Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

JOHN VAN ‘T SCHIP

 

Για μια ακόμα φορά βγάλαμε τα ματάκια μας με το να απομακρύνουμε από τη θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος έναν άξιο και ικανό άνθρωπο. Ο Τζον Βαν Σχιπ όπως τον γράφουμε στη γλώσσα μας παραδίδει την ομάδα μας σε καλύτερη μοίρα από ότι την παρέλαβε. Θεωρώ πως στη θητεία του έκανε πολλά καλά αλλά θέλω να σημειώσω το βασικό του μειονέκτημα.

 

Δεν νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διαθέτει χαρισματικούς παίκτες. Ο άνθρωπος έκανε ότι μπορούσε. Ο μεν Φορτούνης ήταν τραυματίας για μεγάλο διάστημα και ο συμπαθέστατος Μπακασέτας που είναι ο καλύτερος μας παίκτης, σκέψου πως από την Εθνική του 2004, δεν θα πέρναγε ούτε απέξω.

 

Δεν ξέρω ποιον θέλουν να φέρουν στην Ομοσπονδία αλλά δεν έχουμε παίκτες και δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Αυτοί είμαστε, αυτά μπορούμε να κάνουμε.

1.    Ο Τζόν Βαν Σχίπ έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά της διασποράς που στη χώρα μας ούτε που τους ξέραμε όπως ο Χατζηδιάκος

2.    Δοκίμασε ριζική ανανέωση και πήραν συμμετοχή 16 παίκτες σε μόλις 2,5 χρόνια. Τους παραθέτω : Αλεξανδρόπουλος, Τζόλης Βρουσάι, Δουβίκας, Διούδης, Μαυροπάνος, Παυλίδης, Σάλιακας, Χατζηγιοβάνης, Χατζηδιάκος, Μιχαηλίδης, Ρότα, Σβάρνας, Γιακουμάκης, Κυριακόπουλος, Γούτας

3.    Ήταν δίκαιος. Δεν αδίκησε κανέναν, όποιος άξιζε έπαιζε κάτι που αναγνωρίζουν και οι παίκτες. Κανένας δεν αδικήθηκε.

4.    Το κλίμα της Εθνικής ήταν άριστο όπως έλεγαν άπαντες στις δηλώσεις τους και βλέπαμε μια ομάδα που προσπαθεί. Προφανώς και δεν μπορεί αλλά προσπαθούσε και πήρε μια ισοπαλία από την Ισπανία, από το Βέλγιο και νικήσαμε τη Σουηδία.

5.    Σε ότι αφορά τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο, αυτοί δεν ήθελαν. Ούτως ή άλλως την τελευταία φορά που έπαιξαν μαζί ήταν στο έπος που ήρθαμε ισοπαλία με την υπερδύναμη που λέγεται Λιχτενστάϊν και με γκολ από το κέντρο της άμυνας.  Η Εθνική Ομάδα είναι ύψιστη τιμή και πάει όποιος θέλει. Ο Ολλανδός προπονητής έβαλε νέα παιδιά που στάθηκαν αξιοπρεπώς.

6.    Για τον Σιόβα καλά έκανε και τον σούταρε. Να μάθει να σέβεται.

7.    Μας πήρε στην 60η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και παραδίδει στην 55η.

8.    Σε 26 αγώνες είχαμε 11 νίκες, 6 ήττες και 9 ισοπαλίες. Ξέρω ότι θα θυμηθείς την εποχή του Ρεχάγκελ και του Σάντος αλλά χάναμε από τα Φερόε όταν ήρθε ο άνθρωπος.

Νομίζω πως ο άνθρωπος με βάση τους παίκτες που βρήκε, έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Οι παίκτες τον εκθείαζαν, η Εθνική μας φαινόταν πολύ δεμένη και ενωμένη και δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη συνεχίσει μαζί μας.

Ελλαδάρα αθάνατη.

Φτου και από την αρχή.

Ξανά μανά.0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια