Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ. 500 ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΡΟΜΟΣ.


Το μακρινό 2014 επινόησα τον όρο φωτοβόλτα. Μου αρέσει η φωτογραφία, μου αρέσει και το περπάτημα και έφτιαξα μια λίστα με τα αξιοθέατα των Αθηνών. Όσο και αν την έχουμε σκίσει την Αττική, η λίστα μου έφτασε στα 75 μέρη και σιγά σιγά έκανα τις φωτοβόλτες μου απολαμβάνοντας τα ουκ ολίγα στολίδια της Αθήνας. Εν καιρώ θα τα γράψω αναλυτικά.

Ένα από αυτά ήταν  να περπατήσω σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Από τη μαρίνα Καλλιθέας – στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος – μέχρι τη λίμνη βουλιαγμένης. Το κατάφερα! Όχι με τη μια αλλά σε τεύχη.

Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό. 8,5 δις έργο, 70.000 θέσεις εργασίας, καλαισθησία, έσοδα του κράτους από το ΦΠΑ και των ασφαλιστικών ταμείων από τις εργοδοτικές εισφορές. Πιστεύω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει πάει έστω μια φορά στη μαρίνα Φλοίσβου. Δεν νομίζω ότι ενοχλεί κανέναν. Αντιθέτως.

Τώρα που τα περπάτησα, αν ήμουν μια φορά υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό, τώρα είμαι χίλιες πεντακόσιες.

Φεύγεις από τη Μαρίνα Καλλιθέας με τις παρατημένες στην τύχη Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και πας στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Ενδιάμεσα κάνε μια στάση στο Αβέρωφ που καθημερινά μέχρι τις 5 το απόγευμα μπορείς να το επισκευθείς.

Στο Παλαιό Φάληρο έχει γίνει καλή δουλειά με το πάρκο, τον βοτανόκηπο και τον χώρο για περπάτημα. Όμως υπάρχουν σημεία εγκατάλειψης. Στο πάρκο πάνε διάφοροι περίεργοι και το λερώνουν. Σε κάποια σημεία του είναι καταυλισμός Ρομά. Ο Βοτανόκηπος είναι λίγο πριν ξεραθεί τελείως. Αναγνωρίζω όμως ότι έχει γίνει δουλειά. Έστω και έτσι, κάνεις μια ωραία βόλτα.

Μετά, πάμε στην καταστροφή. Ο Άλιμος και το Ελληνικό είναι για πέταμα. Άσχημα μέρη, γεμάτα σκουπίδια, μισοχαλασμένα τσιμέντα, ενίοτε περιφραγμένα για κάποιο μαγαζί ή εγκαταλειμμένα μαγαζιά που εκεί μέσα πρέπει να είναι η χαρά των τρωκτικών. Ειδικά εκείνη η Μαρίνα Καλαμακίου, δεν έχω δει χειρότερη στη ζωή μου ! Όλα και όλα δυο ξωκλήσια έχεις να δεις και τίποτα άλλο.

Στη Γλυφάδα τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά. Φαντάζομαι πως δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος εκεί βγαίνει με ποσοστά Κιμ Γιονγκ Ουν. Καλαίσθητες μαρίνες, συμπαθητικές παραλίες, καθαρά είναι και μπορείς να περπατήσεις σαν άνθρωπος. Και στη Βούλα τα πράγματα είναι καλά, καθώς υπάρχει ο πεζόδρομος ακριβώς πάνω στην ακτογραμμή και μπορείς να πας από το Ασκληπιείο μέχρι το Καβούρι. Θα μπορούσαν να έχουν μερικές καλύτερα διαμορφωμένες παραλίες αλλά έστω και έτσι, το πάρκο με τον πεζόδρομο είναι μια χαρά βόλτα.

Να σου πω κάτι;

Ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει να φέρουμε στην Ελλάδα αυτοκινητοβιομηχανίες. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε όσο μεγαλύτερη ακτογραμμή μπορούμε;; Σωθήκαμε! Ας είναι μόνο ο τουρισμός. Αρκεί.

Μην ακούσω θολοκουλτουριάρικα για το περιβάλλον.  Κάντε τη διαδρομή Άλιμος - Ελληνικό και όποιος νομίζει ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει εγκατάλειψη και σκουπιδότοπος, συγγνώμη, να μην τον κρατάμε άλλο, ανοιχτά είναι τα σύνορα, στο καλό!

Κάνοντας ολόκληρη τη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο, αναλογιζόμενος τα εμπόδια που έβγαλε η προηγούμενη κυβέρνηση για το τεράστιο έργο του Ελληνικού με δάση, αρχαία και διάφορες χαζοχαρούμενες εφευρέσεις, εύχομαι στην παρούσα κυβέρνηση και στον Άδωνι Γεωργιάδη να τρέξει όσο μπορεί για  να αλλάξει η περιοχή και να μην ακούσει κανέναν !

Αυτό το θείο δώρο που είναι οι φυσικές μας ομορφιές, αν τις αναδείξουμε σωστά, με ήπια ανάπτυξη ώστε και ο κόσμος να περνάει καλά και να φροντίζουμε το περιβάλλον και να αναδεικνύουμε το αρχαίο κάλλος και θα αυξάνεται ο πλούτος της Ελλάδας και θα έχουμε ευημερία. Τι δεν καταλαβαίνεις; Με το αχούρι, την ασχήμια και την αηδία, τίποτα καλό μην περιμένεις.  


Μια εξαιρετικά καλή προπαγάνδα που πάντα πιάνει είναι το λεγόμενο ξεπούλημα. Προσωπικά θα τα έδινα ακόμα και δωρεάν! Ναι, όπως το ακούς, δωρεάν! Από το να έχω τόση ακτογραμμή, που καμία άλλη πρωτεύουσα στον κόσμο δεν έχει αυτή την πολυτέλεια, και να είναι το χάλι μου το μαύρο, πάρτα δωρεάν και φτιάξτα όπως και αν σε λένε. Λάτση; Μαρινάκη; Σαββίδη; Βαρδινογιάννη; Δεν με νοιάζει. Και για να μην παραπονιέσαι, το επόμενο κομμάτι, θα το πάρει ο άλλος και ούτω καθ’εξής. Πρέπει να μπει η οικοδομή μπροστά, να δουλέψει ο κόσμος και να φτιάξουμε όμορφα, καλαίσθητα πράγματα, να τα απολαύσει το κοινωνικό σύνολο και φυσικά οι τουρίστες. Τόσο απλά! Καθόμαστε και συζητάμε απείρως πολύ και πράττουμε ελάχιστα. Δεν γίνεται έτσι δουλειά. 

Αν πραγματικά θέλουμε να δούμε προκοπή σε αυτή τη χώρα, πρέπει να απομονώσουμε τους Ελληνόφωνους ανθέλληνες που με πρόσχημα το περιβάλλον, το μόνο που θέλουν είναι μια πανέμορφη χώρα όπως η Ελλάδα μας, να βυθίζεται στον πάτο ολοένα και περισσότερο.

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΟΛΑ !







0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια