Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΤΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ


Οδεύουμε για τις εθνικές εκλογές και προς το παρόν μας κυβερνά μια παράταξη με 145 βουλευτές, μερικά ρετάλια και κάποια άλλα αποφάγια.

Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τρία θέματα στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις. Όχι με τα λόγια αλλά με τη στάση και τις πράξεις της.

180 βουλευτές.

Καταλαβαίνω πως φαίνεται φιλόδοξο. Εκ πρώτης όψεως, ίσως φαίνεται αδύνατο. Αν η ΝΔ δεν καταφέρει να έχει ισχυρή πλειοψηφία θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Το 2020 έχουμε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλοι θυμόμαστε τι ζήσαμε το 2015. Με την απλή αναλογική, στις επόμενες εκλογές θα χρειαστεί η συμφωνία τεσσάρων κομμάτων για να κυβερνηθεί η χώρα μας και καταλαβαίνεις το χάος που θα ακολουθήσει. Αν μετά από τη λαίλαπα 4 χρόνων ΣυριζΑνελ, και τη συνθήκη των Πρεσπών δεν πάρει ένα μεγάλο ποσοστό η ΝΔ, πότε θα το κάνει;;;

Ύφος.

Σε μια ελληνική κοινωνία σε πλήρη αποσύνθεση και παρακμή, ο πολιτισμός, η ευγένεια και η αίσθηση του ορίου, θεωρούνται αδυναμία, ξενέρωμα και ηττοπαθής προσέγγιση. Σκέψου με τι είδους ρητορική και συμπεριφορές, ο Σύριζα βγήκε πρώτο κόμμα, οι Ανεξάρτητοι  ‘Έλληνες πήραν υπουργεία και η Χρυσή Αυγή είναι ένα συμπαγές  τρίτο κόμμα παρά τη δικαστική περιπέτεια και τη φίμωση από τα ΜΜΕ. Η αρένα θέλει αίμα και τα γυναικόπαιδα να κρυφτούν στα πυρηνικά καταφύγια. Ειδικά μετά τα στημένα σκάνδαλα τύπου Novartis και τις επιθέσεις απέναντι στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τα συνθήματα πρέπει να είναι : Release the Kraken και Take no prisoners. Υπάρχουν και μειλίχιοι άνθρωποι όπως ο Κωστής Χατζηδάκης για όσους δεν αντέχουν τα μαχητικά σπορ αλλά  πρέπει να υπάρχει ένα κομμάτι της ΝΔ που να βγαίνει στο ρινγκ και στα χαρακώματα. Ο Έλληνας πρέπει να ξυπνήσει. Με γλυκά λογάκια αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. 

Οι Συριζαίοι δεν πρόκειται να δεχθούν ότι θα χάσουν και η αλλαγή στην κυβέρνηση θα είναι μια δύσκολη μάχη. Θες με μηχανορραφίες, με δολοπλοκίες, με διορισμούς, με επιδόματα, με τη Δημοκρατία μας στα όρια της, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την εξουσία λυσσασμένα. Έξυπνα οι Συριζαίοι, όταν ανεβαίνουν οι τόνοι, έχουν έτοιμη την καραμέλα και ταμπέλα, αυτή της ακροδεξιάς. Δεν χρειάζονται φοβίες. Η απάντηση είναι εύκολη. Η ακροδεξιά είναι αντικοινοβουλευτική και αντιευρωπαϊκή. Μισή φράση απάντηση και η ζωή συνεχίζεται. Στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχει τέτοια οργή στον κόσμο από τα πεπραγμένα των Συριζανελ που τον θέλει τον τσαμπουκά και όταν δεν τον βλέπει ξενερώνει και τον αναζητά αλλού.

Η ουσιαστική απάντηση :

Όσοι δεν είναι φίλοι της ΝΔ ή είναι πολίτες  απογοητευμένοι από την πολιτική, η μόνιμη επωδός που διατυπώνουν είναι η εξής : «Ακόμα και αν ήταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος, καλύτερα θα τα έκανε;» Πιστεύω πως αυτό είναι το κομβικό σημείο, το κλειδί στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η Νέα Δημοκρατία για να καταγάγει μια ευρεία και συντριπτική νίκη. Πρέπει να προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι είναι καλύτερη και όχι το μη χείρον βέλτιστον. Το «έλα μωρέ τώρα, σάμπως οι άλλοι είναι καλύτεροι» ανήκει στην έξυπνη προπαγάνδα του Σύριζα για να πέσει στα μαλακά.

Η μάχη δεν θα είναι εύκολη. Όποιος νομίζει ότι ο Τσίπρας θα φύγει ομαλά από το Μέγαρο Μαξίμου, πλανάται πλάνην οικτράν. Δεν δίστασε να ξεδοντιάσει τον Καμμένο, να εφεύρει σκάνδαλα, να προσπαθήσει να βάλει χέρι στη Δικαιοσύνη, να χρησιμοποιήσει παρακρατικούς περίεργους, να κάνει τη χειρότερη ΕΡΤ όλων των εποχών, ακόμα και να δίνει άδειες στον Κουφοντίνα για να δικαιώσει τις πάλαι πότε συνιστώσες του.

Χρειάζεται κινητοποίηση. Να σταματήσει η εξυπνάδα με τα άκυρα, τα λευκά και να μην αποτελεί μαγκιά η αποχή αλλά καθήκον και χρέος η συμμετοχή. Όσοι ασχολούμαστε επισταμένως ξέρουμε ότι η Ελλάδα άλλη ευκαιρία δεν θα έχει. Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου όμως νομίζει πως είναι ένας στείρος εκβιασμός οπότε αυτοί πρέπει να πειστούν πως ο Κυριάκος θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός.

Η απαρχαιωμένη τακτική του ώριμου φρούτου δεν έχει καμία εφαρμογή εν προκειμένω. Εδώ, πρόκειται για τη σύγκρουση δύο κόσμων – που θα αναφερθώ σε επόμενο σημείωμα – και όλοι οι πολίτες που καταλαβαίνουν, προσπαθούν, μοχθούν, αγωνίζονται στην καθημερινότητα τους, πρέπει να συνασπιστούν ώστε να σώσουμε ότι σώζεται…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια