Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.




Με το πέρας της βραδιάς, παρά τα αρχικά πανηγύρια των Συριζαίων, με μια ψύχραιμη ματιά, θέλω να επισημάνω τα εξής: 

1.    Αποχή στην Αττική 50% !!!  Πανελλαδικά 40% ! Είμαστε ζώα! Ο και καλά ξεχωριστός ελληνικός λαός είναι ένας όχλος καραγκιόζηδων που του αξίζουν 170 μνημόνια. Διανύουμε τα πιο κρίσιμα χρόνια στη νεότερη ιστορία μας και δεν παίρνουμε θέση!  Μας αρέσει να χαζεύουμε διάφορες  τηλεμαχίες, μας αρέσει να γράφουμε πολλά και διάφορα «επαναστατικά» στα κοινωνικά δίκτυα για να εκτονωθούμε αλλά πολύ κλο κλο και από αυγό τίποτα. Πολίτης που δεν παίρνει θέση για ότι του συμβαίνει, δεν δικαιούται ούτε να γκρινιάζει, ούτε να έχει άποψη, ούτε να διαμαρτύρεται. Καλά του κάνουν. 

2.    Η καταρράκωση των δημοσκοπήσεων και των exit polls. Κανονικό ξεβράκωμα καθώς απέτυχαν σε όλα. Ένας καλά οργανωμένος και έμπειρος δημοσιογράφος ( μακάρι να βρεθεί ) θα μπορούσε να είχε κρατήσει σε ένα εξελ αρχείο ανά εταιρεία τι έδιναν τόσους μήνες και τι βγήκε. Τούδε εφεξής δεν θα δίνω καμία βαρύτητα. 

3.    Ιδιαίτερα ενισχυμένη η Χρυσή Αυγή. Να φταίει ο Μπαλτάκος; Να φταίει ότι δεν έχει πειστεί το κοινό πως το κατηγορητήριο είναι ισχυρό; Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι πολίτες ασπάζονται πολλά από τα θέματα που έχει στην ατζέντα της η Χρυσή Αυγή…

4.    Φούντο για Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημαρ και εν  πολλοίς Ελιά. Την προσεχή Κυριακή αναμένεται και το Ποτάμι οπότε έχουμε να δούμε επιπλέον πτώση. 

5.    Σφαλιάρα για τη ΝΔ στην Αθήνα  η ισχνή υποψηφιότητα του Κουμουτσάκου και του Σπηλιωτόπουλου. Τόσο μεγάλο κόμμα, δεν είχε δύο δυνατούς υποψηφίους; 

6.    Ο Θεοδωράκης έδειξε πολιτική σοφία να μην κατέβει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Απέφυγε τα κονταροχτυπήματα που θα τον ξεφούσκωναν και μπαίνει άνετος και ατσαλάκωτος στις χαλαρές ευρωεκλογές. 

7.    Έσωσε την παρτίδα η ΝΔ με τις περιφέρειες. Συντριπτική υπεροχή. 

8.    Η υπερπροβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά, η καθημερινή κολακεία από τα μαζικά μέσα επιρροής, έφερε τελικά ντέρμπι. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσει τελικά ο Μώραλης καθώς ο Μιχαλολιάκος αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει. Έχει πλάκα να είσαι αριστερός σήμερα στον Πειραιά. Να διαλέξεις το κεφάλαιο αυτοπροσώπως ή τον ιδεολόγο καπιταλιστή; Προσωπικά, θα θεωρήσω μεγάλη κοινωνική  αποτυχία αν εκλεγεί ο – ουσιαστικά – Μαρινάκης. Αν ο Βαγγέλης διοικήσει τον Δήμο όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Γιάννης Λαγός θα μοιάζει με παιδί του κατηχητικού σχολείου.  Επίσης διαφωνώ με το να μείνει μέρος του λιμανιού στον δήμο. Να το πάρει όλο η COSCO μπας και γίνουμε άνθρωποι. Παρομοίως απογοητεύθηκα  και για τη διαφαινόμενη άνετη επικράτηση του Αχιλλέα Μπέου στον Βόλο.  Για τον Ψινάκη, μια και έπιασα τους σελεμπριτιζ, έχω μια περίεργη αίσθηση ότι θα κάνει έργο στον Μαραθώνα που λογικά θα τον κερδίσει. 

9.    Λατρεύω τη σταθερότητα του ΚΚΕ. Ο κόσμος καίγεται, αλλάζει, ξεφυτρώνουν συνεχώς κόμματα και κομματιδιάκια και αυτοί εκεί. Λες και έχουν κάνει τα μπότοξ της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Ξερό 5-6%. Πυρηνικός πόλεμος να γίνει, το ΚΚΕ 5-6% θα πάρει.  

10. Η Δούρου έχει ένα ισχνό προβάδισμα στην Περιφέρεια Αττικής αλλά λογικά οι ψήφοι του Κουμουτσάκου θα πάνε στον Σγουρό. Μου είναι αντιπαθής, είναι ασαφέστατη σε αυτά που λέει – ειδικά με το γήπεδο της ΑΕΚ -  και λέρωσε την Αθήνα με τις αφίσες της. Οπότε αν η Περιφέρεια καταλήξει και πάλι στον Σγουρό, κανείς δεν θα θυμάται την πρωτιά της Δούρου την πρώτη Κυριακή. 

11. Ο παρομοίως «βρωμιστής» της Αθήνας με τις αφίσες του,  Σακελλαρίδης, με δύο κομμάτι τη ΝΔ, κατάφερε να χάσει από τον χειρότερο δήμαρχο όλων των εποχών, τον Καμίνη. Βρίσκομαι σε τρομακτικό δίλημμα ποιόν να διαλέξω και με τη λογική του μη χείρον θα προτιμήσω τον Καμίνη.. Έχω μια χρυσή ευκαιρία να απέχω, να ρίξω λευκό ή άκυρο αλλά προτιμώ να πάρω μια θέση και ας είναι λάθος. Ο Γαβριήλ όχι μόνο δεν με έπεισε αλλά με τις θέσεις του για το μεταναστευτικό με τρόμαξε. Πολύ. 

12. Επί της ουσίας δεν έγινε η μεγάλη ανατροπή που φώναζε ο Συριζα. Αν δεν υπήρχε και η πρωτιά της Δούρου και το αξιοπρεπές πλασάρισμα του Σακελλαρίδη να σώσει κάπως τα προσχήματα, με χαμένες όλες τις άλλες περιφέρειες, το κόμμα του Αλέξη για μια ακόμα φορά θα αναβάλλει την επανάσταση για αργότερα. 

Όλα τα λεφτά λοιπόν οι ευρωεκλογές. 

Αυτή τη στιγμή ηττημένος είναι ο Σύριζα που ήθελε τη Νέα Ελλάδα αλλά τελικά ο χάρτης παραμένει μπλέ, παρά τα μέτρα, την εν γένει κατάσταση και την ιστορική συγκυρία. 

Δέχομαι όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις – ειδικά εκτός Αττικής – το πρώτο κριτήριο ήταν το πρόσωπο και μετά το κόμμα. Βλέπε Τζιτζικώστας, Μπακογιάννης, Αγοραστός κλπ. 

Όλα τα λεφτά στις ευρωεκλογές και τουλάχιστον στη ΝΔ, έχουν έτοιμο το άλλοθι για μια ήττα μέχρι 3 μονάδες. Κέρδισαν τις περιφέρειες. 

Εκείνοι όμως που θα δυσκολευθούν ιδιαίτερα την επόμενη μέρα θα είναι οι Βενιζέλος, που παρεμπιπτόντως μπορεί να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι τον Καμίνη, τον Μπουτάρη και τον Σγουρό,και σίγουρα ο Κουβέλης και ο Καμμένος. 

Παλιότερα λέγαμε για τα δεινά του δικομματισμού. Φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε αυτή τη στιγμή στη Βουλή 6 κόμματα και 20+ ανεξάρτητους βουλευτές. Τι καταλάβαμε; Είδαμε κάτι καλύτερο;

Για μένα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και χαίρετε. Όλοι οι άλλοι δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Ούτε ιδεολογικά, ούτε πολιτικά, ούτε κοινωνικά.  Καλύτερα πχ μια κυβέρνηση Συριζα με 40% και βοήθειά μας, παρά 3-4 κόμματα σε μια κυβέρνηση και ο καθένας να κάνει ότι του σφυρίξει. 

Προσωπικά θα ήθελα ο Έλληνας πολίτης να μην λειτουργεί ως Θεός που δίνει λίγα σε πολλούς αλλά ως άνθρωπος. Πολλά σε λίγους. 

Στηρίζεις φίλε την προσπάθεια των τελευταίων ετών; Ψήφισε ΝΔ να τελειώνουμε. 

Πιστεύεις ότι ο Τσίπρας είναι καλύτερος και θα προσφέρει περισσότερα; Ψήφισε Συριζα και καθάρισε. 

Έτσι ώστε την επόμενη μέρα να ξέρουμε. 

Ή να συνεχίσουμε ακάθεκτοι και πιο δυνατοί και να κοπούν οι γκρίνιες από τους πάμπλουτους Γιώργηδες επαναστάτες της καθημερινότητας μας ( Αυτιάς, Τράγκας και Παπαδάκης ) ή να να γίνει ολική ανατροπή και να πορευθούμε με τον Αλέξη.



1 Λογομαχιες:

Suspect είπε...

Γιατί ρε φίλε τόσο σκληρός με τον Καμίνη; Εγώ βλέπω ότι νοικοκύρεψε το χάος που άφησε πίσω του ο Νέρωνας Νικήτας, έκανε πολλές κοινωνικές δράσεις παρά τα πενιχρά οικονομικά του δήμου και πολέμησε όσο λίγοι πολιτικοί τη Χρυσή Αυγή.

Το καταλαβαίνω να πεις ότι σε απογοήτευσε και ότι περίμενες περισσότερα, αλλά όχι και χειρότερος από τον Κακλαμάνη και τον Αβραμόπουλο.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια