Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΕΙΜΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΜΕ ΤΑ LIDL

 

Στην εποχή της  ανθρωποφαγίας στα σόσιαλ, συνεχώς έρχονται ειδήσεις και τα δικαστήρια από ειδικάσχετους άεργους σχολιαστές, κυριαρχούν καθημερινά.

Αυτό που σώζει τον πλανήτη και τους αδικημένους είναι ότι όλα ευτυχώς περνούν και χάνονται. Σε τίποτα δεν το έχουμε να συκοφαντήσουμε, να καταδικάσουμε, να κακολογήσουμε χωρίς καν να έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Ομολογώ εκ των προτέρων πως στο περιστατικό με την ηλικιωμένη κυρία δεν ήμουν παρών, ούτε γνωρίζω κάποιον παρόντα.

Αρνούμαι όμως σαν το πρόβατο να προσχωρήσω στο αδιάκοπο υβρεολόγιο κατά των Lidl από τον όχλο.

Έκλεψε λέει η ηλικιωμένη κυρία τρόφιμα 40 ευρώ γιατί πεινούσε.

Και τι θα κάνουμε τώρα, θα πούμε μπράβο στην κλοπή;;; Πολλοί άνθρωποι πεινάνε, να κάνουν ντου στα σουπερμάρκετ δηλαδή;

Καθημερινά οι εκκλησίες μοιράζουν φαγητό. Γιατί αυτή η κυρία δεν πήγε να πάρει; Ίσα ίσα που θα γλίτωνε από τον κόπο να το μαγειρέψει. Έτοιμο θα το έπαιρνε.

Υπάρχουν πολλοί φούρνοι που διάφορα προϊόντα τους λίγο πριν κλείσουν, τα χαρίζουν για να μην τα πετάξουν. Φαντάζομαι πως δεν πείνασε μόλις χθες.  Δεν μπορούσε να απευθυνθεί στα ταχυφαγεία της γειτονιάς της; Μη μου πεις ότι «ντρεπόταν» γιατί με συγχωρείς αλλά για την κλεψιά, νοιώθω πολύ μεγαλύτερη ντροπή. Στο «Όλοι μαζί μπορούμε» γιατί δεν ζήτησε βοήθεια που μοιράζουν φαγητό και τρόφιμα δωρεάν;;  

Αναρωτιέμαι και το άλλο. Μα καλά, 40 ευρώ τρόφιμα; Τι πήρε;;

Ένα ολόκληρο ψημένο κοτόπουλο να αγοράσεις, 7 ευρώ κάνει. 40 ευρώ; 3 τσάντες γέμισε;

Εύκολος στόχος είναι τα Lidl. Τι περίμενες δηλαδή να κάνουν, να την πιάσουν επ αυτοφώρω και να της πουν μπράβο; Πήγαν και οι Ρουβίκωνες για να σπάσουν. Δεν τους έχω δει όμως πχ να παρεμβαίνουν σε Ρομά και  Μουσουλμάνους, εκεί δεν τους παίρνει. Στη τζάμπα μαγκιά, πρώτοι είναι.

Να σημειώσω όμως πως αν αληθεύει ότι οι άλλοι πελάτες προσφέρθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό, δεν θα έπρεπε η υπόθεση να φτάσει στο αστυνομικό τμήμα. Το μαγαζί δεν χάνει, το ταμείο δεν έγραψε μείον, δεν κλήθηκε κανένας εργαζόμενος να πληρώσει την κλοπή, ε, δεν υπήρχε κανένας λόγος να υποβληθεί μήνυση και όσα άλλα ακολούθησαν με το τουίτερ, την παρέμβαση του υπουργείου ανάπτυξης και την κατακραυγή.

Όποιον πεινάει, όσο μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Αν φτάσουμε όμως σε σημείο να λέμε μπράβο ή να δίνουμε άλλοθι στην κλοπή, ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου. Είναι άλλο πράγμα να κλέψεις ένα, άντε δύο σουβλάκια και άλλο να γεμίσεις 2-3 τσάντες με 40 ευρώ πράγματα.

Μπορεί σήμερα να είναι το Lidl που δεν μας νοιάζει αλλά αύριο θα είναι το μαγαζί μας ή ο χώρος που εργαζόμαστε….



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια