Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΒΕΛΟΒΟΛΟΣ ή DARTER ή DARTS ή σκέτο ΒΕΛΑΚΙΑ. ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.



Εις τα πολύ παλαιά έτη, είχα στο σπίτι μου ένα στόχο με πλαστικά βελάκια. Σταμάτησα σχετικά σύντομα να παίζω γιατί ανάμεσα σε εμένα και τον στόχο, μπήκε ένα έπιπλο και μια τηλεόραση. Άσε δε που στενοχωρήθηκα με τις τρύπες που είχα ανοίξει στο παρκέ και το εγκατέλειψα. 

Πέρασαν τα χρόνια και πριν από περίπου ένα χρόνο, μια φίλη μου με ξανά έβαλε στο μαγικό κόσμο των darts. Ξέρεις πως πάνε αυτά. Η φίλη έκανε σχέση με ένα παλικάρι που είναι μέσα στους 10 καλύτερους στην Ελλάδα, την κόλλησε, αυτή πια είναι στις 5 καλύτερες  γυναίκες  και να σου και ο ύποπτος ! 

Τα βελάκια ή darts είναι ένα ιδιαίτερα γοητευτικό, εκνευριστικό, μαγικό και σπαστικό παιχνίδι που το συνιστώ σε όλους και σε όλες. Για να διακριθείς πρέπει να διαθέτεις τα εξής βασικά στοιχεία : 

Α) Άπειρες ώρες ατομικής προπόνησης

Β) Ξερό κεφάλι ώστε να μην επηρεάζεσαι από μια πιθανή αστοχία στην προηγούμενη βολή

Γ) Υψηλό βαθμό αυτοσυγκέντρωσης, ανθεκτικότητας στην πίεση, ηρεμία και πίστη ότι θα πετύχεις αυτό που θέλεις. 

Δεν είναι εύκολο. Το θεωρώ μεγαλύτερης δυσκολίας από το αμερικάνικο μπιλιάρδο γιατί έχει μια ιδιαιτερότητα. Καμία βολή δεν είναι εύκολη. 

Είναι  μια ευχάριστη ενασχόληση για μένα, μετά τη δουλειά, μια ωρίτσα τη βδομάδα, αντί να πηγαίνω να πίνω μπύρες και να χαζεύω στο κινητό, να πηγαίνω να παίζω. Πραγματική αποφόρτιση. 

Στην αρχή ξεκίνησα με δανεικά βελάκια και μετά από λίγους μήνες που κατάλαβα τι μου ταιριάζει, αγόρασα τα δικά μου. Αυτή τη στιγμή δεν καυχώμαι ότι είμαι πρωταθλητής. Δεν θέλω και δεν μπορώ να γίνω. Δεν θα με πεις όμως και άμπαλο. Στέκομαι αξιοπρεπώς. Αντιμετώπισα όμως τρεις δυσκολίες. 

Α) Ο αρχάριος στην ελίτ. Αντί η μικρή κοινότητα να διψάει να γίνει μεγαλύτερη και ακόμα μεγαλύτερη σε αντιμετωπίζουν με μισό μάτι, με την αλαζονεία και την έπαρση  τύπου που πα ρε Καραμήτρο. Αν μπουν στον κόπο να σου δείξουν κάτι, το κάνουν με τόσο λάθος τρόπο ώστε να σου τονίσουν αμέσως μετά  αυστηρά «εμ σου τα λέμε αλλά δεν ακούς».  Είναι που είναι μια χούφτα άνθρωποι αυτοί που παίζουν συστηματικά αλλά προφανώς αρκούνται στο χωριουδάκι τους. 

Β) Στο μέρος που συνήθως παίζω είμαι μόνος μου. Το φιλικό μου ζευγάρι μένει στην άλλη της Αθήνας. Δεν έχω παρέα να παίξουμε να γίνω καλύτερος. 

Γ) Όσους φίλους μου προσπάθησα να τους το γνωρίσω, είμαι πολύ καλύτερος από αυτούς και δεν το ευχαριστιόμαστε να γίνει και λίγο τζερτζελές. Στενοχωριέμαι να τους βάζω στον κόπο  αλλά πάντα να τους κερδίζω. 

Πριν από λίγες μέρες, στο μαγαζί που ήμουν ο DJ – που διαθέτει και βελάκια -  κάποια στιγμή σηκώθηκε μια παρέα να παίξει. Τα βελάκια πήγαιναν στο μπάτσελορ παρτι του γάμου του Καραγκιόζη. Απογοητεύθηκαν νωρίς  και εγκατέλειψαν. Αργότερα σηκώθηκε και ένα ζευγάρι. Πέταγαν το βελάκι λες και ήταν αθλητές στίβου στο ακόντιο. Επειδή όμως παρέμεναν και το πάλευαν, τους λυπήθηκα και έβαλα 2-3 μεγάλα κομμάτια να παίζουν και πήγα να τους δείξω έστω υποτυπωδώς τι να κάνουν. Χάρηκα γιατί βελτιώθηκαν αλλά ακριβώς εκείνη την ώρα μου καρφώθηκε μια ιδέα. Για αυτό το ζευγαράκι και για τους φίλους μου, γιατί να μην επινοήσω μερικά διασκεδαστικά παιχνιδάκια ώστε να γνωρίσουν και να χαρούν το άθλημα; Για αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν ώρες ατέλειωτες ατομικές προπονήσεις και απλώς θέλουν να διασκεδάσουν και να πιουν μια μπύρα για να κάνουν την πλάκα τους. Αυτούς που θέλουν να παίζουν μια φορά το μήνα και να μην απογοητευθούν και το παρατήσουν. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για τους φίλους μου που πρέπει να μπορούν να με κερδίσουν για να ξανάρχονται. Κανείς δεν θέλει να συμμετέχει σε έναν αγώνα όταν ξέρει εκ των προτέρων πως θα χάσει. 

Έριξα μια ματιά στον παγκόσμιο ιστό και μερικές ασκήσεις που βρήκα ήταν για αυτούς που κάνουν 5 ώρες προπόνηση και για να μη βαρεθούν επινοούν ασκήσεις που είναι πραγματικά δύσκολες. 

Με το παρόν αποφάσισα να σου κάνω ένα σεμινάριο. Αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς. 

Λεποοοοοοοοοοοοον.

 Αυτός είναι ο στόχος. Όπως βλέπεις είναι χωρισμένος σε φέτες που αντιστοιχούν σε έναν αριθμο και 3 ομόκεντρους δακτυλίους.  Εσύ έχεις στο χέρι σου 3 βελάκια και προσπαθείς για το καλύτερο. Τα ρίχνεις, κάνεις το άθροισμα, πας, τα αφαιρείς για να ρίξει και ο άλλος τα δικά του και μένεις λοξώς αριστερά πίσω του. Αυτή είναι η ευγενική θέση που πρέπει να έχεις ώστε να μην τον εμποδίζεις, ούτε να σε βλέπει και απερίσπαστος να ρίξει τα δικά του. Αν έχετε τραπέζι με μπύρες, πήγαινε εκεί και περίμενε τη σειρά σου. Εννοείται πως όταν ο παίκτης είναι έτοιμος να ρίξει, δεν μιλάμε για κανένα λόγο. Τα μπράβο ή τη γιούχα, μόλις τελειώσει την τριάδα του. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά ειλικρίνα όταν έριχνα και μου μίλαγαν με το βελάκι σχεδόν σε τροχιά, έτσι μου ρχόταν την επόμενη να σημαδέψω αντί για το στόχο, το κρανίο. Είναι πολύ σπαστικό να μιλάς πάνω στη βολή του άλλου.



 Στον μεγάλο, τον εξωτερικό δακτύλιο, αν ρίξεις εκεί το βελάκι σου, μετράει τον αριθμό που έφερες επι δύο. Δηλαδή αυτή η βολή δεν είναι 26 αλλα 52. 5χ2, 20χ2 και 1χ2 




 Αντίστοιχα και εδώ. Η βολή δεν μετράει για 39 βαθμούς αλλα για 78. 19χ2, 3χ2 και 17χ2





Στον επόμενο δακτύλιο, η βολή σου μετράει τον αριθμό της φέτας που έφερες επί τρια. Δηλαδή εδω έχουμε 60. 20χ3




Στο κέντρο, αν το βελάκι σου πάει στο πράσινο μετράει για 25 και αν πάει στο κόκκινο για 50. Το κόκκινο είναι δηλαδή το διπλό 25 που θα σε βοηθάει και για το κλείσιμο. ( θα πούμε παρακάτω ) 






Ο πολύς κόσμος που δεν ξέρει, μόλις βλέπει στόχο, νομίζει πως πως πρέπει να πετύχει το κέντρο !







Αμ δε ! Αφου ο μεγαλύτερος αριθμός για ένα βελάκι ειναι το 20χ3, το 60 δηλαδή ! Αυτό πρέπει να πετύχεις !




Φαντάσου πως όλοι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές σε κάθε τριάδα βελακίων που έχουν προσπαθούν να πετύχουν  το απόλυτο των βαθμών που είναι 180. 20χ3 χ3 βελακια. Τρομερά δύσκολο. Δεν είναι μόνο οτι πρέπει να εχεις τρεις ίδιες βολές. Είναι και πως δύσκολα στριμώχνονται τα βελάκια σε τόσο λίγο χώρο και πολλές φορές ή το ένα γκρεμίζει το άλλο ή αλλάζει πορεία γιατί πετυχαίνει το προηγούμενο βελάκι ! 




 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Και οι δύο παίκτες ξεκινούν να μετρούν αντίστροφα απο το 501. Ο σκοπός δεν είναι απλώς να αφαιρείς μέχρι να φτάσεις στο μηδέν. Ούτε καν! Μηδενίζεις ΜΟΝΟ με διπλό ! Δηλαδή αν σου απομένουν 40, πρέπει να φέρεις διπλό 20. Αν πχ σου χαλάσει η βολή και πετύχεις δίπλα το 5, τότε θα πρέπει να φέρεις το 15 και μετά διπλό 10 ή όποιον άλλο συνδυασμό θέλεις πχ το 19 και το διπλό 8 ! 

Σε οτι αφορά το λεγόμενο κλείσιμο είναι μια ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Φαντάσου πως οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες ξεκινούν να μετρούν αντίστροφα και να υπολογίζουν και να διορθώνουν τις βολές τους απο το ανώτερο δυνατό σημείο που είναι το 170. Δηλαδή,  τριπλο 20 και τριπλο 20 και φυσικα κόκκινο - κεντρο. 60+60+50 και αν είσαι τόσο μάγκας και τα πετύχεις αυτά αφού φτάσεις στο 170, κερδίζεις και το παιχνίδι. Το ένα παιχνίδι λέγεται leg. Νικήτης είναι αυτός που θα κερδίσει στα 3 legs. Όχι, δεν είναι όπως το μονό στο μπάσκετ. Αμα είστε στο 2-2, λήγει κανονικά στα 3 νικηφόρα και όχι στα 4.

Ο μέσος αρχάριος δεν μπορεί να πετύχει τέτοιους συνδιασμούς οπότε κλείνει κάτω απο 40. Δηλαδή να φέρει πχ 20 και διπλό δεκα. ή το 8 και διπλό 16. Πολύ δύσκολα θα φέρεις στοχευμένα τρία διαδοχικά βελάκια. Όλο και κάποια βολή θα σου ξεφύγει και θα τη διορθώσεις στην επόμενη κλπ.

Εχει γίνει μεγάλη στατιστική ανάλυση και έχει βρεθεί πως ο καλύτερος αριθμός που κλείνει είναι το διπλό 16. Ακόμα και αν το χάσεις επειδή γύρω απο το 16 υπάρχουν χαμηλότεροι αριθμοί, συνεχίζεις να παίζεις. Αν πχ προσπαθείς για το διπλό 3, ακριβώς δίπλα υπάρχει το 19 και το 17. Αν ρίξεις εκεί καις τη βολή σου και παίζει ο άλλος.  Οπότε όταν βρεθείς απο το 100 και κάτω προσπάθησε να αφήνεις υπόλοιπο 32 που κλείνει με το διπλό 16. Αν φτάσεις στο -1 επειδή δεν υπάρχει διπλός αριθμός η βολή σου ακυρώνεται και ακυρώνεται επίσης αν με μια βολή φτάσεις στο μηδέν. Μόνο με διπλό λήγει.

Να θυμάσαι μόνο πως κάτω απο το 120 να προσπαθείς να είσαι σε ζυγό αριθμό γιατί όπως είπαμε μηδενίζεις μόνο με διπλό. Αν σημαδεύεις το 20 και σου έρθει ο μαγικός άσος, κατέβα στο 19. 

Το σπαστικό και μαγικό του παιχνιδιού είναι πως ακόμα και 200 πόντους προβάδισμα να έχει πάρει ο άλλος, αν κολλήσει στο κλείσιμο, μπορέις να κερδίσεις !

Δεν θέλω να σε ζαλίζω με αυτά.

Και σε μενα όταν μου έδειχναν μου έκαναν το κεφάλι μου κουδούνι. "Α, σιγά! Τι πως κλείνει το 133;;; Πανεύκολα! Τριπλό 20, τριπλό 19 και φυσικά διπλό 8 !!!" Σώπα ρε μεγάλε, αμα ήταν έτσι για πλάκα τότε θα έβαζα και τουρμπίνες στα πόδια να πετάω και να μην παίρνω αυτοκίνητο! Ασε δε, που είναι συγκεκριμένοι οι συνδιασμοί και πρέπει να τους μάθεις παπαγαλία. 







 Έλα μωρέ τώρα, τι πως κλείνει το 119;;; Είναι δυνατόν να ρωτάς αυτό; εύκολο ! Τριπλό 19, τριπλό 10 και φυσικά διπλό 16 !"
Φσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσστ Μποϊνγκ !  




 Δε λεω, καλη η επίδειξη και η μαγκια αλλά αυτό που σίγουρα καταφέρνεις είναι ο αρχάριος να απογοητεύεται. Αυτός ο συνδιασμός έρχεται μετά απο ώρες ατέλειωτες προπόνησης που ο μέσος άνθρωπος δεν τις διαθέτει.

Οπότε, αργά ή γρήγορα το μισείς το παιχνίδι και το παρατάς.

Στο μπιλιάρδο έχεις και μερικές στρωμένες μπάλες να βάλεις. Εδώ δεν είναι τίποτα στρωμένο. 

Με το παρόν πόνημα θα τα δούμε απο την απλή και τη διασκεδαστική του πλευρά. Αν βέβαια γλυκαθείς και δώσεις παραπάνω χρόνο, τότε θα παίξεις και καλύτερα με αξιώσεις. Τα μαγαζιά που έχουν darts συνήθως έχουν και ομάδες βελοβόλων που τα χρησιμοποιούν ως έδρα για τα τουρνουά και μπορέις να ενταχθείς.

Πως στέκεσαι : Γυρνάς στο πλάι. Δεξί πόδι μπροστά αν ρίχνεις με το δεξί χέρι, αριστερό πόδι μπροστά αν ρίχνεις με το αριστερό χέρι.




 ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ.



ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΝΤΙΟ.






 ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΤΖΑΡΙ





ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ







 ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΣΤΗ ΜΥΤΗ  ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ





 ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ









Το σωστό κράτημα είναι με τα δύο δάχτυλα -  αντίχειρας και δείκτης - στον κορμό του ( περίπου στα 3/5 ) και ο μέσος που δίνει την κατεύθυνση. Αλλοι βαζουν τον μέσο πανω στη μύτη και άλλοι δίπλα. Ότι σε βολεύει.




 ή έτσι




Αυτό που σου γράφω είναι πολύ γενικό. Εξαρτάται απο τι δάχτυλα έχεις, τι σε βολεύει και φυσικά το μήκος και το βάρος του βελακίου. Το τι ακριβώς σου ταιριάζει το καταλαβαίνεις μόνο μέσα απο την ενασχόληση σου. Μια ιδέα πάντως την πήρες.


ΠΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ 


Αφού λοιπόν μάθαμε πως στεκόμαστε και πως πιάνουμε το βελάκι, πάμε στη ρίψη. Άλλοι το ρίχνουν από το ύψος του ματιού και άλλοι απο το πηγούνι τους. Αποδεκτά και τα δύο.


Χρειάζεται καταρχάς σταθερότητα.


Ο αγκώνας σε σχέση με το σώμα σχηματίζει 90 μοίρες. 





Δες και εδω :




 Βολή απο το ύψος του ματιού





 ή απο το πηγούνι








Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ


Το χέρι σου κάνει μια ενιαία κίνηση και μένει τεντωμένο.

Σημαδεύεις 




 Μια ενιαία ημικυκλική κίνηση






 ....και λίγο πρίν τεντώσει αφήνεις το βελάκι. Αν το αφήσεις πιο πρίν, το βελάκι θα πάει στα περιστέρια. Αν το αφήσεις στο τέλος, θα πάει άκλαφτο. Το χέρι σου μετά τη βολή πρέπει να μείνει ετσι :






ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ


Μέχρι στιγμής μάθαμε πως μετράμε τις βολές μας, πως είναι το κανονικό παιχνίδι, πως στεκόμαστε, πως πιάνουμε το βελάκι και πως το ρίχνουμε.

Πάμε στα παιχνίδια μας. Αυτά μπορείς να παίξεις με τους φίλους σου όντας άσχετος ώστε να το διασκεδάσεις και να το χαρείς.

1. ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟΪ

Αυτό δεν ειναι δικής μου επινόησης αλλά είναι το απλούστερο όλων. Σημαδεύεις στο στόχο το 1. Αν το πετύχεις, προχωράς στο 2. Αν δεν το πετύχεις παραμένεις εκεί και περιμένεις τη σειρά σου αφού ρίξει και ο άλλος. Σου θυμίζω πως ρίχνεις πάντα 3 βελάκια. Ο σκοπός είναι να πετύχεις διαδοχικά όλους τους αριθμούς μέχρι το 20.




Ακολουθούν οι ....εφευρέσεις μου ! 

2. BULL'S EYE 

Κάθε παίκτης ρίχνει 12 συνεχόμενα βελάκια στο κέντρο. 4 τριάδες δηλαδή. Αν πετύχει το πράσινο παίρνει 5 βαθμούς. Το κόκκινο 10. Αν πχ το πρωτο ή το δεύτερο βελάκι βρει στόχο, ο παίκτης έχει δικίαωμα να το βγάλει για να μην τον εμποδίζει στις επόμενες βολές. Αθροίζει τις επιδόσεις του και σειρά παίρνει ο επόμενος. Νικήτης είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος στους 50 πόντους.





 3. SHOW ME

Ο ένας παίκτης υποδεικνύει στον άλλον έναν αριθμό για να τον πετύχει. Μετά προσπαθεί και αυτός. Αν πχ υποδείξει το 10 και ο άλλος ρίξει μόνο ενα βελάκι στο 10 ( σε αρχάριους διπλά και τριπλά δεν μετράνε. Αρκεί να το πετύχεις ) παίρνει 1 πόντο. Αν πετύχει το 10 και με δεύτερο βελάκι παίρνει 2 πόντους. Αν ρίξει και τα 3 βελάκια του στο 10 τότε παίρνει 5 πόντους. Στον επόμενο γύρο υποδεικνυει ο άλλος. Νικήτης όποιος φτάσει πρώτος στους 50 πόντους. Οταν βελτιωθείτε μπορέιτε να παίξετε το ίδιο παιχνίδι υποδεικνύοντας τα διπλά και τα τριπλά.


3. VICE VERSA

Ο ένας παίκτης υποδεικνύει στον άλλον έναν αριθμό. Αυτός πρέπει να πετύχει τον αριθμό, τον ακριβώς απέναντι και αν έχει δύο στα δύο, τότε μπορεί να επιχειρήσει να πετύχει και το κέντρο. Αν πετύχει πλήρως την τριάδα τότε παίρνει 15 πόντους. Αν πετύχει τον αριθμό και τον απέναντι 5. Αν πετύχει μόνο τον αριθμό δεν παίρνει τίποτα. Αν χάσει το δεύτερο βελάκι, δεν πειράζει ρίχνει και το τρίτο μπας και πετύχει τον απέναντι αριθμό. Δικαίωμα να ρίξει στο κέντρο έχει μόνο όταν έχει πετύχει τους άλλους δύο. Νικητής είναι όποιος φτάσει πρώτος στους 60 πόντους. Στον επόμενο γύρο υποδεικνύει ο άλλος κοκ. 

Δηλαδή πρέπει να κάνει αυτό : 







ή αυτό : 







 5. THREE IN A ROW

Ο ένας παίκτης υποδεικνύει στον άλλον τρεις συνεχόμενους αριθμούς. Επειδή θέλω να το κρατήσουμε απλό, δεν έχει σημασία αν θα το σημαδεύετε το ένα και φέρετε το δίπλα. Αρκει τα τρια βελάκια να είναι στην τριάδα που σας υπέδειξε ο άλλος. Λετε στον άλλον οτι θέλω να φέρεις το 13 το 6 και το 10. Ή το 8, το 16 και το 7. Αν ο άλλος ρίξει το πρώτο βελάκι στο 10 το δεύτερο στο 13 και το τρίτο στο 6, είναι αδιάφορο. Αν πετύχει και τα 3 παίρνει 10 πόντους, τα δύο βελάκια είναι 2 πόντοι και το ένα παίρνει έναν πόντο. Αν θέλετε να το κάνειτε πιο δύσκολο σημαδέψτε τα διπλα ή τα τριπλα. 




6. ΔΥΟ ΣΤΗ ΦΕΤΑ 

Εδώ πάμε στη δεξιοτεχνία. Ο ένας παίκτης υποδεικνύει έναν αριθμό και ο άλλος πρέπει να ρίξει δύο τουλάχιστον βελάκια στον μεσαίο κύκλο. Αν ρίξει μόνο ένα δεν παίρνει πόντο. Αν ρίξει 2 παίρνει 5 πόντους ενώ αν ρίξει και τα 3 παίρνει 10 πόντους. Αν χάσει το πρώτο, ρίχνει κανονικά τα άλλα δύο. Αλλά είπαμε. Οχι στη μεγάλη περιοχή αλλά στη μικρή.

Πρέπει δηλαδή να κάνει αυτό :






ή αυτό :



EDIT : 17/11/2011

7. Δεκαεννιά στο είκοσι. 19 στο 20. 

Οι κυριότερες βολές είναι το τριπλό 20 ( καθότι είναι το μεγαλύτερο σκορ που μπορείς να φέρεις ) και το τριπλό 19. Το τριπλό 19 σου χρειάζεται είτε αν το προηγούμενο βελάκι έχει καρφωθεί με τέτοιο τρόπο που να σου κρύβει το τριπλό 20 είκοσι, είτε οταν ξεκινάς να μετράς αντίστροφα εχεις μονό αριθμό και θέλεις να το γυρίσεις σε ζυγό. Δίνει το μεγαλύτερο άρθροισμα στους μονούς αριθμούς. Μπορέις να ρίξεις εκεί ακόμα και όταν το χέρι σου είναι κουρασμένο. 

Λοιπόν. O κάθε darter ρίχνει 3 βελάκια στο τριπλό 19 και 3 στο τριπλό 20. Αν το πετύχετε κερδίζετε 3 πόντους. Αν απλώς πάνε στο φέτα ΄΄η στο διπλό παίρνεις ένα πόντο. Νικητής είναι όποιος φτάσει πρώτος στους 20 πόντους. 






8. ΟΛΑ 12 

Στο στόχο μας υπάρχουν 21 θέσεις "διπλής αξίας". Δηλαδή οι 20 φετες που έχουν το διπλό όπως και το κόκκινο στο κέντρο που είναι το διπλό 25. 
Ο πρώτος παίκτης ρίχνει 12 βελάκια στο διπλό 1. Όσες φορές το πετύχει μετράει απο ένα πόντο. Ρίχνει και ο άλλος στο διπλό 1. Μετά συνεχίζουν στο διπλό 18. Κυκλικά δηλαδή. Αφού ρίξουν και άλλα 12 στο διπλό 20, το παιχνίδι τελειώνει με 12 βολές έκαστος στο κέντρο του στόχου. Το κόκκινο δηλαδή. 
Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να σας προπονήσει στα "κλεισίματα". Να μη φοβάστε όταν φτάσετε να κλείσετε οποιονδήποτε αριθμό πρέπει να φέρετε. Ουσιαστικά κάθε παίκτης σε αυτή την άσκηση, ρίχνει 252 βελάκια. 

Ξεκινάτε με 12 βελάκια ο καθένας εδώ : 




Συνεχίζετε εδω κοκ





9. DOUBLE DOUBLE 

Μια παραλλαγή της υπόδειξης αλλά τώρα το κάνουμε πιο δύσκολο. Ο ένας παίκτης υποδεικνύει στον άλλον οτι του έρθει στο κεφάλι. Τριπλό 20, διπλό 13, μονό 7, ό,τι θέλει. Ο άλλος για να πάρει τον πόντο πρέπει να πετύχει την υπόδειξη  δύο φορές. Όχι μόνο με το ένα βελάκι αλλά και δεύτερη φορά στην τριάδα που θα ρίξει. Αν το καταφέρει παίρνει ένα πόντο. Ένα βελάκι δεν παίρνει τίποτα. Τρία δεν χρειάζονται. Δεν γίνεται κιόλας. Νικητής όποιος φτάσει στους 10 πόντους.



 Αυτά ήταν τα παιχνίδια που έχω να σου προτείνω. Πιστεύω οτι είναι διασκεδαστικά και παράλληλα σε βοηθούν ώστε να πετυχαίνεις τους αριθμούς χωρίς να γίνεις μαθηματικός ή πχ να κοπανιέσαι να πετύχεις το διπλό 8 ώστε να κλείσεις. Είναι παιχνίδια που αυξάνουν πάρα πολύ τις επιδόσεις σου. Με την αγωνιστική εμπειρία θα αναπτύξεις και την προσωπική σου τακτική αλλά σημασία τώρα έχει να νοιώθεις σίγουρος οτι μπορείς να πετύχεις οποιαδήποτε ένδειξη πάνω στο στόχο.

Πιστεύω πως αν μπορείς να διαθέσεις 1-2 ώρες τη βδομάδα και παίξεις αυτά τα παιχνίδια για 8-10 μήνες, θα είσαι έτοιμος να συμμετέχεις με αξιώσεις σε αγώνες. 



Η φωτογράφηση έγινε στο ORIENT EXPRESS. 

Ενα φοβερό καφε μπαρ που βρίσκεται στην οδο Δεκελείας 92, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ακόμα και να μην παίξεις darts μπορείς άνετα να πιείς τον καφέ ή το ποτό σου καθώς είναι εξαιρετικός χώρος. Αν πεινάς, ζήτα κατάλογο γιατί έχει σούπερ λιχουδιές ! 

Το μοντέλο για τη φωτογράφηση είναι ο φίλος μου και γνωστός δημοσιογράφος,  Χρήστος Μυτιλινιός και μακάρι να φτάσεις στο επίπεδο του. Ολα στο κέντρο ο παιχταράς !


ΥΓ. Να σου μάθω και ένα τρικ. Πάντα να επιδιώκεις να παίζεις πρώτος. Ο δεύτερος έχει και μια εξτρα ψυχολογική πίεση να σε φτάσει.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια