Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

 

Στο ίδιο έργο θεατές.

Δάκρυα, αναλύσεις, τηλεσόου, ενός λεπτού σιγή, λουλούδια και στεφάνια, συγκίνηση, ποτέ ξανά, επικήδειοι, ηθικοπλαστικά κηρύγματα, θα περάσει λίγος καιρός, θα ξεχαστεί και ξανά μανά στον επόμενο Άλκη και πάλι τα ίδια.

Ποιος φταίει;

Όλοι.

Φταίει η Πολιτεία γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί φοβούμενη το πολιτικό κόστος.

Φταίνε οι δημοσιογράφοι γιατί όποτε η πολιτεία πάει να κάνει κάτι, στέκονται απέναντι. Από την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, μέχρι την τιμωρία.

Φταίνε οι οπαδοί γιατί όποτε πιάσουν κάποιον, σπεύδουν να τον υποστηρίξουν.

Φταίνε οι ομάδες γιατί κάνουν ότι μπορούν για να έχουν ετοιμοπόλεμο το στράτευμα.

Φταίει η ίδια η κοινωνία μας γιατί βρίσκεται σε σήψη και παρακμή.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που στην Ελλάδα είναι κάφροι, όταν βγαίνουν εκτός συνόρων γίνονται πρεσβευτές του ευ αγωνίζεσθαι;

Όχι φίλε μου, δεν τους κάνουν εμβόλιο πολιτισμού. Απλώς ξέρουν πως η γερμανική, η βρετανική, η ισπανική, η γαλλική αστυνομία και οι καραμπινιέρι δεν αστειεύονται.

Τι θα έπρεπε να γίνει;

Τρία πραγματάκια. Και τελειώσαμε.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις στους ανθρώπους τη συνύπαρξη. Η διάλυση των συνδέσμων όπως προτείνουν πολλοί, απλώς θα οδηγήσει στο ίδιο πράγμα με άλλο όνομα. Δεν θα λέγονται σύνδεσμοι, θα λέγονται «Όμιλος φίλων θαλάσσης τα 7 λιοντάρια», «Ένωση 13 λύκων», «Οι 21 φίλοι των τυραννόσαυρων» και «Η κινηματογραφική λέσχη των 4 δράκων». Άρα έκανες μια τρύπα στο νερό.

Ένας σύνδεσμος οπαδών μπορεί να χρήσιμος κοινωνικά. Μειώνεται η μοναξιά, μπορεί να κάνει μια φιλανθρωπική δράση, κοινωνικοποίηση ανθρώπων, γνωρίζεις άτομα που μπορεί να σου είναι χρήσιμα επαγγελματικά και ούτω καθεξής. Δεν είμαι κατά του συνδέσμου. Είμαι κατά του μπάχαλου.

Τι τους κάνεις :

Τους απαγορεύεις να νοικιάσουν χώρους και τους επιτρέπεις μόνο να αγοράσουν.  Συνήθως πιάνουν έναν χώρο, πιστολιάζουν τον φουκαρά τον ιδιοκτήτη που εύχεται να το είχε άδειο και αν χρειαστεί να τον εγκαταλείψουν, δεν τρέχει μια. Την πληρώνει ο επόμενος. Οπότε λοιπόν τους επιτρέπεις μόνο να αγοράσουν. Με αυτό θα πετύχεις να υπάρχουν λιγότεροι χώροι και περισσότερος κόσμος ώστε να τους ελέγξεις καλύτερα. Τους υποχρεώνεις να έχουν ΑΦΜ και Διοικητικό Συμβούλιο και ο νόμος θα λέει ότι αν βρουν κάτι παράνομο στον σύνδεσμο σου οι αρχές, όλο το ΔΣ μπαίνει μέσα χωρίς δίκη. Και κλείνει ο χώρος και το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό. Οπότε θα τους τσούξει διπλά. Κοινώς τους βάζεις στο τριπάκι να προσαρμοστούν αν θέλουν να υπάρχουν.

ΦΥΛΑΚΗ

Γίνονται επεισόδια. Συλλαμβάνεσαι; Μπράβο. Αυτόματα μέσα στη φυλακή για 6 μήνες. Χωρίς δίκη. Για άλλους 6 μήνες κοινωνική εργασία είτε στην καθαριότητα του Δήμου, είτε σε γηροκομεία, είτε σε φιλοζωικές, ανάγκες υπάρχουν. Εξυπακούεται ότι οι συλληφθέντες θα ποζάρουν και τις φωτογραφίες τους θα τις καμαρώσουν γονείς, συγγενείς και γείτονες. Όχι όπως τώρα που πληρώνει η ομάδα δικηγόρους, αναβολή στην αναβολή, έφεση, αναστολή και χαρήκαμε. Επίσης οι αστυνομικοί που θα καταθέτουν θα είναι σε άλλη αίθουσα με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους. Όχι να πηγαίνουν στο δικαστήριο και να τους λένε «πρόσεξε τι θα πεις, ξέρουμε που μένεις και το παιδί σου πάει στο 5ο δημοτικό Αγίων Αναργύρων, κανόνισε». Μετά εσύ τι θα έκανες; Όσο να ναι, η μνήμη σου ένα προβληματάκι θα το παρουσίαζε. Μα θα μου πεις, και αν σε πιάσουν και είσαι αθώος;; Συγγνώμη αλλά αυτό δεν το πιστεύω. Αν βλέπεις επεισόδια, σήκω φύγε. Τι κάθεσαι εκεί; Τι κάνεις; Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;; Φύγε άνθρωπε μου και δεν θα σε πειράξει κανένας! Όταν βλέπεις τη φωτιά, δεν είναι ανάγκη να πέσεις μέσα για να δεις αν καίει! Αν σε ξαναπιάσουν για το ίδιο αδίκημα, η ποινή πηγαίνει αυτόματα στα 6 χρόνια. Να δεις μετά αν θα κουνηθεί κανένας.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Το ΑΦΜ που λέγαμε; Πλήρωνε ! Το μαγαζί, το αυτοκίνητο, το σπίτι του άλλου που καταστρέφεις. Κάθε σύνδεσμος θα είναι υποχρεωμένος να έχει μητρώο μελών. Οπότε αν σε πιάσουν, σε ποιο σύνδεσμο ανήκεις, και πληρώνει τις ζημιές. Θα μου πεις και δεν θέλει ο άλλος να εγγραφεί; Θα τα πληρώνει μόνος του. Οπότε όλοι θα θέλουν να είναι μέλη ενός συνδέσμου για να τα μοιράζονται. Και οι σύνδεσμοι θέλουν μέλη για να μοιράζονται τα έξοδα. Οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να δίνουν στους συνδέσμους συγκεκριμένες θέσεις στο γήπεδο. Επομένως δεν χρειάζεται να ψάχνουμε ποιος πέταξε τι. Στην κερκίδα 5Α, έφυγε φωτοβολίδα. Μάλιστα. Ποιοι κάθονται εκεί; Οι Ρόλιγκανς ας πούμε. Ωραία. 3 χιλιάρικα πρόστιμα ανά φωτοβολίδα στους Ρόλιγκανς και 3 αγωνιστικές κενή εξέδρα. Οπότε οι ωραίοι σύνδεσμοι θα γεμίσουν μέλη και οι περίεργοι εκ των πραγμάτων θα εξαφανιστούν.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Είμαι κατά της αστυνομικής επέμβασης αν γίνονται σε μέρη που δεν κινδυνεύουν απλοί πολίτες. Άφησε τους να σκοτωθούν να καθαρίσει η κοινωνία. Άνθρωπος που πάει για να ρισκάρει τη ζωή του για μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι άχρηστος πολίτης. Γιατί να ψηφίζει και να αποφασίζει για τις ζωές όλων μας; Ας δίνουν ραντεβού για παράδειγμα στο πάρκο των ψυχών στην Πάρνηθα και ας παίζουν paintball με πραγματικές σφαίρες. Στο καλό και να μην ξανάρθετε.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΑΔΩΝ

Ακούω συχνά πυκνά στα κανάλια αχ τι κρίμα να μην είναι όλοι οι οπαδοί στο γήπεδο μπλα μπλα μπλα. Όχι να μην είναι. Είμαστε κάφροι, απολίτιστοι και βάρβαροι και δεν μας αξίζει. Ακόμα οι Τούρκοι φίλαθλοι είναι καλύτεροι από εμάς. Την αστυνομία τη θέλω για να προστατεύει τον πολίτη από τον εγκληματία. Όχι να αναλώνεται στους πυροβολημένους.

 

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ΑΛΚΗ

Σε ντου χουλιγκάνων από το πουθενά όπως με τον δύστυχο τον Άλκη, να προβλέπεται:

·        Η απαγόρευση της αναβολής,  της αναστολής και της έφεσης.

·        Το αδίκημα είναι κακούργημα ( ας ονομαστεί και νόμος Άλκη )

·        Προφυλάκιση με τη σύλληψη, χωρίς παρουσία δύο φορές στο τμήμα και λοιπά χαζοχαρούμενα.

Αυτές είναι οι προτάσεις μου. Ξέρω πως δεν θα γίνουν ποτέ αλλά αν θέλουμε να τελειώνουμε με την οπαδική βία, ένας είναι ο δρόμος.

Της καταστολής.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια