοινωνία και μετά από τρεις μέρες δεν θα τους θυμάται κανείς και θα πάνε στην αφάνεια.

Από τη μια ο Κασσελάκης θα φέρει δικούς του, από την άλλη για τον παραδοσιακό Σύριζα υπάρχει ο Παππάς με τον Πολάκη που τέθηκαν αμέσως εκ δεξιών και εξ αριστερών ως αρχάγγελοι του νέου προέδρου και όποιος φύγει, θα ξεχαστεί σύντομα. Αν προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και κάνει αυτός τα επικοινωνιακά και το κουμάντο οι άλλοι δύο, θα φανεί. Αργά ή γρήγορα όμως θα κληθεί να πάρει αποφάσεις, θα πρέπει να παράξει πολιτική και θα δούμε ποιες είναι οι απόψεις και οι θέσεις του.

Σκέφτομαι βέβαια πως η Αριστερά έχει μεγάλη παράδοση στις διασπάσεις και στα κομματίδια και ο μόνος που προσπάθησε να κάνει μια ένωση ήταν ο Τσίπρας. Οπότε μπορεί, αν ο Στέφανος πει ότι ψηφίζουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να γίνουν χίλια κουβάρια. Δεν θα στενοχωρηθώ ιδιαίτερα καθώς θα είναι καλό για την Ελλάδα μας. Ας γίνουν και 48 κομματίδια να παίρνουν από 0,2% ο καθένας. Για εκλεγμένους βουλευτές δεν το βλέπω γιατί κανείς δεν θα ρισκάρει τα προνόμια και τις αμοιβές του.

Μπράβο σου Στέφανε, περιμένουμε να δούμε τι έχεις να μας πεις και στείλε την Αριστερά όσο χαμηλότερα γίνεται !

Υγ. Η κυβέρνηση πρέπει να ευχαριστήσει δημοσίως τον Στέφανο Κασσελάκη καθώς έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του καθώς τελευταία δεν θριαμβεύουμε κιόλας….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια