Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ – ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

 

Παρακολουθώ την Εθνική μας του μπάσκετ και τώρα που είναι νωρίς θέλω να σε προετοιμάσω για να μην τρέφεις αυταπάτες που επιμελώς καλλιεργούν οι εγχώριοι υπάλληλοι δημοσίων σχέσεων που αποκαλούνται – κακώς – δημοσιογράφοι. Σου τα γράφω τώρα που κερδίσαμε την  Πολωνία με 23 πόντους και όλοι θα γράψουν διθυράμβους αλλά αν ξαναβρούμε μπροστά μας τους συμπαθέστατους Πολωνούς, το παιχνίδι δεν θα είναι το ίδιο.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει μείνει πίσω. Οι αδυναμίες μας λόγω της ταχύτητας που έχει αποκτήσει με τον χρόνο επίθεσης στα 24 δευτερόλεπτα, δεν μπορούν πια να κρυφτούν.

Ο λόγος που μας ξεπέρασαν οι άλλοι, ακόμα και ομάδες που ούτε καν τις βλέπαμε, είναι ένας και μοναδικός. Ο Έλληνας παίκτης βολεύτηκε και βαριέται να κάνει ατομική προπόνηση.

Οι μόνες μας ελπίδες για διάκριση είναι τα παιδιά της διασποράς και οι Αντετοκούμποι. Οι εγχώριοι είναι πάρε με και πέτα με.

Ξέρω τι σκέφτεσαι. «Μα καλά ρε Suspect, είναι δυνατόν; Το λες αυτό για πχ τον Παπαπέτρου και τον Παπανικολάου;»

Φυσικά.

Μπορούν αυτοί οι ανωτέρω δύο να σουτάρουν;

Ναι.

Τους λες σουτερ;

Όχι.

Μπορούν να πασάρουν;

Ναι.

Τους λες καλούς πασέρ;

Όχι

Μπορούν να κάνουν διείσδυση;

Ναι.

Τους λες καλούς στο drive;

Όχι.

Οι δικοί μας λοιπόν μπορούν να κάνουν τα πάντα από λίγο. Τίποτα όμως πολύ καλά.

Δες τον Παπαπέτρου. Το πιο μεγάλο όνομα στην Ελλάδα και στη μετεγγραφική περίοδο, συμβόλαιο βρήκε στην Παρτιζάν. Ούτε καν στην Ιταλία.

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε την αγαπημένη συζήτηση για κάθε Εθνική Ομάδα. Υπάρχει νοήμων που να πιστεύει ότι κάποιος αδικήθηκε; Ότι κακώς δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα;

Όχι. Αυτοί είμαστε, αυτούς έχουμε.

Ποιες είναι οι αδυναμίες μας

1.   Η αστοχία στις βολές.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στα φιλικά, με τα χίλια ζόρια 60% στις βολές. Δηλαδή στα μεγάλα τουρνουά, στα ντέρμπι, στους προημιτελικούς, τι θα γίνει; Στο 50% θα πανηγυρίζουμε;  

2.   Η αστοχία στα τρίποντα
Χρόνιο πρόβλημα. Αφού οι παίκτες μας θέλουν να πήγαινουν για καφέ και ποτό, που να βρεθεί χρόνος για ατομική πρόπονηση;

3.   Δεν έχουμε παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι.
Αυτά που έκανε ο Μπουρούσης δηλαδή. Ο Κώστας είναι για να καρφώνει μετά τις ασίστ, ο Αγραβάνης είναι για να σουτάρει, ο Ιωάννης κατά συνθήκη και ότι κάνει ο Γιάννης. Εμ αγαπούλα, πως θα του κάνεις χώρο του ανθρώπου για να κινηθεί;

4.   Επιθετικά χωρίς τον Γιάννη, κολλάμε.
Εμείς δεν παίζουμε το σκεπτόμενο μπάσκετ αλλά το υπερσκεπτόμενο! Είμαστε πάρα πολύ αργοί.

Οπότε λοιπόν, με συγχωρείτε αλλά δεν βλέπω στον ορίζοντα ούτε μετάλλιο ούτε καν τις θέσεις 1-4

Σε ότι αφορά τον καταρτισμό της τελικής αποστολής, η γνώμη μου είναι πως ο Ιτούδης πρέπει να πάρει όποιον σουτάρει λίγο καλύτερα από τον άλλον, ανεξάρτητα από το πώς τον λένε.

Η ομάδα μας αν θέλει να αξιοποιήσει τον Γιάννη πρέπει να αντιγράψει όσο μπορεί, το μοντέλο του Μιλγουόκι. Ο Γιάννης και οι σουτέρ.

Οι πιο κρίσιμοι παίκτες μας είναι ο Σλούκας και ο Ντόρσεϊ. Αν αυτοί δώσουν λύσεις από την περιφέρεια, κάτι μπορούμε να κάνουμε. Αν αρχίσουμε τα τούβλα, αντίο ζωή.

Και όχι τίποτα άλλο, θα το βγάλουμε και άχρηστο το παιδί για να βγαίνουν στον υπόνομο των κοινωνικών δικτύων, το τουίτερ, οι αργόσχολοι να γράφουν που είναι ο Γιάννης και γιατί βαριέται να παίξει με την Εθνική και τα δίνει όλα μόνο στους Μπακς και λοιπά χαζοχαρούμενα…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια