Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ



Πολλές φορές τα πράγματα δεν διδάσκονται. Πρέπει να τα βιώσεις για να μάθεις πως αντιμετωπίζονται. Αρέσουν στους ανθρώπους οι θεωρίες συνομωσίας. Για πολλούς λόγους με τον κυριότερο να είναι πως η θεωρία συνομωσίας σου αφαιρεί την ευθύνη και την επιλογή. Σου δίνει άλλοθι και δικαιολογίες.

Όσοι με διαβάζετε τακτικά ξέρετε πως δεν ανήκω στα Συριζόρκ ούτε είμαι  οπαδός του Πολάκη. Όμως έχω πολύ ψηλά μέσα μου το αίσθημα του Δικαίου και δεν κλείνω τα μάτια μπροστά στην αλήθεια.

Αντί να κάθεστε να πιστεύετε χαζομάρες περί των κακών εμβολίων που έχουν ουσίες για τον έλεγχο του εγκεφάλου και ότι με το εμβόλιο σας γίνεται ένεση καρκίνου να πάτε να εμβολιαστείτε. Δωρεάν είναι.

Μην πιστεύετε τα παραμύθια του κάθε πικραμένου γιατί τα δάκρυα σας πάνω από τα φέρετρα κατόπιν εορτής είναι απολύτως μάταια.

Ο εμβολιασμός γίνεται κάθε Σεπτέμβριο, άντε Οκτώβριο. Οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού έχουν αυξημένη ευαισθησία και πρέπει να προστατευθούν με εμβόλιο. Τον Φεβρουάριο αφενός είναι πολύ αργά, αφετέρου δεν μπορούν να στοκάρουν τα φαρμακεία μπας και κάποιος φιλοτιμηθεί να κάνει το προφανές. Είναι σαν να ζητάς από ένα κατάστημα ρούχων, τον Ιούλιο μήνα να έχει στη βιτρίνα του γούνινο παλτό.

Για τους θανάτους από τη γρίπη δεν φταίει κανένας Πολάκης και κανένα φαρμακείο. Φταίει η βλακεία όσων δεν εμβολιάζονται γιατί πιστεύουν σε παραμύθια και σε θεωρίες για αγρίους.

Η δραματική κλιματική αλλαγή – φτάσαμε να αλλάζει ο καιρός τρεις φορές τη μέρα -  ο συνωστισμός στις μεγαλουπόλεις, η εξέλιξη των ιών και η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μας έχει κάνει ευαίσθητους.

Το εμβόλιο της γρίπης δεν είναι η λύση που σε καλύπτει  πάντα κατά 100% γιατί οι ιοί συνεχώς μεταλλάσσονται. Σίγουρα όμως σε γλιτώνει από ταλαιπωρία και πιάνει τη συντριπτική πλειοψηφία των ιών  που ειδικά σε πιο ευαίσθητους οργανισμούς μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Άσε δε που με το εμβόλιο μεταδίδεται και πιο δύσκολα μια νόσος από ότι όταν ο πληθυσμός είναι απροστάτευτος και η γρίπη γίνεται σαν τη φωτιά σε ένα λιβάδι με ξερά χόρτα.

Σταμάτα να πιστεύεις στα παραμύθια που μπορεί να αποβούν μοιραία. Μην τρως την προπαγάνδα. Αυτά δυστυχώς είναι τα επακόλουθα καλογυρισμένων ταινιών όπως το V for Vendetta που ταΐζουν με σκουπίδια τα μυαλά των ανθρώπων. Έγινε παγκόσμια τάση  μια ταινία που προπαγανδίζει μια βόμβα στην κοινωνία. Πολλοί την πήραν στα σοβαρά ενώ ο σκηνοθέτης της θησαύρισε στην υγεία των κορόιδων. 

Αν φτάσαμε στο Δυτικό Κόσμο να έχουμε προσδόκιμο ζωής 82 έτη για τις γυναίκες και 79 για τους άνδρες δεν φτάσαμε ούτε από την υγιεινή διατροφή, ούτε από τον καθαρό αέρα, ούτε από το κρυστάλλινο νερό.


Από τα εμβόλια και τα φάρμακα φτάσαμε. 



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια