Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΟΡΤΕΣ


Γιορτές λοιπόν !

Γιορτές με ευχές – εγκάρδιες και τυπικές, προσφορές, αγορές, εκπτώσεις, προσφορές, φώτα, λαμπάκια, led, φαγητό, πολύ φαγητό, φαγητό μέχρι σκασμού, μπουζούκια, δώρα, κάρτες, στολισμένα δέντρα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Μερικοί κάνουν και μια πράξη καλοσύνης, είτε με κάποια τρόφιμα για τον τάδε φορέα είτε με κάποια ρούχα για τον δείνα φορέα.

Τίποτα κακό μέχρι εδώ.

Καλά κάνει ο κοσμάκης να αισθάνεται καλύτερα, να νοιώθει ζεστά, να διασκεδάζει.

Υπάρχει όμως και μια ουσιαστική πράξη που μπορείς να κάνεις. Δεν χρειάζονται χρήματα ή κόπος αλλά μόνο η καλοσύνη σου. Μόνο η έννοια σου.

Για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έτυχε να έχουν οικογένεια ή συγγενείς της προκοπής, οι γιορτές είναι φρίκη. Όσο και αν δεν το παραδέχεται κάποιος. Οι μοναχικοί άνθρωποι απορροφώνται στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή τους και εύχονται να περάσουν τάχιστα οι γιορτές. Όσοι τους ρωτήσουν αργότερα, αυτή τη μαρτυρική ερώτηση «πως τα πέρασες;» η απάντηση είναι ξερή: Οικογενειακά. Τι να εξηγήσουν…

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις κάτι ουσιαστικό και να πιάσει τόπο, αν έχεις κάποιον τέτοιο άνθρωπο στον κύκλο σου, να τον προσκαλέσεις στο σπίτι σου. Στην αρχή μπορεί να αρνηθεί ευγενικά αλλά να επιμείνεις. Το θες και σε σύνθημα;;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Είναι κάτι πραγματικά ουσιαστικό που πάντα πιάνει τόπο. Αυτή η ζέση, η ελπίδα, η ανθρωπιά είναι και τα πραγματικά Χριστούγεννα. Δεν σου ζητάει κάτι. Απλώς να μοιραστείς το τραπέζι, την παρέα και την αγκαλιά σου στον συνάνθρωπό σου. Για εσένα είναι τίποτα, αυτός θα το θυμάται για πάντα.. 

Έβγαλα μια φωτογραφία τις προάλλες που θέλω να συμβολίσω ακριβώς αυτό.

Τη φαντασμαγορική μοναξιά των εορτών.

Ιδού :





0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια