Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΝΑΔΑΛ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΚΕΤΕΣ ΤΟΥ

 

Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα, διάφοροι δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι έχουν πάρει στο ψιλό τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί παίζει τένις και το προβάλλει.

Ειρωνείες με υποτιθέμενη πλακίτσα, ευθείες βολές, υποτιμητικές παρομοιώσεις με τον Φέντερερ και λοιπά χαζοχαρούμενα.

Αυτά στο δικό μου μυαλό αντιστοιχούν σε μια λέξη:

ΦΘΟΝΟΣ

Ο άνθρωπος είναι 50 ετών. Μόνο και μόνο ότι παίρνει τη ρακέτα του και πάει να παίξει, είναι αξιέπαινος. Θα μπορούσε όπως ο μέσος πολιτικός να σκεφτεί: Υπουργάρα, όλη την ημέρα συναντήσεις, γραφείο, συνεντεύξεις, εγκαίνια, από εδώ και από εκεί ομιλίες, ας αράξω. Μάσες, ξάπλες, φούμες και άγιος ο Θεός.

Γιατί το τένις;

Γιατί μπορεί!

Γιατί πιθανώς έχει κάποιους φίλους που τον πήραν μαζί τους όπως έχει συμβεί σε όλους μας, με όποιο χόμπι καταπιαστήκαμε.

Γιατί μπορεί να εμπνεύστηκε από τον Τσιτσιπά. Ο πρώτος θα είναι;

Γιατί μπορεί να του άρεσε ανέκαθεν αλλά τα τελευταία χρόνια να ρύθμισε έτσι τη ζωή του ώστε να αφήνει και λίγο χρόνο στον εαυτό του. Άλλωστε και οι πωλήσεις των βιβλίων στην τηλεόραση και οι εκδόσεις και τα μαθήματα στην Ελληνική Αγωγή σταμάτησαν

Γιατί για παράδειγμα το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο σε τέτοια ηλικία είναι δύσκολο να το κάνεις και εύκολο να τραυματιστείς, οπότε το τένις είναι πιο προσιτό.

Γιατί πολύ απλά μπορεί να του αρέσει το παιχνίδι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Προσωπικά το να τρέχω σε ένα διάδρομο, ή το να μετράω πλακάκια στο κολυμβητήριο με σκοτώνει. Το παιχνίδι σου δίνει ένα στόχο. Να βάλεις καλάθι, να βάλεις γκολ, να πάρεις τον πόντο και παράλληλα γυμνάζεσαι. Είναι πιο διασκεδαστικό.

Διαβάζω αιχμές ότι είναι ένα ακριβό σπορ και ο υπουργός μπλα μπλα μπλα.

Για σταθείτε παλικάρια! Basta!

Ποιο χόμπι δεν κοστίζει;

Νομίζεις ότι το κυνήγι είναι φτηνό; Η τοξοβολία, η ιππασία, η σκοποβολή, το ψάρεμα, ο μοντελισμός, είναι δωρεάν;

Αυτός που αγαπά το βιβλίο, το θέατρο, τον κινηματογράφο, δεν πληρώνει; Αυτός που αγοράζει cd και πιο παλιά δίσκους για να απολαύσει τη μουσική, δεν ακούμπαγε χρήμα; Ρώτα έναν σοβαρό ποδηλάτη – που ασχολείται ενεργά εννοώ - πόσο κοστίζει το ποδήλατο του! Μεταχειρισμένη BMW παίρνεις με αυτά τα λεφτά ! Ακόμα και τα darts που είναι από τα πιο φτηνά χόμπι καθώς με περίπου 130 ευρώ, βάζεις στο σπίτι σου και παίζεις, αλλά επειδή τα τουρνουά γίνονται σε καφέ-μπαρ, αν αθροίσεις τα ποτά και το αντίτιμο που δίνεις για να συμμετέχεις σε κάποια από αυτά, μαζεύονται τα ευρώπουλα.

Από κει και πέρα, η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Ο άνθρωπος εκλέγεται εδώ και 15 χρόνια βουλευτής. Πιο πριν ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του. Ένα ακριβό για τον μέσο άνθρωπο χόμπι, είναι φυσιολογικό να μπορεί να το υποστηρίξει.

Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνει; Να ζει σε τρώγλη, να τρέφεται από τα συσσίτια της Εκκλησίας και να αγοράζει μεταχειρισμένα ρούχα για να είναι αρεστός στον κάθε αγύμναστο τηλεοπτικό αστέρα που εξειδικεύεται στις ταβέρνες και στα εστιατόρια;

Μήπως θα πρέπει να απολογείται στον όχλο του τουίτερ ή να οδηγεί ζάσταβα με τρύπια λάστιχα για τον συμπαθήσει ο κάθε τεμπέλης που τη μισή μέρα βλέπει τηλεόραση και την άλλη μισή ζει μια παράλληλη ζωή στα κοινωνικά δίκτυα;

Η άλλη ένσταση είναι γιατί λέει το προβάλλει. Κακό είναι; Ότι έχει καθένας δείχνει. Άλλος ποζάρει με τσιγαριές. Άλλος με τα πιάτα του εστιατορίου. Άλλος με τη μηχανή του, το κατοικίδιο του, το αυτοκίνητό του. Δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να έχει ένα χόμπι ή μια δραστηριότητα που να αγαπά και να μην την προβάλλει. Θα πρέπει δηλαδή να ποινικοποιήσουμε τον αθλητισμό στα σόσιαλ;

Με συγχωρείτε αλλά το να παίζει κάποιος τένις 2-3 φορές τη βδομάδα ούτε τον κάνει χειρότερο υπουργό, ούτε ότι δεν νοιάζεται για τα προβλήματα του κόσμου. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν υπουργό που οδηγεί την ελληνική οικονομία από ρεκόρ σε ρεκόρ ( ανάπτυξη, επενδύσεις  και εξαγωγές ), που παρέλαβε τρία νεκρά ναυπηγεία και οσονούπω θα δουλεύουν και τα τρία, που έφερε εις πέρας τεράστια projects όπως το Ελληνικό, που ξεκόλλησε άλλα όπως το γήπεδο της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που έσωσε εταιρείες λίγο πριν το λουκέτο όπως η Creta Farms και ο Πίτσος που έγινε Pyramis και τι να πρωτοθυμηθώ! Θυμάμαι το click to buy που τον κορόιδευαν και μια χαρά δούλεψε εν μέσω πανδημίας η αγορά και να το θυμάσαι πως με το καλάθι του νοικοκυριού, θα σωθεί κόσμος.

Η δική μου πάγια αρχή είναι πως ότι κάνει κανείς, καλό είναι. Είτε λέγεται τένις, είτε μπάσκετ, είτε τοξοβολία, είτε ποδόσφαιρο, είτε σκοποβολή. Αξίζουμε να κάνουμε κάτι για την ψυχική και σωματική μας υγεία  και η ψυχική και σωματική μας υγεία δεν είναι μικρής σημασίας.

Από την αδράνεια, τη ραθυμία και την τεμπελιά, είναι πάντα μα πάντα καλύτερα.

Συγγνώμη για την ενόχληση, συνεχίστε να τον ειρωνεύεστε ελεύθερα.

Υγ. Κυρία Σούλα μου, επειδή ξέρω ότι το σκέφτεσαι, σπεύδω να σε προλάβω. Όχι δεν πληρώθηκα για το παρόν πόνημα. Δωρεάν το έγραψα. Είναι ζήτημα κοινής λογικής…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια