Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΜΕΣΙΤΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΑ.

 

Ρε συ ύποπτε, μου λέει ένας φίλος. Γραφείς για πολλά και διάφορα, δεν γράφεις και για τον πόνο μου; Τι σου συνέβη; Τον ρώτησα με ενδιαφέρον. Να γράψεις για τους μεσίτες ! Αυτή την κατάρα! Μου απάντησε θυμωμένος.

Παραθέτω την ιστορία του :

Έχω που λες ένα ακίνητο. Θέλω να το πουλήσω εδώ και αρκετό καιρό. Με το που το βάζω στην Χρυσή Ευκαιρία, σαν κοράκια πέφτουν οι μεσίτες πάνω μου ! Όλοι το ίδιο  παραμύθι.

«Είμαι από το τάδε μεσιτικό γραφείο, έχω ενδιαφέρον από πελάτη και θα ήθελα να δω το ακίνητο». Χαίρεσαι, πω πω ακόμα δεν το έβαλα, άμεση κινητικότητα, ελπίζεις, σχεδιάζεις για το μέλλον σου και τελικά διαπιστώνεις ότι οι μεσίτες έρχονται και το μόνο που τους νοιάζει είναι να τους βάλεις μια υπογραφή σε ένα έντυπο που λέει ότι μπορούν να το πουλήσουν. Πρέπει να έχω υπογράψει πάνω από 30 τέτοια χαρτιά. Όταν αργότερα τους πάρεις τηλέφωνο και τους ρωτήσεις τι απέγινε εκείνος ο πελάτης που ενδιαφερόταν, η απάντηση είναι «αχ δεν ξέρω, δεν έχω νέα, θα σας πάρω άμα είναι».

Άσε το άλλο. 9 στις 10 φορές που σου δίνουν ραντεβού με τον θεωρητικά υποψήφιο πελάτη σε πιστολιάζουν. Τον έναν που σου φέρνουν, πρέπει να είναι ένας ξάδερφος που λέει επίτηδες κάτι παλαβά και καταλαβαίνεις ότι έρχεται για να σκοτώσει την ώρα του.

Ίσα ίσα για να σε ταλαιπωρούν. Για παίζουν με τις ελπίδες σου, για να κάνουν πλάκα με τη ζωή σου.

Αμ το άλλο; Περνά καιρός και σε παίρνουν τηλέφωνο. Ο τάδε συνεργάτης μας αποχώρησε και σας παίρνουμε για να ρωτήσουμε αν το ακίνητο σας είναι διαθέσιμο. Μετά από λίγο καταλαβαίνεις ότι ο πρώην είχε καταγράψει άλλα αντί άλλων. Άντε ξανά μανά. Όχι κυρία μου, δεν είναι 60 τετραγωνικά, 85 είναι. Δεν είναι ισόγειο, τρίτος όροφος είναι. Μετά πάλι: Έχω ενδιαφέρον από πελάτη, να κανονίσουμε ραντεβού. Κανονίζεις και φυσικά θα φας την πιστολιά. Έλα χριστιανέ μου, βγάλε φωτογραφίες, βγάλε βίντεο και όταν μπεις στον κόπο να μου φέρεις κάποιον, να είναι σοβαρό το ενδιαφέρον σου! Τόσο πολύ σου αρέσει να κόβεις άσκοπες βόλτες ή να παίρνεις μάταια τηλέφωνα;

Θεωρητικά, ο μεσίτης θα έπρεπε να θέλει να πουλήσει ώστε να πάρει την προμήθεια του. Αναρωτιέμαι όμως : Θέλει;

 Αλλά δεν έχει και τόση σημασία αν θέλει. Ο άλλος ο φουκαράς που θέλει να πουλήσει είτε γιατί πρέπει κάτι να καλύψει, είτε γιατί πρέπει κάπου να επενδύσει, γιατί τον κοροϊδεύεις και παίζεις με τη ζωή του;

Σε αυτό το σημείο διέκοψα τον φίλο μου και του πρότεινα μια λύση.

 Σε ότι αφορά τους μεσίτες, να μην τρέχει πέρα δώθε αλλά να τους βάλει όλους μαζί μια φορά τη βδομάδα. Αν ενδιαφέρονται πραγματικά θα έρθουν, είτε μόνοι τους είτε με …τα ενδιαφέροντα τους. Δεν χρειάζεται να είσαι εύκολος «ναι, βεβαίως να το δείτε, οπότε θέλετε» και να σε τραβάνε για να κάνουν την πλάκα τους. Κύριοι, μπορώ κάθε Παρασκευή στις 7. Όποιος πραγματικά θέλει, σε μια δυο τρεις Παρασκευές, θα έρθει. Το πολύ πολύ να συμπέσουν και να απολαύσεις μαλλιοτράβηγμα.

Πάντως, είναι ένας κλάδος που χρειάζεται μεγάλο ξεσκαρτάρισμα.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια