Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ;;;



Στην παράξενη χώρα μας, που έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας και τσακωνόμαστε αν ο Φιντέλ Κάστρο ήταν επαναστάτης ή δικτάτορας, τα σοβαρά πράγματα αποφεύγουμε να τα συζητήσουμε. Πιστεύουμε πως είτε δεν θα συμβούν είτε πως κάπου, κάπως, κάποιος θα καθαρίσει και για μας.

Αναρωτήθηκε κανείς τι θα πρέπει να κάνει η χώρα μας σε περίπτωση που ο Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα και μας έρθουν 2-3 εκατομμύρια πρόσφυγες, λαθρομετανάστες ή όπως αλλιώς θέλεις να τους πεις;;

Δύο δρόμους έχει η ζωή και ανάλογα με το τι πιστεύει κανείς, τοποθετείται.  Αν κάποιος είναι φίλα προσκείμενος στην αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα και πιστεύει πως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, οι λέξεις πατρίδα, έθνος και κράτος είναι φασιστικές και εθνικιστικές, και τα σύνορα είναι οι φυλακές των λαών, καταλαβαίνεις τι θέλει να γίνει. Να μπουν όλοι ελεύθερα, και κάτι θα γίνει, κάπως θα τα βολέψουμε και θα τους φροντίσουμε όλους και θα ζήσουμε αγαπημένοι. 

Αν κάποιος ασπάζεται τη δεξιά οπτική, τότε συμφωνεί μεν με την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό και τη συμπαράσταση αλλά πρώτη προτεραιότητα έχει το σπίτι του. Αν το σπίτι του απειλείται τότε και λίγο σκληρός θα γίνει και λίγο κακός θα γίνει. 

Όταν βλέπεις τη φωτιά να έρχεται, ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι να κάνεις πως δεν τη βλέπεις ή να τη θαυμάσεις και να βγάλεις φωτογραφίες. Μπορείς να πεις πως είναι μακριά και να περιμένεις να δεις αν θα μπει στο σπίτι σου. Να φτάνει στην εξώπορτα και τότε να πεις πως «εντάξει, αν φτάσει και στο δωμάτιο μου, τότε θα ρίξω νερό». 

Διάγουμε ιδιαίτερα κρίσιμους καιρούς για να είμαστε διχασμένοι και καλόπιστα να δεχθώ πως και η αριστερή και η δεξιά πλευρά θέλουν το καλό της Ελλάδας. Ο καλύτερος δρόμος για να δούμε την αλήθεια χωρίς συναισθηματισμούς, είναι να κοιτάξουμε ψυχρά ποιο είναι το συμφέρον της πατρίδας μας.

Ποιος θα πανηγυρίσει μετά από αυτή την εξέλιξη; Ο Τούρκος ! Συνέφερε ποτέ την Ελλάδα όταν πανηγύρισαν οι Τούρκοι; 

Μπορεί η αγχομαχούσα και χρεοκοπημένη χώρα μας να αντέξει τη φιλοξενία 3 εκατομμυρίων ανθρώπων; Έχει την κρατική μηχανή, τις δομές και το σύστημα ώστε να ενθυλακώσει και να αφομοιώσει αυτούς τους ανθρώπους; 

Η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο hot spot μπορεί να επιφέρει ομαλή κοινωνική συνύπαρξη;  Μπορούμε να κατασκευάσουμε τόσα πολλά τζαμιά ώστε να εξασφαλίσουμε τη θρησκευτική ελευθερία των ανθρώπων αυτών; Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν με τους «άπιστους» Χριστιανούς;;  Πως θα τους θρέψουμε, πως θα τους περιθάλψουμε ιατρικά και ποια είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων και συνολικά 4 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών;  Με τι λεφτά; Εσύ πιστεύεις πως οι ευρωπαίοι θα μας δώσουν ένα σκασμό δισεκατομμύρια για να τους ταϊσουμε; Μήπως θυμάσαι τι κατάληξη είχε η απειλή Καμμένου πως «θα πλημμυρίσουμε την Ευρώπη τζιχαντιστές»;

Μας συμφέρει που από τη μια πλευρά θα πανηγυρίζει ο Ερντογαν πως γέμισε την Ελλάδα μουσουλμάνους αναίμακτα και από την άλλη να μας μουντζώσει η Ευρώπη; 

Υπέστημεν μια φορά εθνολογική αλλοίωση με την αθρόα εισροή των Αλβανών στις αρχές της δεκαετίας του 90. Τότε όμως δουλειές υπήρχαν και κουτσά στραβά τα καταφέραμε. Μια πιο προσεκτική κοινωνική ματιά όμως καταδεικνύει ότι είχαμε μια εκτράχυνση στο κοινωνικό γίγνεσθαι. 

Αυτή τη φορά όμως η εθνολογική αλλοίωση στην Ελλάδα της ανεργίας και της χρεοκοπίας θα είναι μη αναστρέψιμη και η χώρα μας θα μετατραπεί σε γκέτο. Το Μπατακλάν μας φάνηκε μακριά αλλά εν προκειμένω θα κυριαρχήσει ο φόβος και ο τρόμος. 

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται θεωρητικά, σου θυμίζω πως τα έχουμε ήδη δει σε μικρογραφία. 

Τα θυμάσαι τα χάλια της Ειδομένης; Τότε βάλαμε απέναντι την Ευρώπη που μας κατηγόρησε για ανικανότητα φύλαξης των συνόρων μας και για αυτό και στο Βορρά μας τα έκλεισαν κατηγορώντας μας ως άχρηστους. Η Τασία δεν ήταν αυτή που άνοιξε τα σύνορα για να λιάζονται και να εξαφανίζονται οι άνθρωποι; 

Ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι σημερινό φαινόμενο αλλά ξεκίνησε το 2011. Η μοναδική ελληνική κυβέρνηση που αντιμετώπισε αποτελεσματικά τη λαθρομετανάστευση, ήταν αυτή του Σαμαρά που εκμηδένισε τις μεταναστατευτικές ροές. 

Αυστηρή φύλαξη των συνόρων και όταν έμπαινε μια βάρκα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το Λιμενικό τη γύριζε στα διεθνή. Δεν είπε κανείς να ανοίξουμε πυρ και να σκοτώνουμε τους ανθρώπους εκτός και αν δεχθούμε πυρά οπότε πρέπει να απαντήσουμε. 

Τέλος θα πρέπει να ωριμάσουμε ως κοινωνία και να μη στήνουμε στον τοίχο το Λιμενικό ότι βουλιάζει βάρκες και διάφορες αναίσχυντες κατηγορίες. Έχουμε αποδείξει περίτρανα πόσο φιλάνθρωποι είμαστε αλλά όλα έχουν και ένα όριο. 

Η εισροή 3.000.000 λαθρομεταναστών θα είναι η απόλυτη καταστροφή για τη χώρα μας. Αν θέλουμε τόσο πολύ να τη δοκιμάσουμε, πεδίον δόξης λαμπρόν.



0 Λογομαχιες:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ότι θέλεις με ευπρέπεια