Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΜΑΛΕΣΚΟΥ, ΧΑΛΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΧΑΪΚΑΛΗΣ

 

Με την Ιωάννα Μαλέσκου δεν έχω καμία  ιδιαίτερη ζέση. Τη θεωρώ τελείως πλαστική και επιτηδευμένη. Επειδή έγινε viral, παρακολούθησα τη διαμάχη της με τον Τάσο Χαλκιά και πιστεύω ότι αδικήθηκε κατάφορα.

·        Ο κύριος Χαλκιάς γιατί ακριβώς διαμαρτυρήθηκε; Επειδή αντί για τις 12.30 τον έβγαλαν στη μία; Σοβαρά τώρα; Σε ζωντανή εκπομπή πήγε. Ποιος νομίζει ότι είναι, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο;

·        Ο κύριος Χαλκιάς γιατί ακριβώς διαμαρτυρήθηκε; Γιατί του έδωσαν λίγο χρόνο; Η συνέντευξη διήρκησε 16 λεπτά; Πόσο ήθελε; 3 ώρες; 16 λεπτά είναι μια χαρά χρόνος ώστε να πεις και τι κάνεις και τι έκανες. Όλες οι συνεντεύξεις όλων των προσκεκλημένων σε αυτές τις εκπομπές 15 λεπτά +- 2 είναι.

·         Δεν μου άρεσαν καθόλου οι  υποτιμητικές προσφωνήσεις «κούκλα μου», «μωρό μου» και λοιπά χαζοχαρούμενα. Η Ιωάννα Μαλέσκου είναι μια εργαζόμενη και δεν τον ενόχλησε. Τον κάλεσε και του έδωσε βήμα και προβολή. Αν δεν ήθελε, ας μην πήγαινε.

Από την άλλη θα ήθελα να κάνω τρεις σημειώσεις για την Ιωάννα Μαλέσκου

·        Πρώτα ρωτάμε τα λεγόμενα διαφημιστικά. Που βρίσκεται/εργάζεται/απασχολείται ο καλεσμένος, τι θέλει να προβάλλει και να διαφημίσει, ώστε να του φύγει το άγχος ότι το είπε. Μετά φιλοσόφησε όσο θέλεις.

·        Δεν είσαι η Βίκυ Φλέσσα. Μην προσπαθείς να την κάνεις.

·        Είναι απολύτως άκομψο σε έναν άνθρωπο που σου ρίχνει περί τα 30-35 χρόνια να του πεις σε πέντε λεπτά γνωριμίας «πρέπει να έχεις πληγωθεί στο παρελθόν και φέρεσαι έτσι». Είναι τελείως ατυχές το ψυχογράφημα της Μαρί Κλέρ που συνάντησε τη Μαντάμ Φιγκαρό.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει once, παρακολούθησα και τον Παύλο Χαϊκάλη να κάνεις τον Κολοκοτρώνη εναντίον της Σκορδά και του Λιάγκα. Το παλιάς κοπής αρσενικό έφευρε θεωρίες συνομωσίας όπως όταν πολιτεύθηκε – «Ο ΑΝΤ1 με πολεμάει», κάτι έλεγε για παιδιά προσπαθώντας να συγκινήσει και φώναζε επί ματαίω.

Αυτά τα δύο περιστατικά δείχνουν ότι η παλαιά γενιά καταλαβαίνει πως ήρθε η ώρα της αποστρατείας. Το metoo επιτάχυνε τη διαδικασία και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με φραστική βία.  Το metoo γκρέμισε κάστρα και ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης και της διατήρησης των κεκτημένων.

Δεν είμαι σίγουρος αν πραγματικά η εξουσία από άνθρωπο σε άνθρωπο θα αλλάξει. Αυτό όμως που σίγουρα θα αλλάξει θα είναι η τήρηση έστω των προσχημάτων και θα περιοριστεί η ασυδοσία.

Και αυτό κέρδος είναι…



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια