Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 

Όταν διαβάσεις τα παρακάτω, ίσως να σκεφτείς ότι είμαι υπερβολικός. Δες όμως τι γίνεται. Από το πουθενά σκάνε mega πυρκαγιές, πλημμύρες που σαρώνουν τα πάντα, καταστροφές, το 112 μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και σκέφτηκα να γράψω το παρόν. Έστω και ένας να το πάρει στα σοβαρά και να του φανεί χρήσιμο, θα είμαι ευτυχισμένος.

Σεισμός – Φωτιά – Πλημμύρα

Είμαστε η 6η χώρα παγκοσμίως στους σεισμούς. Το ότι δεν τους νοιώθουμε όλους, είναι γιατί μας σώζει το Αιγαίο. Αν λοιπόν συμβεί κάτι, τα κινητά θα κοπούν. Συνεννοήσου με την οικογένεια σου ένα σημείο συνάντησης αν λείπετε από το σπίτι. Κατά προτίμηση σε ανοιχτό χώρο και κάπου λίγο ψηλά αν γίνεται, που θα μπορείτε να βρεθείτε εύκολα. Αφιερώστε σε ένα οικογενειακό τραπέζι δύο λεπτά, να σκεφτείτε σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χωρίς τηλεφωνική επικοινωνία που να βρεθείτε.

Έκτακτη Αποχώρηση

Έστω ότι έχεις 10 λεπτά στη διάθεση σου για να εγκαταλείψεις το σπίτι σου. Τι θα πάρεις μαζί σου; Πέραν του κλασικού «κλειδιά-τσιγάρα-πορτοφόλι-κινητό-γυαλιά» υπάρχουν και άλλα πολύτιμα για εσένα πράγματα. Χαλαρά, από τώρα,  σημείωσε τα σε ένα αρχείο εκτύπωσε το, και άστο κάπου να υπάρχει. Την ώρα του πανικού δεν θα θυμηθείς τίποτα. Όταν όμως το 112 θα σε προτρέψει να φύγεις, θα πάρεις το χαρτί, θα μαζέψεις αυτά που γράφει και θα έχεις περισώσει τα πιο σημαντικά. Πίστεψε με είναι καλύτερα από το να τα κλαις αργότερα.

 

Πορτοφόλι

Βάζουμε διάφορες καρτούλες, διάφορα πραγματάκια και αν το χάσουμε ή μας το κλέψουν, συνήθως θυμόμαστε τα βασικά. Κατέγραψε ότι έχεις στο πορτοφόλι σου σε ένα αρχείο word και άστο να υπάρχει στον υπολογιστή σου. Θα διαπιστώσεις πως είναι περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

Φωτογραφίες

Σε παρακαλώ πολύ. Τώρα. ΤΩΡΑ. Συνέδεσε ένα καλώδιο από το κινητό σου στον υπολογιστή και αποθήκευσε φωτογραφίες, βίντεο, σημειώσεις, ότι έχεις. Έχω βαρεθεί να ακούω «το έχασα/μου το έκλεψαν και έχασα όλο τον κόσμο». Αν τραβάς συχνά φωτογραφίες, μάθε να το κάνεις μια φορά το μήνα. Είναι κρίμα το πολύτιμο προσωπικό σου αρχείο να εξαφανιστεί από μια ατυχία.

Βαλίτσα

Γράψε αυτά που πρέπει να πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι. Είτε επαγγελματικό, είτε για διακοπές. Τούδε εφεξής, το να φτιάξεις τη βαλίτσα σου θα είναι παιχνιδάκι και πολύ πιο σύντομο. Θα έχεις έτοιμη τη λίστα σου και θα είσαι άνετος.

Διακοπές

Αντίστοιχα χρήσιμη είναι και μια λίστα του πως φεύγεις από το σπίτι. Τι κλείνεις, πότισμα, πέταμα σκουπιδιών,  κλπ. Κάθε σπίτι έχει τα δικά του.

Έχεις άνεση χρόνου να τα σκεφτείς και να τα καταγράψεις όλα αυτά με την ησυχία σου. Θα ανακαλύψεις ότι είναι πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. 

Αν πιστεύεις ότι σου είναι αχρειάστο, να θυμάσαι πως και αυτοί που καταστράφηκαν, το ίδιο ένοιωθαν.

Πως δεν θα τους συμβεί….0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια