Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

 

Ζούμε σε ένα καθεστώς μεγάλης ανασφάλειας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η ενεργειακή κρίση θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, ο κορωνοϊός έχει ισχυρή παρουσία και ο Ερντογάν ενόψει προεκλογικής περιόδου, μας υπενθυμίζει καθημερινά την  απειλητική του διάθεση.

Ποια είναι η πραγματικότητα για τη χώρα μας;

Έχει καμία σχέση με την τοξικότητα που προβάλλεται σε υπεμεγέθυνση με κύρια πηγή τον βόθρο των κοινωνικών δικτύων, το twitter και την τηλεόραση να ακολουθεί;;;

Η Ελλάδα μας σήμερα :

1.   Πάει εξαιρετικά στον τουρισμό

2.   Προσελκύει επενδύσεις

3.   Έχει διαρκώς αυξανόμενες εξαγωγές

4.   Τα δημόσια έσοδα πάνε καλύτερα του αναμενομένου

5.   Ο δείκτης κατανάλωσης παρά την κλάψα είναι αυξημένος

6.   Στα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι πρώτη στην Ευρώπη

7.   Πήραμε μεγάλη χαρά με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού στον στίβο, στη γυμναστική, στην κωπηλασία και στην κολύμβηση στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επιφανειακά δεν το καταλαβαίνεις, αλλά στην κοινωνική ψυχολογία έχει τη σημασία του. Η Ελλάδα μας πετυχαίνει και διαφημίζεται στα πέρατα του κόσμου από τη υγιή νεολαία της. Τα παιδιά μας.  

8.   Το καλοκαίρι που διανύουμε, με τις φωτιές παρά τους εμπρησμούς καλύτερα τα πήγαμε από τις τελευταίες χρονιές, το κόστος των καυσίμων πέφτει, ο βασικός μισθός αυξήθηκε και πάρα τις πανδημίες και τις κρίσεις, δεν αυξήθηκε ούτε ένας, ούτε ένας φόρος !

9.   Ανέβασε κατακόρυφα τις διεθνείς μετοχές της και το κύρος της με
α) Την συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής με τους Γάλλους
β) Τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ναι, κυρία Σούλα μου, μετράει παγκοσμίως να βγαίνεις στην αγορά να ψωνίζεις, σε βλέπουν αλλιώς. Όπως κάνουν και σε εσένα οι πωλήτριες όταν μπαίνεις στο μαγαζί από το να κάθεσαι να λιγουρεύεσαι τις βιτρίνες απέξω.
Γ) Το απολύτως επιτυχημένο ταξίδι του Κυριάκου Μητροτάκη στην Αμερική, όχι μόνο για τα χειροκροτήματα αλλά γιατί είχε πέντε απτές συνέπειες.
α) Το μπλοκάρισμα των εξοπλιστικών της Τουρκίας
β) Τους περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες από ποτέ
Γ) Τα δικά μας αναβαθμισμένα εξοπλιστικά
Δ) Τις αμερικανικές επενδύσεις που γίνονται περισσότερες και μεγαλύτερες
Ε) Τη Στρατηγική Συνεργασία στη βάση της Αλεξανδρούπολης και στο
LNG

                        Δ) Την κομβικής σημασίας συμφωνία και συμμαχία με τη Σαουδική Αραβία.      

10. Πριν από λίγες ημέρες κλείσαμε και την αυξημένη εποπτεία που έχει μεγάλο συμβολισμό αλλά έμεινε στα ψιλά. Θα επανέλθω σε επόμενο πόνημα για το τι σημαίνει και κυρίως τι πρέπει να μας διδάξει αυτό.      

11. Η ανεργία πάρα τις διεθνείς δυσκολίες και την πανδημία με τα λοκ ντάουν και την επιβράδυνση της παγκόσμιας παραγωγικής διαδικασίας, ολοένα και πέφτει. 

Θα μου πεις, ωραία ρε Suspect και τι να κάνουμε, να βγούμε στο δρόμο να πανηγυρίσουμε; Να σου πω την αλήθεια, κανονικά θα έπρεπε αλλά η κλάψα και η γκρίνια στη χώρα του άφθονου φθόνου είναι μεγάλο εμπόδιο για να χαρούμε οτιδήποτε.

Τηρουμένων των αναλογιών, ναι, ας έχουμε το θάρρος να το παραδεχθούμε. Καλά πάμε. Έχουμε μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση που τη βρήκαν χίλιες μύριες συμφορές και κατάφερε να κρατήσει σταθερά το τιμόνι.

Ύστερα από όλα τα ανωτέρω σκέψου τι κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση.

Οι υποκλοπές και οι «δολοφονίες» των λαθρομεταναστών  

Υποκλοπές.

Μας έπρηξαν τα μέζεα. Γιατί λέει όταν ήταν ευρωβουλευτής ο Ανδρουλάκης, τον παρακολουθούσαν. Καλά έκαναν είναι η απάντηση. Γιατί αυτό έκριναν για λόγους Εθνικής Ασφαλείας. Σιγά μην είχε όφελος να παρακολουθεί ο Κυριάκος τον ευρωβουλευτή Ανδρουλάκη. Μιλάει απευθείας με τον Μπάιντεν και είναι φίλος του Μακρόν, με τον Νικόλα από την Κρήτη θα ασχοληθεί. Για αυτό και διαφωνώ με τις παραιτήσεις που έγιναν. Ειδικά ο γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ήταν άξιος και αξιόλογος.  Πιστεύω πως κάτι άλλο παίζεται και εύκολα κάνουν τις κλαμένες χήρες στο ΠΑΣΟΚ αλλά αν αποκαλυφθεί μπορεί να μην τους αρέσει και πάρα πολύ. Η συμμαχία δε με το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο κακό θα τους κάνει και θα τους εξαϋλώσει. Ο μικρός δεν απορροφά τον μεγάλο, το αντίθετο συμβαίνει. Πάντα.

Με ενοχλεί πάρα πολύ η υποκρισία της Αριστεράς.

Όταν δήλωσαν οι Λαφαζάνης και Βαρουφάκης ότι τους παρακολουθούσε η κυβέρνηση του Τσίπρα, δεν ακούστηκε ούτε καν ο ήχος της βροχής στην καταιγίδα. Τώρα, χαμός!

Λαθρομετανάστες

Ότι ο Ερντογαν θα μας έστελνε ταλαιπωρημένους ανθρώπους σωρηδόν, το ξέραμε. Αυτό όμως που πραγματικά εξοργίζει είναι η σύμπλευση αυτών των απίθανων ΜΚΟ ( αλήθεια, γιατί ακόμα δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και δεν τις έχουμε ξηλώσει;;;) με τον Σύριζα που σε Ελλάδα και Ευρώπη με τους ευρωβουλευτές του, υιοθετεί και διατυμπανίζει όλη την Τουρκική προπαγάνδα. Ειδικά με εκείνη τη  νησίδα στον Έβρο γέλαγε ο κόσμος. Στη αρχή μας είπαν οι Συριζαίοι ότι είναι δικό μας έδαφος αμφισβητώντας την υπηρεσία του Στρατού και μετά που κατάλαβαν τη – για μια ακόμα φορά - γκάφα τους, μας είπαν ότι θα έπρεπε να εισβάλλουμε σε τουρκικό έδαφος για να κάνουμε διάσωση. Ότι να ναι. Άχρηστοι, επικίνδυνοι και ανθέλληνες.

Έκαναν σημαία τους ένα άρθρο του δημοσιογράφου που επικρίνει την Ελλάδα γιατί τολμάει και προστατεύει τα σύνορα της. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που το 2015 που φτάσαμε ένα βήμα πριν από την καταστροφή, έγραφε πόσο καλά πάνε τα πράγματα  στην Ελλάδα.

Μιλάνε για φασισμό αυτοί που πήγαν είτε να ελέγξουν, είτε να κλείσουν τα τηλεοπτικά κανάλια και τα βασικά τους νομοσχέδια απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματικά.

Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά αρνούμαι το τοξικό κλίμα των ημερών που το θεωρώ παραπλανητικό, εθνικά υπονομευτικό και ψεύτικο.

Η καθημερινότητα μας έχει βελτιωθεί, είμαστε στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων ετών, ο κοσμάκης πήγε μεγάλες και χορταστικές διακοπές, ξοδεύει, έπεσαν πολλά λεφτά στην κοινωνία για να αντιμετωπιστούν οι κακοτυχίες που μας βρήκαν και θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα.

Δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη, προφανώς επηρεαζόμαστε από τις διεθνείς εξελίξεις αλλά δεν θα κάτσουμε να πεθάνουμε γιατί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε έναν ευρωβουλευτή και το λαθρομεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο αυστηρά.

Η σοβαρή Εθνική πολιτική δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη της ούτε τις περίεργες ΜΚΟ ούτε τους ελληνόφωνους ανθέλληνες για ένα απλό λόγο:

Παρά την προπαγάνδα, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, ο κοσμάκης, «οι νοικοκυραίοι» που μας αποκαλούν κοροϊδευτικά, μπορεί να μην έχει το χρόνο και τη διάθεση να πλακώνεται στο κοινωνικό μέσο των άεργων ασβών αλλά θέλει να αισθάνεται ασφαλής στη χώρα του…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια