Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

 

Συνηθίζουμε να λέμε πως άβυσσος η ψυχή της γυναίκας και πως όποιος καταλάβει πως σκέφτονται οι γυναίκες, κυβερνά τον πλανήτη και κάτι βαθυστόχαστα του ποτού. Νομίζω πως υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ερωτηματικό. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγαν και ψήφισαν.

Ο Ανδρουλάκης είναι ένας κομματικός τύπος, με κομματικό μηχανισμό που όσες φορές τον έχω ακούσει να μιλάει, μου θυμίζει έντονα το παλιό καλό βαθύ ΠΑΣΟΚ.  Ξύλινη και κενή γλώσσα που μπορεί να είναι μπροστά στο μικρόφωνο μια ώρα και αυτό που θέλει ουσιαστικά να πει, να είναι ότι πήγε στο σπίτι του, άνοιξε το ψυγείο και ήπιε μια μπύρα. Ένας νέος άνθρωπος που μιλάει ως 80χρονος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε αυτά που πέρασε η χώρα μας. Έγινε πρωθυπουργός, μας έβαλε στο μνημόνιο όπως μας έβαλε, βούλιαξε το ΠΑΣΟΚ, έφυγε, έκανε δικό του κόμμα, ξαναγύρισε και ….τι ακριβώς θέλει στα 70 του πάλι;

Σημειώνω πως σε μια κανονική χώρα, ο ΓΑΠ θα ήταν μια χαρά πρωθυπουργός. Και σωστά πράγματα έκανε, και την προσέγγιση με το Ισραήλ αυτός την ξεκίνησε, όπως και την ψηφιοποίηση του κράτους. Όμως έκανε τον κύκλο του. Στις δύσκολες στιγμές απεδείχθη λίγος. Γιατί τον ψήφισαν πάλι;;

Ο Λοβέρδος ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Ένας λογικός άνθρωπος με συγκρότηση που έκανε και πραγματάκια όπως ότι αυτός ήταν που ξεκίνησε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Για αυτό και οι Συριζαίοι τον στοχοποίησαν με το παραμύθι σκάνδαλο της Novartis.

Έτσι λοιπόν έχουμε τελικό μεταξύ Ανδρουλάκη και Παπανδρέου. Επειδή ο ΓΑΠ σίγουρα θα πάει με τον Τσίπρα και πρέπει να σταματήσει η μονιμότητα, ας δούμε και τον Ανδρουλάκη. Το μη χείρον. Αν και ως βέρος ΠΑσόκος, τον βλέπω και αυτόν αργά ή γρήγορα να γίνεται φράξια στον Σύριζα. Εξάλλου, όσοι μιλάνε σαν αυτόν, στον Σύριζα πήγαν. Θες να σου απαριθμήσω ονόματα;;

Νόμιζα πως όσο πιο πολλοί πάνε να ψηφίσουν, τόσο πιο κοντά στη λογική θα είναι το αποτέλεσμα. Το πλήθος απορροφά τους κομματικούς. Έκανα λάθος.  

Ίσως οι Ψηφοφόροι, αυτός ο μεγάλος άγνωστος, θέλουν να ξανακαμαρώσουν τον Γιώργο Παπανδρέου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Πιθανώς να μαγεύτηκαν από την προηγούμενη του θητεία…..



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια