Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΟΥ

 

Μια από τις παρενέργειες της δημοσιότητας που πήραν τα Σεπόλια λόγω του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι ότι ….μεγάλωσε η περιοχή ! Στα παλαιά έτη, επειδή δεν τα γνώριζε κανείς και μπήκαν στο χάρτη λόγω του μετρό, όλοι λέγαμε σε μη ντόπιους ότι μένουμε στον Κολωνό. Donwtown αλητεία και δεν συμμαζεύεται. Τα τελευταία χρόνια όλοι θέλουν να κλέψουν λίγο Αντετοκούνμπο και λένε Σεπόλια για να ακολουθήσει η κλασική ερώτηση «τον ήξερες;» και ο καθένας μετά να πει ότι έχει ακούσει, με ολίγη σάλτσα και μπόλικα φίδια. Στον Γιάννη είναι ζήτημα αν μίλαγαν δέκα άνθρωποι. Άντε να προσθέσω τους συμμαθητές του και τα παιδιά από το κατηχητικό σχολείο του Αγίου Μελετίου. Αν κάνεις σήμερα μια βόλτα θα μετρήσεις 30.000 κολλητούς του και βάλε.

Τα Σεπόλια, για να ξέρεις, είναι μια μικρή περιοχή και τα σύνορα της είναι τα εξής :

Ο Κηφισός, η Λιοσίων από τα πρακτορεία των ΚΤΕΛ  μέχρι την Πλατεία Αττικής και ο Άγιος Μελέτιος μέχρι το μετρό.

Ο παιδεραστής και νταβατζής μαζί, έμενε στον Κολωνό.

Δεν τον ήξερα προσωπικά αλλά πάρα πολλοί γνωστοί μου.

Με τη σύζυγο του έχω μιλήσει 2-3 φορές καθώς είναι - μέχρι να ήταν - διαμερισματική σύμβουλος στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για την περιοχή. Μια πολύ ευχάριστη για παρέα κυρία αλλά ήταν κοινό μυστικό πως με την πολιτική δεν είχε ιδιαίτερο ταλέντο. Όλοι έλεγαν «αυτός την έβγαλε».

Αυτό που τους έχει σοκάρει όλους δεν είναι τόσο η καθαυτή πράξη. Τόσο σιχαμερά και αηδιαστικά πράγματα, δυστυχώς πάντα θα γίνονται. Το πιο απροσδόκητο είναι το προφίλ που είχε χτίσει αυτός ο τύπος στη γειτονία. Ο ορισμός του πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας.

Με εκκλησίες, δωρεές, με καλή και προσοδοφόρα εργασία, με οικογένεια, με έντονη πολιτική δραστηριοποίηση. Στο μυαλό κάθε τρίτου, ο ορισμός του «καλού πολίτη» και «έντιμου οικογενειάρχη».

Το πιο τρομακτικό από όλα είναι η ηλικία του κοριτσιού. 12 ετών είναι ένα αδιαμόρφωτο παιδί. Δεν μου αρέσει η ψευτοϋποκρισία και ο ψευτοκαθωσπρεπισμός.

Το να πάει ένας άνδρας με ένα ανεπτυγμένο 17χρονο, πάει στη ευχή, με πολύ κόπο, άντε να το καταλάβω.  Αλλά στα 12;;; Πως μπορείς και σου σηκώνεται ρε τύπε όταν βλέπεις ένα παιδάκι 12 ετών; Και καλά αυτός ο αλήτης. Οι «πελάτες»; Το βλέπεις ότι είναι παιδί. Πως ολοκληρώνεις την πράξη; Δεν φρικάρεις να φύγεις τρέχοντας; Παιδί είναι!

Την οικογένεια της μικρής, επίσης δεν τη γνωρίζω. Κανένας όμως δεν πρόκειται να με πείσει ότι δεν έχει ευθύνη για ότι συνέβη. Είτε μας αρέσει είτε όχι, όλα ξεκινούν από την οικογένεια. Έναν θεσμό που το πνεύμα και η θολοκουλτούρα της εποχής βάλει πανταχόθεν. Για αυτό και έχω πολύ μεγάλη επιφύλαξη για τις «εναλλακτικές» οικογένειες ότι θα οδηγήσουν πολλές ψυχές στον όλεθρο. Η αστυνομία προφανώς θα βρει αν πρόκειται για εγκληματική αμέλεια σε ένα κουκουρούκου σπίτι ή αν υπάρχει κάτι πιο βρώμικο.

Πολλές φορές λέμε για το τεκμήριο της αθωότητας αλλά εν προκειμένω, αυτά που μάθαμε είναι πως η αστυνομία τον παρακολουθούσε για ένα μήνα τον τύπο και τον έχει δέσει για τα καλά και από εκατό μεριές.

Δεν είναι τυχαίο πως δεν υπάρχει ούτε ένας δικηγόρος για δείγμα να τον αναλάβει. Άρα πρόκειται για πιο σίγουρο πεθαίνεις.

Και στα Σεπόλια και στον Κολωνό, αυτό είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης. Κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα.

Ένας γνωστός μου που ζει μονίμως στο ενυδρείο του μικρόκοσμου του, μου αντέτεινε ότι δεν είναι σωστό να πάρει η μπάλα τη συμπαθή σύζυγο του. Την ίδια μέρα είπε η μητέρα πως όταν ειδοποίησε τη σύζυγο εκείνη της αποκρίθηκε να σταματήσει λέει η κατρακύλα και αν χρειάζεται ψυχολόγο ή λεφτά εδώ είμαστε. Την περνάς και αυτή πριονοκορδέλα ή δεν την περνάς;

Δεν είναι δυνατόν να είσαι με κάποιον 20-30-40 χρόνια και να μην καταλαβαίνεις έστω ενστικτωδώς τι συμβαίνει. Αν θυμάσαι την περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου που κάνεις δεν πίστεψε τα δακρύβρεχτα του Αντώνη Κανάκη. Όταν τον ζεις τον άλλον από κοντά με κολλητή παρέα, αργά ή γρήγορα θα βγάλει τον πραγματικό του εαυτό. Ποσώ δε μάλλον ένας σύζυγος.

Σε ότι αφορά τον νταβατζή και παιδεραστή, δεν δέχομαι πως ξαφνικά αυτή η διαστροφή εμφανίστηκε στα 53 του. Ούτε ότι του προέκυψε το τελευταίο πεντάμηνο. Πρέπει να πηγαίνει πολύ μακριά η βαλίτσα. Προσωπικά παρά την ευχέρεια που έχω στους υπολογιστές, αν μου πεις να μπω σε ένα τσατ ή ένα site με τέτοιους ανώμαλους, δεν έχω ιδέα! Αυτός πως τα χειριζόταν όλα αυτά με προφίλ και νταλαβέρια τόσο εύκολα;;;

Ούτως ή άλλος όμως ο τύπος είναι νεκρός και απλά δεν το ξέρει.

Η σκέψη μου είναι με το παιδί. Όταν έχουν περάσει από πάνω του 100 ή 200 αλήτες πως αυτό το παιδί θα κάνει αύριο μια σχέση ή μια οικογένεια;; Πως θα αντιμετωπίσει τους ανθρώπους; Πως θα σταθεί σε μια κοινωνία που το έγδαρε ψυχολογικά και σωματικά;

Λυπάμαι επίσης και για τον γιο του καθάρματος. Ένα παλικάρι 30 ετών και από ότι μου λένε πολύ καλό παιδί – μέχρι νεοτέρας βεβαίως βεβαίως. Άντε τώρα αυτός ο νέος άνθρωπος να περπατήσει στη γειτονιά. Μακάρι να μετακομίσει, να αλλάξει και το επίθετό του και να κάνει μια νέα αρχή γιατί θα τον φάνε ζωντανό.

Αν και σε όλους μας, οι πολιτικοί μας είναι απεχθείς, αλλά εδώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Δεν είναι δύσκολο να πάρεις σβάρνα τις κομματικές εκδηλώσεις και να βγαίνεις φωτογραφίες με διάφορους διάσημους. Ούτε προφανώς και αν πλησιάσεις έναν βουλευτή και του πεις «κύριε τάδε μου, σας θαυμάζω είστε φανταστικός, μήπως μπορούμε να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία» να σου απαντήσει «μισό λεπτό ρε φίλε να σου καρφώσω δύο καλώδια στον εγκέφαλο, όχι δεν θα πονέσεις, να σε σκανάρω και μετά θα βγούμε»

Αν θυμάσαι και τότε που μια οργανωμένη Συριζαία απήγαγε το κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη, θα ήταν άτιμο να κατηγορηθεί το κόμμα. Επειδή μπορεί να πεταχτεί κάποιος χρυσαυγίτης και να μου πει για τον Ρουπακιά, θα θυμίσω ότι ο Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει τότε πως «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είχε πέσει σήμα για οργανωμένη επιδρομή.

Σε όλους τους χώρους υπάρχουν καθάρματα και σε όλους τους χώρους υπάρχουν πολίτες υπεράνω υποψίας που πέφτεις από τα σύννεφα με την εγκληματική τους δράση όταν αποκαλύπτεται.

Φοβάμαι πάρα πολύ την ανθρωποφαγία. Όλοι έγιναν Σέρλοκ Χολμς και εικάζουν. Με ποιους έλεγε καλημέρα, με ποιους έλεγε καλημέρα και κάτι ψιλά, ποιοι έμπαιναν στο μαγαζί του και με ποιους έβγαζε φωτογραφίες.

Φοβάμαι ότι θα βρεθούν και άλλοι αντίστοιχοι υπεράνω υποψίας πελάτες που κατέστρεψαν αυτό το παιδάκι και αν είναι κάποιος που να τον ξέρω, θα κάνω να ξαναμιλήσω σε άνθρωπο δύο χρόνια.

Τα ονόματα πάντως πρέπει να βγούν στη δημοσιότητα γιατί για παράδειγμα στον υπόνομο των κοινωνικών δικτύων, το twitter διαβάζω διάφορα παλαβά από τα τρολς και θα την πάνε για κομματικούς λόγους τη βαλίτσα όσο πιο μακριά γίνεται.

Για αυτό που είμαι σίγουρος όμως είναι πως αυτό το σίχαμα, δεν πρέπει να ξαναδεί το φως του ήλιου ποτέ….

Υγ. Ευκαιρίας δοθείσης κυρία Σούλα μου ας ξεκαθαρίσουμε δύο πραγματάκια ενάντια στη θολοκουλτούρα του τίποτα: Αυτό δεν είναι εναλλακτικός ερωτισμός αλλά ανωμαλία και διαστροφή! Αυτό δεν λέγεται παιδοφιλία αλλά παιδεραστία και αισχρό νταβατζιλίκι!



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια